начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

новите съдийски тоги

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: новите съдийски тоги

Мнениеот portokal » 26 Авг 2009, 16:18

На пук на всички правила аз снощи я метнах в пералнята, вярно със студена вода - за нещастие нищо не й стана.

Мога да пробвам дали при пране на ръка ще и стане нещо. 8) Имам си и готово оправдание - указания никой не ми е давал.
Само че не трябва да е с Пурлан, защото нали помните рекламата - пуловерът на татко, пран с Пурлан, е като нов и когато детето стане на възрастта на татко.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот donna » 26 Авг 2009, 16:42

:evil: Ъъъъъ без реклема на перилни препарати , сега кво блатчеда продава Силан на изгодни цени ,ще фалира бе в тая криза :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 26 Авг 2009, 18:13

Абе вие говорите против рекламата, ама я аз да похваля един омекотител ;-) Казват че премахвал неприятният аромат. Ако искате хвърлете едно око

http://www.laina.ru/p2lainabioks.html
prnedev
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 26 Авг 2009, 20:00

ykovachev написа:смотах адвокатската тога в един плик и днес я изкарах - бре, два дни в плика седи, не се мачка, пущината! Явно др. Живкова нещо икономисва от материали по отношение на съдебната власт. Май си мисли, че никога няма да опре до съда, ама... :twisted:

Грешиш, колега! За адвокатските тоги се предполага, че ще се ползват в движение, сиреч плата ще е удобно да е немачкаем, докато при съдийските и прокурорските е обратно. Моята тога, например си стои обичайно в един сак, който си нося заедно с чантата с документите, и до сега е без гънка...
Виж сега ква асоциация- за гънката на тогата и правосъдието, а?
razli4na
Активен потребител

Мнениеот donna » 26 Авг 2009, 20:13

:D А със стария модел тоги кво правите , ще ги бракувате ли :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот donchev » 26 Авг 2009, 20:59

С черните ще се подпомогне Българската православна църква, а червените ще се разпродадат на коледни базари.
donchev
Потребител

Мнениеот Julyan » 27 Авг 2009, 15:46

Пробвахме се да пресметнем като колко е закачила "спечелилата" поръчката фирма за творбите си. Опитайте и вие. Би било :D , ако не беше толкова :? , отвратителна материя и без право да си изберат поне нея и да отидат при нормален шивач, шиещ на нормални цени нещо, което може да се "изтегели" за един час, каквато възможност адвокатите имаха и имат.
Julyan
Потребител

Мнениеот gudio » 27 Авг 2009, 18:17

8) Имаше в по-стари теми изтъкнати редица предимства на тогите като работно облекло, само ги маркирам:
- можеш да ходиш гол(а) под тогата :lol:
- можеш бързо да заметнеш / запретнеш тогата, за да... :oops: , ако си гол(а) под нея :lol:
- пестиш "представителните пари" (ако още ги плащат...? ...или ги е прпибрала Ж.Ж.?)
- друго, к`вото ви дойде на въображението или вижте в старите теми. :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 27 Авг 2009, 18:29

сериозни предимства, даааа :lol: ! още нещо: ако си трупнал някое и друго килце...по празниците, да речем.... нямаш никакъв проблем с това "какво да облечеш за работа" :D ! целият "работен" гардероб продължава да ти става! :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 27 Авг 2009, 19:23

donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Авг 2009, 19:40

:mrgreen: :mrgreen:
Е, да ме прощава цялото братство на бай Стамат от лявото крило... някой по-горе в темата бе казал пеньоар( тази дума ползва ли се още?)- прав е бил.

Дали ще видя съдия( от мъжки пол) с такова шалче. :)

А, да- само като се сетя, че не си харесвах тогата... :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 27 Авг 2009, 19:44

:mrgreen: Мене ме избива на песен

Мама ми купи нов фустан от какиния стария....ла ла ла :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот julebg » 28 Авг 2009, 16:09

Смейте се, ама на мене прокурорската ми прилича на свещеническо расо :roll: това прокурори ли ще са или кардинали :!: :?:
julebg
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 28 Авг 2009, 16:16

Тогава Главния трябва да е в бяло, щото ще се явява папата. Въпреки,че съдебната ни система по скоро трябва да носят униформата на арменския поп, що се отнася до ефективността и.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Авг 2009, 16:17

:D Тези от тях ,които са католици може да минат и за кардинали ...ама се питам за кардиналските дрешки има ли няква запазена марка , щото да не тръгнат да ни съдят заради марката :D :D :D

Е какъв е проблема в статията пишеше естествени материали ...
donna
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 28 Авг 2009, 16:20

donna написа::D Тези от тях ,които са католици може да минат и за кардинали ...ама се питам за кардиналските дрешки има ли няква запазена марка , щото да не тръгнат да ни съдят заради марката :D :D :D

Е какъв е проблема в статията пишеше естествени материали ...

Боже, опази! Току виж нова схизма ни лепнали католиците! :lol: :lol: :lol:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот en44ev » 10 Сеп 2009, 12:38

Колеги, аз съм висок 186 см. Тогата, която получих, ми е дълга малко под коленете. Оставям настрана отвратителния плат, от който е изработена, но при условие, че си бях поръчал тога за ръст 188 см, останах шокиран от това жалко, грозно, мачкащо се подобие на нещо с кърпа, в която да се секнеш, при необходимост...
Днес се обадих на фирмата - производител, а оттам ме препратиха към "офиса на госпожа Живкова". След "разговор" със служител на другарката Евгения Живкова, ми предложиха да изпратя тогата си на посочен от тях адрес, за да я удължат.
Очевидно няма как да сменя материята, от която е изработена, но поне мога да издействам удължаването й.
Та така - за всички прецакани от тази гадна далаверка, които считат, че ОТВРАТИТЕЛНИЯ парцал, предоставен им насила срещу скромната сума от 200 лева, не им е по мярка, давам телефона на "кабинета на госпожа Живкова" - 02/963-05-05.
Там няма да намерите "Калебо" ЕООД, НО поне можете да си издействате преправяне на нещото, с което ще работите...
en44ev
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 10 Сеп 2009, 13:11

да изпратя тогата си на посочен от тях адрес, за да я удължат.

Вие си знаете, но не ви ли взеха предварително размерите?
И това не е ли отклонение от поръчката... което да инициира друго?

Така де, той и обущарят ходел бос.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 12 Сеп 2009, 14:28

Вие си знаете, но не ви ли взеха предварително размерите?
И това не е ли отклонение от поръчката... което да инициира друго?

Е, сега, защо да е отклонение - къде пише, че тогата трябва да е до земята?
Има поли до гъ*а, има манти до коленете, защо да няма и тоги дотам... :P :oops:

А размерите са стандартни, според ръста, нещо като 162, 166, 170, ... 188... и според гръдната обиколка - S, M, L и т.н. Тогите пристигат в един кашон и всеки си търси в купчината каквато тога е поръчал - не по име, а по размер, за по-весело.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 14:56

Нямах представа- в нашата колегия искаха предварително размерите, вкл. височина, на всеки от нас, пък после си получих тогата запечатана в прозрачен плик, където бе сложена бележка с името ми.
Гост.
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии