начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

За жените,които не могат да се намерят мъж-тема за размисъл

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот goranka » 03 Дек 2007, 13:47

браво на колегата stroitel за мнението! не знам дали е провокирано от личен опит или от нещо прочетено,или и от двете:) но е истинско!!! рядко се срещат хора,които да търсят баланса в една връзка като пренебрегват собствените си консуматорски пориви. още веднъж Ви поздравявам!
goranka
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 03 Дек 2007, 18:33

Очаквах весела тема, пък то си било сериозно.... :lol:
Наистина има промяна в ценностите на хората, но не съм убедена, че е към по-лошо. Жената вече не иска да е само домакиня и майка, тя иска и други неща от живота - кариера, колкото и тази дума да дразни слуха на някои. А и доста по-лесно е да влезеш в ролята на майка, когато всичко друго ти е наред. Та за това и възрастта е по-висока при сключващите брак. А и колкото по-остаряваш, толкова по-претенциозен ставаш. :lol: Лесно е да излъжеш някоя на 18, доста по-трудно е ако е на 30. А и по мои лични наблюдения все повече хора предпочитат да живеят заедно и дори да гледат деца без брак - просто си спестяват бъдещи неприятности.
Gabi1
Потребител

Мнениеот plamena26 » 03 Дек 2007, 20:32

Незнам дали няма да се повторя с изказ от друга тема,но не мога да не споделя и тук едно от първите неща които ми направихе впечатление след като встъпих в длъжност.Поне 70-80% от сключилите брак са се венчали за колега.Лошо няма,но забележете всички са адвокати.Така е и в прокуратурата-комбинацията адвокат-съдия,прокурорка-адвокат е неписан закон :wink: Когато споделих с една колежка първите се наблюдения тя ми отговори с една дума-това е класика :lol:.Странно че една двойка съдии няма или пък прокурор и съдия.За да е още по пикантна информацията ще кажа и че почти всички са срещнали любовта след като са започнали работа на съответния пост.Може да ме гони параноя,но съзирам освен "любов" и користна цел в тези връзки :P
plamena26
Потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 03 Дек 2007, 21:10

plamena26 написа:За да е още по пикантна информацията ще кажа и че почти всички са срещнали любовта след като са започнали работа на съответния пост.Може да ме гони параноя,но съзирам освен "любов" и користна цел в тези връзки :P

:D :D :D СУПЕР ! Аз си търся х'адвокатка !
Приемам предложения и на ЛС ! :wink: :D :D :D
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот gudio » 03 Дек 2007, 21:21

plamena26 написа:Незнам дали няма да се повторя с изказ от друга тема,но не мога да не споделя и тук едно от първите неща които ми направихе впечатление след като встъпих в длъжност.Поне 70-80% от сключилите брак са се венчали за колега.Лошо няма,но забележете всички са адвокати.Така е и в прокуратурата-комбинацията адвокат-съдия,прокурорка-адвокат е неписан закон :wink: Когато споделих с една колежка първите се наблюдения тя ми отговори с една дума-това е класика :lol:.Странно че една двойка съдии няма или пък прокурор и съдия.За да е още по пикантна информацията ще кажа и че почти всички са срещнали любовта след като са започнали работа на съответния пост.Може да ме гони параноя,но съзирам освен "любов" и користна цел в тези връзки :P

:lol: Eдва ли има някакво значение за теб - но рязко ми се издигна в очите с това мнение ! :lol:
Иначе - да използвам включването да кажа лично и неподплатено ама с абсолютно никакви доказателства, аможе би дори с основания )мнение (просто мисля, че така е по-нормално, но :cry: за съжаление все по-по- и по-рядко срещано... :cry: ) - по-добре младо момиче с младо момче, та макар и без пари :lol: :lol: струва си поне да се опита и да не се пречи ( :oops: `щото и аз вече имам деца за женене :oops: ), отколкото някой по-стар от мен, ама много стабилен с доход 500 000 евро ( :!: не забравяюте, че доларът много "изтъня" :lol: :lol: ) да се омъжи за дъщеря ми... (а и син имам, той - к`во :twisted: да чака да стане на 50 г. и то само ако по това време прави онези 500 000 ?!!). :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 04 Дек 2007, 02:48

Тия хора явно са "венчани" за работата си и не намират време за друго, даже и за сайтове за запознанства :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот adiko » 04 Дек 2007, 11:39

аз пък не съм поддръжник на брака. не смятам, че ще те направи по-отговорен към другия или ще го заобичаш повече. нито мисля, че другите хора трябва да ги интересува, та да има смисъл да декларираш пред света, че това е твоята половинка. в брака хората търсят сигурност, след което много често се отпускат и напълняват. нека не ми се сърдят поддръжниците на брака, след толкова нападки от страна на родители и приятели аргументите ми против са много повече.
колкото до склонността на хората да търсят партньор в живота сред колеги... не мисля, че е правилно, защото може да пренасяш проблемите и вкъщи. моята половинка например работи в рекламата. професионалните успехи на всеки от нас, стимулират другия и ни дърпат напред. не говорим за работа вкъщи и се разбираме чудесно. имаме различни интереси и по този начин не ни е скучно заедно. всеки дава свобода на другия да се занимава с нещата, които го интересуват. освен това си получавам редовно дозата изкуство :D
adiko
Потребител

Мнениеот adiko » 04 Дек 2007, 11:43

аз пък не съм поддръжник на брака. не смятам, че ще те направи по-отговорен към другия или ще го заобичаш повече. нито мисля, че другите хора трябва да ги интересува, та да има смисъл да декларираш пред света, че това е твоята половинка. в брака хората търсят сигурност, след което много често се отпускат и напълняват. нека не ми се сърдят поддръжниците на брака, след толкова нападки от страна на родители и приятели аргументите ми против са много повече.
колкото до склонността на хората да търсят партньор в живота сред колеги... не мисля, че е правилно, защото може да пренасяш проблемите и вкъщи. моята половинка например работи в рекламата. професионалните успехи на всеки от нас, стимулират другия и ни дърпат напред. не говорим за работа вкъщи и се разбираме чудесно. имаме различни интереси и по този начин не ни е скучно заедно. всеки дава свобода на другия да се занимава с нещата, които го интересуват. освен това си получавам редовно дозата изкуство :D
adiko
Потребител

Re: За жените,които не могат да се намерят мъж-тема за разми

Мнениеот Trapped » 04 Дек 2007, 12:01

Hlebarka_s_boks написа:Преди ходех с един бизнесмен, който печелеше около 200-250 хиляди на година. Но с него ударих на камък - 250 000 изобщо не стигат за да живея в Central Park West (бел. Longanlon - това е престижен квартал в Ню Йорк).

Леле мале! Какви мизерни бизнесмени имало в САЩ. :lol: Този "бизнесмен" да не е продавал семки и фъстъчки на сергия? Той не би могъл да задържи и обикновена американска дебелана в Ню Йорк.

Тази или живее в епруветка, или татко й много злобно я е излъгал, че е красива /което й се е набило в главата/, или тази историйка е съчинение, своего рода градска басня. :idea:
Аватар
Trapped
Потребител

съчувствам ти!

Мнениеот kifli4kata » 04 Дек 2007, 12:46

аз съм в подобно положение , с иключение на това , че достигнах това ниво и просто финансите не са от жизнено важно значение , но е двали бих споделила с нехранимайко , нищо че бихте казали че съм егоистка! трябва да има някакво равенство , той иначе няма да разбере мисленето ми. А търтеи консуматори колкото искаш. Да си създадем ООД с ясна цел!
kifli4kata
Нов потребител

Мнениеот Magnollia » 04 Дек 2007, 14:36

gudio написа: ........... по-добре младо момиче с младо момче, та макар и без пари :lol: :lol: .............. отколкото някой по-стар от мен, ама много стабилен с доход 500 000 евро .......... да се омъжи за дъщеря ми...

Напълно съм съгласна с това изказване, колега.
Не мисля, че разлика във възрастта повече от 7-8 най-много 10 г. е добре. Просто поколенията вече са различни, мислят по различен начин и т.н. (Простете, ако съм обидила някого - сигурно има и изключения) :D
Аватар
Magnollia
Потребител

Joybringer

Мнениеот JoyBringer » 04 Дек 2007, 22:35

:D :D :D
JoyBringer
Потребител

Мнениеот bebitor » 05 Дек 2007, 01:44

Темата наистина е забавна, отговорът на брокера също е абсолютно точен относно сделката :lol:
Но в останалите коментари за разликата във възрастта, за това, какво наистина търси жената /мъжът, за и против брака..., мисля, че се пропускат два много важни елемента, а именно любовта и божията воля!
Кога трябва да се омъжи/ожени човек- прабаба ми (полякиня) се е омъжила на 30 (първият и годеник е бил убит по време на въстание. Баба ми се е омъжила на 30 (следвала е). Майка ми се е омъжила на 30. А моята дъщеря се роди в края на 29-тата ми година, но ако ме беше питал някой, можех да почакам още 2 години
:lol: Също съм противник на брака /гражданския, не заради доверието и тинтири-минтири, а заради възможността за грешките на единия съпруг да плаща и другия/, както и на развода /проява на безотговорност и недалновидност/.
Така че, възрастта за женитба не е точно желание, по скоро късмет.
Последна промяна bebitor на 05 Дек 2007, 02:13, променена общо 2 пъти
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 05 Дек 2007, 01:54

Отишли сватове при Пена.
Първият кандидат:- Давам дарове дор 200 грама златен пръстен, дор 300 вакли агнета, къща имам с чардаци, първи чорбаджия съм в наше село... Пена гладна и жадна никога няма да е...
Пена: -Aбе тате, голяма къща, голямо слугуване :cry:
Втори кандидат: Ходя в земи задморски, нося платове чудни, жълтици бол имам, всички за Пена ги давам.
Пена гола и боса никога няма да е.
Пена:-Ех, тате, днес е тука, утре го няма...
Трети кандидат: Рибарче съм, нищо нямам...Каквото уловя и го продам, това печеля. Пена може да е гладна и жадна, гола и боса, ама ненае.... (незадоволена) няма да е.
Пена:- Ами, тате, ние не сме по яденето... :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот kalahan » 05 Дек 2007, 03:44

bebitor написа:Така че, възрастта за женитба не е точно желание, по скоро късмет.

Тази тема всъщност хем е забавна, хем е малко тъжна.
Присъединявам се към мнението на Bebitor. В този живот без късмет не може, няма какво да се самозалъгваме.
За любовта...аз лично не мога без такива неща, но пък много хора могат, така че да си живеят живота, както намират за добре.
А от друга страна не виждам какъв им е проблемът на хората, че видите ли, колко меркантилни станали всички в наши дни. Ами на който не му харесва, да не се жени/омъжва пък за такива. Жени и мъже - с лопата да ги ринеш :lol: То и глобализацията, и европеизацията настана, така че...светът е широк, на който му е тясно на душата, да си дири късметя по широкия свят.
kalahan
Потребител

Мнениеот adiko » 05 Дек 2007, 13:45

наистина е късмет да намериш точния човек за теб, съгласявам се :) и е по-лесно на млади години, защото си способен да се нагодиш към другия и дори да заобичаш малките неща, които биха те дразнили ако се срещнете на по-зряла възраст. но е много важно да дадеш на човека когото обичаш достатъчно свобода, за да не се чувства "вързан" и да прави нещата, които иска. така се подхранва любовта. партньорите стимулират взаимно професионалното си развитие и развитието си като личности. интересни са си един за друг и се обичат дълги години.
adiko
Потребител

Мнениеот stroitel » 06 Дек 2007, 14:57

Код за потвърждение: Избери целия код
     БАНАЛНО

Създаден е Човек с любов! Далеч от някаква си суета...

Проплаква и сълза се стича- и знае, че някъде една душа

ще го намери някой ден и нежно тя ще го обича.

И прави първа крачка,- а колко още има?- Не знае...

И казва думичка една,- а другите?- Не знае...

Протяга топлата ръка и търси сродната душа. Къде е тя?- Не знае...

Приема сладостна целувка. Дали е тя?- Не знае...

Но, знае!- Останала му е душа и търси миличката тя, за нея
някой да мечтае.

Дали ще го намери ! А?- Не знае...

Кой го казва?
Може би всеки от нас...
:)
stroitel
Потребител

Мнениеот adiko » 06 Дек 2007, 15:33

stroitel, ти си бил поетична душа :wink: с този ник, човек би могъл да се подведе :)
adiko
Потребител

Re: interesting topic

Мнениеот Logan » 07 Дек 2007, 20:20

Magnollia написа:Моите уважения, но брокера поне в едно не е прав. С годините и неговите възможности (като мъж) неизменно ще се влошат, т.е амортизацията е на лице. Докато в съвременното общество медицината и хирургията достотъчно са напреднали за да позволят на една красива жена да запази красотата си доста дълго, то виаграта не е достатъчно добра алтернатива. Освен това жената иска брак, т.е дете/деца, а това е най-голямата възвращаемост, която може да получи брокера за "вложенията" си :D
JoyBringer е прав. В повечето случаи, да не кажа във всички една жена търси стабилност. Парите са стабилност. Парите в съвременното общество са силата на мъжа. Неговата възможност да осигури стабилност и спокойствие. Това е както в природата - женската търси най-силния мъжкар за да създаде силно, оцеляващо поколение, така и в живота - жената търси осигурен маж за да е сигурна, че децата и няма да са лишени. Нещата са прости.
Друг е въпроса, че в нашето общество това не е приложимо. Но умната жената в повечето случаи преценява мъжа по следния начин:
- харесва ли й;
- как изглежда;
- какво работи ;
- умен ли е;
- какви переспективи има;
- възпитание;
- държание в различни обстановки;
и т.н.

Но най-важно ми се струва и най- правилно, мъжът и жената когато се оженят заедно да забоганяват, т.е. семейството да става богато. Защото много често богатия (и не дотам възпитан ) мъж смята, че щом има парите може да си купи освен жената, с която е и някоя друга успоредно :D :D :D

Извинете ме за пространните съчинения, но темата е стара и поражда и е пораждала винаги много диспути.

С пожелание за лек ден
:P :P :P :P :P

Неговите възможности като мъж се влошават ? Това е факт ,но вярваш ли ,че подобни жени като въпросната дама спят само с мъжете си ? :) .Интересното е ,че е нужен не акъл ами малко хитрост за да си осигури една такава жена както се казва хем пари и богатство хем плътско задоволяване.При мъжете е същото като при жените - ако не се поддържат могат да станат съсухрени и на 35 .Мъжете и на 45 ако пожелаят могат да изглеждат здрави и енергични.Разликата е там ,че след 30-35г. при жените се появява риск за бъдещите деца.До колкото ми е известно най-благоприятната възраст за раждане е 20-28г.
Относно забогатяването не мисля ,че в България могат да забогатеят обикновенните граждани.По-скоро мисля ,че имаш предвид замогване.Богат звучи по-различно :) .
Според мен всичко трябва да е основано на доверие , уважение , съпричастност и естествено (малко демоде звучащо) чувства .Истината е ,че наистина нещата се влошават , ценностите се преобръщат , бялото става черно ,а черното бяло .Модерно е :)
Logan
Потребител

Re: interesting topic

Мнениеот Magnollia » 11 Дек 2007, 16:01

Logan написа:
Magnollia написа:Моите уважения, но брокера поне в едно не е прав. С годините и неговите възможности (като мъж) неизменно ще се влошат, т.е амортизацията е на лице. Докато в съвременното общество медицината и хирургията достотъчно са напреднали за да позволят на една красива жена да запази красотата си доста дълго, то виаграта не е достатъчно добра алтернатива. Освен това жената иска брак, т.е дете/деца, а това е най-голямата възвращаемост, която може да получи брокера за "вложенията" си :D
JoyBringer е прав. В повечето случаи, да не кажа във всички една жена търси стабилност. Парите са стабилност. Парите в съвременното общество са силата на мъжа. Неговата възможност да осигури стабилност и спокойствие. Това е както в природата - женската търси най-силния мъжкар за да създаде силно, оцеляващо поколение, така и в живота - жената търси осигурен маж за да е сигурна, че децата и няма да са лишени. Нещата са прости.
Друг е въпроса, че в нашето общество това не е приложимо. Но умната жената в повечето случаи преценява мъжа по следния начин:
- харесва ли й;
- как изглежда;
- какво работи ;
- умен ли е;
- какви переспективи има;
- възпитание;
- държание в различни обстановки;
и т.н.

Но най-важно ми се струва и най- правилно, мъжът и жената когато се оженят заедно да забоганяват, т.е. семейството да става богато. Защото много често богатия (и не дотам възпитан ) мъж смята, че щом има парите може да си купи освен жената, с която е и някоя друга успоредно :D :D :D

Извинете ме за пространните съчинения, но темата е стара и поражда и е пораждала винаги много диспути.

С пожелание за лек ден
:P :P :P :P :P

Неговите възможности като мъж се влошават ? Това е факт ,но вярваш ли ,че подобни жени като въпросната дама спят само с мъжете си ? :) .Интересното е ,че е нужен не акъл ами малко хитрост за да си осигури една такава жена както се казва хем пари и богатство хем плътско задоволяване.При мъжете е същото като при жените - ако не се поддържат могат да станат съсухрени и на 35 .Мъжете и на 45 ако пожелаят могат да изглеждат здрави и енергични.Разликата е там ,че след 30-35г. при жените се появява риск за бъдещите деца.До колкото ми е известно най-благоприятната възраст за раждане е 20-28г.
Относно забогатяването не мисля ,че в България могат да забогатеят обикновенните граждани.По-скоро мисля ,че имаш предвид замогване.Богат звучи по-различно :) .
Според мен всичко трябва да е основано на доверие , уважение , съпричастност и естествено (малко демоде звучащо) чувства .Истината е ,че наистина нещата се влошават , ценностите се преобръщат , бялото става черно ,а черното бяло .Модерно е :)

Да :!:

Напълно сте прав. Особено онова за децата :D Лично съм го изпитала - омъжена съм от 5 месеца, а всички близки ми говорят, че "най-благоприятната възраст за раждане е 20-28г."
, а аз излизам от нея и трябва да бързам :P :P :P

И за замогването сте прав. Точно това имам предвид - забогатяването е замогване в нашия случай. Нещо, което се гради заедно.

Аватар
Magnollia
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии