- Дата и час: 04 Фев 2025, 01:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!
778899, би трябвало аз да ти благодаря, че се бориш за каузата "mishi_83 e МОМЧЕ"
wow, Melly, защо издаваш нашите "малки тайни"
Колеги, още веднъж благодаря на всички за подкрепата. Честно казано се бях отчаял малко, но сега се почувствах по-добре и вече със сигурност знам, че съм постъпил правилно
wow, Melly, защо издаваш нашите "малки тайни"
Колеги, още веднъж благодаря на всички за подкрепата. Честно казано се бях отчаял малко, но сега се почувствах по-добре и вече със сигурност знам, че съм постъпил правилно
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Но пък ако мога сега да се върна - с папчицата под мишница, бях доста по-нахъсан, истински свредел. Но тогава се наливаха основите.
Една моя колежка, която меценатстваше, по-скоро се оплакваше как навремето ставали работите - трудно, но самостоятелно - стаички в х-л "Стара планина", канторки.
Но пък - намерете тази чудесна книжка навремето я имаше в поредица (Факел или нещо такова) - Чезаре Дзаватия - "Бедните са луди" - там има култов разказ - "Запишете ме в мафията" - описва (автора е сатирик от световна класа) ежедневието на един адвокат в малък италиански град - и как не може да намери място, тъй като всички дела ги обират старите кучета и т.н. Та молбата му беше - ако някой знае адреса на мафията и т.н. с всички перипетии - как се тръснал в офиса на всички известни мафиоти и т.н.
Иначе можете да се насочите към по-социална сфера, някакви нередности в сферата на обслужването и т.н.
Хляб има, няма масло.
Една моя колежка, която меценатстваше, по-скоро се оплакваше как навремето ставали работите - трудно, но самостоятелно - стаички в х-л "Стара планина", канторки.
Но пък - намерете тази чудесна книжка навремето я имаше в поредица (Факел или нещо такова) - Чезаре Дзаватия - "Бедните са луди" - там има култов разказ - "Запишете ме в мафията" - описва (автора е сатирик от световна класа) ежедневието на един адвокат в малък италиански град - и как не може да намери място, тъй като всички дела ги обират старите кучета и т.н. Та молбата му беше - ако някой знае адреса на мафията и т.н. с всички перипетии - как се тръснал в офиса на всички известни мафиоти и т.н.
Иначе можете да се насочите към по-социална сфера, някакви нередности в сферата на обслужването и т.н.
Хляб има, няма масло.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
kolman написа:Уважаеми, дали пък вината да не е донякъде Ваша - да направим малко по-различно тълкувание. Щото прав, прав, ама му влиза много лесно.....
С две думи : Келеш.
Първо, АКО НАИСТИНА ИСКАШ ДА СИ ЧЕСТЕН, ще напишеше името на кантората. Второ : Нали не смяташ, че можеш да се явяваш като мушмурок по дела? Трето, Депозирам и Изпращам са различни неща. Дали пък с провинциален манталитет не си решил да шашнеш работодателите си с "наукознание", ама пък това да ти е изиграло лоша шега?
Трето - Като коя трябва да е тази причина, че да си хем най-уязвимият, хем на-ай - ненаранимият, хем най-сладкият, хем всички да те харесват?????
Здравей в джунглата. Тук освмен знания, има и човешки взаимоотношения. Може и да не са добре сложени, ама са пък човешки.
Не лигави.
Колега, доста лично приемате написаното? Целта ми не е да се харесам на когото и да било - изках да споделя с останалите какво ми се е случило, за да не повтарят моите грешки.
И не разбрах къде забелязахте човешките взаимоотношения? Защото ако според Вас псувните и обидите са нещо нормално, то тогави определено Вие сте човекът за elibor!
Съжалявам, че не мога да падна толкова ниско. Предпочитам да си остана с "провинциален манталитет" и се оттегля на време!
Колкото до името на кантората - посочих какви са ми съображенията! Впрочем и други хора от форума са се отзовали на въпросната обява - те определено ще разберат за кого става въпрос!
Последна промяна mishi_83 на 24 Мар 2009, 21:07, променена общо 1 път
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
няма за какво да ми благодариш, миши ! адвокатите сме за това-има ли кауза-борим се ! /ама, между нас да си остане, Миши, вЕрно нежен ник си имаш /
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
778899 написа:/ама, между нас да си остане, Миши, вЕрно нежен ник си имаш /
определено си остана само между нас
Това нещо си има обяснение - не прочете ли какво написа Melly:
от Melly на 24 Мар 2009 08:23 pm
Умен, млад, класив и с нежна душа
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
аз го бях разбрала преди да го прочета!!!
а другото, затова ти го казах тайно, за да си остане между нас
а другото, затова ти го казах тайно, за да си остане между нас
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Не мога да разбера как можете да нападате начинаещ колега - аз, по мое време - дори с поглед някой не ми е подсказал, че съм "Looser", "Back door" или нещо такова - напротив - една жена - сега не ми се напряга да си спомня, точно това ми каза (не точно на мен - а на моя патрон):
"А така - хвърли го в дълбокото - пък той да се оправя".
Разбира се, съобразно възможностите - не скачайте с главата надолу.
Но имайте предвид - повечето ми колеги се разпределиха по местожителство - досега не см чул нищо лошо.
Но тези, които не удържаха на изкушението - става въпрос за две-три години - се свързаха с мафиози и сега ексик ти големия град, то по-добре да не ставаш адвокат.
"А така - хвърли го в дълбокото - пък той да се оправя".
Разбира се, съобразно възможностите - не скачайте с главата надолу.
Но имайте предвид - повечето ми колеги се разпределиха по местожителство - досега не см чул нищо лошо.
Но тези, които не удържаха на изкушението - става въпрос за две-три години - се свързаха с мафиози и сега ексик ти големия град, то по-добре да не ставаш адвокат.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Привет и от мен
Миши, съжалявам че се включвам едва сега, рЕзнаха ми нета в работата, та само вечер имам време да прочета форума.
Поздравления за смелостта!
Никой няма право да те унижва и да те обижда!
В текущата работа имам същите проблеми с шефовете, но поне не са юристи. Слава богу с колегите с които работим не се обиждаме на квалификация и компетентност.
Сигурна съм, че ще успееш да си намериш подходяща работа.
Постави си го като цел, регулярно си следи обявите и като видиш обява за работата, която смяташ че е ТВОЯТА, отиди и я вземи!
И аз до скоро бях в същото положение като теб, но мога и искам да се похваля - вече имам нова работа, пуснах молба за напускане и се надявам много скоро /щом си намерят друг балък да им работи за жълти стотинки и в рамките на месец/ да се видим в София!
Така че - до семинара по ГПК на 24!
Успех!
Миши, съжалявам че се включвам едва сега, рЕзнаха ми нета в работата, та само вечер имам време да прочета форума.
Поздравления за смелостта!
Никой няма право да те унижва и да те обижда!
В текущата работа имам същите проблеми с шефовете, но поне не са юристи. Слава богу с колегите с които работим не се обиждаме на квалификация и компетентност.
Сигурна съм, че ще успееш да си намериш подходяща работа.
Постави си го като цел, регулярно си следи обявите и като видиш обява за работата, която смяташ че е ТВОЯТА, отиди и я вземи!
И аз до скоро бях в същото положение като теб, но мога и искам да се похваля - вече имам нова работа, пуснах молба за напускане и се надявам много скоро /щом си намерят друг балък да им работи за жълти стотинки и в рамките на месец/ да се видим в София!
Така че - до семинара по ГПК на 24!
Успех!
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Скъпи , ако ще влезеш в месомелачката ...... тогава, няма да се оплакваш. Щото, като се оплакваш показваш сляабост.
Мнение променено - съдържа обидни думи
moderator
Мнение променено - съдържа обидни думи
moderator
- kolman
- Потребител
Мерси, vili!
Ще ти стискам палци и при теб всичко да се нареди
П.П. Не разбрах за какъв семинар говориш
Ще ти стискам палци и при теб всичко да се нареди
П.П. Не разбрах за какъв семинар говориш
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Ми, то няма лошо човек да си изказва емоцията - аз съм сантиментален и жесток.
Обичам котарака си - безрезервно - готов съм в крилата ракета да вляза за него, ако трябва ризата си ще дам за котарака - но ще има винаги поне половин порция.
В същото време не обичам - числото шест и християнската слабост (това пък какво беше - нищо).
Михаиле,
Семинарът е на 24-ти април, в града София, на улица "Пиротска" ("Жданов"), на ъгъла с Халите, Съюза на юристите в България организира безплатен семинар за новостите в новия Гражданско-процесуален кодекс.
Присъствието е задължително - един вид.
Обичам котарака си - безрезервно - готов съм в крилата ракета да вляза за него, ако трябва ризата си ще дам за котарака - но ще има винаги поне половин порция.
В същото време не обичам - числото шест и християнската слабост (това пък какво беше - нищо).
Михаиле,
Семинарът е на 24-ти април, в града София, на улица "Пиротска" ("Жданов"), на ъгъла с Халите, Съюза на юристите в България организира безплатен семинар за новостите в новия Гражданско-процесуален кодекс.
Присъствието е задължително - един вид.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
kolman написа:Скъпи , ако ще влезеш в месомелачката ...... тогава, няма да се оплакваш. Щото, като се оплакваш показваш сляабост.
Темата е пусната, за да предпази останалите наивници като мен и точно, защото не съм ............ - напуснах и ще изчакам да се впиша и да започна сам
Колкото до теб - стой си в "месомелачката", за да не мухлясаш
техническа промяна
moderator
Последна промяна mishi_83 на 24 Мар 2009, 22:29, променена общо 1 път
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
http://new.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=35304
Ето линк, и аз се записах ще ми е много хубаво, ако успеем да се видим
Но всеки сам решава - както каза един приятел съдия - за какво да ходя на семинар, като аз го прилагам на практика тоя нов ГПК
Ето линк, и аз се записах ще ми е много хубаво, ако успеем да се видим
Но всеки сам решава - както каза един приятел съдия - за какво да ходя на семинар, като аз го прилагам на практика тоя нов ГПК
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Спомням си темата ,Ковачев там ми тегли един "бой" заради делата и облеклата, а после подписахме мирен договор без репарации:)))
Та, тогава ми направи впечатление , че въпросната елибор нещо и куцаха техниките на персоналното сортирване.Те и други неща не бяха както трябва , пък претенциите до небесата относно изискванията на кантората.Цялата и оферта си беше куца , ама явно си още заек и има да учиш да ги надушваш ментетата.Спокойно , всеки така е тръгнал ....
Всичко е добре когато завършва добре. И не смятам че има голямо прецакване , има просто едно дребно житейско уроче . Господ като затвори врата отваря порти-пожелавам късмет и успех
Та, тогава ми направи впечатление , че въпросната елибор нещо и куцаха техниките на персоналното сортирване.Те и други неща не бяха както трябва , пък претенциите до небесата относно изискванията на кантората.Цялата и оферта си беше куца , ама явно си още заек и има да учиш да ги надушваш ментетата.Спокойно , всеки така е тръгнал ....
Всичко е добре когато завършва добре. И не смятам че има голямо прецакване , има просто едно дребно житейско уроче . Господ като затвори врата отваря порти-пожелавам късмет и успех
- miriam
- Потребител
Хм, то било близо до вкъщи Утре ще звънна, за да се запиша (ако все още има места де). Пък и като гледам пак сте заформили форумна среща (предния път я пропуснах, защото пътувах в чужбина), така че ще е супер ако се видим
П.П. Ако няма места ще ви чакам направо в ресторанта
mirian, не искам да оставаш с погрешно впечатление. Не живея с илюзията, че това се е случило само с мен. Просто исках да покажа, че парите не са най-важното нещо, макар в случая да бяха доста. Никой не бива да позволява да се държат така с него!
П.П. Ако няма места ще ви чакам направо в ресторанта
mirian, не искам да оставаш с погрешно впечатление. Не живея с илюзията, че това се е случило само с мен. Просто исках да покажа, че парите не са най-важното нещо, макар в случая да бяха доста. Никой не бива да позволява да се държат така с него!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Добре щеше да се чуе и другата страна. Истината е винаги някъде по средата, житейско правило. Освен това младия колега нали не очаква старите кучета още от първия ден да го поканят на масата. Занаят се краде, стискаш зъби и драпаш, като в казармата до шестия месец. Но какво ли знаят младите лъвове?
- donchev
- Потребител
Това, което не знаят старите лъвове - перемция, касация, дублаж (вече си прехапах езика - явно не трябва да говоря).
Когато бях млад лъв - то пък сега съм егати мършавото същество - подчинявах на волята си хиляди, какви ти хиляди - стотици, десетки дори хора.
Така е било - и така ще бъде.
Когато бях млад лъв - то пък сега съм егати мършавото същество - подчинявах на волята си хиляди, какви ти хиляди - стотици, десетки дори хора.
Така е било - и така ще бъде.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Поздравления, Миши! Държал си се достойно!
А елибор рано или късно ще си намери човека, който търси, или пък... майстора
А елибор рано или късно ще си намери човека, който търси, или пък... майстора
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
donchev написа:Добре щеше да се чуе и другата страна. Истината е винаги някъде по средата, житейско правило. Освен това младия колега нали не очаква старите кучета още от първия ден да го поканят на масата. Занаят се краде, стискаш зъби и драпаш, като в казармата до шестия месец. Но какво ли знаят младите лъвове?
Колега, далеч съм от мисълта да организираме другарски съд. Не мога да задължа никого да ми вярва - всеки има право на собствено мнение. Ако elibor прочете темата и има смелостта и наглостта - нека изложи мотивите си за собственото й поведение. Не искам да оплювам когото и да било и по тази причина не съм публикувал никакви имена.
Поне се убедих, че съм постъпил правилно и ще се радвам ако някой си е взел поука от всичко това.
П.П. bebitor, благодаря ти
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Колега Миши, хич и не съжалявайте! Пробвали сте се - неприятно е било положението, ама сте се отървали. В случая няма значение кой колко е виновен - щом в даден екип Ви е некомфортно, бегайте! И трупайте опит. А крайните изказвания на Колман са ми малко непонятни. Ма то щото сигурно и аз съм келеш. Ей сега всеизвестният форумен физик ме описа горе-долу така
П.П. Колега Мириам, ако требе, и репарации шъ плата - течни, с определен градус приемат ли се? Уточнете концентрацията. Мезето, принадлежност към репарацията, нека обаче да не е вегетарианско
П.П. Колега Мириам, ако требе, и репарации шъ плата - течни, с определен градус приемат ли се? Уточнете концентрацията. Мезето, принадлежност към репарацията, нека обаче да не е вегетарианско
- ykovachev
- Активен потребител
|
|