начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Varnenski svoboden universitet

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Гост » 05 Авг 2005, 15:21

Гост написа:ВСУ Е НАЙ-НОРМАЛНО УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ!!!
ЗАВЪРШИХ ГО ПРЕДИ ШЕСТ ГОДИНИ И СЪМ ДОВОЛНА....СЕГА В НЕГО ИМА ДОРИ УЧЕБНА СЪДЕБНА ЗАЛА....
ВСУ в гр. Варна е университет с акредитация от три-четири годи и в тази връзка искам да отбележа, че претенции могат да имат студенти които са завърщили този университет, защото само този който го е завършил, само той знае на какво е подложен студента там, учене, учене и пак учене.
Гост

Мнениеот Гост » 05 Авг 2005, 15:48

Гост написа:ВСУ Е НАЙ-НОРМАЛНО УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ!!!
ЗАВЪРШИХ ГО ПРЕДИ ШЕСТ ГОДИНИ И СЪМ ДОВОЛНА....СЕГА В НЕГО ИМА ДОРИ УЧЕБНА СЪДЕБНА ЗАЛА....
Варненски свободен университет"Черноризец Храбър" колежке има не само съдебна зала, а и качествени преподаватели и имена които са се наложили в българското право като проф. Огнян Стамболиев, проф. Тасев, проф. Н. Ананиева, проф. Велко Вълканов, проф. Трендафилова, проф. Велинов, проф. И. Владимиров, доц. Матеева, проф. Манев, доц. Бойко Рашков, проф. Йосифов и др. пред които аз се прекланям, аз дължа знанията и уменията си на тях, тъй като те са положили максимални усилия за нашето образование :!: КРАЙНО ВРЕМЕ Е КОЛЕГИТЕ ЗАВЪРШИЛИ ДРУГИ УНИВЕРСИТЕТИ ДА СЕ ОТНАСЯТ С УВАЖЕНИЕ КЪМ ДИПЛОМИРАЛИ СЕ СТУДЕНТИ ВЪВ ВСУ"ЧЕДНОРИЗЕЦ ХРАБЪР"
Гост

Мнениеот may » 05 Авг 2005, 16:09

Е да. Само завършили Варненски свободен университет могат да имат толкова свободно време, в което да се опитват да убеждават хората колко са умни в този форум. Колеги, погледнете реалността-ако ви бяха приели в СУ щяхте ли да биете път до Варна повече от веднъж годишно (за море)?
Ако почнете и за Бургаски свободен същата агитация по-добре станете ПР-и.
may

варненски свободен университет

Мнениеот гостенка » 05 Авг 2005, 16:11

въпреки, че не съм завършила този университет подкрепям изцяло положителните изказвания на всички. Сега завършвам право като второ висше образаование, а преди съм завършила публична администрация в ТУ-Варна(задочно). То не бяха критики към университета, то не бяха подигравки за специалността..., то не бяха "учудени" погледи към мен защо уча.
Докато следвах първата си специалност претърпях и труса на акредитирането на факултета. Е, завърших и успявам да се реализирам в частен завод, което е още по-трудно ако бях в публичния сектор на работа по специалността.
Не може да се разсъждава толкова тесногръдо за качеството на обучение извън СУ, защото и на мен сега ми преподават споменатите преподаватели от СУ, въпреки че уча право във ВТУ.
Няма форма на обучение или географско място, което да определя качествата и способностите на човека. Наистина, който има потенциал и поне малко талант и без диплома на СУ може да успее.
гостенка

Мнениеот Гост » 05 Авг 2005, 16:20

10-фл написа:В никакъв случай не ходете да учите във Варненски свободен университет, ако Ви е останала поне капка самоуважение. Това е най-долнопробното учебно заведение в страната. Вие ще си вземете дипломата, но имате ли представа как ще изглеждате в очите на околните?
На госта 10-фл, ще отговоря кратко и ясно във Варненски свободен университет диплома не се взима а се полагат изпити. Това не е магазин за дипломи а УНИВЕРСИТЕТ, добавям с юридически факултет. Що се касае за "капката самоуважение" мисля, че няма нищо лошо в това човек да завърши този университет, имайки предвид, че някои колеги все още учат и завършват "право" във Варна в МЕИ, където от дре години вече има нулев прием, зашото това е университет за инжинери, а не за юристи.Аз няма нищо против колегите които учат и завършват там, само обобщавам, макар и изненадана от факта, че университета и специалността нямат акредитация.Навярно много колеги юристи нямат и най-малката представа какво е това "акредитация". Университета трябва да отговаря на определени условия за да бъде такъв.Това са европейски изисквания.На какво ниво е завършилият студент във Варненски свободен университет си проличава от конкурсите и изпитите които се налага да полагаме след дипломирането ни. Ще отбележа, че на изпитите за влизане в адвокатса колегия имше скъсани около 140 души от тях са и завършили СУ. Не могат всички да бъдат първенци има и паднали в боя.Това показва, че където и да си завършил важни са качествата :!:
Гост

Мнениеот Гост » 05 Авг 2005, 17:26

may написа:Е да. Само завършили Варненски свободен университет могат да имат толкова свободно време, в което да се опитват да убеждават хората колко са умни в този форум. Колеги, погледнете реалността-ако ви бяха приели в СУ щяхте ли да биете път до Варна повече от веднъж годишно (за море)?
Ако почнете и за Бургаски свободен същата агитация по-добре станете ПР-и.
ти явно не осъзнаваш,че пренасищането на кадри не е по-вина на студентите, а на държавата в която живеем, това, че допусна толкова студенти да завършват "право", някои от тях дори и не успяват да завършат.Въпросът ми е пряко към теб не ме интересува къде си завършил, и от къде си, но ако си от Варна и маш сериозни семейни ангажименти и наред с това искаш да се образоваш и в града където си се родил и живееш, ще имаш ли желание де биеш път до София за лекции и изпити само заради имиджа? Освен това аз съм имала веднъж 6 години време и пари за да завърша в СУ, но това значи ли че трябва да се обивам от път само за да ми казват такива като теб, че Варненски свободен университет е посмешище за юристие.И още нещо, кой ти е казал, че по имидж могат да се сравняват Бургаски и Варненски. Както и никой не отрича, че СУ е престижен, но това не означава, че е едиствен по рода си.Колкото и трудно да ни е да свикнем с мисълта, но по цял свят най- престижните университети са частните
Гост

Мнениеот студент » 05 Авг 2005, 17:28

абе вие луди ли сте?кви са тия комплексарски изказвания.
1.колкото и да не им се иска на някои в СУ ще си остане най-реномирания юридически факултет с най-добра подготовка.
2.естествено,че можеш да се реализираш и като си завършил и друг ЮФ,само че е по-трудно.само вижте обявите за работа и ще ви стане ясно.все пак едно е да завършиш в столицата-друго е в провинцията.все пак столицата си е столица.а колкото до ПУ-само им вижте смешната програма и разпределението на учебните предмети по години и хорариумите.ХАХАХА.за ЮЗУ не ми се говори.за ВСУ и за ВТУ нищо не знам.
тва е.и не си правете труда да ме засипвате с обиди и клевети.просто се замислете малко.
студент

Мнениеот n.dinev » 05 Авг 2005, 17:43

За мен класацията добива следния вид:

1.СУ
2.НБУ
3.УНСС

А за правото в провинцията не разполагам с обстойно инфо, но не съм чувал много ласкави неща. Особено за ЮЗУ примерно. Но в крайна сметка, всичко си опира до самия човек (разбирай студент), както казах по-горе. Неговите личности качества, мотивация, отдаденост, амбиция и т.н. Така, че нека прекратим тази евтина и недостойна за за един юрист раздумка. Успех на всички настоящи и бъдещи колеги, независимо от тяхната географска, факултетна, религиозна или етническа принадлежност! :)
n.dinev
Младши потребител

Мнениеот Juliana Margules » 06 Авг 2005, 16:43

Здравейте!!! Имам преки впечатления от колежка, която е завършила ВСУ преди повече от 4 години. Работи в отдела, в който работя и аз. Не ми се иска да ви разказвам каква липса на знания по гражднаски и административен процес констатирах. Страхувам се да й разределям по-сериозни дела, за да не ги "оплеска". Простете за израза. Убедена съм, че не всички завършили колеги са такива, и че на всякъде има всяккави и добри и не до там добри професионалисти. Ако тепърва имате възможност да избирате висше училище, изберете всяко друго, но не и ВСУ-струва ми се неперспективно.
Juliana Margules

Мнениеот Гост » 06 Авг 2005, 16:44

Никой не страда от комплекси....или поне аз нямам такива и не се срамувам от това че съм завършила ВСУ....Освен това един колега Ви даде подробен отчет кой преподава там.....Сами си преценете ..... ама човек като е калпав и не става за нищо все другаде търси причината...
Гост

Мнениеот Juliana Margules » 06 Авг 2005, 16:53

СТУДЕНТ, ТОТАЛНО СИ СЕ ОБЪРКАЛ....
Juliana Margules

Мнениеот monteskio » 06 Авг 2005, 22:06

Колега Юлиана, Не си права.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот студент » 07 Авг 2005, 02:03

тъй ли?и какво му е ТОТАЛНОТО?тотално съм се объркал само за едно нещо-че участвам в такава глупава тема.ама какво да правиш-и аз съм човек и си имам слабости.надявам се с времето да ги преодолея.а не е зле и много от вас,които вече са на една разумна възраст,претендират за интелигентност и имат отговрни професии,да се замислят защо се занимават с неща като това да злобеят по форумите.
PEACE BRO!!!!
студент

Мнениеот fenix_f » 07 Авг 2005, 09:35

Колко форума ще са ви нужни за да решите въпроса: "Кой е по, по, най?" :roll:
Студент, поне ти не се хващай отново на хорото. От много думи полза няма.
За любопитните да изчетат 7 страници с мнения по въпроса кой е най-добрия университет в страната ни:
lex.bg / Форуми / Форум за юристи / "ЮРИДИЧЕСКИ СЪВЕТНИК- ФИЕСТА ООД - явна дискриминация"
fenix_f
Потребител

Мнениеот enigma » 07 Авг 2005, 14:34

За мене лично всички университети в БГ са едно и също блато. Архаични методи, корупция и безхаберие. Зазубряне на спекулативни чужди умозрения, без връзка с практиката, вместо да се мисли със собствената глава. Казвам го като завършил в БГ и следвал и работил след това като юрист в чужбина.

Истински късмет в БГ имат тези, коите попадат на добър ментор в професията след като завършат. Това е истинския университет. Останалото го има във учебниците.
enigma

Re: Varnenski svoboden universitet

Мнениеот kalia » 08 Авг 2005, 11:48

Anonymous написа:
ronde написа:Zdraveite!Mnogo molia za Va6ata pomo6t,ako njakaoi e 4ul ne6to za Varnenskia svoboden universite da mi kage dali, ako u4a "pravo" tam Ministerstvoto na Pravosadieto 6te mi priznae diplomata ili 6te bade priznata samo ot Ministerstvoto na obrazovanieto!Mnogo Vi blagodaria predvaritelno za sadeistvieto! :D

Във връзка с Варненски свободен университет, ще ви отговоря, че дипломите които получават завършилите студенти се издават с печат за акредитация от акредититиран юридически факултет.Нямате никакво основание да се привеснявате, този университет е един от малкото в България и един от първите с такава акредитация.Не си мислете, че ще ви бъде лесно да го завъвшите ако лесно са ви приели. Изискванията са големи както в СУ, тъй като преподават същите преподаватели, дори бих казал, че полагат повече усилия в преподаването си, тъй като имат по- голям материален стимул.Що се касае до СУ да не забравяме, че там половината студенти са връзкари и завършрането им е на ниво връзки да не говорим, че в библиотеката само дето не са сложили ценоразпис, кой изпит колко струва.На когото му се учи си учи, както подобава за един студент .

:shock: явно не си стъпвал в СУ, щом изнасяш такива смешки
kalia

Мнениеот Гост » 08 Авг 2005, 14:36

СУ е № 1 колкото и да не им се ще да го признаят някои колеги! Може би има и други ЮФ, в които подготовката да е на прилично ниво, но ЮЗУ не ми го хвалете - братовчед ми едва избута 3-ти курс, останалите изпити си ги купи, а накрая и дипломата, приятел започна 1-ви курс влизайки в казармата, а когато се уволни вече записваше 3-ти. Ако не ги знаех тези неща от първа ръка, едва ли щях да ги пиша, така че не ме обвинявайте, че това са празни приказки!
Гост

Мнениеот jan_bibian » 09 Авг 2005, 23:29

Ta da si doidem na dumata za diplomite!Samo da sveda na vnimanieto vi edin fakt-Ministerstvo na pravosudieto,za da otgovori na iziskvaniqta na EC e poelo angajiment do 2009 da ima samo 2 Juridi4eski fakulteta-ediniqt e qsen!Tui,4e dotogawa koi vzel diploma,vzel posle nqma avanta!
Puk i otnosno diplomite-zasega te sa validni,no vijte "OBQWI ZA RABOTA ZA JURISTI" v lex.bg, pochti navsqkude rabotodatelite iziskwat diploma ot SU,tui 4e Ministerstvoto moje da si priznawa diplomi i na Trakiiskiq universitet,ama pri rabotodatelqt ne minavat takiva!
jan_bibian

Мнениеот гостенка » 10 Авг 2005, 13:20

Как така тогава мозъчните и безмозъчните колеги от ВСУ придобиват юридическа правоспособност след стажа и успяват да преминат практико-теоретичен изпит в Министерството на Правосъдието, на общо основание с тези завършили СУ?
гостенка

Мнениеот valsorimin » 10 Авг 2005, 21:24

Извинявайте дами и господа ,но говорите за нещо /ВСУ/,за което нямате никаква представа.Дори не знаете къде се намира ,как се стига до него и с каква материална база разполага.Не знаете кои видни юристи са преподавали и преподават в него.Доколкото разбрах и разговорът се води на принципа "Клан-клан недоклан", т.е. разбрали недоразбрали а изказват мнение.Тези ,които са завършили СУ и са имали късмета да им преподава О.Герджиков и имат представа от стила му,мислят ли ,че той ще преподава по един начин в СУ и по друг начин във ВСУ.
От всичко ,което прочетох истината е ,че всичко зависи от човека,а не от името на университета.
valsorimin

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии