начало

Нойзи сам се отказа от колата си Нойзи сам се отказа от колата си

ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 20:42

778899, би трябвало аз да ти благодаря, че се бориш за каузата "mishi_83 e МОМЧЕ" :lol: :lol: :lol:

wow, Melly, защо издаваш нашите "малки тайни" :roll:

Колеги, още веднъж благодаря на всички за подкрепата. Честно казано се бях отчаял малко, но сега се почувствах по-добре и вече със сигурност знам, че съм постъпил правилно :idea:
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 20:46

Но пък ако мога сега да се върна - с папчицата под мишница, бях доста по-нахъсан, истински свредел. Но тогава се наливаха основите.

Една моя колежка, която меценатстваше, по-скоро се оплакваше как навремето ставали работите - трудно, но самостоятелно - стаички в х-л "Стара планина", канторки.

Но пък - намерете тази чудесна книжка навремето я имаше в поредица (Факел или нещо такова) - Чезаре Дзаватия - "Бедните са луди" - там има култов разказ - "Запишете ме в мафията" - описва (автора е сатирик от световна класа) ежедневието на един адвокат в малък италиански град - и как не може да намери място, тъй като всички дела ги обират старите кучета и т.н. Та молбата му беше - ако някой знае адреса на мафията и т.н. с всички перипетии - как се тръснал в офиса на всички известни мафиоти и т.н.

Иначе можете да се насочите към по-социална сфера, някакви нередности в сферата на обслужването и т.н.

Хляб има, няма масло.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 20:52

kolman написа:Уважаеми, дали пък вината да не е донякъде Ваша - да направим малко по-различно тълкувание. Щото прав, прав, ама му влиза много лесно.....

С две думи : Келеш.
Първо, АКО НАИСТИНА ИСКАШ ДА СИ ЧЕСТЕН, ще напишеше името на кантората. Второ : Нали не смяташ, че можеш да се явяваш като мушмурок по дела? Трето, Депозирам и Изпращам са различни неща. Дали пък с провинциален манталитет не си решил да шашнеш работодателите си с "наукознание", ама пък това да ти е изиграло лоша шега?
Трето - Като коя трябва да е тази причина, че да си хем най-уязвимият, хем на-ай - ненаранимият, хем най-сладкият, хем всички да те харесват?????
Здравей в джунглата. Тук освмен знания, има и човешки взаимоотношения. Може и да не са добре сложени, ама са пък човешки.
Не лигави.

Колега, доста лично приемате написаното? Целта ми не е да се харесам на когото и да било - изках да споделя с останалите какво ми се е случило, за да не повтарят моите грешки.
И не разбрах къде забелязахте човешките взаимоотношения? Защото ако според Вас псувните и обидите са нещо нормално, то тогави определено Вие сте човекът за elibor!

Съжалявам, че не мога да падна толкова ниско. Предпочитам да си остана с "провинциален манталитет" и се оттегля на време!

Колкото до името на кантората - посочих какви са ми съображенията! Впрочем и други хора от форума са се отзовали на въпросната обява - те определено ще разберат за кого става въпрос!
Последна промяна mishi_83 на 24 Мар 2009, 21:07, променена общо 1 път

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот 778899 » 24 Мар 2009, 20:53

няма за какво да ми благодариш, миши :wink: ! адвокатите сме за това-има ли кауза-борим се :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ! /ама, между нас да си остане, Миши, вЕрно нежен ник си имаш :wink: /
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 21:04

778899 написа:/ама, между нас да си остане, Миши, вЕрно нежен ник си имаш :wink: /

:lol: :lol: :lol: определено си остана само между нас

Това нещо си има обяснение - не прочете ли какво написа Melly:
от Melly на 24 Мар 2009 08:23 pm

Умен, млад, класив и с нежна душа :oops: :oops: :oops:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот 778899 » 24 Мар 2009, 21:10

аз го бях разбрала преди да го прочета!!! :wink: :wink: :wink:

а другото, затова ти го казах тайно, за да си остане между нас :lol: :lol:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 21:13

Не мога да разбера как можете да нападате начинаещ колега - аз, по мое време - дори с поглед някой не ми е подсказал, че съм "Looser", "Back door" или нещо такова - напротив - една жена - сега не ми се напряга да си спомня, точно това ми каза (не точно на мен - а на моя патрон):

"А така - хвърли го в дълбокото - пък той да се оправя".

Разбира се, съобразно възможностите - не скачайте с главата надолу.

Но имайте предвид - повечето ми колеги се разпределиха по местожителство - досега не см чул нищо лошо.

Но тези, които не удържаха на изкушението - става въпрос за две-три години - се свързаха с мафиози и сега ексик ти големия град, то по-добре да не ставаш адвокат.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот vili_spasova » 24 Мар 2009, 21:15

Привет и от мен :-)
Миши, съжалявам че се включвам едва сега, рЕзнаха ми нета в работата, та само вечер имам време да прочета форума.
Поздравления за смелостта!
Никой няма право да те унижва и да те обижда!
В текущата работа имам същите проблеми с шефовете, но поне не са юристи. Слава богу с колегите с които работим не се обиждаме на квалификация и компетентност.
Сигурна съм, че ще успееш да си намериш подходяща работа.
Постави си го като цел, регулярно си следи обявите и като видиш обява за работата, която смяташ че е ТВОЯТА, отиди и я вземи!
И аз до скоро бях в същото положение като теб, но мога и искам да се похваля - вече имам нова работа, пуснах молба за напускане и се надявам много скоро /щом си намерят друг балък да им работи за жълти стотинки и в рамките на месец/ да се видим в София!
Така че - до семинара по ГПК на 24!

Успех!
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот kolman » 24 Мар 2009, 21:38

Скъпи :D , ако ще влезеш в месомелачката ...... тогава, няма да се оплакваш. Щото, като се оплакваш показваш сляабост.

Мнение променено - съдържа обидни думи
moderator
kolman
Потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 21:41

Мерси, vili!
Ще ти стискам палци и при теб всичко да се нареди :D

П.П. Не разбрах за какъв семинар говориш :roll:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 21:48

Ми, то няма лошо човек да си изказва емоцията - аз съм сантиментален и жесток.

Обичам котарака си - безрезервно - готов съм в крилата ракета да вляза за него, ако трябва ризата си ще дам за котарака - но ще има винаги поне половин порция.

В същото време не обичам - числото шест и християнската слабост (това пък какво беше - нищо).

Михаиле,
Семинарът е на 24-ти април, в града София, на улица "Пиротска" ("Жданов"), на ъгъла с Халите, Съюза на юристите в България организира безплатен семинар за новостите в новия Гражданско-процесуален кодекс.

Присъствието е задължително - един вид.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 21:49

kolman написа:Скъпи :D , ако ще влезеш в месомелачката ...... тогава, няма да се оплакваш. Щото, като се оплакваш показваш сляабост.

Темата е пусната, за да предпази останалите наивници като мен и точно, защото не съм ............ - напуснах и ще изчакам да се впиша и да започна сам :wink:

Колкото до теб - стой си в "месомелачката", за да не мухлясаш :twisted:

техническа промяна
moderator
Последна промяна mishi_83 на 24 Мар 2009, 22:29, променена общо 1 път

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот vili_spasova » 24 Мар 2009, 21:51

http://new.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=35304

Ето линк, и аз се записах :-) ще ми е много хубаво, ако успеем да се видим :-)

Но всеки сам решава - както каза един приятел съдия - за какво да ходя на семинар, като аз го прилагам на практика тоя нов ГПК :lol:
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот miriam » 24 Мар 2009, 22:04

Спомням си темата ,Ковачев там ми тегли един "бой" заради делата и облеклата, а после подписахме мирен договор без репарации:)))
Та, тогава ми направи впечатление , че въпросната елибор нещо и куцаха техниките на персоналното сортирване.Те и други неща не бяха както трябва , пък претенциите до небесата относно изискванията на кантората.Цялата и оферта си беше куца , ама явно си още заек и има да учиш да ги надушваш ментетата.Спокойно , всеки така е тръгнал ....
Всичко е добре когато завършва добре. И не смятам че има голямо прецакване , има просто едно дребно житейско уроче . Господ като затвори врата отваря порти-пожелавам късмет и успех :)
miriam
Потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 22:24

Хм, то било близо до вкъщи :lol: Утре ще звънна, за да се запиша (ако все още има места де). Пък и като гледам пак сте заформили форумна среща (предния път я пропуснах, защото пътувах в чужбина), така че ще е супер ако се видим :D

П.П. Ако няма места ще ви чакам направо в ресторанта :lol:

mirian, не искам да оставаш с погрешно впечатление. Не живея с илюзията, че това се е случило само с мен. Просто исках да покажа, че парите не са най-важното нещо, макар в случая да бяха доста. Никой не бива да позволява да се държат така с него!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот donchev » 24 Мар 2009, 22:37

Добре щеше да се чуе и другата страна. Истината е винаги някъде по средата, житейско правило. Освен това младия колега нали не очаква старите кучета още от първия ден да го поканят на масата. Занаят се краде, стискаш зъби и драпаш, като в казармата до шестия месец. Но какво ли знаят младите лъвове?
donchev
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 22:43

Това, което не знаят старите лъвове - перемция, касация, дублаж (вече си прехапах езика - явно не трябва да говоря).

Когато бях млад лъв - то пък сега съм егати мършавото същество - подчинявах на волята си хиляди, какви ти хиляди - стотици, десетки дори хора.

Така е било - и така ще бъде.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 24 Мар 2009, 23:23

Поздравления, Миши! Държал си се достойно!
А елибор рано или късно ще си намери човека, който търси, или пък... майстора :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот mishi_83 » 25 Мар 2009, 09:10

donchev написа:Добре щеше да се чуе и другата страна. Истината е винаги някъде по средата, житейско правило. Освен това младия колега нали не очаква старите кучета още от първия ден да го поканят на масата. Занаят се краде, стискаш зъби и драпаш, като в казармата до шестия месец. Но какво ли знаят младите лъвове?

Колега, далеч съм от мисълта да организираме другарски съд. Не мога да задължа никого да ми вярва - всеки има право на собствено мнение. Ако elibor прочете темата и има смелостта и наглостта - нека изложи мотивите си за собственото й поведение. Не искам да оплювам когото и да било и по тази причина не съм публикувал никакви имена.
Поне се убедих, че съм постъпил правилно и ще се радвам ако някой си е взел поука от всичко това.

П.П. bebitor, благодаря ти

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот ykovachev » 25 Мар 2009, 09:45

Колега Миши, хич и не съжалявайте! Пробвали сте се - неприятно е било положението, ама сте се отървали. В случая няма значение кой колко е виновен - щом в даден екип Ви е некомфортно, бегайте! И трупайте опит. А крайните изказвания на Колман са ми малко непонятни. Ма то щото сигурно и аз съм келеш. Ей сега всеизвестният форумен физик ме описа горе-долу така 8)
П.П. Колега Мириам, ако требе, и репарации шъ плата - течни, с определен градус приемат ли се? Уточнете концентрацията. Мезето, принадлежност към репарацията, нека обаче да не е вегетарианско :wink:
ykovachev
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии