chadel написа:Хаха Николов не спира да учудва и удивлява с бисери. Не му обръщайте внимание на момчето. Пък за психиатрията, Николов трябва да й бъде обект. Особено на съдебната
1500 лв литература - Николов, само с кълване не става мой човек, ако ще и Народната библиотека да изчетеш.
А за това, че няма друго такова парвеню и сноб като теб, то ти не си виновен. Ти ако го осъзнаваше и разбираше, нямаше да си такъв.
Ясно е че си богаташко мамино синче, Фере си купуваш, Дъмпъл пийш и като почнеш да говориш юридически алабализми на мацките сигурно ги омайваш. Тва не те прави обаче добър юрист, пък и мастиката ми харесва повече от Дъмпъл, честно казано. За облак пък да не говорим. За коктейл "Циганка" пък съвсем(ракия+мастика).
Като се замисля обаче, хич няма да се учудя ако завършиш и сериозно станеш адвокат, с мамините/татковите пари и познати (цитирам - "Е,дано моите хора са все така застопирани на постовете си,че няма иначе стаж"), то в България всичко е възможно. Напомняш на Крис Мадурата, друг виден представител на студентския юридически "елит" в ЮЗУ-то. Ххахахасххах
Много неща не знаеш,а и няма да ги узнаеш.
Първо,нито родителите ми са юристи,нито са бизнесмени,нито пък хора от висшата класа.От 14-годишна възраст възпитанието си съм получил от хора,които са доста по-големи от мен и които са много напред с материала,а да не говорим за родетелите им.
Учили са ме:1) Никога не разчитай на никого,а само на себе си;2) не бъди длъжен на никого,а на себе си;
3)постигни целта си сам,със собствения ти труд и усилия.Тези хора са има ли възможност да ми дадат всичко в ръцете,но са ме оставили на естествено развитие.
Под тяхно влияние съм юрист,и то от време,когато съм бил ученик.Бил съм близко до правото още,когато ти,chadel,си писал домашни по математика.И затова,някой се подиграваха,че съм имал добър 4 по ОТП,но тази дисциплина са ми я разяснявали още като ученик и затова въобще не съм си правил много труда да се готвя по нея.
Тези хора обичат да казават:"По-добре да имаш,например,обувки,например "Пепе Джийнс",отколкото два чифта "Булдозер".По-добре излез един път в месеца и пий "Дъмпъл",отколкото всеки ден да пиеш мастика.
И са прави!Излизам два пъти в месеца,но излизам като хората-ям и пия каквото искам и затова персоналът ме обичат,а не като селяните да пия мастика,като последния кръчмар.И да ми слушате Азис,тоя аморален тип.
А аз когато съм знаел какво е Дъмпъл и Фере,ти,chadel,си ритал топката в училище.Когато са ме учели на етика и естетика,ти,chadel,са те учели да казваш мерси.
И има хора,които се пишат за юристи.Какви юристи са бе,та те не знаят как да съчетават облеклото си(черен костюм с бели чорапи),не знаят как да съчетават яденото с питието(например вино и картофи).Какви юристи са те,хахах.
А ти,chadel,ако седнеш с мен на маса и пиеш мастика,аз ще стана и ще си замина.Това е проява на груба селения,
това е просташко пиене.
Докато пиеш мастика,аз някъде там пийвам "Поморийски мускат" с деликатесна рибка.
Ама сега няма да ти давам уроци по етика,естетика и аристократизъм!
Ей от такива като тебе ... държавата върви назад-Вие ... на културата и всичко свято в държавата,като ценности,морал и възпитание,образование.
Горепосочените хора ми казват:
Изучи се,стани човек,а ние след това ще ти помогнем,но ти тогава няма да имаш нужда от нашата помощ.
И затова,те само ще помогнат да изкрам стажа си в която институция поискам,но там някой ще ми обръща внимание.
И затова влагам повечето си пари в учебници-да съм в час.Много отдавана,chadel,съм се насочил към Наказателното право и затова купувам литература.