начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

ДА ЖИВЕЕ БКП/ДС МАФИЯТА

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Юлия е абсолютно права- всяка дума, всяка фраза.

Мнениеот signal » 16 Дек 2006, 18:37

Да знаехте вие, господа юристи, по какъв "законен" просташки начин мафиот се опитва да ми вземе имота! За да се съглася с неговите твърдения би означавало че аз съм не човек, а животно без мозък или ..... - без никакво образование, култура и представа за морал.

А имам 3 пъти повече дипломи от него, и съм допринесъл за просперитета на своята Родина неимоверно повече от него, а вероятно - и от неговите родители, които са го възпитали като такова изчадие.
signal
Младши потребител

ТОЧНО ТАКА СИГНАЛ

Мнениеот julia » 16 Дек 2006, 22:14

С МЕН ВЕЧЕ 14 години се гаврят местната общинска , поземленна ,съдийска и прокурорска мафия . ТАКА СА МЕ ОПЛЕЛИ ,, че няма излизане . ИМОТ , КОЙТО ЗАКОНА МИ ГО Е ВЪРНАЛ, ме лъжат , че миго връща поземлената комисия , за да заграбят половината . Не се спират пред нищо - фалшификации , подмяна на документи . Е много е грозно да хванеш в крачка съдия да лъже . Направо съм погнусена! Гнус ме е от тях , а не уважение да им дължа само защото били съдии. Та ТО УВАЖЕНИЕТО ДАРОМ НЕ СЕ ПОЛУЧАВА . ТО СЕ ИЗВОЮВА . ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ , КОЙТО НЕ Е ГУБИЛ РАБОТА И КОЙТО НЕ Е ИМАЛ ИМОТНИ ПРОБЛЕМИ , ТОЙ НИЩО НЕ Е ВИДЯЛV
КАКВО УВАЖЕНИЕ НА ХОРА , ЧИЙТО ДЕЦА ОБРАХА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ , АДРУГИ , ТУК ОБИРАТ ИМОТИ . ЗАТОВА НЯМА ДА ИМ ЗАЧИТАТ РЕШЕНИЯТА . И КАК ЩЕ Я СТРАХ ТАКАВА РАЙОННА СЪДИЙКА , КАТО БАЩА Й Е ОКРЪЖЕН ПРОКУРОРV ИМА ЛИ ИМОТНО ДЕЛО ПО КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ БЛУДСТВА С ПОНЯТИЯ - ТЯ Е НАСРЕЩА. НЕ КАЗВАМ , ЧЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА . НО КОГАТО ПРЕКРИВАТ ИЗМАМА НА ДЪРЖАВА ИЛИ ОБЩИНА ела да видиш какво става .
julia
Потребител

ДОТУК КАЗАЛА ЛИ СЪМ НЕЩО ЛОШО? ИЛИ НЕЩО ДА СЪМ ИЗЛЪГАЛА ?

Мнениеот julia » 16 Дек 2006, 22:39

МИСЛЯ ЧЕ НЕ . АЗ И ДА ИСКАМ ДА ЛЪЖА НЕ МОГА.ТОВА Е САМАТА ИСТИНА . ЧЕ ТЯ НЕ СЕ ХАРЕСВА НА НЯКОЙ ОЗНАЧАВА ЕДИНСТВЕННО , ЧЕ Е ГРОЗНА... САМАТА ИСТИНА.
julia
Потребител

Re: ТОЧНО ТАКА СИГНАЛ

Мнениеот gega » 16 Дек 2006, 22:49

julia написа: ИМОТ , КОЙТО ЗАКОНА МИ ГО Е ВЪРНАЛ, ме лъжат , че миго връща поземлената комисия , за да заграбят половината .

Тъй като това е правен форум, трябва да се придържаме към неговия предмет, така че само по отношение на правния въпрос, който поставяте, ще ви отговоря, госпожо. Ако това съдът го е "казал" с решението, то е ИСТИНА, а не ЛЪЖА, както Вие се заблуждавате или някой Ви въвежда в заблуждение (дали е умишлено, Вие сама ще прецените). Решението на ПК, сега на ОСЗГ за признаване правото на възстановяване на обобществените, масовизираните земи е КОНСТИТУТИВНО, демек този индивидуален административен акт представлява ПРАВОПОРАЖДАЩ юридически факт или по-простичка - Вие ще станете собственик на КОНКРЕТНО определен, ИНДИВИДУАЛИЗИРАН поземлен имот само след издаден ЗАКОНОСЪОБРАЗЕН акт на ПК, респ. ОСЗГ. Тъй като земеделските стопанства (ДЗС, ТКЗС и пр.) не са били собстевници през тези 45 г. КОМУНИЗЪМ, а само в тяхна полза по силата на закона им е учредено право на КООПЕРАТИВНО земеползване, собственикът на земеделската земя или неговите наследници НИКОГА не са губили правото си на собственост върху нея. Но тъй като тази земя е била "комасирана" в един кооперативен блок, за да може ВАШАТА земя да стане ОТНОВО годен обект на правото на собственост, тя трябва да се ИНДИВИДУАЛИЗИРА с очертавена на нейното предназначение, площ, местонахождение и ГРАНИЦИ. Това се извършва с РЕШЕНИЕ НА ПК, респ. на ОСЗГ, с което се "възстановява" правото на собстевност върху масовизираната земя, която ФАКТИЧЕСКИ е била отнета, обичайно по НАСИЛСТВЕН начин, от (знаете от кои - там комунисти ли, развити социалисти ли, все набори) и е "вкарана" в земеделската "комуна". Съставянето на скица е само щрих от пейзажа, но за определен състав на ВКС не е само детайл, а и съществен елемент, но защо - не му е сега момента да се разисква.
Ако на мен не ми вярвате, Ви препоръчвам съвсем БЕЗПЛАТНО, ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ или ПО НАЙ-РАЗВИТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ да се запознаете с Тълкувателно решение № 1/1995 г. на ВС и ТР № 6/2006 г. на ВКС и сама ще се убедите в правотата на съда. И сама ще разберете, че понякога не е достатъчно да имаш просто едно решение на ПК, а то трябва да е ЗАКОНОСЪОБРАЗНО, когато предявявате РЕВАНДИКАЦИОНЕН иск. Желая Ви най-искрено крепко здраве и повече милост към адвокатите и съда. И съм съгласен с едно - трудно се гради доверие, но не е добре да се хули безогледно към някого без да се познават в детайли правните норми и съдебната практика. И никога не забравяйте, че гражданският процес е СЪСТЕЗАНИЕ и в него не участвате само Вие като страна, а и още някой, който също има СВОЯТА истина.
gega
Потребител

Мнениеот pivoto » 16 Дек 2006, 23:25

Радва ме, че все още са останали хора с изменено чувство за хумор в РБ.?Щото другите сме с неизменено такова?!?
pivoto
Нов потребител

БЛАГОДАРЯ ГЕГА ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНИЯ ОТГОВОР

Мнениеот julia » 17 Дек 2006, 03:01

РЕШЕНИЕ ИМАМ ГЕГА НА ПК , КЪМ НЕГО ИМА И СКИЦА имаше и удостоверение по чл. 13 , но то изчезна още в 99г. И ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО ? ЗАЩОТО С НЕГО ОБЩИНАТА НЕПРАВОМЕРНО ОГРАНИЧАВА ПОЛЗВАНЕТО НА ИМОТА . ТОВА ОГРАНИЧЕНИЕ ОБАЧЕ Е ВПИСАНО В РЕШЕНИЯТА . ИМОТЪТ НЕ Е ЗАСНЕТ НА ИМЕТО НА СОБСТВЕНИКА . НЕОБХОДИМО Е ДА СЕ ПКО . НЯМАМ ПОД РЪКА ТР , ЗА ДА ТИ ГО ЦИТИРАМ , но там пише , ЧЕ ГРЕШКАТА В РЕГИСТЪРА / каквато после се установи , че е нямало / НЯМА ОТЧУЖДИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ И НЕ Е ОСНОВАНИЕ ЗА ПКО . ЕТО ЗАТОВА ИЗЧЕЗНА УДОСТОВЕРЕНИЕТО. ПРИКРИВА СЕ ВИНАТА НА ОБЩИНАТА . НО ДЕЙНОСТТА ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ Е ИЗВЪРШЕНА ОТ НЕЯ И ОДОБРЕНА. ОСВЕН ТОВА СТАНА ЯСНО , ЧЕ И КАД. ОСНОВА СЪЩО СИ Е БИЛА ПОПЪЛНЕНА С ГРАНИЦИТЕ НА БИВШИТЕ ИМОТИ , НО НЕ И С НЕЗАКОННИТЕ СТРОЕЖИ НА ОБЩИНАТА , С КОИТО ВСЪЩНОСТ СЕ ПОПЪЛВА КАДАСТЪРА И ЗА КОЕТО Е ОГРАНИЧЕНО ПОЛЗВАНЕТО.
ПРОБЛЕМЪТ Е , ЧЕ ИЗОБЩО ТАКИВА РЕШЕНИЯ НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ИМА , ЗАЩОТО ИМОТА НЕ Е БИЛ ОБЕКТ НА НЕЙНАТА ДЕЙНОСТ - ПОЗЕМЛЕНАТА РЕФОРМА . А СОБСТВЕНОСТТА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВЯ ПО ПРАВО -ЗВСОНИ чл.2 ал.2. ПРОБЛЕМЪТ Е СЪЩО ЧЕ ОС и ВАС преди близо 10г. КАЗВАТ ЧЕ РЕШЕНИЯТА НА ПК СА СТАБИЛНИ ИА А и значи имат констит. действие . ЗА ДА Е ТАКА към тях е прибавена скица по обжалвания от нас нов кад. план ,каквато ние все още нямахме - нали обжалваме плана
. СЕГА ОБАЧЕ ПО РЕВАНДИКАЦИОННИЯ ИСК се появява ново удостоверение , че имота е нива , а в предишното беше в регулация .След като сезирах съда , че това е подменено , аи не отговаря на истината и на закона -може ли нива в регулация? ИЗЧЕЗНА ПО ДЕЛОТО И ТОВА УДОСТОВЕРЕНИЕ . НЯМАШЕ ТАКОВА И ПО ДРУГО ДЕЛО , ЗА КОЕТО ЩЕ ПРОЧЕТЕШ ПО-НАДОЛУ . ИЗЧЕЗНА И СКИЦАТА , защото не бе заверена и подпечатана от ТСУ , а срещу шест бона прибрани от една съдийка бе подпечатана най вероятно от правна дирекция , с която тя бе в близки отношения , а парите бяха за почерпка .ЗАТОВА РЕШЕНИЕТО ПО ТОЗИ ИСК Е че РЕШЕНИЯТА на ПК НЯМАТ КОНСТ. ДЕЙСТВИЕ И ЧЕ НЕ Е ЗАВЪРШЕН АДМИНИСТРАТИВНИЯ ПРОЦЕС / ВЕЧЕ 14 години /
КАК ТИ СЕ СТРУВА . ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ СА ИМАЛИ ТАКОВА ДЕЙСТВИЕ СЕГА НЯМАТ.
ТОВА ГЕГА СЕ СЛУЧВА В БЯЛАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА ! АЗ ТОВА СЪМ ВИДЯЛА И СЪВСЕМ НЕ ХУЛЯ БЕЗОГЛЕИДНО! ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТОВА УДОСТОВЕРЕНИЕ Е ЦИТИРАНО ОТ ВЕЩОТО ЛИЦЕ . ТАКА , ЧЕ ЕДИНИЯТ ЛЪЖЕ - ИЛИ СЪДИЯТА ИЛИ ВЕШОТО ЛИЦЕ. ЯСНО Е ОБАЧЕ , ЧЕ Е СЪДИЯТА . ЗАЩОТО ЛЪЖЕ И ЗА МНОГО ДРУГИ НЕЩА . ДИРЕКТНО ИЗОПАЧАВА ПОКАЗАНИЯ НА СВИДЕТЕЛИ . ПОДПРАВЯ ПРОТОКОЛИ И НЕГЛЕЖИРА ДЕЙСТВИЯТА НА ОБЩИНАТА, КОИТО Я УЛИЧАВАТ КАТО ВИНОВНА . ЗАТОВА РЕШЕНИЯТА НА ТАЯ СЪД. С- ма НЕ ЩЕ СЕ ПРИЗНАВАТ В ЕС. КОЛКОТО И ДА ТИ Е МЪЧНО . И ИМА ЗАЩО

ПОЗНАВАМ ДОБРЕ ВТОРОТО РЕШЕНИЕ.
И ДАЖЕ С НЕГО СЪМ ЗАПОЧНАЛА ВЪЗЗИВНАТА СИ ЖАЛБА. СЛЕД КАТО 5 години водих ревандикационен иск , по който ВАШ КОЛЕГА ДОРИ ИСКОВАТА МИ МОЛБА НЕ ВПИСА,ЗА ДА НЕ ЗАСЕГНЕ ПРАВАТА НА ТРЕТИТЕ ЛИЦА - новите собственици на части от бившият ни имот . ДОРИ ПРЕДИ ДВА ДНИ РАЗБРАХ , ЧЕ В СЪЩОТО ВРЕМЕ Е ВОДИЛ ДРУГ ИСК НА МОИ СЪНАСЛЕДНИЦИ ОТ ДРУГ КЛОН,като е защитавал противоположни интереси .
ВСЪЩНОСТ ТОЧНО ВЪВ ВТОРОТО РЕШЕНИЕ СЕ КАЗВА , ЧЕ СЪГЛАСНО ЧЛ. 2 ал. 2 неправомерно иззетите имоти / А НЕ ВКЛ. В ТКЗС/ се възстановяват на собствениците им и ЕФЕКТЪТ НА РЕСТИТУЦИЯТА НАСТЪПВА ПО ПРАВО , без да е нужен какъвто и да е адм. акт. ТОВА ИСКАМ ДА КАЖА .
МОЯТ ИМОТ СИ Е БИЛ ИНДИВИДУАЛИЗИРАН С ГРАНИЦИ ОЩЕ В 25г. И ОТ ТОГАВА ИМА КАДАСТРАЛЕН ПЛАН . А СИГУРНО ЗНАЕШ , ЧЕ ТАКЪВ СЕ ИЗРАБОТВА В ГРАНИЦИТЕ НА ОБЩ ГУП.ТА ТАКЪВ ЕДИН ИМОТ СЛУЧАЙНО ПОПАДА В ПК още в 92г , т. к. е бил вписан заедно със земеделски земи в едно и също удостоверение от емл. регистър. И вместо да предупредят заявителката / покойната ми вече леля /, че този имот не е обект на поземлената реформа , защото не е бил вкл. в ТКЗС , а е бил включен в регулация от 1959г., след изземването му в 56г. ИМАЛО Е РЕГУЛ. ПРЕДВИЖДАНИЯ ОЩЕ ТОГАВА , но отчуждителна процедура не е проведена , защото плана е бил отменен.
ТА ВМЕСТО ДА Я ПРЕДУПРЕДЯТ ДА СИ ГО ТЪРСИ ОТ КОМПЕТЕНТНИЯ за това орган , ТЕ Й ИЗИСКВАТ И ОСТАНАЛИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА ТОЗИ ИМОТ , КОЙТО Е БИЛ ЗАСНЕТ С ОБЩ ПЛАНОСНИМАЧЕН номер , защото се е обработвал ОБЩО от дядо ми . ТОВА И АЗ ГО ПОМНЯ , А ГО ДОКАЗВАТ И СВИДЕТЕЛИ. А И ОТ НАС ИМЕННО НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ДЯДО МИ В ПОСЛЕДСТВИЕ ПО ТАЗИ ОБЪРКАНА УМИШЛЕННО АДМИНИСТРАТИВНА ПРОЦЕДУРА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СА ИЗИСКВАНИ молба за ПКО , МОЛБА ЗА СКИЦА ПО ЧЛ. 13 . И ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е СЛЕДВАЛО СЛЕД ТОВА ? ЗАПОВЕДИ НА КМЕТА ПО см. на §187 от ЗУТ . И РАЗБИРА СЕ ДЕЛА ! ХЛЯБ ЗА АДВОКАТИ И ЗА ЗЛОВЕЩИ ЛИЦА!
ТОЗИ ОБЩ ИМОТ ОБАЧЕ , който е обработвал дядо ми до момента на изземването му се е състоял от два съседни имота, които имат различен произход и са били придобити от различни членове на фамилията.ПЪРВИЯТ ИМОТ Е ЗАКУПЕН ОТ БАЩАТА НА ДЯДО МИ И ОЩЕ 4 от децата му , между които и дядо ми .
ДРУГИЯТ ИМОТ Е ЗАКУПЕН ОТ МАЙКА МУ . СЛЕД ТОВА ВТОРИЯТ ИМОТ Е ПРОДАДЕН ОТ МАЙКАТА на една от дъщерите й , която е съсобственик и в първият имот . От ТОЗИ АКТ СЕ ВИЖДА , ЧЕ СА СЪСЕДНИ ИМОТИ . ИМАТ ОБЩА ГРАНИЦА КЪМ момента на придобиване със съответният акт от 15г. първият имот е имал площ 3дка . А КЪМ МОМЕНТА НА ИЗЗЕМВАНЕ - 3,75дка . ВТОРИЯТ ИМОТ съответно 1,8дка и 2,4дка .
ИЛИ СЪГЛАСНО ЗВСОНИ чл. 3 този имот с площ общо 6, 15дка към момента на изземването му би следвало да се възстанови на този от когото е иззет - дядо ми . А НЕ НА ТОЗИ , КОЙТО ГО Е БИЛ ДЕКЛАРИРАЛ И МУ Е ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИТЕ, защото сега аз му плащам данъците , но друг го владее благодарение на умишленото ни въвеждане в заблуда с нищожни административни актове на ПК.
ИМАЙ в ПРЕДВИД , ЧЕ СЕ КАСАЕ ЗА ИМОТ , КОЙТО ПРЕДИ пет шест години имаше цена 80-100 долара . В ТОВА ВРЕМЕ АЗ С МОИТЕ ДВЕ ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ СЪМ МИЛА ЧИНИи на ЗАПАД .за да оцелявам.
А ПОЗЕМЛЕНАТА КОМИСИЯ НАЛИ ЗНАЕШ , ТЯ ВПИСВА В РЕШЕНИЯТА ПЛОЩТА ПО САМИЯ АКТ , с който е бил придобит или деклариран . БЕЗ ПРИДОБИТИТЕ ПО ДАВНОСТ ПЛОЩИ !
А ТАМ НАЙ НАПРЕД ПОПАДА ДОКУМЕНТ , скойто е бил деклариран в 49г от сестрата на дядо ми 3дка - тоест тя си е декларирала нейните 2,4дка плюс дела си от първия имот 0,6дка . ПЪРВАТА ПРЕПИСКА Е ЗАВЕДЕНА ПО ТОВА УДОСТОВЕРЕНИЕ , в което този имот е вписан под №1 . А от №2 до 5 са били вписани действително зем. земи , които са били обект на поземлената реформа. НО тая площ 3дка към 40г. е равна на площта на първия имот към момента на придобиването му 15г-.3дка
СЛЕД КОМПЕТЕНТНИЯ ОГЛЕД НА ПЛАНОВЕТЕ И УДОСТОВЕРЕНИЯТА ЗА НАСЛЕДНИЦИ специалистите са видели , че общия имот е с по-голяма площ и затова са изискали и другите документи , за да си направят сметка колко могат да заграбят. И леля ми им ги е тръснала. ВТОРАТА ПРЕПИСКА Е ЗАВЕДЕНА ПО ДОГОВОРА ЗА ПОКУПКА ОТ 15г. ИЛИ ОБЩО ПО ДВЕТЕ ПРЕПИСКИ 6дка. за този имот, ДОГОВОРА Е ВПИСАН в заявлението.ТОЗИ ИМОТ Е БИЛ ДЕКЛАРИРАН ОТ БАЩАТА НА ДЯДО МИ С ПЛОЩ 3,3дка., но този документ открихме по-късно.ЗА НЕГО ИМАМЕ И СКИЦА ОТ 33г. когато дядо ми е щял да строи там.. ВЪОБЩЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИ ИМОТ . МАКАР ДА СЕ Е ПОЛЗВАЛ КАТО НИВА за зем. производство , той се е намирал в стр. граници и е представлявал неурегулирано дворно място.
ОСВЕН ТОВА ИМ Е ДАЛА И НА от 40г. ,По него няма заведена преписка. В него втория имот е с площ 1,8дка.
И ОТ ТУК ЗАПОЧВА ГАВРАТА . В СЕГАШНАТА КАД. КАРТА ОБЩИЯ ИМОТ Е СВЕДЕН ДО по- малко от 3 дка.ТОЕСТ ОЩЕ ТОГАВА Е БИЛО ПРОЕКТИРАНО КРАЖБАТА НА ПОЛОВИНИЯ ИМОТ. И ЩЕ ТИ КАЖА КАК . ТАЗИ КАРТА , ОДОБРЕНА В 2004г. е била проектирана още в 92г. ЕСТЕСТВЕННО СЛЕД ИЗЗЕМВАНЕТО МУ , НИЕ НЕ СМЕ МОГЛИ ДА ЗНАЕМ НИТО С КАКВА ПЛОЩ Е БИЛ ЗАСНЕТ , НИТО С КАКЪВ НОМЕР , НИТО С КАКВИ ГРАНИЦИ , НИТО В КОЙ ПЛАН . ТОГАВА НИ ПОКАЗВАХА / АМА ИДИ ДОКАЖИ СЕГА / едни планове , в които имота не бил заснет , или пък му бил объркан номера .АМА РЕГИСТЪРА НЕ БИЛ ЗАПАЗЕН . НИЩО ПОДОБНО - И ПЛАНОВЕ Е ИМАЛО И РЕГИСТРИ КЪМ ТЯХ . НО ДРЪЖ ГО НА ТЪМНО , ТА ДА МУ Е ЯСНО!
ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА . ЗАЯВЕНИЯТ ПОД № ! ИМОТ в първата преписка на името на сестрата на дядо ми връщат във втората преписка като съсобствен на всички петима , вписани по договора от 15г. ТОЕСТ приемат , че тя е декларирала , закупения от баща й в 15г. имот , а не е декларирала собствения си закупен от майка й в 40г.с площ 1,8 дка ., който към 49 вече е бил с площ 2,4дка. ПО ВТОРАТА ПРЕПИСКА , макар и документа да е за 3дка , дават указание на леля ми да го заяви грешно , за да остане невъзстановен
КЪДЕ Е ЛОГИКАТА . ИМАШ ДОКУМЕНТ ЗА 3дка , а искаш да ти върнат само 1,8дка / точно площта по третия документ , по който няма заведена преписка/ И ТО ТОЧНО НА ТЕЗИ ОТ СЪСОБСТВЕНИЦИТЕ , НА КОИТО В РЕГИСТРИТЕ НЕ СЕ Е ВОДИЛ ИМОТ - при това направо парцелиран , за по-добро манипулиране в изготвените по- късно незаконни и необявени планове по §4. ПО ТАЗИ ПРЕПИСКА ИМАШЕ УДОСТОВЕРЕНИЕ ОТ ОБЩИНАТА , че такъв / ЗАЯВЕН ПО ТОЗИ ГРЕШЕН НАЧИН ! / имот няма. ПРИ ТОВА СА ПОДПРАВИЛИ С ЧУЖД ПОДЧЕРК заявлението - вписали са землещето му към 15г. -съседно село .
ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ , за да не остане първата преписка без движение / след като имота заявен в нея под №1 връщат във втората преписка / , СЪЩО С ЧУЖД ПОДЧЕРК ПОД № 6 В ЗАЯЛЕНИЕТО ПО НЕЯ ВПИСВАТ заявената във втората преписка площ от 1,8дка , КОЯТО УЖ НЕ СЪЩЕСТВУВА . В удостоверението по което е здаведена първата преписка имот под №6 няма ! ТАЗИ ПЛОЩ 1,8дка обаче не я вписват в общата сума по това заявление. ЗАЩОТО ТОЗИ , КОЙТО Е ПРАВИЛ ВПИСВАНЕТО С ЧУЖД ПОДЧЕРК МНОГО ДОБРЕ Е РАЗБИРАЛ КАКВО ВЪРШИ. ТАЗИ площ 1,8дка , заявена във втората преписка на други трима от съсобствениците от договора от 15г., всъщност е площта по НА от 40г. , с който е бил придобит имота , деклариран под №1 с площ 3дка . ТОЕСТ ТОВА Е ПЛОЩТА МУ КЪМ МОМЕНТА НА ПРИДОБИВАНЕ С ТОЗИ АКТ. ИЛИ ПО- точно казано площта от 1,8дка е част от площта 3дка . ЗАТОВА НЕ Е ВПИСАНА ДОПЪЛНИТЕЛНО В СУМАТА .по заяблението. ТОЕСТ ЯСНО Е БИЛО , ЧЕ ТЯ Е ДЕКЛАРИРАЛА СОБСТВЕНИЯ СИ ИМОТ , А НЕ ДРУГИЯ . ДРУГИЯТ Е БИЛ ДЕКЛАРИРАН НА ДРУГО МЯСТО , НО ТАМ УНИЩОЖАВАТ РЕГИСТЪРА . ТАКА ПО ПЪРВАТА ПРЕПИСКА , МАКАР И ЗАЯВЕНИ 3дка се възстановяват 1,8дка.
И ЕДВА В 99г. , след преключване на едно дело разбираме , че ПК не е уважила договора от 15г-. т.к. не бил нот. заверен . А ТОЙ Е ВПИСАН ВЪВ ВТОРОТО ЗАЯВЛЕНИЕ и тя се е позовала на него относно съсобствеността!?!?!. ТОГАВА ТРЪГНАХМЕ ДА ТЪРСИМ ЗА НЕГО ДРУГ ДОКУМЕНТ И ВИДЯХМЕ , ЧЕ Е УНИЩОЖЕН РЕГИСТъра .
В последствие решението за 1,8 дка е отменено , без да ни е обявено, ав това време ни лъжат , че ПКО с границите на възстановени зем. земи , включително и с двете решения - или общо 4, 8дка./ ПОВТАРЯМ ЕДНОТО Е БИЛО ОТМЕНЕНО , А И ДВЕТЕ СА БЕЗ ГРАНИЦИ -САМО С ПЛОЩ / ТАКИВА РЕШЕНИЯ ЕСТЕСТВЕННО НЕ СА ДОКУМЕНТ , ГОДЕН ЗА ПКО . ТОВА СТАВА В 95г. ПКО / ИЛИ ПО-ТОЧНО изменението на регулацията/ е станало въз основа на СТАРИТЕ НИ ДОКУМЕНТИ ЗА СОБСТВЕНОСТ, И ТО САМО ТЕЗИ , КОИТО СА ПРОТИВОПОСТАВИМИ НА трети лица /чл. 93 от ППЗТСУ/ ЗАЩО ИЗМЕНИНИЕ НА РЕГУЛАЦИЯ , ПРИ ТОВА , ОДОБРЕНА ПО ЗПИНМ? ЗАЩОТО ПК не е възстановила целия имот , А ЧАСТ ОТ НЕГО V ТОЕСТ ИЗВЪРШИЛА Е ДЕЛБА НА ИМОТ В РЕГУЛАЦИЯ . А ДЕЛБАТА Е ОСНОВАНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ТАЗИ РЕГУЛАЦИЯ , ЕТО ЗАЩО ДОГОВОРА ОТ15г. не е уважен - не става за изменение на регулацията
Това води до дело, срещу заповедта , която е с невярно садържание .защото ПКО не е извършено с граници на зем. земи / ПК не е била компетентна да определя граници на имоти в регулация - техните граници се определят със самия план , затова и скицата към тези решения е от този нов кад. план , одобрен с тази кметска заповед , който по отн. на регулацията е проект за незаконно изменение на рег. план от 59г. С две думи НЕ ПК е определила границите в този план , а обратно плана е определил границите в решенията на ПК. И ВЪПРЛЕКИ , ЧЕ С ТАЯ ЗАПОВЕД се одобрява ПКО с площ 4,8дка в ПОСЛЕДСТВИЕ ТОЧНО ПЪК 1,ь8дка от тях се указват ЗАСТРОЕНИ / МАКАР И НЕЗАКОННО/ В крайна сметка от двата имота остава единия
ЕТО ТОВА СА МУШЕНГИИТЕ .
ЕДВА ЛИ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕШ ГЕГА , ТО Е НАПРАВЕНО , ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ . НА НАС ГОДИНИ НИ ТРЯБВАХА ЗАДА ГО РАЗБЕРЕМ. ТОВА Е ИНТЕЛЕГЕНТНАТА НАМЕСА ПРИ ОБИРА НА ИМОТИ. ДОСЕЩАШ ЛИ СЕ СЕГА КАКВА ОБЪРКА В СОБСТВЕНОСТТА СТАВА 1
ЗАЩО Е ОБЪРКАНА ПРОЦЕДУРАТА НАРОЧНО И КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНО ИЗЗЕТИ ИМОТИ В РЕГУЛАЦИЯ КАТО ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ
1 . НА ПЪРВО МЯСТО ДЪРЖАВАТА / ОБЩИНАТА / която е строила без да отчужди имотите на хората . СТРОИЛА Е ПО ОНЗИ ПЛАН , КОЙТО СПОМЕНАХ , че е бил отменен , ЗАЕДНО С ОТЧУЖДИТЕЛНИТЕУ ПРОЦЕДУРИ ПО НЕГО . В ПЛАНА ОТ 92г. тези незаконни строежи не фигурираха . ЗАТОВА ГО КРИЯТ ТОЯ ПЛАН . ЗАБЛУЖДАВАТ ХОРАТА , ЧЕ ТЕХНИТЕ ИМОТИ НЕ СА ЗАСНЕТИ В ПЛАНА . ИМИТИРАТ ЗАСНЕМАНЕ НА СТАРИТЕ ИМ ГРАНИЦИ , КОИТО ПЪК НЕ СЪЩЕСТВУВАТ НА МЯСТО , А СА СИ ЗАСНЕТИ В ПЛАНА , КОЙТО УКРИВАТ. ПЛАЩАТ ХОРАТА ЗА ТОВА , А ТЕ ВСЪЩНОСТ ЗАСНЕМАТ НЕЗАКОННИТЕ СТРОЕЖИ , СЦЕЛ ДА БЪДАТ УЗАКОНЕНИ ! А НАЛИ ПОМНИШ ЗТСУ НЕ ПОЗВОЛЯВАШЕ ДА СЕ ИЗМЕНЯ РЕГУЛ. ПЛАН с ТАЯ ЦЕЛ - узаконяване на незаконни строежи .ЗА ДА ГИ УЗАКОНЯТ В НЕЗАКОННИЯ ПРОЕКТ ТРЯБВА ДА ИМ ОТРЕДЯТ ПАРЦЕЛИ ! А ОТ КЪДЕ ПЛОЩИ АКО НЕ ЗАГРАБЯТ ОТ МЕН ОТ СЪСЕДА , ОТ ВТОРИ , ТРЕТИ И ТН. . А СЪГЛАСНО ГОРНОТО ТР № 6 ТАКИВА СТРОЕЖИ БИ СЛЕДВАЛО ДА СА СОБСТВЕННОСТ НА БИВШИТЕ СОБСТВЕНИЦИ - по силата на приращението . ДА НО ОБЩИНАТА ГИ Е ПРОДАЛА! НА НЕЙНИ ХОРА ! И СЕГА ИМ ОТРЕЖДА ПАРЦЕЛЧЕТА ЗА СМЕТКА НА НАШИТЕ ИМОТИ - ДОКАТО НИЕ ВОДИМ СЪДЕБНИ ДЕЛА СРЕЩУ ЗАПОВЕДИ НА КМЕТА ПО § 187. ТАКА НАРЕЧЕНИ НОВООБРАЗУВАНИ ИМОТЧЕТА .
ОТ КЪДЕ ГРАБИ ПЛОЩИ ?
- първо от придобитите по давност - разликите от площи към момента на придобиване на имота със съответния акт / КОЯТО ПЛОЩ ВПИСВА И ПК / до пълната им площ , с която са били заснети в плановете , които укрива от собствениците .
- ВТОРО ГРАБИ ДЯЛОВЕТЕ НА НАСЛЕДНИЦИТЕ ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ , КОИТО НЯМАТ ПРАВО НА ЗЕМV ЗЕМЯ .
КОНКРЕТНО В НАШИЯ СЛУЧАЙ :
АКО ИМОТА БЕШЕ ВЪЗСТАНОВЕН СЪГЛАСНО ЗВСОНИ чл. 2 ал.2 - ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ НА ДЯДО МИ , ОТ КОЙТО Е ОТНЕТ. И НАСЛЕДНИЦИ СМЕ САМО ДВАМА по 3дка по 100долара кв. м. прави му сметката .
КАТО СЕ ВЪЗСТАНОАВЯВА ПО ЗСПЗЗ се възстгановява площта на двата имота към момента на придобиване по съответните актове - общо 4,8дка . Изчезва придобитата по давност площ от 1,35дка. по същата цена . ПРИТОВА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА НА ТЕЗИ , КОИТО СА ВПИСАНИ В ТЕЗИ АКТОВЕ . А ТЕХНИ НАСЛЕДНИЦИ СА 11 човека МЕЖДУ КОИТО И ЕДИН ЧУЖД ГРАЖДАНИН. ЗАТОВА В 95г. се отменя решението за 1,8дка уж на основание на ЗАП / подправен документ - заявлението са ни подправили с чужд подчерк /без обаче по съдебен ред да е установено кой го е направил- защото това са те / БЕЗ ДА НИ Е ОБЯВЕНО ТОВА ОТМЕНЕНИЕ И ИЗВЕДНАЖ ИЗЧЕЗВА ДЕЛЪТ НА ТОЗИ ЧУЖД ГРАЖДАНИН ы която пък се оказа точно равна на незаконно застроеното И МАКАР НОВИЯ КАД. ПЛАН ДА Е ПОПЪЛНЕН И ОДОБРЕН с площ 4, 8дка то 1,8дка се оказват застроени по този отменен план . ТОЕСТ ТАЯ ПЛОЩ Й ТРЯБВА НА ОБЩИНАТА ЗА ДА СИ ОТРЕДИ ПАРЦЕЛИ ЗА НЕЗАКОНЕН ПЪТ , който сега предвижда със застроителен план . ВСЪЩНОСТ ОБЯВЯВАТ ТИ ЗАПОВЕД ПО чл. 11 /4/ от ППЗСПЗЗ с която уж одобряват застроени площи , а В СЪЩНОСТ ТЯ ОДОБРЯВА ЗАСТРОИТЕЛЕН ПЛАН ПО ЧЛ. 21а от ЗТСУ / или чл. 16 от ЗУТ / , с който се определят необходими за застрояване площи . И ТАКОВА ДЕЛО СЪМ ВОДИЛА - вървяло е по ЗТСУ . ТАКА ИМОТА ОТ 6дка стана 3дка при това на 11наследници
ЧАТ ЛИ СИ ГЕГА ! НЕ СЕ НАДЯВАМ ДА ГО РАЗБЕРЕШ ! НЕ ЗАЩОТО ПОДЦЕНЯВАМ ИНТЕЛЕГЕНТНОСТТА ТИ . А ЗАЩОТО ТУК ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА НАМЕСА В ТАЯ КРАЖБА Е ТВЪРДЕ ЗАСИЛЕНА И Е НУЖНО ОСВЕН ПРАВО ПОНЕ ДА ИМАШ И ИНЖЕНЕРНО ОБРАЗОВАНИЕ.
ДАЖЕ НЕ Е НУЖНО ДА СИ ЗАВЪРШИЛ ПРАВО . САМО ИНЖЕНЕРНОТО СТИГА . ЩОМ НА МЕНЕ МИ СТИГА !
2 . ДО СЕБЕ СИ ИМАМ СЪСЕД ТОГАВАШНИЯ НАЙ СИН И НАЙ ДИМУКРАТИЧЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС. , КОЙТО ПО ТОЯ НАЧИН СЕ УСТРОИ СЪС ДАЛЕЧ ПО- АПЕТИТЕН ИМОТ . ЗАЩОТО НЕГОВИЯ ПОПАДАЩЕ В НЕЗАКОННИЯ ПЪТ.
3 . УСТРОИ И БРАТОВЧЕДКА СИ , ЗА КОЯТО ОБЩИНАТА ДОРИ НЕ УДОСТОВЕРИ / по чл. 13 / , ЧЕ ТАМ Е ИМАЛА ИМОТ / защото май е нямала -продаден е бил преди да го изземат /. СЪЩАТА , МАКАР И В РЕГУЛАЦИЯ има РЕШЕНИЕ с план за земеразделяне , атакъв план няма.пак защото имота е в регулация.
МОГА ДА ИЗРЕЖДАМ ОЩЕ МНОГО ДИМУКРАТИЧНИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ, КОИТО СЕ УСТРОИХА С АПЕТИТНИ ИМОТЧЕТА по този начин , но и с нищожни НАКТЧЕТА. НО НЯМА СМИСЪЛ . ТИ ИМАШ АЛЕРГИЯ ОТ МОЯ СТИЛ И НЯМА ДА ГО ПРОЧЕТЕШ. КРАДЪТ САМО КОМУНИСТИТЕ! ДРУГИТЕ СА СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА!
julia
Потребител

Мнениеот ensso » 17 Дек 2006, 11:11

И аз съм комунист (по душа) :D И баща ми комунист и дядо ми също, дори и баба ми комунист, която трепала ФАШИСТИТЕ в блокаден Ленинград. Елате, г-н адвокат Николов, отрепете ме и може би ще настъпи друг живот в България? :? Може би политиците ще напишат справедливи закони, съдиите и прокурорите ще започнат да ги спазват а народа ще стане богат и доволен? Не трябва да търсите вината навън -търсете вътре в себеси.
Комунистите са тези, които давали живота си за справедливата идея, а "марсианците", всичко са опорочили. "Марсианците" са навсякъде.
Те са и в момента са на власт. Те са нито комунисти, нито демократи, нито жълти, нито бели, нито червени.... "марсианци"-хамелиони са! Те са мазни към тези, които са посилни от тях и надменни към по-слаби.
Евала, г-н адвокат Николов, ДА ЖИВЕЕ БИЛ ГЕЙЦ И ДЖОРДЖ БУШ! ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ! ..... :( Нали?
PS:
На 1 Януари 2007г. добре дошли в АД!!!!!!
Последна промяна ensso на 17 Дек 2006, 13:20, променена общо 1 път
ensso
Потребител

Мнениеот gega » 17 Дек 2006, 12:04

julia, наистана не мога да чета толкова дълги постове! А и не желая да давам съвети без да познавам КОНКРЕТНИТЕ факти по казуса. Види се, има едно объркване, но то лесно може да бъде преодоляно, ако се установи дали процесният имот е бил ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ или е представлявала ПАРЦЕЛ, т. е. за него са били проведена регулационна процедура, или за този имот съществува отчуждителна преписка по някой от изброените в чл. 1 и 2 ЗВСОНИ или по чл. 1 от
ЗАКОН за възстановяване собствеността върху някои отчуждени имоти по Закона за териториално и селищно устройство, Закона за плановото изграждане на населените места, Закона за благоустройство на населените места, Закона за държавните имоти и Закона за собствеността ( т. нар. малка реституция), или пък са обобществявани (масовизирани) чрез "внасянето" им в кооператива. Или на последно място НИКОГА не се е случвало нищо от по-горе изброените "дивотии". Но може и нещо по-различно, което долавям от твоите думи - тази земя, макар и включена в ТКЗС, да е била прехвърлена на някого по реда на чл. 10, ал. 3 от Примерния устав на ТКЗС, обнародзван през 1968 г. или по предходния такъв Устав. -
Членовете на стопанството могат да прехвърлят правото на собственост върху внесената от тях в кооператива земя само на трудовокооперативното земеделско стопанство, в което членуват, а земите, включени в регулационния план (чертите на селището) - и на други организации или лица. Земите в регулационния план на селището (чертите на селището) се ползуват от техните собственици до размера на земята за лично ползуване.
Когато си изясните кой е приложимият закон, можем вече да влезем в конкретика. Просто повече няма да чета дълги "землеописания":)))))))), както и да се занимавам с въпроси дали "демократите" са по-добри от комунистите. За тях историята, прокуратурата и съда ще имат грижата.
gega
Потребител

ГЕГА , БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ !

Мнениеот julia » 17 Дек 2006, 14:01

АЗ НЕ ТЪРСЯ СЪВЕТ ! АЗ ЗА СЕБЕ СИ ВЕЧЕ СИ ИЗЯСНИХНЕЩАТА .
НЕ СЕ ЧУВСТВАЙ ДЛЪЖЕН ДА МИ ГИДАВАШ . АКО НЕЩО ИМАМ НУЖДА ЗА ПРАВНА ПОМОЩ ЩЕ СЕ ОБЪРНА КЪМ ТВОЙ КОЛЕГА . ДАЖЕ ВЕЧЕ СЪМ УСТАНОВИЛА КОНТАК С един , който не е от моя град и за който имам впечатление , че е почтен човек . А ЧЕ ВЪВ ВСЯКА ПРОФЕСИЯ /както в твойта , така и в мойта / има некоректни и непочтенни хора е безспорно . Безспорно е , и че съдебната система пък и не само тя не е независема . Оказва й се натиск . Та кой от нас е независим . Всеки зависи от много неща. Аз не съм тая , която търся безплатна помощ . Всичко в тоя живот съм заплащала . Проблемът е в доверието наистина .и в това , че много пъти съм плащала , и съм била предавана.
Проблем е и това ,че имам силно изострено чувство за справедливост ...което не иска да умре.
ИМОТЪТ Е БИЛ ИЗЗЕТ НЕ НАСИЛСТВЕННО . ПРОСТО Е ДОШЛО ПИСМО , с което е съобщено да се освободи т. к. щели дая се правят там градинки. ИМАЛО Е ПО ОНЗИ ОТМЕНЕН ПЛАН предвиждане за общ. зеленина . Да но планът паднал , процедура за отч. не е проведена .
Дори след това и в ТКЗС да са го вкл. то собственноста се е запазила / УСТАВА НА ТКЗС /. ПЪК И ГРАНИЦИТЕ. Предприемам действия и по адм. ред да се справя спроблема.
Безспорно има и насилствено иззети имоти ,но смятам че са били иззети за добро . Имахме проспериращо селско стопанство и не внасяхме ябълки и лук от чужбината , която сме я учили на градинарство. Ядяхме ги за стотинки . А сега земити ни , макар и наши пустеят . . Освен това дошли са взели са ги и толкоз . Аз също щях да бъда доволна , ако в 92г. бяха ни казали : " слушайте имотът ВИ е 6дка , но НИЕ ще ВИ върнем половината , защото така и така . А тяхната измама ни хвърли в 10-11съд. дела , които доведоха до колекция от противоречиви съд. решения. До много нерви , разходи и дори до смъртта на баща ми , който умирайки още след първото дело каза : заради този имот се разболях .ТОВА БОЛИ ! ТОВА Е ГАДНО! ДАНО РАЗБЕРЕШ БОЛКАТА МИ !
ЖЕЛАЯ ТИ ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ и НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ .ОСТАНИ СЪС ЗДРАВЕ !
julia
Потребител

Мнениеот gega » 17 Дек 2006, 14:37

Това е друго нещо! Така с по-спокоен тон вече можем да обсъждаме и правни проблеми и общестевните, тези на т. нар. "преход"!
Но да оставим за малко на страна вторите! Комай нещата вече започват да се оформят - мисля, от това което прочетох като факти, че попадаме подз приложното поле на чл. 2, ал. 2 ЗВСОНИ -
(2) (Нова - ДВ, бр. 107 от 1997 г., изм., бр. 45 от 1998 г.) Възстановява се собствеността и върху всички движими и недвижими имущества, отнети без законово основание или отчуждени не по установения законов ред от държавата, от общините и от народните съвети в периода от 9 септември 1944 г. до 1989 г.

Отговор на интересуващите те проблеми ще откриеш в ТР № 6/2006 г. Ако вече си го пък и прочела, както сама твърдиш, ще те призная, че си половин юрист:)))))))))))
gega
Потребител

Благодаря Гега ,

Мнениеот julia » 17 Дек 2006, 16:17

ТР №6 съм го чела , даже по-нагоре писах , че съм го цитирала и във въззивната си жалба , която сама правя , но не съвсем . Помага ми моя приятелка /тя е млад юрист консулт и ми дава конструкцията така да се каже скелета на жалбата/ Иначе техническите неща по плановете са мое творение . Ние с нея въобще сме добър тандем . Аз я консултирам по плановете и експертизите за нейни имотни проблеми, а тя ми дава анонимни съвети , защото самата е на държавна работа . Адвоката ми така и не разбра за какво става дума. Той е вършил това което е искала общината . Той не е специалист по тези неща. Но преди това 2 г. безуспешно търсих някой да ми заведе този иск.
Другото ТР не съм го чела . НО ТОЗИ ФОРУМ МИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗЕН! Слава БОГУ , че намерих тук това ТР. То ми отвори очите за много неща . Само дето изпуснах делото на първа инстанция. Сега трябва да взема някакво удостоверение от общината /така си мисля / от което да е видно от кого е иззет имота . Няма да се очудя ако е иззет и от майками . Тя го е ползвала последно и тя е получила писмото, но не помни до кого е било адресирано.
И значи , ако не бяхме въведени така сполучливо в заблуда , ние сме имали възможност вместо в съд да доказваме със свидетели / пред които показания сега съдът очевидно си затваря очите и ги преиначава / кой е владял имота последно ПРОСТО ДА СИ ИЗВАДИМ НОТ. АКТ ПО ОБСТОЯТЕЛСТВ. проверка със старите док. за собственост / виж ЗВСОНИ ./
Много полезни от форума също са ми и двата устава на АПК и на ТКЗС
Защото по делото в. л. твърди , че имота не е бил в ТКЗС , нито е бил одържавяван , а общината представя актове за отчуждаване от АПК през 75г. и 81г. НО ТЕЗИ АКТОВЕ НЕ КАСАЯТ НАШИЯ ИМОТ! ТЕ СА ЗА СЪСЕДЕН КВАРТАЛ, който действително е бил в ТКЗС- това се вижда и от плана от 73г., който уж бил действащ и до момента- и значи трябва да е бил действащ и към 75г. и 81г. В него такива предвиждания , за които е отчуждавано просто няма! НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ ВЪОБЩЕ Общината така се е оплела в лъжи , че се чуди как да се измъкние - затова и постоянно се подменят и укриват различни документи . ТОЗИ квартал , още не е осъществен , защото за него е имало предвиждане пак в онзи отменен план . Та дори и да са отчуждавали за него , след като с.вото не е изпълнено бившите собственици отдавна си възстановиха имотите , които в 81г. действително са били зем. земя , а съгл. § 41 от ЗИДЗСПЗЗ актовете са отменени от МС. ПРИСЪСТВИЕТО ИМ В НАШЕТО ДЕЛО Е САМО ОПИТ НА ОБЩИНАТА ДА ЗАБЛУДИ СЪДА
Тук във форума безценният Монтескьо бе дал перфектна схема за успешно провеждане на реванд. иск. Нашият случай е горе долу същия .
Моята идея в 2001г. когато заведох този иск беше същата.
Без да съм чела Монтескьо .Но за жалост бях подло предадена и нищо такова не се случи . Здраве да е ! ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА!
ДРУГИ НАШИ СЪСЕДИ ДОСТА ПРЕДИ НАС СА ГО ПЕЧЕЛИЛИ ТОЗИ ИСК СРЕЩУ ОБЩИНАТА , ДОРИ СА КАРАЛИ ЮРИСТИТЕ Й ДА ПЛАЧАТ В СЪДА
УСПЕХ ! ЖЕЛАЯ ВСИЧКО НОВО ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА! БЛАГОДАРЯ МНОГО ! ВСЯКО МНЕНИЕ МИ Е ПОЛЕЗНО! ИСТИНАТА СЕ РАЖДА В СПОРА ! НЕ ХРАНЯ НИЩО ЛИЧНО КЪМ НИКОГО ! ГЕГА ИЗВИНЯВАЙ АКО НЕЩО СЪМ ТЕ ОБИДИЛА! ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ТОЗИ ЧУДЕСЕН ФОРУМ СТЕ МИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗНИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ПРАВНАТА МИ КУЛТУРА . СТРАХОТНИ СТЕ ВСИЧКИ!
julia
Потребител

Мнениеот oho_boho » 19 Дек 2006, 14:02

http://mediapool.bg/show/?storyid=124527&srcpos=3

Румъния първа в Източна Европа осъди комунизма
19 Декември 2006

Румънският президент Траян Бъсеску осъди в понеделник бившия комунистически режим в страната, като го определи като нелегитимен и престъпен. Това той направи в реч пред двете камари на парламента, широко отразена във вторник от румънските медии.
Като държавен глава осъждам ясно и категорично комунистическата система в Румъния, от създаването й в годините 1944 -1947 г. до рухването на комунизма през декември 1989 година, заяви от трибуната Бъсеску, цитиран от БТА.

Взимайки под внимание данните, изнесени в доклада (на историка Владимир Тисмъняну), заявявам напълно отговорно: Комунистическият режим в Румъния бе нелегитимен и престъпен, каза той.

Бъсеску осъди комунизма въз основа на доклад от 650 страници, подготвен от комисия, ръководена от Тисмъняну. Въпреки че парламентарното заседание далеч не беше тържествено, Траян Бъсеску упорито изпълни докрай дълга си, още повече, че според заявеното от него, той не искаше формално отричане на комунистическото минало чрез обикновена декларация, отбелязват медиите.

Румъния се превърна в първата държава от бившия комунистически блок, която осъжда комунизма, пише по темата в. "Зиуа". 17 години след падането на режима, сегашният румънски президент изпълнява искане, отправено от самото гражданско общество. Тържественото заседание на парламента премина под съпровод на адска постановка, организирана от Партия Велика Румъния (ПВР) и толерирана от председателя на заседанието Николае Вакарою.

Председателят на ПВР впрегна във вторник целия арсенал на омразата и насилието, като хвърляше обиди към Бъсеску и поканените в ложите на парламента, отбелязва "Гъндул". Цялата реч на Бъсеску бе придружена с освирквания и скандирания от рода на "Пияница" и "Крадец". Спектакълът, разигран от ПВР не можеше да се случи без съучастничеството на Социалдемократическата партия (ПВР), която се смя на подвикванията на Тудор, сякаш става въпрос за остроумна шега.

Вчерашните събития показват не само привързаността на двете формации (ПВР и СДП) към бившата Румънска комунистическа партия, но и упоритостта на оцелелите от старата система, които все още присъстват на политическо и административно равнище, както и в разузнавателните служби, посочва "Ромъния либера". Тези формации се страхуват от символичното значение на жеста на президента, тъй като си дават сметка, че техният свят е на път да изчезне.

Вчера комунизмът бе осъден без право на обжалване, извежда в заглавие "Зиарул де Яш". След 17 години колебания, протакане и несъгласия, Румъния пое официално отговорност да осъди комунизма. Това е акт на разкаяние към жертвите на революцията от декември 1989 година, както и към стотиците хиляди или милиони румънци, които бяха затваряни, убивани, бити в продължение на 45 години комунизъм. За съжаление, тържественият момент се превърна в жалък и невероятно напрегнат спектакъл. Присъствието в залата на някои от големите фигури на борбата за демокрация и свобода в Източна Европа - Лех Валенса и Желю Желев, изпълни освиркващите със страх, посочва "Адевърул".

Пред парламента Бъсеску се ангажира да подкрепи издигането на паметник на жертвите на комунизма в Букурещ, както и създаването на музей на комунистическата диктатура, съобщава още "Котидианул". Освен това президентът се обяви в подкрепа на инициативата да бъде съставен учебник за изучаването на комунизма в училище, енциклопедия на румънския комунизъм, анулирането на политическите присъди и промяна и допълване на юридическата рамка относно достъпа до архивите, свързани с комунистическия режим.

Гостът на Бъсеску – бившият български президент Желю Желев в периода 1990 – 1007 г. – поздрави румънския президент за произнесената от него реч пред парламента, предаде Ромпрес.

В реч, произнесена в понеделник вечерта в президентския дворец Котрочени, Желю Желев, президент на България в периода август 1990 - януари 1997 г., изрази увереност, че румънският парламент ще приеме декларацията, осъждаща комунизма.

Всички знаем, че фашизмът и комунизмът са двете проявления на тоталитарните режими. Ние сме по-сурови към фашизма, отколкото към комунизма, но в действителност последният е по-опасен, тъй като е по-усъвършенстван, заяви още Желев. При фашисткия режим партията има монопол върху културата и политиката, но не и върху икономиката, докато комунистическият режим държи монопол и върху трите области. Икономиката се превърна в собственост на комунистическата партия - партията държава.

При комунистическия режим няма гражданско общество, възможността на гражданина да бъде свободен отсъства, посочи още първият демократично избран български президент, цитиран от Ромпрес.
oho_boho
Потребител

Мнениеот krasssy » 19 Дек 2006, 15:11

Муле, здрасти! От една страна много щеше да ти ходи да участваш в последния сеир ББ3, понеже си достатъчно луд, за да те вземат, но пък от друга страна не си достатъчно тъп, за да минеш кастинга.
От трета страна - мислиш ли, че хората не знаят всичко това, което постваш от години на длъж и на шир?
krasssy
Нов потребител

Мнениеот krokodila » 19 Дек 2006, 16:01

Хубаво го каза олигарха, ДС е в дъното на всичко.
Я вижте предложените кандидати за ръководители на административните съдилища.
Когато излязоха имената им форума замлъкна.
Никави коментари, странно няма мнения нито за добро, нито за лошо.
krokodila
Нов потребител

Re: ПОХВАЛНО МИЛИТЪРИ!

Мнениеот Гост » 21 Дек 2006, 21:41

[quote="julia"]ВЪВ ВАС МЛАДИТЕ Е И НАДЕЖДАТА НИ! ОСТАНИ ТУК И СЕКИ БЪЛГАРИН БИ ГИ ПОДКРЕПИЛ!
ВСИЧКО ТОВА ОЗНАЧАВА , ЧЕ НАШИЯТ НАРОД / ИЛИ ОБЩЕСТВО , ако това по Ви харесва / Е БОЛЕН . СЕРИОЗНО БОЛЕН . И СЕ НУЖДАЕ ОТ ЛЕЧЕНИЕ ! А НЕ ОТ ПЛЮНКИ !
АМА НЯКОЙ ЩЕ МИ ОПОНИРА! ОТКЪДЕ ТАКИВА ПАРИ В БЕДНАТА БЪЛГАРИЯ ЗА ТАКИВА ЗАПЛАТИ! ИМА ГОСПОДА ! ИМА И ЗА ПЕНСИИ И ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ЗА ОБРАЗОВАНИЕ , ИМА ЗА ВСИЧКО ! ВАС ПРОСТО ВИ ЛЪЖАТ!
НЕ АЗ , А ЦРУ ПУБЛИКУВА РАЗКРИТИЕ , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО/ МАФИЯТА / УКРИВА ОТ НАРОДА ДВЕ ТРЕТИ ОТ БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ! ИЛИ АКО ВИ КАЖАТ , ЧЕ БВП Е 25МИЛИАРДА , СЧИТАЙТЕ , ЧЕ ТОЙ ВСЪЩНОСТ Е 75 млар. РАЗЛИКАТА ОТ 50мла Е ОНАЯ РАЗХОДНА ЧАСТ ОТ БЮДЖЕТА , ЗА КОЯТО , КАКТО КАЗВА И ОЛИГАРХА СЕ ОБЕЗПЕЧАВА ОТ МАФИЯТА.!!!
Е, ГОСПОДИН АДВОКАТ НИКОЛОВ , ТАЗИ ЛИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА Е НОРМАЛНА ? ИЛИ ОНАЯ ТОТАЛИТАРНАТА ? СЪВСЕМ ДОБРОНАМЕРЕНО ВИ ПИТАМ , ЗАЩОТО УВАЖАВАМ И ВАШЕТО МНЕНИЕ!

Привет.
Наистина трябва да се прави разлика в икономически план и политически.
При комунизма,разбира се,политиката,на червената банда,омиташе всичко по пътя си.Не ми се говори за жертвите и концлагерите,още повече за смъртта на толкова много юристи.Всъщност,мнението на хората е било едното нищо.Може да съм на 20,но много добре съм запознат с комунистическия терор.
Мнението Ви е ценно за мен.
Но, защо убиваха?Защо не почитаха човешкия живот?Защо?
Толкова мозъци са били проминити-синове,предавали своите бащи антикомунисти.
Вие казвате,че това не е било още комунизъм преди,а някаква си ранна фаза.Боже,ако е така,както казвате,какво щеше да бъде при истинския комунизъм-танкове,касапница.
Никога не мога да се съглася комунист,защото той е ЗЛО.А ако следвам примера на един тв водещ-въобще не трябва да се разговоря
с комунист,но все пак трябва да има диалог,да се открият разликите между началото и края на прехода.
Наскоро започнах да чета Борис Пастернак(Доктор Живаго)-трябваше
да я прочета много отдавна,но я отложих.Ще се срещна с касапите отново в тази прекрасна книга с НОБЕЛ.
Относно държавните пари в днешно време?
Тук сте права.Държавата има много пари и колкото и да я точат-ПАК ЩЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО.

ОТНОСНО КОЛЕГАТА lyutiyat.
ПЪРВО-НЕ ВИ СЕ ХВАЩАМ НА ЛЪЖЛИВИТЕ ИЗЯВЛВНИЯ,ЗАЩОТО АЗ ЗНАМ.НЕ СЪМ КАТО ОНИЯ СИ ТИЙНЕДЖЪРИ ДЕТО ВЪОБЩЕ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е НАЙ-БЛИЗКАТА БИБЛИОТЕКА ДО ДОМА И.
ВИЕ СТЕ БИЛИ ИЗЛЪГАН ОТДАВНА-ОБЯСНИМО Е.
КАК МОЖЕТЕ ДА ЗАЯВЯВАТЕ ТАКАИВА ГЛУПОСТИ.АЗ НАПРАВО ВИ СЕ
ЧУДЯ НА ВАС КОМУНИСТИТЕ.КАТО ТАЛИБАНИТЕ СТЕ И ВОЖДЪТ ВИ (УБИЕЦА Г.ДИМИТРОВ).
КАК ТАКА НЕ СТЕ УБИВАЛИ?
НАД 1 000 000 СТЕ ИЗБИЛИ И СТЕ ЗАРОВИЛИ.И МИЛОСТ НЯМАТЕ-ЕСТЕСВЕНО,НАЛИ СТЕ КОМУНИСТ.
ГЛУПОСТТА ВИ НЕ СВЪРШВА ДО ТУК.
А КОЙ ОРГАНИЗИРА КУФАРИТЕ С МИЛИОНОТЕ,ГОСПОДИНЕ.АЗ ЛИ?
ИЛИ МАЙ ХОРАТА ОТ ЧЕРВЕНАТА БАНДА,А?
А КЪДЕ Е Г.АТАНАСОВ,КОЙТО ОРГАНИЗИРАШЕ "ОБИРА".
КОЙ ДОВЕДЕ СТРАНАТА ОТ ФАЛИТ?АЗ ЛИ?ИЛИ КОМУНСТИТЕ.
И ПОСЛЕДНО ДА ВИ КАЖА.
БАЩА МИ,ПО ПРИМЕРА НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ФИЛМ,МИ КАЗА ПРЕДИ ДА ЗАМИНА ДА УЧА В БЛАГОЕВГРАД:"СИНЕ,ВНИМАВАЙ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕШ КОМУНИСТ"
КОМУНИСТИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ,ГОСПОДИНЕ-В ПОЛИТИКАТА,В ОБЩИНАТА,ДОРИ И НА РАЗХОДКА В ПАРКА.НО ПОВЕЧЕТО СЕ КРИЯТ.
И ПИШАТ ПО ФОРУМИТЕ ТЕХНИТЕ СИ ИЗМИШЛЬОТИНИ.
А КОЙ ЩЕ ПОВЯРВА Е ВЪПРОСЪТ?
Гост

До цялото виртуално войнство

Мнениеот asq99 » 22 Дек 2006, 01:44

безобразие
asq99
Нов потребител

ДО АДВОКАТ НИКОЛОВ ,

Мнениеот julia » 22 Дек 2006, 19:15

НАПРАВО НИ РАЗБИ ! ЕВАЛА ! МНОГО УБЕДИТЕЛНО!
АБЕ МОМЧЕНЦЕ , ЗАЩО ПО-РАНО НЕ КАЗА , ЧЕ СИ ЗАВЪРШИЛ В Благоевград? АМИ ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКО!НА ТЕБ АМЕРИКАНЦИ СА ТИ ПРОМИВАЛИ МОЗЪКА!
Има ли нация по- неинформирана и с по- промити мозъци от американската. КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО И ВОДИ ВОЙНИ ТУК ИЛИ ТАМ ПО СВЕТА, нея я разсейват с гърдите на Памела Андерсен. Затова американеца не знае къде се намира и съседния му град ,камо ли да е изпитал ужаса на войната За нея войната е шоу, което наблюдава по телевизията . Тя изживяла ли е ужаса на оня прост комунистически руски народ , който даде милиони свидни жертви , за да прогони за дълго фашизма от Европа и за да можеш да живееш свободно , поне без война . И на това да си благодарен.
А и как иначе ще й смъкват на тая нация от гърба 300-400 милиарда долара годишно за военния бюджет , ако не й промиват мозъка. Че коя друга държава в света отделя толкова много пари за войни /ЩЕ РЕЧЕ ЗА УБИЙСТВА /.Защото там където тече кръв , текът и пари. Това ли е демокрация . А как мислиш ще работи американската икономика , ако не работи военната й промишленост. А за да работи последната трябват войни. А за да има война трябва враг . Навремето това беше комунизма , сега е тероризма . Ако премахнем тероризма друг ще си създадем , но без враг не може
А иначе и Буш и Бин Ладен си имат общ бизнес пак в тая военната промишленост , която задвижва американската капиталистическа икономика ,като почне да закъсва .
В литературата дето я четеш , не си ли срещнал някъде ,да пише , че на 11.09.2001г. не е имало никакво камикадзе в самолета ударил двете кули в НЮ Йорк. Бил е БЕЗПИЛОТЕН . Ама удариха ли Афганистан ? УДАРИХА ГО ! УМРЯХА ЛИ НЕВИННИ ЖЕРТВИ ? УМРЯХА ! ХВАНАХА ЛИ ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНЦИ БИН ЛАДЕН ? ХВАНАХА ГО АМА НЕ ЗНАМ ЗА КЪДЕ!
И ДА РАЗБРА НЕЩО АМЕРИКАНЕЦА ЗА ТОВА ?
НИЩО ! РАЗБРА КОЛКОТО И ТИ РАЗБИРАШ ЗА НЕЩАТА , КОИТО ПИШЕШ! И ТОВА МНОГО ДОБРЕ СЕ ВИДЯ В РЕПОРТАЖА НА БТВ от мястото на събитията - САМИЯТ ПОЛИЦАЙ КАЗА НА НАШИЯ РЕПОРТЕР , ЧЕ НА ТЯХ ПРАВИТЕЛСТВОТО ИМ КАЗВА САМО ТОВА , КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ.
А ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ , ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВОЙНАТА БЕШЕ ДРОГАТА. ТАЛИБАНИТЕ БЯХА ЗАБРАНИЛИ в АФГАНИСТАН ДА СЕ СЕЯТ МАКОВИ КУЛТУРИ НЕ помня за какъв период. А ТОВА УДАРИ БАНКИТЕ
/ ПРЕДПОЛАГАМ ЗНАЕШ ЧИИ СА . А АКО НЕ ЗНАЕШ ДА ТИ КАЖА - на един съседен на афганистан велик народ- той ги е измислил банките/ /. ТА ЗАТОВА ТРЯБВАШЕ ДА ПАДНАТ ТАЛИБАНИТЕ ОТ ВЛАСТ . ЗАТОВА ПАДНАХА И КУЛИТЕ В АМЕРИКА и СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО В ТЯХ НЕ СЕ ОКАЗА НИТО ЕДИН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ТОЗИ ВЕЛИК НАРОД.
ОГЛЕДАЙ СЕ КЪДЕ СТАВАТ ВОЙНИТЕ В СВЕТА И САМ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО СЕ ВОДЯТ - политически противници ли гонят или са по ТРАСЕТО ВСЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИ ФАКТОРИ- дрога , петрол , и т.н.
НАМЕРИХА ЛИ В ИРАК ОМП ? НЕ НАМЕРИХА ! НАПАДНАХА ЛИ ИРАК ?
НАПАДНАХА ГО ! СВАЛИХА ЛИ И САДАМ ? СВАЛИХА ГО ! САСИПАХА ЛИ ЕДНА ДРЕВА КУЛТУРА И ИЗТРЕПАХА ЛИ ЕДИН МИРЕН И НЕВИНЕН НАРОД ! ДА!
ТИ НА ТОВА КАК МУ ВИКАШ ? ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ КОМУНИЗЪМ ? КОЙ ГО МОЖЕ ТОВА СПОРЕД ТЕБ? СПОРЕД МЕНЕ САМО ВАРВАРИН!
И ЗАПОМНИ ! ЗАЩОТО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПИША В ТОЯ ФОРУМ /ако не ме предизвикащ / ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИМА ПО- ГОЛЯМО НЕ ПРОСТО ОТ УБИЙСТВОТО , А ДОРИ ОТ ВОЙНАТА. И ТО СЕ НАРИЧА ГЕНОЦИД. АКО КОМУНИСТИТЕ СА УБИВАЛИ , А БУШ ВОДИ ВОЙНИ, ДНЕШНАТА ТИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА ПРОВЕЖДА ИМЕННО ТОВА СПРЯМО СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД! ГЕНОЦИД!
ЗАЩОТО Е МНГО ПО- ДОСТОЙНО НА ВРАГА ДА МУ ТЕГЛИШ КОРШУМА , КАКТО СА ГО ПРАВИЛИ НА ДУЕЛ, ОТКОЛКОТО ДА ГО МОРИШ ИКОНОМИЧЕСКИ - ДА ГО ВАРИШ постепенно КАТО ЖАБА ,ДОКАТО СЕ СВАРИ и СТАНЕ БЕЗЧУВСТВЕН КАТО НАШИЯ НАРОД СЕГА.
ЗАТВАРЯТ МУ АЕЦА / ЗАГРОБВАТ МУ МИЛИАРДИ / И ГО КАРАТ ДА ПРАЗНУВА ! ЕТО ТОВА МУ СЕ ВИКА ГАВРА!
ПО- ДОСТОЙНО Е ДА ДОЙДАТ И ДА ТИ КАЖАТ : СЛУШАЙ, СЪГЛАСЕН ИЛИ НЕ , НО НАШАТА ПОЛИТИКА Е ТАКАВА: РЕШИЛИ СМЕ ДА ПРАВИМ ТКЗС , ЗА ДА НЕ ВНАСЯ НАРОДА ЯБЪЛКИТЕ И ЛУКА ОТ НАМ СИ КЪДЕ и ДА СЕ ОБЛИЗВА ПОКРАЙ ТЯХ ,ЗАЩОТО ЩЕ МУ СТРУВАТ ПО ПЕТ ЛЕВА ЩУКА / парчето/. НИЕ МОЖЕМ И САМИ ДА СИ
ГИ ПРОИЗВЕДЕМ , ЗА ДА МУ ПОСЛУЖАТ И ЗА ЯДЕНЕ. ЗАТОВА ТИ ВЗЕМАМЕ НИВАТА.ЗАТОВА СА ГО ПРАВИЛИ ! НЕКА НЯКОЙ ГО ОТРЕЧЕ !
ОТКОЛКОТО ДА ТЕ ЛЪЖАТ , ЧЕ ТИ ВРЪЩАТ СОБСТВЕНОСТ ПО ЕДИН ЗАКОН /ЗСПЗЗ/ , ДОКАТО зЗАГУБИШ ВЪРНАТОТО ТИ ПО ДРУГ /ЗВСОНИ/, ТА ДА МОГАТ ТЕ ДА ТИ ГО ПРИЛАПАТ . КАТО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ , ЗА ДА НЕ СКУЧАЕШ ВОДИШ БЕЗСМИСЛЕНИ ДЕЛА И ХРАНИШ АДВОКАТИ И СЪДИИ.
ЕСТЕСТВЕННО Е , ЧЕ ЩЕ ИМА И ВРАГОВЕ ТАЯ ПОЛИТИКА , ЗА ДОБРУВАНЕТО НА НАРОДА ! АМА ИМА ВРАГОВЕ И ДРУГАТА ПОЛИТИКА -
оная ДЕТО МАХНА НАРОДА ОТ ВСЯКЪДЕ -ДАЖЕ И ОТ ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА , КОЯТО ВЕЧЕ НЕ Е НРБ , а РБ. И ТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ. ЗАЩОТО КОЛКО МИСЛИШ ЩЕ ИЗДЪРЖИ ТОЯ НАРОД БЕЗ ХЛЯБ . САМО НА ЗРЕЛИЩА . ТОЯ ЕКСПЕРИМЕНТ ВЕЧЕ ГО ПРИЛОЖИХА И НА БОЛИВИЯ И ДРУГАДЕ ПО СВЕТА ,АМА Я ВИЖ КАКВО СТАВА ТАМ СЕГА!
ААААЙДЕ ЧАО! МНОГО ЗДРАВЕ! ЦЯЛА ЛЕКЦИЯ ТИ ИЗНЕСОХ СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО ! ДАНО НЕЩО СИ НАУЧИЛ !
julia
Потребител

Мнениеот julia » 22 Дек 2006, 19:24

А ТОЯ ЕДИН МИЛИОН ДЕТО ГО ЦИТИРАШ, ТИ ЛИ ГО БРОИ , ИЛИ НЯКОЙ ТИ ГО НАБИ В ГЛАВАТА! ТОВА СА ЖЕРТВИ НА ФАШИЗМА , ПРЕПИСАНИ НА КОМУНИЗМА, така както на германците им вменяват ВИНА за холокоста , а на българите въобще за ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС.
А в СЪЩОТО ВРЕМЕ ЛОСТЧЕТАТА НА ТИЯ СЪБИТИЯ ГИ ЗАДВИЖВАХА ОТ ДРУГАДЕ !
АМА НЕЙ СИ ! ПРОСТЕНО ТИ Е ! МЛАД СИ ОЩЕ ! ИМАШ ОЩЕ МНОГО ХЛЯБ ДА ЯДЕШ !ЩЕ ПОРАСНЕШ ! ПЪК ДАНО ДА РАЗБЕРЕШ!
julia
Потребител

Мнениеот Гост » 22 Дек 2006, 19:54

МНОГО СТЕ ПРАВА,ГОСПОЖО.
БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ГО ИМА ФОРУМА,ЗА ДА СА УЧА ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ,КАТО ВАС.
МНОГО НЕЩА СЪМ НАУЧИЛ ОТ ГУДИО И ГОШО 72 И ОТ МНОГО ДРУГИ.
БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ВИ ИМА И БЪДЕТЕ ВСЕ ТАКА ДОБРИ В ТОВА, С КОЕТО СЕ ЗАНИМАВАТЕ,СКЪПИ ЮРИСТИ.
А НА ВАС JULIA-КЪСМЕТ И УСПЕХ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА,КАКТО И НА ВСИЧКИ ПРЕКРАСНИ ХОРА ТУК.
ВИЕ СТЕ МОИТЕ УЧИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ.БЛАГОДАРЯ.
Гост

Мнениеот Гост » 22 Дек 2006, 23:39

Може да се изказвам някак си пресилено за комунизма.НО.
Прадядо ми е бил много близък с Александър СТАМБОЛИЙСКИ.
Има такива потресаващи данни в историята,и по специално за Комунистическата,че ме е страх да ги изкажа,но в последствие ще изкарам "архивите".
Да не се обиждат и да не се засягат някои.Това просто си е диалог.Не искам никой да се обижда.Да не би като Сокола и Генерала се наричат, не са в добри взаимотношения?
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии