начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Трий с мен (Forum Idol)!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот hasplu » 07 Мар 2008, 16:55

herostat написа:Предлагам Люитят! :)

Боже, опази!!!!!!!!!!

Вкрючвам се в поздрава на екипа на LEX за постигнатото решение и за това, че се вслушва в това, което се коментира във форума!

По същество - подкрепям Клавдий и Каранедефф, REVOLUTION, system, Monteskio, Gudio (ако успява да сдържа емоциите си), prof_prof - по мои наблюдения това са изключителни професионалисти, които успяват да редовно да следят форума (фактор време), да се аргументират изцало юридически и без лични нападки (фактор безпристрастнос и професионализъм), както и да признават, когато са сбъркали в мнението си (фактор честност и уважение на чуждото мнение, което е важно за модератора).
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот lakov » 07 Мар 2008, 18:41

да вижда ай-пи татат, егн-тата, № на л.к., № на кредитната карта и пин кода естествено и да не забравяме, че на модератора му трябва и много каси с бира... дали от лекс ще ги осигурят ? :D
lakov
Потребител

Мнениеот oho_boho » 07 Мар 2008, 20:12

Предлагам Ми-лена за раздел "Форум за юристи", а като помощник-цензур Енигма, бих предложил и себе си, но много от постингите в този раздел ще бъдат "изтрити", поради правна непрецизност! :wink: Ми-лена е по-блага! :wink: А пък и по-рано ме упрекнаха, че съм имал прекалено самочувствие. Явно в нашето общество хората със самочувствие и с опит не се оценяват :wink: :P Но виж, "юридическата чалга" е навсякъде! :wink: :P :P Мисля си, че Ми-лена е способна да отсее "класиката" от "чалгата"! :P :P :D
Последна промяна oho_boho на 07 Мар 2008, 20:35, променена общо 1 път
Додея ми от "лютивия" досадник, а на теб?:)
oho_boho
Потребител

Мнениеот prnedev » 07 Мар 2008, 20:55

Общо взето, има ги кандидатурите ;-)
Не е ли време за анкета (гласуване)?

И... незнам как е организирана администрацията на този форум... става дума за преместването на тема от един раздел в друг (например от "Форум за юристи" към "Имотни казуси").
При друг вид форуми модератора може да премества теми само там където има права.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Мар 2008, 21:28

Колеги много благодаря за номинациите.Поласкан съм. :oops: :oops: Въпреки , че вчера бях решил да си правя самоотвод , днес реших все пак да поема отговорност и ако колегите ме подкрепят да изпълнявам функции на мод. :D Взех това решение , защото идеята много ми харесва и сега е момента да се докаже и утвърди , затова няма да е хубаво ако всички номинирани се оттеглят.Подкрепям предложенията на karanedeff , както и предлагам задължително да се въведе мандатност!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 07 Мар 2008, 21:49

milisto.jur, в нито един български форум маймуницата не е добре дошла. Може би защото освен, че се чете трудно, изглежда така:
Az sam balgar4e, obi4am na6te planini zeleni...

Не ми е известно в някой "западен" форум, някой да е позлвал кирилица за да пише на английски, може би защото резултата би бил също толкова плачевен. Иначе казано: Кен лиййййййй...

REVOLUTION написа:Подкрепям предложенията на karanedeff , както и предлагам задължително да се въведе мандатност!

С изумление гледам, как форума, неотлъчно следва историческото развитие на човешката цивилизация...
От необузданото племе, когато хората живели щастливо и споделяли на воля, през идеите за авторитарна власт, и сега със страшна сила към епохата на демокрацията, когато всичко ще отиде подяволите. :D Чакам да сега, да се появят предложения за, парламент (или може би "ФОРламент"), който да приема, изменя и отменя правилата на форума.
:lol:

И се чудя, дали ще дойде час, в който вече форумците няма да обсъждат темите, а ще влизат в процедури за "interrogatio" и "interpelatio" и вместо постове, ще пишат "проекто-решения", резолюции, постановления, заповеди и т.н. :D :D :D
Последна промяна Inspector_MBP на 07 Мар 2008, 22:07, променена общо 1 път
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот hasplu » 07 Мар 2008, 22:01

REVOLUTION написа:Подкрепям предложенията на karanedeff , както и предлагам задължително да се въведе мандатност!

Напълно съгласен, това ще е сигурен критерий да няма злоупотреба с право.

Всъщност не знаем какво точно освен описаното в началото имат предвид от ръководството на LEX под модераторски права, но споменатото от REVOLUTION е много добра идея. Затова предлаган на тахното внимание и една друга идея - добре е да се въведе система от предупреждения към участници, които може и неволно да са нарушили правилата, а системно нарушаване (примерно 3-4 предупреждения в рамките на 1 месец) да води до временна забрана (бан) за срок от 24 часа на потребителите, нарушаващи правилата на форума. Нивото на предупреждение примерно може да се показва под потребителското име, вляво от всяко мнение на Потребителя - последното обаче смятам, че би трябва да си остане функция на администратора.

Също така е хубаво да има ясен хиперлинк към правилата на форума някъде на видно място в него.
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Мар 2008, 22:11

Inspector_MBP написа:И се чудя, дали ще дойде час, в който вече форумците няма да обсъждат темите, а ще влизат в процедури за "interrogatio" и "interpelatio" и вместо постове, ще пишат "проекто-решения", резолюции, постановления, заповеди и т.н. :D :D :D

Защо не.Имаме си и виртуален съд.Според мен тази идея има потенциал да превърне lex във най-якия форум!В една истинска самоуправляваща се форумна общност. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 07 Мар 2008, 22:28

REVOLUTION написа:Въпреки , че вчера бях решил да си правя самоотвод , днес реших все пак да поема отговорност и ако колегите ме подкрепят да изпълнявам функции на мод. :D

Браво! Имаш моя глас!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 07 Мар 2008, 23:05

REVOLUTION написа:Защо не.Имаме си и виртуален съд.Според мен тази идея има потенциал да превърне lex във най-якия форум!В една истинска самоуправляваща се форумна общност. :D

A така. Значи все пак няма да има тотален "отказ от правосъдие"? :lol:
Аз съм модерирал раздели в два доста големи форума и дори все още модерирам един. Не е кой знае каква философия. Има хора, които администрират сайтове (а не раздели) и пак успяват да си вършат работата. Ако човек държи на раздела си, ще отделя по 10-15 минути дневно да го преглежда и да подрежда. Поглед за две-три минутки стига, ако има възможност да се прави редовно. Лошото е, че потребителите, които поемат раздел, ще намалят участието си в другите раздели, но...целта оправдава средствата. Ако зад всеки раздел има стабилен човек, ще стане доста по-пригледно. Опасността от раздаването на модераторски права на потребители е главно във възможността да се стига до злоупотреби и интрижки, но все пак тук сте главно зрели и образовани хора, които не биха позволили това. Един форум трябва да има облик, а най-добрият начин за справяне с разни форумни кибици, спамери, флуудъри и пр. паплач си е модераторският контрол.
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот Trapped » 08 Мар 2008, 11:38

atakuvam написа:
А с АНДРЕШКОВЦИ с БАЙГАНЬОВСКИЯ МАНТАЛИТЕТ кой ще се справя ?

Aa, има си начин: затваря се форума и си отваряте един общ канал в Skype - само за юристи. Стига глупости. Не е тук мястото, където да се започне туй сериозно дело "справянето с Бай Ганчовците". А колкото до Андрешко, той си е положителен герой.

Има и един безспорен аргумент - тоталната ти и мощна инвазия спрямо тоя манталитет не дава никакви резултати вече доста месеци. И знаеш ли защо? Защото без въпрос няма отговор. Без въпроси и отговори - няма комуникация. Без комуникация няма медия, а форумите са вид медии, които се градят на основа комуникация между потребители. Жизнено важно за тях да има "ВЪПРОС". А въпросите ги задават Андрешковците. Може и да действаш в интерес на адвокатската гилдия, но не действаш в интерес на форума. Затова трябва да те понатиснат малко с мод. контрол, според мен.

Един от последните ти никове беше доста неудачен.
Ти не си имуносупресор. Тези препарати правят една поразия с едни лоши средства за да оправдаят друга, по-висша цел - животът. На практика се трансплантират само жизненоважни органи (каквито са питащите за един форум). Имуносупресорите потискат имунната система за да не изхвърли тя тези органи и да може човекът (форумът) да живее. Та ти не си имуносупресор, ти си автоимунно заболяване. Грешка в генетичния код. :wink:
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот DEKAH » 08 Мар 2008, 17:34

/off
Извинявам се МНОГО, но може ли Калахан и Лютия да отидат да цапат другаде. Ами писна ми да чета във ВСИЧКИ теми личните ви дразги.

По същество колеги, по същество. Никому не е нужна вербална мастурбация.

Или се сбийте или въобще не разваляйте боя с кавга.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот gudio » 10 Мар 2008, 10:59

ykovachev написа: Поддържам номинацията си за Милена за раздела "Съдебна власт", защото той е от "по-рехавите" - в смисъл, че няма чак такова активно движение на теми и отговори, поради което не е проблем той да не се следи чак ежедневно, а тя е доказала обективността си с участието във форума, освен това има и вътрешен поглед върху въпросната власт :wink:
Ако се въведе възможност участниците с модераторски права да бъдат повече от едни, Милена би могла да бъде единият, без да се натоварва прекомерно в периодите на продължителна лудница...
Простете, колега Милена, ако съм прекалено настоятелен :oops:

:shock: :shock: :oops: Сакън ! Навсякъде другаде - но точно там ако сложите Ми_лена, направо закрийте раздела :lol: :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 10 Мар 2008, 13:19

mi_lena написа: Андрешко е положителен герой. Постарал се е да помогне на приятел. Дали е избрал правилния начин е друг въпрос. И това ме връща на темата: Модераторът не трябва да прилага субективните си критерии за възмездност/безвъзмездност към питанията и симпатия/антипатия към отговарящите.

Може ли да добавя: нито пък собствените си критерии за правна прецизност и изобщо за правилност на мненията. Предполагам, че това се подразбира, но...
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

хахаха

Мнениеот lachezar_ji » 11 Мар 2008, 18:19

:D
lachezar_ji
Нов потребител

Мнениеот moderator » 12 Мар 2008, 15:48

Конкурсът „Трий с мен” продължава!

Тук ще обобщим резултатите направени досега, за да улесним Вашия избор занапред.

Наказателно право – Clavdivs (2 предложения); kpavlova (3 предложения)
Трудово право – monteskio (2 предложения)
Семейни казуси – donna (2 предложения)
Имотни казуси – karanedeff (2 предложения)
Търговско право – enigma (2 предложения)
Данъчно и осигурително право – prnedev (2 предложения)
Форум за юристи – system (2 предложения), mi _lena
Взаимопомощ – REVOLUTION, kpavlova, Mitko6
Съдебна власт – mi_lena (2 предложения), portokal
Общи дискусии – Gudio (2 предложения)
Обсъждане на законопроекти – REVOLUTION
Лекции и материали – galin_peev
Виртуално деловодство – няма предложения
Конкурси и изпити - няма предложения
Government - няма предложения
Discusions in English - няма предложения

Без да се посочва за коя категория от форума, са направени предложения за следните участници: prof_prof (3); REVOLUTION (5); system (4); portokal; donna; karanedeff (5); kalahan; Ivailo5rov; Clavdivs (4); kpavlova; kontrol; hasplu (2); poli_g (2); monteskio; Gudio; DEKAN; mi_lena; oho_boho; Mitko6; d_d; diaida.
Последна промяна moderator на 28 Мар 2008, 12:26, променена общо 1 път
moderator
Младши потребител

Мнениеот gudio » 12 Мар 2008, 21:36

Милена приеми за Виртуалното деловодство, за там още предлагам Митко6 и Систем. Вие знаете защо! :wink:

Точно в 10-ката !
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 26 Мар 2008, 05:07

Мммм, таковата... тъй като не върви много едно счети да дерибейства във форум за юристи ;-) Предлагам за Данъчно и осигурително право ianeva. Все пак надзор трябва да има.
Хм... zvezda се загуби някъде... навремето ме сръфа яко, ама си го заслужавах :P
prnedev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Мар 2008, 12:23

Присъединявам се към номинациите на ianeva и bebitor и съответно давам глас за тях.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост » 26 Мар 2008, 15:49

А аз мога ли да се кандидатирам за помощник/стажант/ на избрания в Наказателното право модератор :D :D :D :D
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии