начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

Престъпление ли е...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот diaida » 03 Авг 2008, 15:09

riyva_evro написа:Извинете, Вие за депутат ли тренирате? Тук електорат няма според мен.

То електорат има и тук, но определено не е неговият! :wink:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 03 Авг 2008, 15:20

pavlina написа:Nekonventsialen, укриването на данъците не е най-болното нещо. На мен на дело ми се случи адвокатка да говори врели не кипели, на които съм почти сигурна, че и тя сама не вярва за да защити клиента си по наказателно дело. С това тя се прехранва и подобрява финансовото си състояние. За щастие съдиите не й повярваха, но тя дори не се посвини малко от това как изглежда от страни. Не всички адвокати обаче са такива. Само една съм виждала да ЛЪЖЕ в съдебната зала, а познавам и други, които изкарват прехраната си със защитаване на правото. Всеки сам си избира пътя, но не очаквай от тези които лъжат да коментират темата ти, а на другите може би им е неудобно. Аз намирам темата ти за полезна. Лично аз никога дори не съм се опитвала да си укривам данъците, не защото съм доволна от управлението ни, но това е начина все пак да движим държавността си и дано някой ден да се намерят кадърни управляващи.
Успех и всичко най-добро!

Една от целите на адвоката е да осигури компетентна правна защита на клиента си. Кой лъже и кой казва истината може да реши съдията.
В правните спорове винаги има поне 2 страни. Тези две страни смятат, че са прави всяка сама за себе си. Адвокатът много пъти не знае истината, това също не е негово задължение (за това пък има следователи).
Така че много са хората и нещата които водят и финализират едно дело. Клиентът, тъй като няма пряк достъп нито до съдията, нито до останалите често решава да излее всичките си човешки емоции върху този, дето е бил на "една ръка разстояние" от него.
И пак ще кажа за обобщенията и общите знаменатели и корен квадратни, дето са част от математиката, но не и от правото.
Като обвинявате и осъждате - посочете примери! Как и по какъв начин ТОЧНО някой е бил ощетен от адвоката си? Кой е този КОНКРЕТНО, дето укрива данъци? Дайте факти, документи ...
Българите много обичаме да размятаме компромати, ама не ни бива с фактите или не ни достига смелост да посочим някой с пръст и да му назовем името, което говори че не е сигурен в твърденията си!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот pavlina » 03 Авг 2008, 17:19

Diaida, в горното си съобщение не пиша за клиент ощетен от адвоката си, а пиша, че според мен е лошо, когато адвокатите се ПРЕСТАРАВАТ да защитават клиентите си в ощърб на справедливостта. Пиша, че според мен това е по-голям проблем от неплащането на данъци.
Щом искате да не обобщавам за да съм съвсем коректна ще уточня, че съм виждала само една такава адвокатка, която аз знам, че лъга в съдебната зала (разбира се не знам тя доколко е запозната с истината, но ми се струва много странно да не е). И за да съм още по-точна - познавам всичко на всичко работата на трима адвокати и съм била представяна само от един от тях и това не е тази жена. Ясно, с Вас разбираме по погрешен начин думата - адвокат. Според мен би трябвало да е престъпно адвокат да съветва клиента си как да потули истината или как да я "разкраси" или как да отложи делото. За това се включих в тази тема - според мен човека недоволства от това, че адвокатите съветват клиентите си как да укривет данъци. Делото, за което писах горе за щастие свърши преди повече от година. Тогава направих всичко възможно за да разкрием истината. Мисля, че законите ни са направени така, че разкриването на истината съвсем не е лесно. Тогава или сега ако вярвах, че мога да осъдя и адвокатката, за която пиша просто щях да го направя. Сега мога само я коментирам без да й пиша името. Ако сте се разровили из съобщенията ми, ще разберете, че когато намеря голяма несправедливост и имам доказателства се обръщам или към съд или към прокуратура. Е, това го правя в само в случаите когато и мен ме боли. Но мисля, че ако всеки прави така (колкото и да му е неприятно да се бори и да дава гласност на проблема си) опитите за престъпления ще намалеят.
Всичко добро:
Павлина
pavlina
Младши потребител

Мнениеот diaida » 04 Авг 2008, 00:22

pavlina написа:Diaida, в горното си съобщение не пиша за клиент ощетен от адвоката си, а пиша, че според мен е лошо, когато адвокатите се ПРЕСТАРАВАТ да защитават клиентите си в ощърб на справедливостта. Пиша, че според мен това е по-голям проблем от неплащането на данъци.
Щом искате да не обобщавам за да съм съвсем коректна ще уточня, че съм виждала само една такава адвокатка, която аз знам, че лъга в съдебната зала (разбира се не знам тя доколко е запозната с истината, но ми се струва много странно да не е). И за да съм още по-точна - познавам всичко на всичко работата на трима адвокати и съм била представяна само от един от тях и това не е тази жена. Ясно, с Вас разбираме по погрешен начин думата - адвокат. Според мен би трябвало да е престъпно адвокат да съветва клиента си как да потули истината или как да я "разкраси" или как да отложи делото. За това се включих в тази тема - според мен човека недоволства от това, че адвокатите съветват клиентите си как да укривет данъци. Делото, за което писах горе за щастие свърши преди повече от година. Тогава направих всичко възможно за да разкрием истината. Мисля, че законите ни са направени така, че разкриването на истината съвсем не е лесно. Тогава или сега ако вярвах, че мога да осъдя и адвокатката, за която пиша просто щях да го направя. Сега мога само я коментирам без да й пиша името. Ако сте се разровили из съобщенията ми, ще разберете, че когато намеря голяма несправедливост и имам доказателства се обръщам или към съд или към прокуратура. Е, това го правя в само в случаите когато и мен ме боли. Но мисля, че ако всеки прави така (колкото и да му е неприятно да се бори и да дава гласност на проблема си) опитите за престъпления ще намалеят.
Всичко добро:
Павлина

Като ви цитирам със следното: "Щом искате да не обобщавам за да съм съвсем коректна ще уточня, че съм виждала само една такава адвокатка, която аз знам, че лъга в съдебната зала (разбира се не знам тя доколко е запозната с истината, но ми се струва много странно да не е). И за да съм още по-точна - познавам всичко на всичко работата на трима адвокати и съм била представяна само от един от тях и това не е тази жена."

Само една такава адвокатка е нищо в сравнение с общият брой адвокати в БГ,, която по вашите думи знаете, че е лъгала в съда, но не знаете доколко е запозната с истината :shock: , което аз изобщо не го разбирам! Как тогава вие заключихте, че някой лъже, а не знаете доколко знае истината ?! :roll:
После ... "но ми се струва много странно да не е" :shock: от къде ви се струва и ... изобщо или се изразявате зле или аз нещо не схващам.
И за да сте още по-точна "познавате ОБЩО 3-ма адвокати ... :?
и сте била представяна само от един от тях и това не е тази жена."
Прощавайте, но аз съм в ШОК от вашата конкретика и странният ви начин да си вадите заключения за цяла една професия и гилдия.
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 04 Авг 2008, 08:55

Всички знаят много, но като им опре "яйцето до задника" тичат при нас и започват да се МОЛЯТ да им оправяме простотиите.

Пишете си... лошо няма.

Керванът си върви, а кучетата си лаят.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот pavlina » 04 Авг 2008, 10:01

Здравейте diaida, от какво според Вас човек трябра да си вади изводи ако не от това, което е видял с очите си?
Относно конкретиката: По-конкретна от горното не мога да бъда.
Относно адвокатите: Всеки адвокат сам си избира как да защитава клиента си. Аз като клиент не бих отишла при този, който ме учи как да прикривам истината в съда.
Нека не спорим повече защото се появиха и обиди, а не искам да цапаме този форум защото според мен мсички имаме нужда от него.
Приятен ден:
Павлина
pavlina
Младши потребител

Мнениеот diaida » 04 Авг 2008, 14:41

pavlina написа:Здравейте diaida, от какво според Вас човек трябра да си вади изводи ако не от това, което е видял с очите си?
Относно конкретиката: По-конкретна от горното не мога да бъда.
Относно адвокатите: Всеки адвокат сам си избира как да защитава клиента си. Аз като клиент не бих отишла при този, който ме учи как да прикривам истината в съда.
Нека не спорим повече защото се появиха и обиди, а не искам да цапаме този форум защото според мен мсички имаме нужда от него.
Приятен ден:
Павлина

С очите си съм видяла лекар, който иска пари под масата, но с очите си съм видяла и лекар, който без никаква лична облага ми е спасявал живота. Нещата не се свеждат до 1 случай. Маскари винаги е имало.
Имах един професор, който казваше, че "от лош човек никога не може да стане добър професионалист". Търсете добрите човеци, пожелавам ви да ги откривате по-често и да ги търсите, разбира се!
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот pavlina » 04 Авг 2008, 16:54

Здравейте Diaida, приемам, че това е единичен случай, ако срещна втори си запазнам правото да се възмутя.
Моля за извинение ако съм засегнала незаслужено някого!
Щастлива бях да комуникирам с Вас.
Желая Ви всичко най-добро:
Павлина
pavlina
Младши потребител

Мнениеот diaida » 04 Авг 2008, 19:15

pavlina написа:Здравейте Diaida, приемам, че това е единичен случай, ако срещна втори си запазнам правото да се възмутя.
Моля за извинение ако съм засегнала незаслужено някого!
Щастлива бях да комуникирам с Вас.
Желая Ви всичко най-добро:
Павлина

Хубаво лято мога да ви пожелая и повече позитивни емоции! Аз също смятам, че общуването ни беше на ниво! :)
Аватар
diaida
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии