начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Реализация като главен асистент?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Реализация като главен асистент?

Мнениеот student_pravo » 17 Авг 2009, 13:37

Радвам се, че мислите така, колега Николов. Значи да разбирам, че приемате като уместен вариант откриването на собствена адвокатска кантора след завършване и вярвате, че тя ще се развие и ще се утвърди?
student_pravo
Младши потребител

Мнениеот voltron » 17 Авг 2009, 14:04

student_pravo написа: Е, има шанс да имаш 1 клиент на 2 седмици (пак е нещо :D ).

Има адвокати които през цялата си кариера имат 1 клиент и не се оплакват :lol: :lol: :lol: .
Всичко е относително
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот voltron » 17 Авг 2009, 14:20

ykovachev написа: може би писането Ви се удава - знаете ли колко малко колеги искат да пишат за специализирани издания или за разни специализирани бази данни?

Има доста публикувани изследвания за други държави - брой адвокати на глава на населението, среден доход 1 г. след като завършат, процент жени адвокати и техните проблеми, среден доход по градове и т.н. Жалко че няма подобно нещо за България, мисля че би било полезно. Примерно в САЩ и Европа средно 300 адвоката на 10 000 души - Япония 1 на 6 500
voltron
Потребител

Мнениеот student_pravo » 17 Авг 2009, 16:18

Много съм Ви благодарен за мнението, колега ykovachev. Това е едно от стойностните мнения в темата,лишено от песимизъм и ирония, напълно обективно. Ще се поуча от съветите Ви, най-малкото те са дадени от човек, минал през този път и доброволно даващ съвет от кухнята на нещата. Благодаря и на другите включили се колеги. Очаквам още мнения и съвети в темата за възможностите за реализация след завършване.
Между другото колежка ми даде съвет докато още съм студент да поработя в кантора, дори в началото без заплащане, защото после ще имам преднина пред колегите си. Както знаете, не всички студенти работят в кантора и едва ли абсолютно всички от завършващите ще имат представа от атмосферата там. Освен това ще натрупам и опит. Този подход ми се струва правилен. Освен това замислям, като започне семестъра след около месец, да започна да ходя и по дела в съда, да "дишам въздуха там". Правилен ли Ви се струва подходът ми?
student_pravo
Младши потребител

Мнениеот voltron » 17 Авг 2009, 16:24

Не знам кой питаш ама аз да си кажа. Аз не съм ходил да мета кантори, а и имам колеги които не са ходили и са предпочели да си четат теорията и даже сме напред пред стажувалите. Но всичко си зависи от личността. Не знам дали знаеш, но от кантора до кантора и от студент до студент има разлика и няма как някой да ти даде готова рецепта за успех. Иначе става като ония книгии - Как да стана милионер(струват по около 10 лв). А за съда е задължително, дори университета трябва да ви ги организира тези неща.
Последна промяна voltron на 17 Авг 2009, 16:31, променена общо 2 пъти
voltron
Потребител

Мнениеот student_pravo » 17 Авг 2009, 16:29

Питам участниците в темата :)
student_pravo
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 18 Авг 2009, 09:59

Колега Студент, май не сте си включили ЛС. Така не мога да отговоря на едно Ваше конкретно питане.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот student_pravo » 19 Авг 2009, 02:02

Готово колега, вече можете да отговорите.
student_pravo
Младши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии