начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

подкрепа за осъдените на 91 години полицаи

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Gabi1 » 17 Дек 2007, 02:20

lawYovchev написа: Очаквам репликиране от Инспектора и Gabi1...

На няколко пъти се обръщате директно към мен. Надявам се да няма нищо лично :lol: :wink:
А по темата: Като разследващ орган, не мога да коментирам по никакъв начин присъдите, защото не съм запозната с делото и защото съдът вече е решил....
Но като човек и гражданин се питам - защо?! С уговорката, че всичко, което знам, е само от пресата, но има доста смущаващи неща. Да вземем двете експертизи - ако първата е невярна, ще има ли отговорност за вещото лице? И петимата ли в еднаква степен са допринесли за резултата? Защо "цивилният" убиец получава в пъти по-малка присъда?

Аз съм полицай. И като такъв предпочитам да има убити бандити, а не полицаи. Защото имаше и такива случаи, но не се вдигна шум както във случая с Чората. А защо Чората е бил на вън - нека отговори многоуважаемия съд/или прокуратура/. Защото и там мерят с различен аршин.

А уважаемите защитници на правата на подобни бих ги попитала примерно - ако този човек бе "зарибил" вашето дете с хероин, беше продал вашата дъщеря, беше обрал вашата къща, беше пребил ваш близък? Тогава дали щяхте да търсите многото вратички в законите ни и да го измъкнете, при положение, че е "закован"?

Въпросите са много.... Но тук едва ли ще получа отговорите.....
Gabi1
Потребител

Мнениеот kocho » 17 Дек 2007, 08:45

Срамно е че юрист като negusgroup може да осъди едни полицаи за сметка на други на 20г затвор. И говори с чувство на морал. Защо не си прояви морала, когато осъдиха двама пияни полицаи, застреляли гъбар заради кефа си, като че са откраднали кокошка?
И в други професии съм виждал ситуацията "ти не си специалист, не може да предцениш" като извинение. Няма професия в която резултатът е невидим и за неспециалистите. Все едно, да се друсате по Цариградско шосе и някой да ви обяснява, че не разбирате от асфалт. Присъдата на тези полицаи, до двамата застреляли гъбар е очевидна катастрофа за провосъдието ни - ясно е и за петокласник. Специалистите могат да коментират причините и как да се избегне това в бъдеще, а не и резултата.
kocho
Нов потребител

Мнениеот kali75 » 17 Дек 2007, 13:36

Inspector_MBP написа:

Наистина безкрайна е човешката глупост ! УВажаема kali75, в името на жалките остатъци от българското образование, моля се поне да не сте юрист. Тогава поне би Ви било простено, незнанието на елемантарния факт, че в Република България "зад решетките вкарва" СЪДЪТ, а досъдебното производство се извършва под ръководството на ПРОКУРОР.

Когато човек няма какво да каже, се хваща за думата буквално...но все пак Ви прощавам..нали и вие сте в системата на МВР..А колкото до моето образование, ще Ви покажа уменията си в съдебната зала, а не като Вас с лични нападки по форумите. Когато човек има граждаска позиция по даден въпрос не го е страх да я изрази, независимо какъв е..нима само полицайте като Вас имат право на това..?!
А колкото до това кой вкарва зад решетките... ясно е ..но е ясно и че от такива като Вас не могат да ги вкарат, такиво които вместо да работят за да съберат доказателства - пишат по форумите..
kali75
Потребител

Мнениеот kali75 » 17 Дек 2007, 14:01

Към Vesi.4
Уважаема Веси.4,
сигурно ще Ви е трудно да разберете това писмо, тъй като видно от уменията Ви за писане и обръщенията Вие сте блондинка, но моето възпитание не ми позволява да се обръщам към Вас така ,както го правите Ви към мен (като към обратна) тъй като не съм такава.
Не знам 4 след името Ви възрастта ли ви означава (четвърта), но ако е така-ясно защо има такъв тон в обръщението Ви.Но пък забелязах, че нито тук, нито на онзи сайт сте разбрали за какво става въпрос и затова нападате личностно. Ами ще Ви обясня...просто е трябвало да изкажете гражданската си позиция по въпроса с присъдите, а не да търсите някой с когото да се заядете...но имайки в предвид че сте блондинка (или поне от изказването ви стигнах до този извод) поведението ви е нормално.А ако не сте значи има друга причина, но за нея помагат мъжете...потърсете я...
kali75
Потребител

Мнениеот kali75 » 17 Дек 2007, 14:07

А ти Vesi.4 по добре не влизай в личностни нападки с хора от форума. Забелязах, че пък ти воъбще не си разбрала за какво става въпрос, а явно си търсиля човек с когото да се заядеш. Ако имаш някакви проблеми-потърси мъж или намери подходящ начин да се успокоиш и уравновесиш.За какво влизаш по форумите , като не изказваш мнение, а се заяждаш...или не си разбрала за какво става въпрос... Руса ли си...а защо няма мъж около теб та си такава?
kali75
Потребител

Мнениеот kali75 » 17 Дек 2007, 14:11

ето Ви две мнения, надявам се, че сте доволна...или това не стига на една такава н....а жена?
kali75
Потребител

Към КАЛИ...

Мнениеот vesi.4 » 17 Дек 2007, 23:08

КАЛИИИИИИИИ, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:... :lol: :lol: :lol: :lol:
vesi.4
Нов потребител

Re: подкрепа за осъдените на 91 години полицаи

Мнениеот GEIZO67 » 18 Дек 2007, 00:13

basario написа:Вече е готов сайта на инициативния граждански комитет"За справедливо съдопроизводство"-Благоевград.В него може да изразите мнение,да се запознаете с главната информация по случая,коментари от медиите,качени са видеозаписи с участието на петимата полицаи и други интересни материали.

http://www.savejustice.org
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: SEGA SA DOBRE
GEIZO67
Нов потребител

Мнениеот krasko666 » 18 Дек 2007, 10:53

"Аз ги подкрепям. Нямам нищо общо нито с юристите, нито с полицайте. Хората не се делят на полицаи и на не полицаи, а на хора с морал и без морал. И това че много полицаи са без морал, не значи че 5-тима от тях, на които някакъв престъпник е скъсал нервите докато си вършат работата, трябва да получат най-голямата присъда в последните години"
Това, че някакъв престъпник е скъсъл нервите на полицаите не е хубаво, но не е основание за отпадане на извършеното престъпление - и с такива приказки не сме ли за "пазара" някой било то и престъпник скъсъл нервите на полицаите и те в момент на раздразнение взели че малко го пообили и айде граждански комитет в защита - трябва ДА СЕ ЗАЩИТАВАТ НО СЪВЕСТНИТЕ ПОЛИЦАИ, ТЕЗИ КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА РЕДА И СПОКОЙСТВИЕТО НА ВСИЧКИ независимо дали в техните очи са престъпници или невинни като искат да решават човешки съдби да станат съдии а не полицаи иначе утре туку виж в задръстването и ти си му скъсъл нервите и после пак ..... граждански комитет.
krasko666
Младши потребител

Мнениеот tati_go » 01 Яну 2008, 16:32

Подкрепям полицаите!
Ако има умишлено убийство - то е на този, който е издал заповедта за арест. Той е мислил, когато я е издавал - полицаите само са я изпълнявали?????
Много са интересни мотивите на съда, безкрайно любопитни.
Това си е направо Сталинска тричленка - виновн до доказване на противното (което никога не се доказва.
Но слава богу има и други съдилища за осъдените.
Налице е неизпълнение на полицейска заповед.
Наглост безпределна, защото по презумпция и на дело, колкото по-голям престъпник си, толкова по-защитен си?????
Специална охрана ти е осигурена, когато те водят в съда ????????
Аватар
tati_go
Потребител

Re: подкрепа за осъдените на 91 години полицаи

Мнениеот m_jivkova » 10 Яну 2008, 22:37

basario написа:Вече е готов сайта на инициативния граждански комитет"За справедливо съдопроизводство"-Благоевград.В него може да изразите мнение,да се запознаете с главната информация по случая,коментари от медиите,качени са видеозаписи с участието на петимата полицаи и други интересни материали.

http://www.savejustice.org

91 години общо, предполагам. Няма да си направя труда да разгледам сайта. Малко им е. Колкото и да ти е неприятен някой, така ли се отнема човешки живот.... Това, че някой ти е дал униформа не ти дава право да убиваш...
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот Trapped » 11 Яну 2008, 13:36

Мен също са ме били полицаи по главата, и то ей така - за нищо...така че и от мен няма да има подкрепа.

Не беше нещо страшно, но си посягат момчетата и задръжки нямат. Всичко това ставаа в условия на "проверка" на гражданин. Проверката прерасва в проверка на нервите на гражданина, гражданина пуска някоя иронична подигравка по адрес на полицая и се почва с шамарите.
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот tati_go » 18 Яну 2008, 10:49

Има ли един осъден мафиот?

Или някой пуказен убиец?
Аватар
tati_go
Потребител

Мнениеот illussion » 18 Яну 2008, 10:57

Няма да споря с никой,не съм юрист,но въпросният задържан е починал,което е факт,той не е починал по собствена воля,колкото и да е виновен или невинен не може да убивате човек,това че някой ги пуска след определен период от време и някой не си гледа работата си е техен проблем.Считам,че прилагането на сила от органите е в някои случаи наложително,но трябва да се прави внимателно иначе виждате човекът го няма.
За мен са виновни полицаите,но това си е лично мое мнение.

Благодаря за вниманието.

illussion
Младши потребител

Мнениеот Teddka » 18 Яну 2008, 13:13

Предварително се извинявам на всеки който че се почувства обиден от следващите няколко реда.
Предполагам че повечето които изказват мнение в този форум са юристи - действащи или бъдещи. Това предполага повече наличието на повече разсъдък в главиците Ви и разсъждения, които са "комшийски" ако ме разбирате правилно.
Искам като за начало да кажа че като не искате да подпомагате начинанието на комитета в подкрепа на полицаите, еми не го правете. Нужно ли е толкова кал и мръсотия да изсипете по техен адрес. Много дребна подхождате. Явно и Вие някога сте ущетявани и сега дайте да плюем. Нали на чужд гръб и 100 тояги са малко....Така правосъдие не се прави и това не е правилно от Ваша страна.
Вчера гледах посрещането на Путин в България и пак полицията виновна. Господата народни представители какво се бутат там. И онзи разярен "софиянец" само не беше разжалвал ченгетата.
СТИГА БЕ ХОРА - В БЪЛГАРИЯ ИМА ЗАКОНИ И АКО ГИ СПАЗВАМЕ ЩЕ НИ БЪДЕ ПО-ЛЕСНО. И ПРОЯВЕТЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ - И ТЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И ИЗПЪЛНЯВАТ НЕЧИЯ ЗАПОВЕД. СТИГА СТЕ ИЗХОЖДАЛИ ОТ ИДЕЯТА, ЧЕ КАТО ИЗРЯДНИ ДАНОКОПЛАТЦИ /плащайки им един вид заплатите/ МОЖЕМ ДА СЕ РЪГАМЕ С ТЯХ КАТО ГОВЕДА И ПОСЛЕ ДА ГИ ПЛЮЕМ.
Teddka
Младши потребител

Мнениеот blag009 » 17 Фев 2008, 15:56

Inspector_MBP написа:
Колкото до изказването на г-н lawYovchev... Уважаеми господине, оставам с впечатлението, че не знаете, но аз държа да Ви уведомя, че по българските земи, колективната наказателна отговорност не съществува поне от Освобождението насам ! :shock: ...[/b]

Инспекторе, а когато Вашите колеги изибиха на 30 000 души цвета на нацията , до декември 44 г. не беше ли поради колективна наказателна отговорност като ФАШИСТИ И КАПИТАЛИСТИ ?????
Наистина от ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ СЕПТЕМВРИ 44 ГОД., ДО СЕГА НЕ Е ИМАЛО КОЛЕКТИВНА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ !!!!
Без да съм юрист ми е ясно тая кондика !!!
Та инспекторе, освен професионална има и чувешка нормална морална страна !!! Иначе чиф го крепиш в МВР, ако като Писков тръгнеш да ТРЕПАШ НАРОДО защо един крими... министър ти е наредил ??? Или шъ ми излезнеш със стария лаф за " Как грешките на разтежа, водят до ... РАЗТЕЖА НА ГРЕШКИТЕ"!!!!!!
Аре бъди здрав има Видов ден за всички !!!
Кибик Блаже
ПП.Прочетох подписа Ви инспекторе :
-Който щади виновните, наказва неви(д)нните.
Въпрос за протокола , от цивилизована гледна точка "Чората виновен ли е или невиден" ????
Другото е мижи очи да се лажеме !!!
blag009
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 19 Фев 2008, 00:04

Само не разбрах какво общо има Инспектора с периода преди 44г., както и какво общо има този период със случая? :shock:
Gabi1
Потребител

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 21 Фев 2008, 18:19

Считам, че делото правилно е върнато на първа инстанция. Без да се познават доказателствата, за всеки юрист /и не само юрист/ е видна неадекватността на присъдата. Вярно е, че всеки случай е сам за себе си но има така наречената "константна практика". Както по приложението на материалния и процесуалния закон, така и по налаганите наказания. Наложеното наказание конкрастира рязко и няма допирни точки с правосъдието изцяло осъществявано от съдилищата, говоря по идентични правни казуси. Най - малкото защото, деянието не следва да се кмалифицира по член 116 от НК... :lol: :lol: :lol:
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 21 Фев 2008, 19:17

Нещо не виждам смешката в случая...
Gabi1
Потребител

Мнениеот steffanny » 21 Фев 2008, 19:23

INVESTIGATOR_OSLS написа: Най - малкото защото, деянието не следва да се квалифицира по член 116 от НК... :lol: :lol: :lol:

Колега, да не би Вие да водихте разследването в досъдебната фаза на процеса? :shock:
steffanny
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии