начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

селяни

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот DEKAH » 14 Фев 2008, 17:02

Уважаема г-жо/г-це Цветана. Интересно защо ме обиждате? Никъде в по-горния си пост не съм ви обиждал лично, нито съм имал това за цел. Ако нямате чувство за хумор и определена доза самоирония - това си е лично Ваш проблем.

ДА! СЕЛЯНИН СЪМ!

Предпочитам да съм селянин с къща на 3 етажа на брега на морето, 500 кв.м двор и басейн, отколкото да се бия в гърдите и да казвам "АЗ СЪМ СОФИЯНЕЦ". Колкото и силно да защитавате "софиянците" пак ще си живеете в 60 кв.м. панелена гарсониерка и ще се ядосвате на съседите си в блока, които са кореняци софиянци и за кеф си пикаят във входа.

Желая Ви всичко добро.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 14 Фев 2008, 17:15

DEKAH написа:Уважаема г-жо/г-це Цветана. Интересно защо ме обиждате? Никъде в по-горния си пост не съм ви обиждал лично, нито съм имал това за цел. Ако нямате чувство за хумор и определена доза самоирония - това си е лично Ваш проблем.

ДА! СЕЛЯНИН СЪМ!

Предпочитам да съм селянин с къща на 3 етажа на брега на морето, 500 кв.м двор и басейн, отколкото да се бия в гърдите и да казвам "АЗ СЪМ СОФИЯНЕЦ". Колкото и силно да защитавате "софиянците" пак ще си живеете в 60 кв.м. панелена гарсониерка и ще се ядосвате на съседите си в блока, които са кореняци софиянци и за кеф си пикаят във входа.

Желая Ви всичко добро.

Не, че постинга на DEKAH е към мен, но ако превръщаме темата в такава на желанията, ще може ли аз също да съм селянка, хайде не с три-, но с двуетажна къща на брега, подчертано на брега, на морето, същата квадратура на двора /може и малко по-голяма/ и даже без басейн :D
И, колега DEKAH, молА Ви, недейте така - те Зофиянци смет нямат, Вие сега на физиология ги обиждате! :lol:

Иначе, аз темата на satir така я приемам: Хайде да се похвалим, в кой град, какви известни личности има. Аз за Бургас, без проверка на Уикипедията, както се казва на прима виста, се сещам за: Христо Фотев, Петя Дубарова, Недялко Йорданов, Тони Димитрова, Георги Калоянчев, Руси Чанев, Георги Дюлгеров, Райна Кабаиванска и ... Това е за момента. :oops: Но все пак и ний сме дали нещо на света...
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот cvetana » 14 Фев 2008, 17:15

Интересно как всички плюят София, а иначе всички са се втурнали да идват да живеят тук.

Защото къщата с двор не може да те храни, ако живееш само от доматите в двора и прасето в кочината. Така попадаш във феодализма.

Интересно откъде ти е извода, че живея на 60 квадрата, и че софиянци си пикаят във входовете?! (във входовете пикаят - пак да кажа - хора, които смятат, че клозета трябва да е некаде на двора)

ianeva, ти само некви циркаджии извади, дай някой по - сериозен.
cvetana
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 14 Фев 2008, 17:26

cvetana написа:Интересно как всички плюят София, а иначе всички са се втурнали да идват да живеят тук.

Защото къщата с двор не може да те храни, ако живееш само от доматите в двора и прасето в кочината. Така попадаш във феодализма.

Интересно откъде ти е извода, че живея на 60 квадрата, и че софиянци си пикаят във входовете?! (във входовете пикаят - пак да кажа - хора, които смятат, че клозета трябва да е некаде на двора)

Изобщо не можете да отречете, че това което съм написал не е истина.
Реалността е такава. София си е пренаселен град, ужасно мръсен и е пълен с невъзпитани хора.

Уважаема Цветана, просто исках да Ви кажа, че не всички са селяни. Софиянци имат навика да наричат "селяни" тези, които живеят в т.нар. "провинция". Само за Ваша информация ще Ви кажа, че в "прованса" има градове, в които можете да си мечтаете да живете. Чудя се на какво основание ни смятате за хора "втора ръка" и защо си мислите, че имаме външни тоалетни? За Бога! Направо ме изумявате с елеметарния си начин на мислене.

Хората се принуждават да идват да работят в София, тъй като заплатите там са с пъти по-високи. За съжаление големите фирми предпочитат представителствата им да са в София и повечето ценни кадри от "провинцията" се принуждават да живеят там. След 3-4 години нещата ще се променят. Просто града няма да издържи на притока на хора. Хич няма да се очудя, ако се построят квартали чак до Елин Пелин.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 14 Фев 2008, 17:31

cvetana написа:ianeva, ти само некви циркаджии извади, дай някой по - сериозен.

Кхм, кхм, дайте критерий за нециркаджии и сериозни. Апропо, операта и тя ли мина към циркаджийските изкуства?

За ядрени физици не се сещам, признавам си.

Но с помощ на определени източници, вярно, не е ядрен физик, но все пак: инж. Николай Муладжиков - вятърна енергетика, както и проф.д-р Православа Гугучкова, която, ако е същата, за която аз се сещам, т.е. офталмолог, си е достатъчно сериозна.
Пфу и направо се презирам, че не се сетих първо за Апостол Карамитев.
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот hasplu » 14 Фев 2008, 17:45

Clavdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis, носи пуканките, тука е шоуто :D :D :D :D :D

аз съм помъкнал 2 шезлонга, чакам да докарат бирата :D

Изображение
Изображение
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот cvetana » 14 Фев 2008, 17:54

DEKAH, как ви приеха да учите право като не знаете елементарен правопис? Какво значи "очуди"?

Против провинциалистите нямам нищо, докато си живеят по родните места.

Когато дойдат в София става страшно. Поведението им на "отвързани" хора по улици, в служба, по местоживеене и прочее са непоносими. Мислят, че се скриват в анонимността на големия град и няма кой да им прави забележка за каквото и да било, и че няма да има последствия от никакво естество за тях, каквото и да правят - няма ги мама, тате, роднините и най - вече комшиите дето слухтят и ако сгафиш, целият град знае.

Никога преди не съм имала против провансите, даже в началото примерно бях приятелка с една колежка, която ми се стори много приятно, интелигентно и най най момиче и накрая не ми заби ножа, само защото вече нямаше интерес от мен. Кво да праиш, кариера трябва да се гони. И още много други подобни случаи, но с не толкова близо допуснати хора. Няма по - брутални хора от провинциалисти, решили да постигнат успех в столицата. Така че - айде по - далече...

Това поведение често кристализира както казах - и в поведение при шофиране, и на опашка за нещо и т.н. Той е свикнал на село с още двама - трима на пътя и страшно се изнервя ако се наложи да е с повече хора... Настава блъскане с лакти и нокти, за да изплува той, да изпревари той...

Иначе като ида на екскурзия някъде из България, всички ми повтарят колко е гадна София, а иначе всичките от родата им са тука (или минимум един). Щото София е гадна.

Аз мисля да не "замърсявате" вече този град.
cvetana
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 14 Фев 2008, 18:13

cvetana написа:DEKAH, как ви приеха да учите право като не знаете елементарен правопис? Какво значи "очуди"?

Против провинциалистите нямам нищо, докато си живеят по родните места.

Когато дойдат в София става страшно. Поведението им на "отвързани" хора по улици, в служба, по местоживеене и прочее са непоносими. Мислят, че се скриват в анонимността на големия град и няма кой да им прави забележка за каквото и да било, и че няма да има последствия от никакво естество за тях, каквото и да правят - няма ги мама, тате, роднините и най - вече комшиите дето слухтят и ако сгафиш, целият град знае.

Никога преди не съм имала против провансите, даже в началото примерно бях приятелка с една колежка, която ми се стори много приятно, интелигентно и най най момиче и накрая не ми заби ножа, само защото вече нямаше интерес от мен. Кво да праиш, кариера трябва да се гони. И още много други подобни случаи, но с не толкова близо допуснати хора. Няма по - брутални хора от провинциалисти, решили да постигнат успех в столицата. Така че - айде по - далече...

Това поведение често кристализира както казах - и в поведение при шофиране, и на опашка за нещо и т.н. Той е свикнал на село с още двама - трима на пътя и страшно се изнервя ако се наложи да е с повече хора... Настава блъскане с лакти и нокти, за да изплува той, да изпревари той...

Иначе като ида на екскурзия някъде из България, всички ми повтарят колко е гадна София, а иначе всичките от родата им са тука (или минимум един). Щото София е гадна.

Аз мисля да не "замърсявате" вече този град.

Вече и на правопис започнахме да се обиждаме. На всеки се случва да сгреши понякога. Няма безгрешни хора. Мисля, че правописът ми е по-добър от на софиянците-кореняци. Във Вашия пост има къде-къде повече правописни, стилистични и граматичски грешки. Има една много хубава поговорка: "Човек вижда сламката в чуждите очи, но не вижда гредата в своите". Явно такъв Ви е манталитета госпожо. Мисля, че точно Вие сте комплексираната в случая. Яд Ви е, че хората от "провинцията" са по-прогресивни, по-кадърни и по-приспособими към работата.

Лека вечер Ви желая. Пожелавам Ви в най-скоро време да прогледнете над елементарните си предразсъдъци и да осъзнаете, че хората, които не са от София също са толкова кадърни и оправни, колкото Вас, че дори и повече.

п.п.п. Нямаме външни тоалетни и не сеем домати в двора.

:lol: :lol: :lol:
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот portokal » 14 Фев 2008, 18:16

Мани, Декане. Столичаните са просто трогателни. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: селяни

Мнениеот izymena » 14 Фев 2008, 18:31

satir написа:една софиянка ме нагруби, нарече ме селянин....

Успокой се и разгледай тук запази достойството си гражданино... :evil:
Мен ако питаш ,дай повече селяния в столицата ,та всичките полета до планините и границата да станат в регулация..
Селянино аз граждани не съм срещнал още :wink: :lol:
izymena
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 14 Фев 2008, 19:08

Май бях чела подобни изблици и по-рано. Ако тази госпожа е еталона за софиянец, ще ме е срам да кажа, че и аз съм.
Абе, г-жо, да не ви е отсвирил някой тъп селяндур, че толкова ги мразите? :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот cvetana » 14 Фев 2008, 19:25

webkam, София я направиха селяни новодошлите тук. Ти си стой където си! Благодаря ти предварително.

DEKAH, моите грешки в писането са умишлени. В случай, че не си схванал/а.

Gabi1, мога да се хвана на бас, че си софиянка от около 5-6 години насам. Иначе просто няма как да те радва това, в което превърнаха града ни. А, и селяните никога не отказват на софиянка. :D Както все пак, трябва да признаем, и софиянци - на селянките. Все пак - мъже са, ко да ги праиш... А и по - гиздаво от селянка в София няма - изкуствени коси, нокти и прочее уловки за рибки. Трябва да се успява, ко да праиш. Да ти кажа, признавам си, че некои селяни стават за по един път. Ма аз досиа съм си само с мечтите. Ко да праа - възможности... :D

Айде приятен ви Трифон Зарезан, или Свети Валентин - на който както му харесва! Моята вечер ще е повече от хубава, след като направя и един (гаден и скъп) мол все пак! Дали пък не предпочитам мъжа да е заклал един петел и да полеем с домашно вино? Май че не. :)

Еййй, много ми хареса да ми се връзвате, да знаете! Направо добро ми сторвате като спорите за загубени каузи и изкарвате комплексите наяве. :D :D :D
Последна промяна cvetana на 14 Фев 2008, 19:33, променена общо 1 път
cvetana
Младши потребител

Re: селяни

Мнениеот diaida » 14 Фев 2008, 19:30

satir написа:една софиянка ме нагруби, нарече ме селянин....
искам да я попитам селянин ли е Радичков??? а Яворов... да не изброявам всички велики хора неСофиянци та в тази връзка искам да се изфукам с велики мои съгражани, акo искате направете го и вие
http://e-bane.net/modules.php?name=Foru ... pic&t=3791

Чакай сега, по-спокойно, защото като възстанат Кюстендилци ще стане весело ?! :lol: :lol: :lol:
Последна промяна diaida на 14 Фев 2008, 19:34, променена общо 1 път
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 14 Фев 2008, 19:33

Gabi1 написа:Май бях чела подобни изблици и по-рано. Ако тази госпожа е еталона за софиянец, ще ме е срам да кажа, че и аз съм.
Абе, г-жо, да не ви е отсвирил някой тъп селяндур, че толкова ги мразите? :lol:

Госпожата да покаже акт за раждане на пра-пра баба й или дядо й (ако има такъв). Не се признават майки и бащи, а по-стари "корени". В противен случай за някой награден с апартамент в София ятак, слязъл 44 год. от село Побит камък, махала Сама къща не е меродавно!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 14 Фев 2008, 20:00

Ама сте сладури всичките........
Тя цяла България е на кръстопът. Толкоз години, кой от къде минал, все през тука се е завъртал, па и квото можал от себе си е оставил. Много знаете кой кви гени носи, та от къв зор на софиянци и селяни ще се замеряте... Мислете за глобализацията, че е актуална.
Айде, честит празник на всички и наздраве за всинца ни!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Фев 2008, 20:08

Изображение
Последна промяна kalahan2008 на 31 Дек 2012, 01:17, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 14 Фев 2008, 20:18

cvetana написа:Gabi1, мога да се хвана на бас, че си софиянка от около 5-6 години насам. Иначе просто няма как да те радва това, в което превърнаха града ни. А, и селяните никога не отказват на софиянка. :D Както все пак, трябва да признаем, и софиянци - на селянките.

На времето бивщият ми имаше един лаф: "Селянин не е местожителство, селянин е начин на мислене". Е вЕрно си е!
Gabi1
Потребител

Мнениеот diaida » 14 Фев 2008, 20:31

Печеляяяя, печеляяя !!!

По време на царуването на император Траян И ТОГАВА става центърално средище на областта. Нарича се Улпия Сердика и е така наречения муниципиум .

Къде да си получа наградата ?!?! :roll:

А за втория въпрос те на основателя на Българската държава не са построили паметник, та на Траян :wink:
Важното е, че оная с "геврека" и "кукумявката" и с дебелите бедра прилича (силно казано) на Св. София (горката ще се обърне в гроба, ако види какъв паментик "нерукотворны" са и издигнали).
Последна промяна diaida на 14 Фев 2008, 20:34, променена общо 1 път
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Фев 2008, 20:33

.....
Последна промяна kalahan2008 на 31 Дек 2012, 01:17, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот diaida » 14 Фев 2008, 20:35

:cry: :cry: :cry:
Пуууу, пак изпуснах мангизите !?
Аватар
diaida
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии