S4nDr0 написа:Здравейте,
мисля да следвам право, но се чудя къде ще е най-добрият вариант.
Най-добрият вариант е изобщо да не записвате право.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
|
S4nDr0 написа:Здравейте,
мисля да следвам право, но се чудя къде ще е най-добрият вариант.
lexy21 написа:system написа:Този въпрос е бил обсъждан и друг път. Ще Ви кажа мнението си, което веднъж изложих:
Ако следвате редовно, най-подходящ за Вас би бил университет, който е най-близо до населеното място, където живеете (идеалният вариант естествено е да е в същото населено място) и където разходите за образованието - семестриални такси, наеми, равнище на цените и т. н., са най-ниски. Защото редовното следване предполага, че ще Ви издържат родителите и е редно да сведете до допустимия минимум финансовата тежест, която ще се стовари върху им. Успешното редовно следване почти изключва възможността да се издържате сам, като работите.
Моите уважения към изложеното, но не го споделям, защото:
1. Завършила съм СУ, държавна поръчка, редовно обучениене, не съм от Софийския район и съм работила по време на цялото си следване и това не е повлияло на успеха ми - нито семестриален, нито на успеха от държавните ми изпити.
2. Университетът, в който учиш, има значение до толкова, до колкото те поставя в определена среда - независимо кой и по какви учебници ти преподава, оценяват те спрямо общото средно ниво на студентите. Един и същи преподавател ти дава 6 в някой свободен университет, но 3 в друг.
3. Всичко зависи от теб. Няма преразказан опит.
fixxxer написа:Най-добре е в ЮЗУ - при адвокат Николов![]()
law_master написа:Ima go factoryt prepodavateli, no v PU moga da spodelq 4e naistina sa edni ot naj dobrite v bylgariq a i pove4eto ot tqh prepodavat i v SU...
I.
lexy21 написа:system написа:Този въпрос е бил обсъждан и друг път. Ще Ви кажа мнението си, което веднъж изложих:
Ако следвате редовно, най-подходящ за Вас би бил университет, който е най-близо до населеното място, където живеете (идеалният вариант естествено е да е в същото населено място) и където разходите за образованието - семестриални такси, наеми, равнище на цените и т. н., са най-ниски. Защото редовното следване предполага, че ще Ви издържат родителите и е редно да сведете до допустимия минимум финансовата тежест, която ще се стовари върху им. Успешното редовно следване почти изключва възможността да се издържате сам, като работите.
Моите уважения към изложеното, но не го споделям, защото:
1. Завършила съм СУ, държавна поръчка, редовно обучениене, не съм от Софийския район и съм работила по време на цялото си следване и това не е повлияло на успеха ми - нито семестриален, нито на успеха от държавните ми изпити.
2. Университетът, в който учиш, има значение до толкова, до колкото те поставя в определена среда - независимо кой и по какви учебници ти преподава, оценяват те спрямо общото средно ниво на студентите. Един и същи преподавател ти дава 6 в някой свободен университет, но 3 в друг. 3. Всичко зависи от теб. Няма преразказан опит.
sunrise написа:2. Виж резултатите от олимпиадите, мисля ,че още има такива, за съжаление не знам къде можеш да ги провериш.
pokerman написа:Христина, как мина ОСВ ?
И по мое време, беше почти немислимо да учиш редовно и да работиш, ама те в СУ или ученето им е толкова или работата явно .
sunrise, не коментирам Вашето време и Вашия университет /очевидно и в двете неща се разминаваме/, нито съм си позволила да бъда язвителна по отношение на колеги, завършили или обучаващи се в друг ВУЗ. Ако Вие имате някакъв проблем, моля да не го изразявате чрез моите постове. Приятна вечер.
lexy21 написа:И по мое време, беше почти немислимо да учиш редовно и да работиш, ама те в СУ или ученето им е толкова или работата явно .
sunrise, не коментирам Вашето време и Вашия университет /очевидно и в двете неща се разминаваме/, нито съм си позволила да бъда язвителна по отношение на колеги, завършили или обучаващи се в друг ВУЗ. Ако Вие имате някакъв проблем, моля да не го изразявате чрез моите постове. Приятна вечер.
Наистина, няма нито коментар за други университети , нито за колегите завършили там. Просто ни казвате , че нашите шестици са Ваши тройки, щото средата ни е такава. Rolling Eyes
Вие от СУ , защо не вземете в края на краищата да измислите някакъв по-смислен аргумент?/Не визирам всички възпитаници на СУ, а само тези които считат ,че фактът ,че са завършили там им дава право да се държат надменно и да обявяват за некомпетентни всички останали/.
pokerman написа:Браво Хриси браво ! Кога ще черпиш?
weirdy написа:Здравейте,
Аз също искам да попитам приета съм право в УНСС и не знам дали да се запиша? В същото време съм приета етнология в СУ? Моля дайте ми съвет и мнения по въпроса?Желанието ми беше да уча право в СУ и най-много искам това да следвам? Какво да правя?Спешно!
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта