- Дата и час: 25 Яну 2025, 02:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вече не полицай, но в същото време истински българин
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Вече не полицай, но в същото време истински българин
нищо няма да разбере!!!
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Круела ще ми позволиш да не се съглася с тебе. Първо примерът с Унгария е неудачен - там малцинствата са сравнително малко, няма огромно, както ти пишеш румънско малцинство в Унгария, но истината е , че има огромно унгарско малцинство в Румъния- Унгария е държава, която граничи с държави, в които има унгарско малцинство - 2млн са в Румъния, има в Сърбия- Войводина, в Словакия.
А за престъпността- ако ром извърши престъпление в медиите се обявява неговият призход, например "Ромът Х откраднал 20 лв" и тн , но ако българин извърши престъпление не се обявява неговият произход - просто се съобщава, че лицето Х е извършило кражба, грабеж - ако е българин няма да прочетеш примерно- "лицето Х, българин открадна" и тн.
А що се отнася до плащането на сметките, няма да повтарям изтритите мнения ................- само ще ти кажа че българинът в 70 процента от случаите не плаща парно и топла вода- стигнахме до елементарно-битови описания-жалко за това, но беше написано как ромите не плащали ток, да но българинът не обича да плаща към топлофикациите -май и любимият аргумент е "аз да си купуват джакузита пари не давам" , а и неплащащите се научиха да се позовават на давност(но защо не плаща българинът и дълговете си, които са непогасени по давност, дори и във форума на лекс има питащи как да ползват , но да не плащат парно). Тоест ако ром има дълг за ток - ти си категорична и е правилно- да плати(така трябва, разбира се), но ако българин не плаща, топла студена вода и парно - ще проявиш разбиране.
Не искам да повтарям многото примери за незаконно строителство, извършено от българи,които бях сложил в изтритите от оня шоумен мнения, тоест ти си толерантна, но ако дадено нарушение е извършено от българин, а ако нарушителят е от малцинствата- да се действа безкомпромисно
А за престъпността- ако ром извърши престъпление в медиите се обявява неговият призход, например "Ромът Х откраднал 20 лв" и тн , но ако българин извърши престъпление не се обявява неговият произход - просто се съобщава, че лицето Х е извършило кражба, грабеж - ако е българин няма да прочетеш примерно- "лицето Х, българин открадна" и тн.
А що се отнася до плащането на сметките, няма да повтарям изтритите мнения ................- само ще ти кажа че българинът в 70 процента от случаите не плаща парно и топла вода- стигнахме до елементарно-битови описания-жалко за това, но беше написано как ромите не плащали ток, да но българинът не обича да плаща към топлофикациите -май и любимият аргумент е "аз да си купуват джакузита пари не давам" , а и неплащащите се научиха да се позовават на давност(но защо не плаща българинът и дълговете си, които са непогасени по давност, дори и във форума на лекс има питащи как да ползват , но да не плащат парно). Тоест ако ром има дълг за ток - ти си категорична и е правилно- да плати(така трябва, разбира се), но ако българин не плаща, топла студена вода и парно - ще проявиш разбиране.
Не искам да повтарям многото примери за незаконно строителство, извършено от българи,които бях сложил в изтритите от оня шоумен мнения, тоест ти си толерантна, но ако дадено нарушение е извършено от българин, а ако нарушителят е от малцинствата- да се действа безкомпромисно
- Lion11
- Младши потребител
За изместването на темата:
Донна, понеже за нищо на света не мога да се съглася, че аз съм изместила темата на етническа основа, ето ти и доказателствата, които всъщност и сама можеш да видиш, ако прочетеш в началото. Като юрист знаеш, че обвиненията са едно – но са нищо без факти.
Ето и хронологично как вървят изказванията (има си дата и час на всички. Това са именно коментари по етническата страна на нещата ...
Първото мнение – веднага след началото на темата е това:
от orenda на 03 Окт 2008, 04:45
Това е положението за съжаление. По-добре не се очаква да става. Европейците, тоест християните, каквито са традиционно всички европейци, сами си вкараха вълка в кошарата. Учудваща е обаче тъпоумната упоритост на всички европейски правителства, да вървят по пътя на саморазрушението. След десетина-петнайсет години, България ще е с преобладаващо циганско население, а в опозиция ще са представителите на останалата една четвърт от населението-турци. Във Франция мнозинство ще са хора от Магреб и черна Африка, като прогнозите са кликата от 700 000 господстващи евреи да продължат да мачкат потомците на Версенжеторикс и Меровингите. Същото ще е в Германия, Италия, Испания.... Да живеят човешките права! Интересно ми е обаче, когато исконното население на всяка една европейска държава стане малцинство, дали мюсюлманите ще признават гражданските права и свободи.
Отново от 1-вата страница на темата
DrazniteL на 04 Окт 2008, 10:25
Много е неприятно да четеш расиски писания и то от юрист, визирам едно от по-горните писания(не знам как се прави цитат при новия форум).
Очевидно е, че този , който къса флага носи отговорност, но и полицаят нанесъл побой също е укорим. Полицаят не е съдия да наказва, нали?
Понеже тук се дават пример с поведение на роми , което е укоримо по НК, меко казано, могат да бъдат дадени и примери в обратната насока- миналата година в Самоков беше убито ромско дете от българи, за да не преразказвам ето линкове:
http://dnes.dir.bg/2007/08/30/news2052862.html
http://lead.actualno.com/news_119123.html
Някой да е чул да има наказание за убииците? Детето си пие кафето в кафенето, идват извергите и го пребиват до смърт... Не мога да повярвам расистът от един от горните постове да оправдае поведението на биячите от случая в Самоков???
orenda на 04 Окт 2008, 21:48
За съжаление и във Франция ще му се размине, стига да е от подходящото малцинство. Спомнете си още в далечната 1968 един много известен господин си позволи да се изпикае на Гроба на незнайния войн в Париж и веднага беше осободен, щом произнесе формулата:" Аз съм немски евреин". Сега нещата са още по-крайни, малцинствата не трябва да се дискриминират, което на практика е един вид имунитет срещу трудовоправни наказания, административна и наказателна отговорност и пр. В България трябва да се радвате, че все още циганите не са се усетили, както са го направили техните събратя в други държави. Мисля си, че до една-две години ромите ще осъзнаят "дискриминираното" си положение и ще настане безкраен празник по нашите земи. Дано да греша.
от lexy21 на 04 Окт 2008, 22:46
Е наистина няма спасение от ченгесарщината
Все си мислех, че няма да "изпадна" до там, че да коментирам подобни изказвания, но...
Съжалявам всеки, който в омразата си към определен признак /в случая принадлежност към състава на МВР / се отклони толкова от действителността, колкото цитирания потребител /ей, много я обичам тази актуална дума / Пък се възмущава на дискриминацията... на ромите... на космонавтите... на... любителите на стайни растения...
Ето го и моето ПЪРВО мнение в тази тема, Донна – както виждаш е писано на 05 Октомври, прочети го и ще видиш, че точно аз исках да отклоня темата от етническата страна на нещата, защото и без това вървеше натам!
Това е в отговор на Калахан, който пише за Бояджик, априлското възстание и изкланите българи ... можеш и да го прочетеш и от тмата.
от diaida на 05 Окт 2008, 04:36
Калахан, с цялото ми уважение към Джон Атанасов и баща му, с преклонението ми към изкланите и т.н. ...................
Изключая тези подробности - не виждам каква е връзката с етническия мир в областта и дейстнията на един полицай в този регион.
Както виждаш, Донна точно това съм писала , това е първия ми пост по тази тема - да не се намесва етническото !!!
Самата темата започва така: ” Чавдаров бе обвинен от Военна прокуратура Сливен, че преди 4 месеца е превишил правата си, държейки се грубо и е малтретирал 6-ма цигани, които са скъсали българския национален флаг.”
Не може да напишеш в Америка, във Франция, в Германия, примерно ... "Двама негри стреляха в центъра на Ню Йорк”. Заминава си и журналиста и вестника отнася огромна глоба, не символична просто, както е при нас и то рядко се случва”. Или например „Евреи разбиха гараж”.
Не става по белия свят така! Там за разлика от тук не се разчита на етичния кодекс на медиите, а си има закон, който регламентира как точно да се представя информацията в в публичното пространство.
Именно от начинът по който е поднесена темата и във форума и в интернет произлизат и коментарите и се появяват разсъжденията за етносите, расизма и т.н. „Полицаят, държейки се грубо и е малтретирал 6-ма цигани, които са скъсали българския национален флаг.”
Е, какви да са реакциите след така представената новина?!. Естествено, всеки българин би го заболяло или най-малкото би му трепнало нещо, като прочете нещата, изложени по този начин. Как няма как да не тръгне темата нататък?
Р.Р.Но не аз, Донна съм лашнала темата в тази посока. Разбирам неприязънта ти към мен, но не ми приписвай неща за които не нося нито вина, нито нищо. За перхидролка и блондинка - добре! За проста преводачка - хубаво, проста съм! Всеки, дето знае 2, 3 езика е прост! За театрото - добре, не се срамувам от нито една от професиите си или от начинът по който изглеждам. Но не ми приписвай и други "екстри"!
Донна, понеже за нищо на света не мога да се съглася, че аз съм изместила темата на етническа основа, ето ти и доказателствата, които всъщност и сама можеш да видиш, ако прочетеш в началото. Като юрист знаеш, че обвиненията са едно – но са нищо без факти.
Ето и хронологично как вървят изказванията (има си дата и час на всички. Това са именно коментари по етническата страна на нещата ...
Първото мнение – веднага след началото на темата е това:
от orenda на 03 Окт 2008, 04:45
Това е положението за съжаление. По-добре не се очаква да става. Европейците, тоест християните, каквито са традиционно всички европейци, сами си вкараха вълка в кошарата. Учудваща е обаче тъпоумната упоритост на всички европейски правителства, да вървят по пътя на саморазрушението. След десетина-петнайсет години, България ще е с преобладаващо циганско население, а в опозиция ще са представителите на останалата една четвърт от населението-турци. Във Франция мнозинство ще са хора от Магреб и черна Африка, като прогнозите са кликата от 700 000 господстващи евреи да продължат да мачкат потомците на Версенжеторикс и Меровингите. Същото ще е в Германия, Италия, Испания.... Да живеят човешките права! Интересно ми е обаче, когато исконното население на всяка една европейска държава стане малцинство, дали мюсюлманите ще признават гражданските права и свободи.
Отново от 1-вата страница на темата
DrazniteL на 04 Окт 2008, 10:25
Много е неприятно да четеш расиски писания и то от юрист, визирам едно от по-горните писания(не знам как се прави цитат при новия форум).
Очевидно е, че този , който къса флага носи отговорност, но и полицаят нанесъл побой също е укорим. Полицаят не е съдия да наказва, нали?
Понеже тук се дават пример с поведение на роми , което е укоримо по НК, меко казано, могат да бъдат дадени и примери в обратната насока- миналата година в Самоков беше убито ромско дете от българи, за да не преразказвам ето линкове:
http://dnes.dir.bg/2007/08/30/news2052862.html
http://lead.actualno.com/news_119123.html
Някой да е чул да има наказание за убииците? Детето си пие кафето в кафенето, идват извергите и го пребиват до смърт... Не мога да повярвам расистът от един от горните постове да оправдае поведението на биячите от случая в Самоков???
orenda на 04 Окт 2008, 21:48
За съжаление и във Франция ще му се размине, стига да е от подходящото малцинство. Спомнете си още в далечната 1968 един много известен господин си позволи да се изпикае на Гроба на незнайния войн в Париж и веднага беше осободен, щом произнесе формулата:" Аз съм немски евреин". Сега нещата са още по-крайни, малцинствата не трябва да се дискриминират, което на практика е един вид имунитет срещу трудовоправни наказания, административна и наказателна отговорност и пр. В България трябва да се радвате, че все още циганите не са се усетили, както са го направили техните събратя в други държави. Мисля си, че до една-две години ромите ще осъзнаят "дискриминираното" си положение и ще настане безкраен празник по нашите земи. Дано да греша.
от lexy21 на 04 Окт 2008, 22:46
Е наистина няма спасение от ченгесарщината
Все си мислех, че няма да "изпадна" до там, че да коментирам подобни изказвания, но...
Съжалявам всеки, който в омразата си към определен признак /в случая принадлежност към състава на МВР / се отклони толкова от действителността, колкото цитирания потребител /ей, много я обичам тази актуална дума / Пък се възмущава на дискриминацията... на ромите... на космонавтите... на... любителите на стайни растения...
Ето го и моето ПЪРВО мнение в тази тема, Донна – както виждаш е писано на 05 Октомври, прочети го и ще видиш, че точно аз исках да отклоня темата от етническата страна на нещата, защото и без това вървеше натам!
Това е в отговор на Калахан, който пише за Бояджик, априлското възстание и изкланите българи ... можеш и да го прочетеш и от тмата.
от diaida на 05 Окт 2008, 04:36
Калахан, с цялото ми уважение към Джон Атанасов и баща му, с преклонението ми към изкланите и т.н. ...................
Изключая тези подробности - не виждам каква е връзката с етническия мир в областта и дейстнията на един полицай в този регион.
Както виждаш, Донна точно това съм писала , това е първия ми пост по тази тема - да не се намесва етническото !!!
Самата темата започва така: ” Чавдаров бе обвинен от Военна прокуратура Сливен, че преди 4 месеца е превишил правата си, държейки се грубо и е малтретирал 6-ма цигани, които са скъсали българския национален флаг.”
Не може да напишеш в Америка, във Франция, в Германия, примерно ... "Двама негри стреляха в центъра на Ню Йорк”. Заминава си и журналиста и вестника отнася огромна глоба, не символична просто, както е при нас и то рядко се случва”. Или например „Евреи разбиха гараж”.
Не става по белия свят така! Там за разлика от тук не се разчита на етичния кодекс на медиите, а си има закон, който регламентира как точно да се представя информацията в в публичното пространство.
Именно от начинът по който е поднесена темата и във форума и в интернет произлизат и коментарите и се появяват разсъжденията за етносите, расизма и т.н. „Полицаят, държейки се грубо и е малтретирал 6-ма цигани, които са скъсали българския национален флаг.”
Е, какви да са реакциите след така представената новина?!. Естествено, всеки българин би го заболяло или най-малкото би му трепнало нещо, като прочете нещата, изложени по този начин. Как няма как да не тръгне темата нататък?
Р.Р.Но не аз, Донна съм лашнала темата в тази посока. Разбирам неприязънта ти към мен, но не ми приписвай неща за които не нося нито вина, нито нищо. За перхидролка и блондинка - добре! За проста преводачка - хубаво, проста съм! Всеки, дето знае 2, 3 езика е прост! За театрото - добре, не се срамувам от нито една от професиите си или от начинът по който изглеждам. Но не ми приписвай и други "екстри"!
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
За Унгарците в Румъния ...баба ми беше от такъв произход ,аз унгарски не зная , никога не го е говорила ,ама и почти не го знаеше . Същоот е и с немците имам позната баба и беше немкиня от тия в Румъния и тя не знаеше немски ...това е.
- donna
- Старши потребител
Аз искам да помоля, ако някой юрист (съдия, прокурор, адвокат) има възможност с една, две думи да разясни, като на пълен невежа да речем, на основание на какво един Съд взима Решение по някакъв казус от наказателното право. Да речем хулиганство. Какво взима предвид съда?
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
Не исках да се намесвам в темата, защото съм изпуснал началото и развоя на спора. От всичкото обаче, ми направи впечатление историята на diaida эза малката Стефка. Това ми напомни на една друга история отпреди доста вече години, когато мой добър познат се опита да измъкне от лапите на просеща фамилия едно малко дете. Тогава за него настана ада. Защото майката /поне представяща се за такава/ поиска пари за това, че детето й не може да проси
/лишена от прибъль/.
След това започанаха да се навъртат разни ....зинкски комитети и организацийки- дали пък няма педофилия. Е нямаше. За тяхно голямо разочарование. Само, че детето и сега проси - пардон - вече е малко по-голямо и със сигурност 99% проституира.
Така, че ако diaida не бе попаднала на сираче, а на дете на циганска фамилия, сега друга песен да пее.
Самата обаче информация :
предизвиква страхотна реакция на някакви ... хм борещи се за равноправие организацийки, които в името на равноправието приемат, че май в оно време - преди много години, българките са били много нетолерантни, щото в баташкото клане например, се предпочели да се самоубият, вместо да разтворят краката си за турският башибозук и редовен аскер.
И останалите какво - трябва да пляскаме на разни умотворения за равноправие и толерантност . Толерантност къде и пред кого - в Столипиново и Факултето? А стига бе.
Пред кого ? Пред разни типове с виснали джуки и обърнати бърни?
Ако българи бяха скъсали флага и съответно набити, очевидно за diaida нямаше да има проблем - набилият ги полицай, може би щеше да бъде поощрен вкл. и от нея. Само, че щото флага са скъсали цигани и полицая е набил цигани, всички които сега защитават цялото им племе - без значение кой е виновен и кой не. Е не мога да приема, това племе, излизащо като хлебарки по повика на своя вожд , да надават вой до небесата щото .... уау, бият циганите, скъсали българския флаг.
Ами да ги набият - поне да има някакво наказание.
/лишена от прибъль/.
След това започанаха да се навъртат разни ....зинкски комитети и организацийки- дали пък няма педофилия. Е нямаше. За тяхно голямо разочарование. Само, че детето и сега проси - пардон - вече е малко по-голямо и със сигурност 99% проституира.
Така, че ако diaida не бе попаднала на сираче, а на дете на циганска фамилия, сега друга песен да пее.
Самата обаче информация :
diaida написа:====
, това е първия ми пост по тази тема - да не се намесва етническото !!![/b]
предизвиква страхотна реакция на някакви ... хм борещи се за равноправие организацийки, които в името на равноправието приемат, че май в оно време - преди много години, българките са били много нетолерантни, щото в баташкото клане например, се предпочели да се самоубият, вместо да разтворят краката си за турският башибозук и редовен аскер.
И останалите какво - трябва да пляскаме на разни умотворения за равноправие и толерантност . Толерантност къде и пред кого - в Столипиново и Факултето? А стига бе.
Пред кого ? Пред разни типове с виснали джуки и обърнати бърни?
Ако българи бяха скъсали флага и съответно набити, очевидно за diaida нямаше да има проблем - набилият ги полицай, може би щеше да бъде поощрен вкл. и от нея. Само, че щото флага са скъсали цигани и полицая е набил цигани, всички които сега защитават цялото им племе - без значение кой е виновен и кой не. Е не мога да приема, това племе, излизащо като хлебарки по повика на своя вожд , да надават вой до небесата щото .... уау, бият циганите, скъсали българския флаг.
Ами да ги набият - поне да има някакво наказание.
- kolman
- Потребител
kolman на 13 Окт 2008, 22:05
...............................................................................................
Не сте прочел/а добре ... Детето - Стефка (която вече не е дете) беше от циганска фамилия. Беше дадено на седмична детска градина (тоест до петък и в петък родителите им ги взимаха за уикенда в къщи). Действието се развива през 1986 г. В дом в който имаше и деца на седмична детска градина и кръгли сираци, дадени за осиновяване. Така бяха разделени.
Та въпросната Стефка беше именно от ромска фамилия, но не беше дадена за осиновяване. Много пъти, обаче не идваха да ги взимат и в петък, тогава просто ги преместваха за почивните дни при другите. Стефчето никой не идваше - никога да я взима. Попитах директорката, даде ми адреса и намерих майката ... ромка, циганка или както искате ги наречете. Жената имаше цял отбор деца - 8. Попитах я дали няма намерение, след като не я взима вече дълго време, дори и за почивните дни, няма да е съгласна да я осиновим (моето семейство). Ромката не се съгласи - беше категорична при това. Верно, децата й не просеха, но през 86г. нямаше или поне много рядко имаше просяци от ромски произход. Е, имаше и малко циганийка, защото майката на Стефка идваше от време на време у нас и молеше за стари дрехи за другите деца, за някой лев и т.н., но каквото имахме възможност й давахме, каквото не - не! И други хора - съседи също й даваха стари дрешки, но определено не е досаждала.
Не знам, дето казвате "дали сега друга песен щях да пея", не мога да мисля в стил "ако баба беше дедо". Сега нямам и чак такава възможност, но дори и да имах не мога да коментирам какво бих направила за тези деца, защото "пътят до ада е осеян с добри намерения".
А за това, че нищо не се прави по въпроса - да не се прави!
Писах и за това, да не се повтарям ...
-
Ако българи бяха скъсали флага и съответно набити, очевидно за diaida нямаше да има проблем - набилият ги полицай, може би щеше да бъде поощрен вкл. и от нея. Само, че щото флага са скъсали цигани и полицая е набил цигани, всички които сега защитават цялото им племе - без значение кой е виновен и кой не. Е не мога да приема, това племе, излизащо като хлебарки по повика на своя вожд , да надават вой до небесата щото .... уау, бият циганите, скъсали българския флаг.Ами да ги набият - поне да има някакво наказание.
Вие очевидец ли сте на събитието, как точно е протекло всичко в 2 часа през нощта? Видяхте ли как циганите се обзалагат и баса е именно да скъсат знамето, а не кой пръв ще изкачи пилона? Като поредния циганин е покорявал пилона имал ли е за цел именно да скъса знамето? Защото може и да се е хванал за връвта и просто да е скъсал връвта и то да е паднало, без да влага умисъл и цел. Видяхте ли с очите си знамето да е било скъсано? Скъсаното винаги си личи.
Изобщо как може да описвате цялата случка без да имате данни?
Този съд там, дето е взел решението лукова глава ли е и ние сме по-запознати от съда?
Много въпроси зададох, ако си ги зададете и вие, може би няма да се доверите на едно пристрастно и расистко журналистическо "умотворение" .
Но вие самият явно сте такъв, като чета това, ще ви цитирам:
"Толерантност къде и пред кого - в Столипиново и Факултето? А стига бе.
Пред кого ? Пред разни типове с виснали джуки и обърнати бърни?"
Явно проблемът не ви е знамето, а "висналите джуки и обърнати бърни"?
-
diaida написа:Вие очевидец ли сте на събитието, как точно е протекло всичко в 2 часа през нощта? Видяхте ли как циганите се обзалагат и баса е именно да скъсат знамето, а не кой пръв ще изкачи пилона? Като поредния циганин е покорявал пилона имал ли е за цел именно да скъса знамето? Защото може и да се е хванал за връвта и просто да е скъсал връвта и то да е паднало, без да влага умисъл и цел. Видяхте ли с очите си знамето да е било скъсано? Скъсаното винаги си личи.
Изобщо как може да описвате цялата случка без да имате данни?
Офтопик: Задържали голям оръжеен бос. Дошъл адвокатът в ареста. Босът започнал да разказва:
-Прибирах се аз към къщи, вървя си по пътя, гледам- пищовче. Някой го изгубил, пък няма да го оставя така на пътя...Знам ли, може дете да се гръмне... Вървя си по-нататък, гледам- пушка. Пък прибрах и нея. Вървя още малко, гледам- калашников. След малко- танк... А сега, адвокате, намери съдия, който да повярва на тази история
Та в този дух, каква цел е могъл да има каченият на пилона- може би да изпере и изглади знамето Това не е място за разходки и за тренировки. Майка си ли търси там?
Отново цитирания вече от НК "Чл. 108. (2) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева." И още от НК, за формите на вината: Деянието е умишлено, когато деецът е съзнавал общественоопасния му характер, предвиждал е неговите общественоопасни последици и е искал или допускал настъпването на тези последици. Деянието е непредпазливо, когато деецът не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди, или когато е предвиждал настъпването на тези последици, но е мислил да ги предотврати. И пак от НК: Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.
С това приключвам участието си в темата.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Чели сте разказа на Марк Твен за набожния гражданин, който приютил едно куче със счупено краче, хранил го, излекувал го, благодарил на Бога, че му е позволил да извърши такова добро дело и пуснал кучето да си ходи... Какво било удивлението му, когато след няколко дена на вратата му се задраскало, заскимтяло - отворил и "О, чудо !" - излекуваното куче довело свое другарче, също със счупено краче... Човекът плеснал с ръце и благодарил на Бога, че му праща бедни беззащитни твари за изцеление...
Продължението... знаете го, нали ?
Ако не: ... всяко от кучетата довело по 3 (три) свои приятелчета, кое с краста, кое келяво... човекът се разорил да ги обслужва, но всяко от излекуваните водело по още 3 и ... накрая изнервените от "липса на грижи" бездомни кучета изяли човека... нещо такова беше... :lol:
Ако не: ... всяко от кучетата довело по 3 (три) свои приятелчета, кое с краста, кое келяво... човекът се разорил да ги обслужва, но всяко от излекуваните водело по още 3 и ... накрая изнервените от "липса на грижи" бездомни кучета изяли човека... нещо такова беше... :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Няма ненаказано добро...ок., направихме си извода.
Моля, с това да сложим край на тази дискусия, безплодна според мен.
Моля, с това да сложим край на тази дискусия, безплодна според мен.
- Гост.
- Старши потребител
Не съм убедена, че дискусията е безплодна....
Признавам си, че не изчетох подробно всичко, но схванах идеята....
Май у нас излиза, че е по-добре да си малцинство именно защото нямаме официално малцинства.
Признавам си, че не изчетох подробно всичко, но схванах идеята....
Май у нас излиза, че е по-добре да си малцинство именно защото нямаме официално малцинства.
- Gabi1
- Потребител
Дискусията е дотолкова безплодна, доколкото се води от векове (който случайно не го е чел - да прочете епилога към "Кармен" на Проспер Мериме - 1846 г.) и досега няма отговор на това какво да се направи за тъй желаното "ромско включване". Такова по никакъв начин не може да се осъществи с насърчаване на беззаконията, вършени от представители на "етноса" и системно необосновано толериране на малцинството като цяло. Не случайно цитирах и Марк Твен - кучето е "пръв приятел на човека", много, само по себе си, полезно и добро животно, но когато община и държава абдикират от задълженията си и оставят по улиците да вършеят глутници бездомни кучета - този начин на съществуване на популацията им е вредна и опасна за общество. А, че се намират хора, които да ги хранят и раздвъждат пред блоковете от криворазбрана любов към бездомните животни... Циганите, от една страна, са весели, готини, забавни, "шарени" , има много красиви представителки на "етноса" , но от друга страна - вместо сериозна, вкл. и наказателно-правна политика за ограничаване и насочена в някакви далечни перспективи към изкореняване на хилядолетните традиции на антисоциален и извън закона начин на живот - ние не само, че нищо не правим, ами започваме да правим обратното Нека доктор Жорж да поясни каква е "франкофонската" политика към т.нар. "gens de voyage" ( и там се срамуват да ги нарекат цигани) и ще видите разликата. Ако д-р Жорж не иска, аз по-нататък ще ви разкажа
-
Не, Гъдьо/Ю! Обратно на теб в тази тема аз открих друга трактовка на Проспер Мериме. Вие незнайно защо обичате да дърпате нещата назад и обратно, от там от където без ваша "помощ" отдавна бихме се отлепили ...
-
От темата на "клетникът" озаглавена копирайки от журналиста "Вече не полицай, но в същото време истински българин" вече звучи безпомощността на цялата ни система, барабар с предхождащите я ялови опити за нещо градивно в този смисъл. Не можеш да се ДЕМОНСТРИРАШ, като вся и всьо, да декларириаш висш РАЗУМ и после да застреляш низшия, защото не е успял да се интегрира към твоето ЗВЕЗДНО НИВО!?+
-
от gudio на 14 Окт 2008, 11:49
Чели сте разказа на Марк Твен за набожния гражданин, който приютил едно куче със счупено краче, хранил го, излекувал го, благодарил на Бога, че му е позволил да извърши такова добро дело и пуснал кучето да си ходи... Какво било удивлението му, когато след няколко дена на вратата му се задраскало, заскимтяло - отворил и "О, чудо !" - излекуваното куче довело свое другарче, също със счупено краче... Човекът плеснал с ръце и благодарил на Бога, че му праща бедни беззащитни твари за изцеление...
Ако не: ... всяко от кучетата довело по 3 (три) свои приятелчета, кое с краста, кое келяво... човекът се разорил да ги обслужва, но всяко от излекуваните водело по още 3 и ... накрая изнервените от "липса на грижи" бездомни кучета изяли човека... нещо такова беше...
Бях чувала, че най трудно се пишат или разказват приказки! Е, Гъдю ти ме убеди в това твърдение с този преразказ. Картината е жива, можеш дори да докоснеш героите ...
"и ... накрая изнервените от "липса на грижи" бездомни кучета изяли човека... нещо такова беше... "
Или ни извисяваш до позицията на големи литератори, или те домързя да ни я доразкажеш ... аз лично не съм я чела тази приказка и държа да чуя финала. То и в "Златната рибка" на Пушкин бабата иска първо корито, че старото било пробито, после къща, дрехи, да стане царкиня иска и на финала да й сервират в блюдо самата златна рибка.
Явно, че кучето в твоята приказка е метафоричен герой. Често "кучето" се използва, като нарицателно за "приятел" ... Така че зависи как тълкуваме приказката ... и на каква възраст сме. Аз отдавна минах тази в която възприемах нещата буквално. В приказките най-вече търся под_текст.
-
diaida, не забелязваш ли, че в тази тема си пишеш сама ?
Гриша Ганчев написа:А къщичкъ за пильенца пра`ила ли си ? Пйитам та ?
-
Днес бях на връчване на призовка за опис в "ромското" гето на "Красна поляна", точно до централата на "Евророма". Публично каня diaida да присъства, ако й стиска ... :wink:, на описа на ромското имущество, който ще се осъществи след 2 седмици....евентуално...ако полицаите се навият да дойдат де
Само за сведение, това беше най-ужасното място на света, което някога бях виждал с очите си...бял човек там не стъпва, а и с полиция да се отиде ми се вижда страшничко...а как смърдиии....и колко буклуци има...канализацията си тече спокойно по улицата...представете си нещо средно между негърско гето и китайски квартал, от американските филми, но двойно по-лошо
Да живее "ромското включване"
Само за сведение, това беше най-ужасното място на света, което някога бях виждал с очите си...бял човек там не стъпва, а и с полиция да се отиде ми се вижда страшничко...а как смърдиии....и колко буклуци има...канализацията си тече спокойно по улицата...представете си нещо средно между негърско гето и китайски квартал, от американските филми, но двойно по-лошо
Да живее "ромското включване"
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
та по въпроса за наказанието и уволнението.
Най-вероятно наказанието е по чл.78а от НК - наказанието лишаване от свобода или пробация или т.н. е заменено с глоба от 1 000 лв. Ако е така, полицията в лицето на Директора на ОДП по предложение на началника на съответното РПУ може да уволни полицая, но може и да не го уволни.
Така че, има място за битки и коментари.
Най-вероятно наказанието е по чл.78а от НК - наказанието лишаване от свобода или пробация или т.н. е заменено с глоба от 1 000 лв. Ако е така, полицията в лицето на Директора на ОДП по предложение на началника на съответното РПУ може да уволни полицая, но може и да не го уволни.
Така че, има място за битки и коментари.
- Bodigard_07
- Нов потребител
---
Последна промяна DrazniteL на 19 Дек 2011, 13:10, променена общо 1 път
- DrazniteL
- Потребител
|
|