начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

Съвет относно обучението и подготовката

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Съвет относно обучението и подготовката

Мнениеот ptodorova » 18 Юли 2008, 19:54

advokat_nikolov написа:Тука навлизам в чужди води,но само искам да ви попитам за вашето мнение относно коментара на ТЗ от Огнян Герджиков и учебника на проф. д-р Емил Златарев, проф. д-р Веселин Христофоров Аз съдебната практика вече я имам,и то в изобилие и скоро ме чака.

Ако си специализирал при проф. Златарев, никога не бих те наела. Имах щастието да уча при него, дори кръшках от работа, за да присъствам на лекциите.
Всичките му лекции протичаха в следния ред:
1. Проверяваше колко от студентите са закупили учебниците от него. Вписваше имената в една тетрадка. Уверяваше ни, че учебниците в книжарницата не са същите и имали някакви различия (нищо, че са на същото издателство и същия тираж).
2. Останалото време от лекцията ни увещаваше, ако имаме правен проблем, да ползваме неговите услуги.
За лекциите си бях приготвила две тетрадки, но успях да запиша само една страничка.
ptodorova
Младши потребител

Мнениеот Гост » 19 Юли 2008, 21:53

ptodorova написа:
advokat_nikolov написа:Тука навлизам в чужди води,но само искам да ви попитам за вашето мнение относно коментара на ТЗ от Огнян Герджиков и учебника на проф. д-р Емил Златарев, проф. д-р Веселин Христофоров Аз съдебната практика вече я имам,и то в изобилие и скоро ме чака.

Ако си специализирал при проф. Златарев, никога не бих те наела. Имах щастието да уча при него, дори кръшках от работа, за да присъствам на лекциите.
Всичките му лекции протичаха в следния ред:
1. Проверяваше колко от студентите са закупили учебниците от него. Вписваше имената в една тетрадка. Уверяваше ни, че учебниците в книжарницата не са същите и имали някакви различия (нищо, че са на същото издателство и същия тираж).
2. Останалото време от лекцията ни увещаваше, ако имаме правен проблем, да ползваме неговите услуги.
За лекциите си бях приготвила две тетрадки, но успях да запиша само една страничка.

Да! Права сте!

Запознах се аз с Търговската доктрина.Разгледах Герджиков,Кацаров,Златарев.И тук искам да благодаря на Систем,който ми препоръча Джидров,който трябва да прочета.

Наистина този учебник на Златерев е копиране на ТЗ с малки коментари.Ползвам го като нормативен акт,когато чета Герджика,щото нямам ТЗ,а и не ми трябва,тъй като ще изучавам ТП след една година.
Гост

Мнениеот system » 19 Юли 2008, 22:05

advokat_nikolov написа: Наистина този учебник на Златерев е копиране на ТЗ с малки коментари.Ползвам го като нормативен акт,когато чета Герджика,щото нямам ТЗ,а и не ми трябва,тъй като ще изучавам ТП след една година.

Все пак е жалателно да си набавите ТЗ и да обърнете най-много внимание на него.
Вижте и монографията на О. Герджиков "Търговски сделки" - това всъщност е издание на неговите лекции по ТП, много синтезирано, ясно и леко за четене.
Не препоръчвам монографиите на Ангел Калайджиев - човекът е много способен, но не може да обяснява. по същите причини не препоръчвам монографиите на Марио Бобатинов и Мария Павлова - не са за студенти (не се обиждайте), аз самият ги прочетох когато започнах да работя с търговско право.
Препоръчвам обаче един стар учебник по облигационно право специална част на Любен Василев - там са разгледани някои от търговските сделки, които тогава са били уредени в ЗЗД - комисионният договор, спедицията, превозът и застраховката, а също и (доколкото си спомням) менителничните ефекти.
system
Активен потребител

Мнениеот Гост » 19 Юли 2008, 22:26

system написа:
advokat_nikolov написа: Наистина този учебник на Златерев е копиране на ТЗ с малки коментари.Ползвам го като нормативен акт,когато чета Герджика,щото нямам ТЗ,а и не ми трябва,тъй като ще изучавам ТП след една година.

Все пак е жалателно да си набавите ТЗ и да обърнете най-много внимание на него.
Вижте и монографията на О. Герджиков "Търговски сделки" - това всъщност е издание на неговите лекции по ТП, много синтезирано, ясно и леко за четене.
Не препоръчвам монографиите на Ангел Калайджиев - човекът е много способен, но не може да обяснява. по същите причини не препоръчвам монографиите на Марио Бобатинов и Мария Павлова - не са за студенти (не се обиждайте), аз самият ги прочетох когато започнах да работя с търговско право.
Препоръчвам обаче един стар учебник по облигационно право специална част на Любен Василев - там са разгледани някои от търговските сделки, които тогава са били уредени в ЗЗД - комисионният договор, спедицията, превозът и застраховката, а също и (доколкото си спомням) менителничните ефекти.

Да! Гледах сделките на Герджиков.Ще взема и тази книга.
Има един коментар на ЗТР,но забравих на кой беше.Знам че авторите бяха от "партията" на Герджика.

Систем,да те питам,има един син учебник по ТП на Лялев,Бобатинов и там мн.други.Казаха ми,че не струвал.Ти какво мислиш?
Гост

Мнениеот system » 20 Юли 2008, 00:02

advokat_nikolov написа:Систем,да те питам,има един син учебник по ТП на Лялев,Бобатинов и там мн.други.Казаха ми,че не струвал.Ти какво мислиш?

Не съм го чел и не съм чувал отзиви за него. Вече се занимавам с наказателно право, търговското е минал период за мен.
system
Активен потребител

Мнениеот Гост » 20 Юли 2008, 11:40

Оооооо навлизате в моите води-Наказателно право.

Та,да Ви запитам как Ви се струва Наказателното.Без да се засягате,но тук трябва да сте чели не много,а мегамного.А аз съм сигурен,че това е така.
Наказателното е 70 % психология.Всичко е свързано с мозъка.От мозъка зависи всичко.Трябва да можете да си говорите не с хората,а с техните мозъци :)

Богинята,К.Павлова,най-добре знае за какво точно става на въпрос.
Гост

Мнениеот palimsest » 20 Юли 2008, 12:07

advokat_nikolov написа:Оооооо навлизате в моите води-Наказателно право.
Всичко е свързано с мозъка.От мозъка зависи всичко.Трябва да можете да си говорите не с хората,а с техните мозъци :)

Човек и добре да живее , рано или късно чете нещо такова .....Сигурен съм , че това ще влезне в словното богатство на народите ,благодаря на добрия Дядо Боже , че ми даде възможност да чета със собствените си очи бисери от такъв порядък .
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот Гост » 20 Юли 2008, 20:52

palimsest написа:
Всичко е свързано с мозъка.От мозъка зависи всичко.Трябва да можете да си говорите не с хората,а с техните мозъци :)

Човек и добре да живее , рано или късно чете нещо такова .....Сигурен съм , че това ще влезне в словното богатство на народите ,благодаря на добрия Дядо Боже , че ми даде възможност да чета със собствените си очи бисери от такъв порядък .
Последна промяна Гост на 21 Юли 2008, 17:19, променена общо 1 път
Гост

Мнениеот palimsest » 20 Юли 2008, 21:09

Знаете ли Лорд Николов ,
единственото ,което ме успокоява е , че сте просто едно хлапе , което реди пъзела на правото , плиска се с вода , щипе "пичета " и така припка из правопорядъка .... Вие сте едно хлапе .... можете да изброите куп книжнина , която уж сте прочел , съдебна практика и т н .....това което наистина Ви липсва е есенцията на юридическата мисъл ...също , като да говорите за Микеланджело , ...можеш да изброите биография и какво ли не, но това което наистина Ви липсва е миризмата на Сикстинската капела...така и в правото , плюете по видни съфорумци ...и това което ,мисля всички съзнават е , че именно фактът , че просто сте едно хлапе , което избива комплекси във форума на LEX.BG.

Но е факт , че това изказване цепи мрака и кърти мивки :
, смятам да открия специална тема именувана -Капитално мнение от Лорд Николов , просто изказът е еманация на научната Ви мисъл и съм сигурен ,че бъдните поколения ще говорят за Вас....

Аз мога само да пожелая да остареете бавно , достолепно като катедрала , а не ....., като галоши...и така да трупате мъдрост и тъга , щото както Еклексиаст пише - който трупа мъдрост , трупа тъга....
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 20 Юли 2008, 21:29

Къде няма форми на вина?
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот system » 21 Юли 2008, 09:15

Та,да Ви запитам как Ви се струва Наказателното.Без да се засягате,но тук трябва да сте чели не много,а мегамного.А аз съм сигурен,че това е така.

:wink: Ще се постарая да оправдая доверието Ви, господин Николов.
system
Активен потребител

Мнениеот system » 21 Юли 2008, 11:15

cruel_la написа::lol: :lol: :lol:Систем, така де, време е да се научите.След толкова години като магистрат на разни нива, дойде мигът на просветлението.

Права сте. Да взема да се запиша на опреснителни курсове при господин Николов. :oops:
system
Активен потребител

Мнениеот kpavlova » 21 Юли 2008, 11:34

Адв.Николов, да спираш да употребяваш по мой адрес божествена терминология, божествени метафори, божествени епитети и т.н.! :lol: :evil: Още не съм се повредила до състояние на необходимост от "задължителна защита" :)
Да, нак.право е 70 процента психология и 30 процента психиатрия.И е тайнство, което само "безсмъртни " практикуват :lol:. Да не си се съсредоточил върху 89 на НК?Това му е квинтесенцията на Кодекса.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот satir » 21 Юли 2008, 12:03

*аси *айката.......
ще се напикая :D
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 21 Юли 2008, 12:30

добре че ме подсети.... бех се объркал от смех и не знаех на къде да хвана..... :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 21 Юли 2008, 12:59

Имало едно време една далечна страна . Била толкова далечна и непозната , че ограничен кърг от просветени и болни умове бил допуснати да битуват в нея . Когато чужд крак не е стъпвал там , и когато един посмял да прекрачи прага на тая далечна и непозната страна , един гном казал :
advokat_nikolov написа:Тук черното може да се окаже бяло,щом не е минало през призмата на мозъка.Минало ли е значи е черно,не е ли минало значи е бяло.

Там можело да си правиш каквото си искаш .... щом:
advokat_nikolov написа:….. рефлекторните прояви са ненакузуеми,защото те въобще не преминават през мозъка,т.е.не са осъзнати от него,а са естесвена реакция на органзизма.[/b.

Тук , дори някой може :
advokat_nikolov написа:..... да застреля цяла детска градина ако иска и ако това деяние не му се е отразило в мозъка или неговите последици и пр.-няма да се води,че е извършил престъпление.
И си избийте от главата идеята,че НП е възмездие.Това са глупости на търкалета.Това не са на Крум законите.Въобще много хора не са наясно и с целите на наказанието.Ами ето ще Ви дам пример.Много хора не бяха съгласни с присъдата на Максим,вкл.и аз,но
съдията,постановил присъдата е много прав.[b]Тука затвора е вече излишен.Няма нужда от репресия от страна на държавата.Тя е безпредметна в случая.[/b.
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 21 Юли 2008, 13:49

Настоящият пост не е предназначен за тесногръди лица и хора с отстранено по рождение чувство за хумор ...настоящето е предназначена само за забавление на форумната общност .....

До хАдвокатина Пламен Николов ,

Лорд от графство Лекс ,

носител на ордена на почетния параграф,

кандидат-Бог в божествения пантеон ....

Надявам се , че ще приемете настоящия пост с нужната доза хумор и няма да приемете написаното по-долу , като лична обида или опит да повлиая на възприатията на Вашия мозък ......нито , че написаното цели да Ви злепостави или да Ви огорчи до степен , че да се обидите ....просто приеметe го с нужната доза добро чувство .

ИЗ ПИСМОТО НА ПРЕПОДАВАТЕЛ НА ХАДВУКАТИНА НИКОЛОВ

цензурирано
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот Гост » 21 Юли 2008, 14:56

cruel_la написа:

Тук черното може да се окаже бяло,щом не е минало през призмата на мозъка.Минало ли е значи е черно,не е ли минало значи е бяло.Можеш да си ги въртиш както пожелаеш-стига да докажеш дали е минало,или не е.И именно затова рефлекторните прояви са ненакузуеми,защото те въобще не преминават през мозъка,т.е.не са осъзнати от него,а са естесвена реакция на органзизма.Някой може да застреля цяла детска градина ако иска и ако това деяние не му се е отразило в мозъка или неговите последици и пр.-няма да се води,че е извършил престъпление.И си избийте от главата идеята,че НП е възмездие.Това са глупости на търкалета.Това не са на Крум законите.Въобще много хора не са наясно и с целите на наказанието.Ами ето ще Ви дам пример.Много хора не бяха съгласни с присъдата на Максим,вкл.и аз,но
съдията,постановил присъдата е много прав.Максим е осъзнал грешката
си,осъзнал е точно какво е направил и се е поправил.Тука затвора е вече излишен.Няма нужда от репресия от страна на държавата.Тя е безпредметна в случая.
Това не Ви е Гражданско право.За това няма форми на вина тук,защото не е нужно да има.

Двамата психиатри и психологът, които бях повикала да освидетелстват проекто обвиняем, се търкаляха от смях като четоха това.Аз също.Опитах се да си представя реакцията на проф.Чинова на подобно изложение. :lol: :lol: :lol:[/quote]

О,Върховен съд,прости им грешките.
Гост

Мнениеот Гост » 21 Юли 2008, 15:28

palimsest написа:Настоящият пост не е предназначен за тесногръди лица и хора с отстранено по рождение чувство за хумор ...настоящето е предназначена само за забавление на форумната общност .....

До хАдвокатина Пламен Николов ,

Лорд от графство Лекс ,

носител на ордена на почетния параграф,

кандидат-Бог в божествения пантеон ....

Надявам се , че ще приемете настоящия пост с нужната доза хумор и няма да приемете написаното по-долу , като лична обида или опит да повлиая на възприатията на Вашия мозък ......нито , че написаното цели да Ви злепостави или да Ви огорчи до степен , че да се обидите ....просто приеметe го с нужната доза добро чувство .

ИЗ ПИСМОТО НА ПРЕПОДАВАТЕЛ НА ХАДВУКАТИНА НИКОЛОВ

Браво! И после ще кажат.О,Николов,ти обиждаш хората.Вижте кой ме обижда.Но този път ще си замълча.

Какво ти правя бе,колега,че се заяждаш с мен.Обидих ли те с нещо?
Остави ме намира.Гледай си там професията и толкова.

Имаш късмет,че се сетих какво ми каза Поли,иначе не знам какво щях да кажа.

Е,кой кого обиди?
Гост

Мнениеот palimsest » 21 Юли 2008, 15:53

Николов , горещо ти препоръчвам да се извиниш на Круела!

Има едно много важно условие , за да се наричаме колеги ,пък било и то във форума на лекс .... някакъв екзистенц-минимум от познания , които да стои в материалния ти субстрат на абстрактното мислене , и да ползваш понякога концептуалното натрупване , доколкото го имаш ...

Ако разбираше думичката "шушумига" , едвали би си позволил да я употребиш ....но има едно ако.....немисля , че споменатия , от теб , адвокат я е ползвал в контекста , в който ти вмени думата в устата му , по повод личността на съфорумец...

За това , след като се извиниш на Круела , трябва да се извиниш и на адвоката , комуто напъха думичката " шушумига " в устата...

ето едно тълкувание на думата шушумига-
м. и ж., само ед. Разг. Пренебр. Безличен, свит, дребнав, ограничен човек; мижитурка, .............

Но както сам си се подписал -незнанието не оправдава , единственият полезен ход е да се извиниш , щото в противен случай , означава , че обиждаш уважаван съфорумец като го/я наричаш :Безличен, свит, дребнав, ограничен човек; мижитурка, .............

Искам да кажа и още нещо , това кой , колко знае и може личи в истински словесен двубой , когато се кръстосат вербалните шпаги в съда..., нещо което поне за момента можеш да видиш през крив макарон....

Освен това , има един обективен критерии , които е непонятен за теб ...говоря за чичко Адам Смит ,той някога казваше , че има една невидима ръка , която отстранява от паза лордове като ....
Аватар
palimsest
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии