начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Отново за циганите ( упс, ромите де )

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот beverlywest » 04 Авг 2006, 02:41

maria01 написа:Това е пример за всеки, който си мисли, че своеволията на ромите не го касаят. Разберете: Никой не е в безопасност! Докато не започнат да получават и за най-дребните си хулигански прояви адеквати наказания, които да им покажат, че никой няма да ги търпи да си правят каквото искат, те ще продължават и ще стават все по-нагли!

Беше като пребито куче - унизена, влачена за косите и ритана“, говореха вчера служители от Центъра за Спешна медицинска помощ в Габрово. Няколко часа преди това, към 1,20 часа през нощта, в същото това отделение върху колежката им Мариана Иванова се изляла цялата агресия на почерпена ромка и семейството й. 36-годишната фелдшерка била бита и псувана, съборена на земята и пак ритана и удряна. Фактите категорично сочат, че върху нея е упражнена с нищо непровокирана жестокост и агресия...
За нощния инцидент пред „100 вести“ разказа директорът на Спешна помощ д-р Георги Шандурков: “Малко след 1 часа фелдшер Мариана Иванова била в коридора на отделението, когато видяла, че отвън спира такси. От него излязла жена, която се опитвала да вземе на гръб момиче. Фелдшерката веднага докарала количка и девойката седнала в нея. През цялото време обаче придружителката й (впоследствие се разбрало, че й е майка) се държала много грубо и агресивно с фелдшерката.
При прегледа в приемния кабинет се разбрало, че 14-годишното момиче е бременно. Майка му взела да настоява да му бъде извършен незабавно аборт, безплатно. В кабинета влязъл и бащата. Оказало се, че той не знае за бременността на дъщеря си (поредна, по неофициални данни). Ядосан, и той се нахвърлил срещу дежурния екип.
Фелдшерката се опитала да въдвори ред, но след предупреждението й, че ако продължат с арогантното си поведение, ще ги изгони от кабинета, циганката й се нахвърлила. Съборила я на земята, започнала да я рита и скубе. На помощ се притекли други служители от центъра и успели да озаптят почерпената ромка. Извикали и полиция. По време на разпрата дежурният педиатър взел момичето и го отвел за консултация с гинеколог. Там потвърдили бременността.

Момичето е бременно във втория месец, без медицински показания за аборт“ - обясни д-р Шандурков.
На сутринта съдебният лекар д-р Янко Колев прегледал битата фелдшерка: „Констатирах отскубване на коса, охлузвания по лицето, контузия в поясната област, пострадалата се жалваше от главоболие“.
За един от шофьорите в центъра случаят имаше логично обяснение: „Със скандала почерпената ромка се опита да направи суматоха, за да не разбере бащата, че момичето е бременно“.
Репортерът на „100 вести“ изслуша и другата страна – версията на ромското семейство. Главната участничка в среднощните събития - 45-годишната Анка, майка на бременното момиче, се придвижи с мъка от леглото. „Дъщеря ми я хвана стомахът. Не искаха да дойдат на преглед, затова взех такси и я закарах горе. Чух ги да казват: „Циганите идват“. Докторката докара една количка и малката седна. Тогава онази я удари със сила. „Какво те е яд на детето ми, ма“, попитах я аз. А тя се нахвърли върху мен и ме преби“ - твърдеше Анка. Около нея бе излязла цялата ромска фамилия. Бременната й дъщеря също твърдеше, че докторката я била блъснала в количката и я ударила. „Заплашили майка ми, че ще я отровят с някакво лекарство“, намеси се и едно от по-малките момчета в ромската фамилия. Следващата му фраза: „Докторката играла карате на майка ми“. А слабата Анка едва се държеше на краката си. „Болна е от анемия“ - осведомиха ме близките й.
„Тъкмо се връщам от полицията, обясни пострадалата Мариана Иванова. Как се чувствам ли? Яростна, вбесена и разочарована. Бях там, за да изпълня професионалния си дълг, а те ме нападнаха безпричинно. Не знам откъде избухна тази агресия. Тя ме нарани не толкова физически, колкото душевно. Аз исках да им помогна, а те се нахвърлиха върху мен. Чувствам се омерзена и застрашена от тази агресия и от липсата на морал и уважение към професията ни“ - с болка обясни пострадалата фелдшерка.
По данни от центъра, това ромско семейство не за първи път посяга на медицинско лице от Спешна помощ. Преди известно време лекар, отишъл на преглед в дома им, е бил принуден да преглежда детето им с нож, опрян до тялото му. Малкото ромче било имало алкохолно натравяне.

Тази история е под дълбоко съмнение!!! Историятя на ромите изглежда по-правдоподобна. Неможе ей така без нищо докторката да е го е отнесла. С такива истории се цели само да се всява допълнително напрежение и омраза към циганите!
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот beverlywest » 04 Авг 2006, 03:00

sledovatelia написа:Явно се налага да се повторя. Циганската напаст няма, не може да има и няма да има нищо общо с нашата народност. От гледна точка на нашата БЪЛГАРСКА НАЦИЯ физическото оцеляване на това племе е нежелателно и във висша степен нецелесъобразно за държавата. Тези цигански "стада" трябва да бъдат физически екстрахирани от нашата територия. Те снижават интелектуалното ниво на нацията, размиват българското поколение и снижават интелектуалния потенциал на БЪЛГАРИТЕ. Те не уважават българските закони, не подлежат на окулторяване, ресоциализация и образование, "стадния принцип" ни живот ги превръща в едни биологично непълноценни индивиди, и ние просто нямаме нужда от тях. "Законово" те не могат да бъдат оправени, тъй като нямат отношение към законите. Никога не са се интересували от тях и независимо от престоя си в затвора те излизат още повече "озверени" и "безчовечни". Едниствения изход от така създалата се ситуация е
във физическото унищожение на тази непълноценна расова плява.

[b]Това човек ли го е писал или поредният изрод избиващ комплекси по отношение на "българската си велика нация". Аз мисля че по-скоро ние нямаме нужда от такива изроди комлексари като теб защото те носят със себе си заразата наречена "Геноцид". Последователю на Хитлер ти предлагаш геноцид на цял един народ чиято численост в Европа наброява около 9 млн.души, но и ти като своя идол ще умреш някаде в забрава. Ти си срам и позор за един честен и трудолюбив български народ. Всички българи би трябвало да се срамуват от теб. Боклук долен.[/b]
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот beverlywest » 04 Авг 2006, 03:19

sledovatelia написа:Темата е повече ат актуална. Възниква въпроса - циганските племена полезни ли са за нацията изобщо. Допринасят ли за нейното интелектуално, и всякакво друго израстване? И в този аспект - какво обуславя изобщо тяхното съществуване в нашата страна?
Но какво са всъщност циганите - ....това е една непрекъснато мултиплицираща се плява, от незрели и примитивни същества.
Тази плява снижава интелектуалния потенциал на нацията и я принизява до едно низшо ниво. Тя не може да "обогати" нашата народност, тъй като тези цигански "стада", не подлежат на окулторяване, "ресоциализация", образование, вграждане в обществено - икономическия живот на страната, и въобще те изобщо не се вписват в нашия живот.
ПРИМЕР: Преди няколко седмици отивам в град Ямбол по служебна дейност. Закараха ме с един автомобил да видя нещо, което щяло да ме изненада. Минахме по околовръстното на Ямбол или тоест някакъв заобиколен път. Оказахме се срещу един блок, който отдалече ми се стори странно боядисан - черно - бели ивици. Но едва като наближихме видях ужасната действителност.
Това е било сграда построена за циганско стадо, живяло преди това в някакви къщи и настанено там преди година или две.
Значи какво се вижда от пряко наблюдение: На много етажи външните панели са махнати, защото стаите са превърнати в калайджийници. От горните етажи блеят овце и кози. Виждаше се един кон на терасата. Така вълнуващите черно - бели ивици се оказаха следи от димилката, която излиза през празните стени /прозорци няма те са използвани за гориво отдавна/, и зеят само изкъртените дограми. Обяснено ми беше така....Значи апартаментите са тристайни.....едната стая е тоалетна - отходна стая. В нея ходят по нужда защото тоалетната им отдавна е потрошена запушена и превърната на всичко друго но не и по предназначение.
В другата стая спят. В третата въртят бизнес тоест калайджийница и всякаква друга.....абе от каквото имат нужда. Понеже нямали обори в коридора вържели животните. Като минавахме покрай блока отгоре се изсипваха всякакви нечистотии /тоест "тоалетната" се изрива директно с лопати през изкъртената стена. Познайте какво е долу пред блока. Значи пред блока текат всякакви нечистотии понеже всички отходни канали са запушени. Черги, дюшеци, всякакви боклуци струпани на големи камари. Точно до блока. На тия камари някакви човекоподобни създания перат черги носейки кофи с вода. Ходят боси и ринат из изпражненията с крака. Отделно от това някакви малки черни биологични единици играят на криенеца и се ровет из тази гмеж, птъвайки изцяло в помия и изпражнения. Носят се невъобразими крясъци и всечко е една малка лудост. Не мога да го опиша просто. Входовета на блока са като алпийски скали. Изпотрошено, няма стъпала, нито железа. Всичко отдавна е продадено за скрап. Каквото видях там, няма да го забравя. Тва е едно безуме. Безумие, от което нашата държава категорично няма нужда.
Не подбуждам никого към расизъм - ПРСТО ТОВА ВИДЯХ!!!

Абе ти сигурен ли си че си го видял или това се е случило в прекалено развинтенатя ти РАСИСТКА фантазия. Само ей такива типове като бившия шеф на топлофикация ще те оправят тебе ............!!И ако с това не подбуждаш към расизъм, то подбуда към какво е, към секс ли??? :lol: Пази боже от такава подбуда!
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот beverlywest » 04 Авг 2006, 03:19

sledovatelia написа:Темата е повече ат актуална. Възниква въпроса - циганските племена полезни ли са за нацията изобщо. Допринасят ли за нейното интелектуално, и всякакво друго израстване? И в този аспект - какво обуславя изобщо тяхното съществуване в нашата страна?
Но какво са всъщност циганите - ....това е една непрекъснато мултиплицираща се плява, от незрели и примитивни същества.
Тази плява снижава интелектуалния потенциал на нацията и я принизява до едно низшо ниво. Тя не може да "обогати" нашата народност, тъй като тези цигански "стада", не подлежат на окулторяване, "ресоциализация", образование, вграждане в обществено - икономическия живот на страната, и въобще те изобщо не се вписват в нашия живот.
ПРИМЕР: Преди няколко седмици отивам в град Ямбол по служебна дейност. Закараха ме с един автомобил да видя нещо, което щяло да ме изненада. Минахме по околовръстното на Ямбол или тоест някакъв заобиколен път. Оказахме се срещу един блок, който отдалече ми се стори странно боядисан - черно - бели ивици. Но едва като наближихме видях ужасната действителност.
Това е било сграда построена за циганско стадо, живяло преди това в някакви къщи и настанено там преди година или две.
Значи какво се вижда от пряко наблюдение: На много етажи външните панели са махнати, защото стаите са превърнати в калайджийници. От горните етажи блеят овце и кози. Виждаше се един кон на терасата. Така вълнуващите черно - бели ивици се оказаха следи от димилката, която излиза през празните стени /прозорци няма те са използвани за гориво отдавна/, и зеят само изкъртените дограми. Обяснено ми беше така....Значи апартаментите са тристайни.....едната стая е тоалетна - отходна стая. В нея ходят по нужда защото тоалетната им отдавна е потрошена запушена и превърната на всичко друго но не и по предназначение.
В другата стая спят. В третата въртят бизнес тоест калайджийница и всякаква друга.....абе от каквото имат нужда. Понеже нямали обори в коридора вържели животните. Като минавахме покрай блока отгоре се изсипваха всякакви нечистотии /тоест "тоалетната" се изрива директно с лопати през изкъртената стена. Познайте какво е долу пред блока. Значи пред блока текат всякакви нечистотии понеже всички отходни канали са запушени. Черги, дюшеци, всякакви боклуци струпани на големи камари. Точно до блока. На тия камари някакви човекоподобни създания перат черги носейки кофи с вода. Ходят боси и ринат из изпражненията с крака. Отделно от това някакви малки черни биологични единици играят на криенеца и се ровет из тази гмеж, птъвайки изцяло в помия и изпражнения. Носят се невъобразими крясъци и всечко е една малка лудост. Не мога да го опиша просто. Входовета на блока са като алпийски скали. Изпотрошено, няма стъпала, нито железа. Всичко отдавна е продадено за скрап. Каквото видях там, няма да го забравя. Тва е едно безуме. Безумие, от което нашата държава категорично няма нужда.
Не подбуждам никого към расизъм - ПРСТО ТОВА ВИДЯХ!!!

Абе ти сигурен ли си че си го видял или това се е случило в прекалено развинтенатя ти РАСИСТКА фантазия. Само ей такива типове като бившия шеф на топлофикация ще те оправят тебе ............!!И ако с това не подбуждаш към расизъм, то подбуда към какво е, към секс ли??? :lol: Пази боже от такава подбуда!
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот cvetana » 04 Авг 2006, 08:44

Управляващите може и да крадат, но още не са я докарали дотам, че да се движат на банди по улиците, с ножове, и човек да го е страх да се движи спокойно. Не съм чула и да посягат на полицаи. Кво означава тва да посягаш на полицай?!!! Тия къде се намират?

И второ - докторката може и да е била груба към циганите, но докторите са много груби и към българите. Знам и от собствен опит. Само че на мен вътрешните ми задръжки, и възпитание ме възпират да влача доктори за косите по болничните коридори, нали така?

Трето - ако не сте ром, значи страдате от някаква несподелена любов. Няма начин каквото и добро да направите на такъв човек, да не ви се върне с лъжа, кражба или нещо още по-лошо. Това е също от собствен опит.

И последно - с крайните си изказвания настройвате и малкото умерени критици като мен и започваме да смятаме, че май радикалните мерки са за предпочитане.
Ние, българите, нашите крайно настроени можем да си ги озаптим. А вие вашите можете ли? Като се имат предвид случаи като с проф. Калоянов?
cvetana
Младши потребител

Мнениеот maria01 » 04 Авг 2006, 10:58

Не разбирам какво още трябва да се случи, нужно ли е всеки, който мисли, че ако цигани са пребили българин, то българинът си го е изпросил да пострада, за да разбере, че не може така да се разсъждава! Точно този начин на мислене на обикновения български гражданин - абе, цигани, не трябва да ги закачаш и няма да пострадаш, ще ни донесе много беди!
Ако някой може да ме обори, че не са никому ненужна и безполезна сган, която не подлежи на вкултуряване , но наистина в соц. времената си знаеха мястото, бяха принудени да работят като всички останали . Сега са просто едни паразити, които съществуват на наш гръб. Мислите ли, че ни уважават за това? Нищо подобно, те ни мразят и дори се мислят за по-умни от нас. Откак евросъюза взе да пищи за правата им, те само това чакаха - сега щом нещо не ги устройва - веднага надават глас, че щото са роми, затова така се отнасят с тях и никой не смее да ги закачи за нищо - нито за ток, нито за противообществените им прояви. Полицаите не смеят вече да се разправят с тях, защото или ще пострадат или ако набият случайно някой ром - ще ги уволнят. От това страдат обикновените граждани и ще продължаваме да срадаме, отдавна не е безопасно по улиците и ще става все по-опасно, защото те не си стоят в кварталите, а щъкат и по центъра, вкл. и на София. Ама няма как да нападнат някой депутат , те с охрана ходят и с коли. Да му мислим тези дето нямаме охрана и вървим пеш!
Иначе за изтребление, ясно, че няма кой да ги изтреби. Както са взели да се въдят ще станат повече от нас и те нас ще унищожат. Преди имаше решение на този въпрос - доколкото си спомням детските надбавки бяха 15 лв. първо дете, при второ - по 30 лв., трето -55 лв. и за следващо пак по 15. Тогава не си спомням да са имали масово по 6-7 и повече деца , както сега. Сега това е бизнес за тях. Преди поне ходеха на училище, сега са неграмотни масово. Решението за мен е: никаква толерантност и съжаление, може да им се намери работа и да работят! Децата - на училище! При хулигански прояви - безвъзмезден труд една -две седмици. Само работата може да ги упраши, не затвора, там им е по-добре, особено зимата. Затова вече и не искат да ги осъждат на "пробация" , предпочитат затвор.
maria01
Потребител

Мнениеот juri » 04 Авг 2006, 11:26

Страхотен екшън!
beverlywest страхотно! Избий ги тея расисти, онанисти и перверзни фантазьори и други такива изроди, дето искат да избият онея племена, хуманоподобни индивиди, чергари, паразити и изроди... Абе въобще: СМЪРТ за изродите (независимо кои и какви са тези изроди)!!!
Аз, където и да погледна, все изроди виждам. То си е направо като някоя компютърна игра - например Куейк. Всички се зъбат, ръмжат, мушкат те, стрелят те... Едни ти казват "ром", други "расист". Едни те обират, други те бият за това, че са те обрали, а трети те е..т за това, че са те били. И накрая всички те псуват за това, че си едно пребито и нае...о копеле без пукната пара в джоба.
Ау, обърках се. Това беше от един филм, дето го гледах снощи... Или на Женски пазар го видях...
Кото говоря за Женски пазар и цигани, искам да направя и едно важно и полезно съобщение:
От няколко дни успешно интегрираща се в обществото и социализираща се ромка продава на Женски пазар юридическа литература. Цената е по 1лв. за която и да е книжка. (Една от тези книги щях да купя преди известно време за около 12лв!) Можете да прегледате книгите и да си ги вземете направо от земята (където всъщност е и мястото на правото и юристите - т.е. здраво стъпили на земята!)
И в заключение - сигурно виждате, че постингът ми има малко общо или направо си няма нищо общо с темата! НО! Пускам го, защото ОБИЧАМ СЕИРА И ГО ПООЩРЯВАМ ВЪВ ВСИЧКИТЕ МУ ФОРМИ И НАВСЯКЪДЕ!

Успех!
-------------------------------------------------------------------------------------
Kon troa pase i mua go ape!
juri
Потребител

Мнениеот juri » 04 Авг 2006, 11:35

А, още нещо! Към модератира:
Каква е тая редакция (цензура) на някои думи.
Написах в горния постинг думичката с "м", а излезе "ром".
Искам да уточня, че никой не ми е викал никога "Ром". Все пак аз не съм келнер или барман, а юрист. Точно за това ми казват, че лъжа кото дърт м или ц (което може би си е някакъв вид комплимент, де да знам).
juri
Потребител

Мнениеот cvetana » 04 Авг 2006, 13:08

Абе да ви кажа, аз не съм за сегрегацията, ама... Дето казва Мария 01, много щъкат, бе. Аз живея в доста хубав квартал, и околко блока ни редовно пасе един кон, а зад него циганската каручка... Циганите заспиват на поляната зад блока по дедно дърво, след което оставят парцали, вестници и мръсотии, които после никой не смее да вдигне, че прихване някой бъг. Аз, нали съм добра душа, си мисля, че все пак и то е кон, и то трябва да яде...И не бих отишла нещо да се карам та... Ама.... От друга страна...
Ма защо да пасе около моя блок тоя кон бре? Да го заведе на Витоша да пасе! Да ви кажа, никак не се чувствам в Европа така... :( Ако полицията си е на мястото, ще иде и най - любезно ще покани човека да си попасе добичето където му е мястото за това.
cvetana
Младши потребител

Мнениеот dikobraz » 04 Авг 2006, 21:29

мога да кажа само че защитниците на циганите определено не са имали допир/досег/ с тях и затова разсъждават така.
нормално невежество.
темата се експлоатира дългогодишно защото носи полза и доходи на определени личности.
интересно е че още не смеят да кажат къде ще настанят бъдещите изселени от баталова воденица.
примера с екскурзията организирана от депутатката Чилова за фамилия зрънкови още ни топли. а минаха май 5 години.
и отново бих направил сравнение. постройките в баталова воденица са незаконни и ще ги настанят въпреки протестите някъде. аналогичен случай е и ченгене скеле в Бургас, също незаконни постройки, също българи с единствено жилище /дори и незаконно/ но за тях не е предвидено осигуряване на ново. е защо така...
май, защото е така.
dikobraz
Потребител

Мнениеот zidaromazach » 04 Авг 2006, 23:17

Juri, брато, супиер си!!!
Как ги редиш...
Абе да ти кажа и аз констатирах тая цензура- пишеш лайно- излиза фекалия или нещо подобно
zidaromazach
Потребител

Мнениеот beverlywest » 05 Авг 2006, 00:30

cvetana написа:Управляващите може и да крадат, но още не са я докарали дотам, че да се движат на банди по улиците, с ножове, и човек да го е страх да се движи спокойно. Не съм чула и да посягат на полицаи. Кво означава тва да посягаш на полицай?!!! Тия къде се намират?

И второ - докторката може и да е била груба към циганите, но докторите са много груби и към българите. Знам и от собствен опит. Само че на мен вътрешните ми задръжки, и възпитание ме възпират да влача доктори за косите по болничните коридори, нали така?

Трето - ако не сте ром, значи страдате от някаква несподелена любов. Няма начин каквото и добро да направите на такъв човек, да не ви се върне с лъжа, кражба или нещо още по-лошо. Това е също от собствен опит.

И последно - с крайните си изказвания настройвате и малкото умерени критици като мен и започваме да смятаме, че май радикалните мерки са за предпочитане.
Ние, българите, нашите крайно настроени можем да си ги озаптим. А вие вашите можете ли? Като се имат предвид случаи като с проф. Калоянов?

Уважаема г-жо "cvetana"

Мислех отначало да не взимам отношение по вашето изказване, но ако не го направя няма да имам мир в душата си. Ще започна с един въпрос към вас : " Вие специално имала ли сте някога пряк контакт с цигани и опитвала ли сте се поне за малко да се поставите на тяхно място? Ако ли ДА то имате пълното право да изказвяте мнение по дадената тема. ако ли НЕ то нямате право по какъвто и да е повод да взимате отношение по теми, които както се вижда са все още табу за вас. Четейки вашите мисли за нашите управници, оставам с впечатлението, че сте много доволна от тях, няма лошо вие сте си ги избрала и имате право да ги защитавате, но вие не само ги защитавате ами и сте се превърнала и в тяхна фенка, а това ви прави допълнително сляпа за да не виждате "бандите" наречени политически партии, които не несосят ножове, но въпреки всичко с голяма сила унищожават българския народ, от друга страна непосягат на полицаи, защото цялата полиция е тяхна и ядат от една паница " Държавата", как ще им посягат като те са техните защитници. Но аз разбирам на какво се дължи вашата "слепота"- "на вашите задръжки и възпитание". Именно те ви пречат да се изправите срещу вашите избраници, които иначе по всякакъв начин се опитват и сега да ви почернят живота, било то със сметката за парно,ток или по-високи данъци. Искам да ви кажа , че аз не страдам от несподелена любов, напротив много съм обичанм, а и аз самият обичам много хора около мен. Аз съм един обикновен човек, който неможе да понася недодялани и несправедливи изказвания на некомпетентни хорица, които се опитват всячески да насаждат расистки подбуди в лесно наранимата българска душа. И накрая, опитайте да решите проблема с радикални мерки, пък тогава да видим какво ще се получи и кой ще спечели, но не ви държи, защото и вие като всички останали " страхливи, некомпетемтни писачи", които изразяват мнение само в анонимни форуми.
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот cvetana » 05 Авг 2006, 15:02

Ама че смешно!
Господине, вие сте не по - малко анонимен от мен. Ако не, напишете си истинското име!
Всичко останало си е направо смешно:) - "фенка", "банди - политически партии", "сляпа" съм била, "много съм обичан от много хора около мен", "лесно ранимата българска душа", "не ви държи"(що за книжовен език и вие от кой прованс сте, ше прощавате?), за правописа да не говорим.
Вие не сте разбрали нищо, от това, което ви говоря. Или сте разбрали буквално някои метафори. За подобно ниво на интелигентност не възнамерявам да се изяснявам повече. Който разбрал, разбрал.
Айде жив и здрав и успех в каузите, които защитавате! Beverlywest!
cvetana
Младши потребител

Мнениеот beverlywest » 05 Авг 2006, 17:19

cvetana написа:Ама че смешно!
Господине, вие сте не по - малко анонимен от мен. Ако не, напишете си истинското име!
Всичко останало си е направо смешно:) - "фенка", "банди - политически партии", "сляпа" съм била, "много съм обичан от много хора около мен", "лесно ранимата българска душа", "не ви държи"(що за книжовен език и вие от кой прованс сте, ше прощавате?), за правописа да не говорим.
Вие не сте разбрали нищо, от това, което ви говоря. Или сте разбрали буквално някои метафори. За подобно ниво на интелигентност не възнамерявам да се изяснявам повече. Който разбрал, разбрал.
Айде жив и здрав и успех в каузите, които защитавате! Beverlywest!

Ах ......" CVETANA"
По всичко си личи , че не поради моето, а поради вашето ниско интелегтно ниво въобще не сте разбрали аз какво съм искал да кажа. Що се отнася до книжовния език, вие не само сте "сляпа", но се оказа че сте и "глуха" и не само че невиждате , но и нечувате, че днес на този език говорите всички останали в България. Това е езикът на вестниците ви, на телевизията ви, на парламента ви, на държавните ви институции, на още много медии и както се вижда от написаното от самата вас и ВАШИЯТ. Още нещо; невиждам да сте написала нещо ново във вашето опровержение към мен, освен това да цитирате моите думи, а това за какво говори? Говори затова, че несте на необходимото интелектуално ниво даже и да се защитавате. И още нешо; от години живея в Брюксел, и тази "провинция" е доста далеч от вашата вече"потурчила се държава". И на края ще ви кажа , че не нивото ми на интелигентсност ви пречи да ми отговорите, а вашата некомпетентсност по дадената тема. За допълнителна ваша информация ще си напиша и истиското звучно българско име СТОЯН с още по-българската фамилия ДИМОВ, за да некажете пак че съм анонимен. Хайде много здраве и на вас и попътен вятър към Европа.
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот cvetana » 06 Авг 2006, 10:29

Пак ме развеселява този Monsieur.
Доколкото знам, има и цигани с български имена. Та, вие, Monsieur, етнически българин ли сте, и като какъв се подвизавате на територията на Белгия? Ако се съди от правописа ви - "невиждате", "нечувате", "невиждам", "несте", не ще да е особено квалифицирана работа, ако въобще работите. Там хората искат работа, и то всеки божи ден, а не на площада в очакване на минаващи жертви, или с каруцата да пасете трева в центъра на Брюксел (щото да си накосиш културно тревата и да си я отнесеш вече е твърде голямо усилие и ставаш много fatigue).
Какво да отговоря на общите приказки на един "патриот", който лае отдалече по България, нейните институции, и всичко тук, и то някаква евтина пропаганда, научена точно от медиите. Вие казахте ли нещо интелигентно и интересно, нещо ново, та да се захване приказка с вас? Ето най - важното, от това, което казахте и ми кажете на общи приказки и плюнки, хвърчащи от устата ви, какво може да се отговори?!:"Четейки вашите мисли за нашите управници, оставам с впечатлението, че сте много доволна от тях, няма лошо вие сте си ги избрала и имате право да ги защитавате, но вие не само ги защитавате ами и сте се превърнала и в тяхна фенка, а това ви прави допълнително сляпа за да не виждате "бандите" наречени политически партии, които не несосят ножове, но въпреки всичко с голяма сила унищожават българския народ, от друга страна непосягат на полицаи, защото цялата полиция е тяхна и ядат от една паница " Държавата", как ще им посягат като те са техните защитници. Но аз разбирам на какво се дължи вашата "слепота"- "на вашите задръжки и възпитание". Именно те ви пречат да се изправите срещу вашите избраници, които иначе по всякакъв начин се опитват и сега да ви почернят живота, било то със сметката за парно,ток или по-високи данъци." А мопже би трябва да ви отговоря, че ще хвана управниците за косите, и ще ги повлача я из Парламента, я из МС? Може па и да се научат какво е това народ! Господине, има си места и начини за протест, това могат да ви го кажат и в Белгия. И понеже ние тука искаме да е като при вас, ще трябва да се държим цивилизовано и да наказваме самозабравили се хора по цивилизован начин, а не с влачене за косите, или не дай си боже, с оръжие. Ама защо ли да обяснявам и многословнича... Гледайте си рахата в Белгия.
Хех, и накрая - това е форум за образовани хора. Защо не завъшите поне 4 клас и елате пак да си говорим? Но с необходимия правопис, и когато имате нещо смислено да кажете, а не само общи приказки?
cvetana
Младши потребител

Мнениеот cvetana » 06 Авг 2006, 10:30

Пак ме развеселява този Monsieur.
Доколкото знам, има и цигани с български имена. Та, вие, Monsieur, етнически българин ли сте, и като какъв се подвизавате на територията на Белгия? Ако се съди от правописа ви - "невиждате", "нечувате", "невиждам", "несте", не ще да е особено квалифицирана работа, ако въобще работите. Там хората искат работа, и то всеки божи ден, а не на площада в очакване на минаващи жертви, или с каруцата да пасете трева в центъра на Брюксел (щото да си накосиш културно тревата и да си я отнесеш вече е твърде голямо усилие и ставаш много fatigue).
Какво да отговоря на общите приказки на един "патриот", който лае отдалече по България, нейните институции, и всичко тук, и то някаква евтина пропаганда, научена точно от медиите. Вие казахте ли нещо интелигентно и интересно, нещо ново, та да се захване приказка с вас? Ето най - важното, от това, което казахте и ми кажете на общи приказки и плюнки, хвърчащи от устата ви, какво може да се отговори?!:"Четейки вашите мисли за нашите управници, оставам с впечатлението, че сте много доволна от тях, няма лошо вие сте си ги избрала и имате право да ги защитавате, но вие не само ги защитавате ами и сте се превърнала и в тяхна фенка, а това ви прави допълнително сляпа за да не виждате "бандите" наречени политически партии, които не несосят ножове, но въпреки всичко с голяма сила унищожават българския народ, от друга страна непосягат на полицаи, защото цялата полиция е тяхна и ядат от една паница " Държавата", как ще им посягат като те са техните защитници. Но аз разбирам на какво се дължи вашата "слепота"- "на вашите задръжки и възпитание". Именно те ви пречат да се изправите срещу вашите избраници, които иначе по всякакъв начин се опитват и сега да ви почернят живота, било то със сметката за парно,ток или по-високи данъци." А може би трябва да ви отговоря, че ще хвана управниците за косите, и ще ги повлача я из Парламента, я из МС? Може па и да се научат какво е това народ! Господине, има си места и начини за протест, това могат да ви го кажат и в Белгия. И понеже ние тука искаме да е като при вас, ще трябва да се държим цивилизовано и да наказваме самозабравили се хора по цивилизован начин, а не с влачене за косите, или не дай си боже, с оръжие. Ама защо ли да обяснявам и многословнича... Гледайте си рахата в Белгия.
Хех, и накрая - това е форум за образовани хора. Защо не завъшите поне 4 клас и елате пак да си говорим? Но с необходимия правопис, и когато имате нещо смислено да кажете, а не само общи приказки?
cvetana
Младши потребител

Мнениеот cvetana » 06 Авг 2006, 11:37

Между другото - един - два риторични въпроса. ("риторичен", означава, че не е необходимо да ми отговаряте. Пак ще овапцате правописа, за съдържание да не говорим).

Интересно как аз ще съм некомпетентна по въпросите за парното, тока и данъците, при положение, че живея в България, а вие сте, а живеете в "Ивропъта". (Ако сте от циганския етнос, такива досадни подробности като плащане на парно, ток, а пък за данъци да не говорим, едва ли въобще ви интересуват, защото сте широка душа, дете на природата.)

И второ, как така ви е толкова неприятен турския етнос, а защитавате циганския? Тоест вие пренебрегвате едно малцинство, за сметка на друго? И кой в случая кой "има расистки подбуди" и кой сее етническа омраза в "лесно ранимата душа на българина"?

И пак казвам, това са риторични въпроси, най - културно и по европейски ви призовавам да не замърсявате повече форума.
cvetana
Младши потребител

Мнениеот beverlywest » 06 Авг 2006, 15:27

cvetana написа:Между другото - един - два риторични въпроса. ("риторичен", означава, че не е необходимо да ми отговаряте. Пак ще овапцате правописа, за съдържание да не говорим).

Интересно как аз ще съм некомпетентна по въпросите за парното, тока и данъците, при положение, че живея в България, а вие сте, а живеете в "Ивропъта". (Ако сте от циганския етнос, такива досадни подробности като плащане на парно, ток, а пък за данъци да не говорим, едва ли въобще ви интересуват, защото сте широка душа, дете на природата.)

И второ, как така ви е толкова неприятен турския етнос, а защитавате циганския? Тоест вие пренебрегвате едно малцинство, за сметка на друго? И кой в случая кой "има расистки подбуди" и кой сее етническа омраза в "лесно ранимата душа на българина"?

И пак казвам, това са риторични въпроси, най - културно и по европейски ви призовавам да не замърсявате повече форума.

Аз невиждам друг освен вас да замърсява този форум с най-неграмотните писаници. Никога неказваша нещо съществено. Едва ли един "свръх интелигентен човек" (за каквато се мислите) би отговорил по този начин, какъвто си позволявяте вие. Затова този път няма да си губя времето да ви пиша дълго и да ви давам обяснения, защото така или иначе няма да ме разберете, а и освен това на няколко пъти ви нарекох с различни "епитети", на които вие даже и необърнахте достатъчно внимание. Няма да се снишавам с вашето ниво, защото е далеч под моето и не си заслужава. Бих желал само да уточня, че като казах "потурчила се държава" не съм искал да кажа , че съм против турците или срещу които и да е други, а исках да подчертая държавата ви какъв ориенталски манталитет има,но вие пак не ме разбрахте и то се знае защо :D Много здраве ви желая и късмет, защото ще имате нужда от тях докато ме стигнете. :lol: :D :) :shock: :cry: :wink: :roll: и накрая ще ви кажа, че си оставам във форума докато вие сте в него, тъй като вие самата не блестите с по-голяма грамостност от мен!!!!

P.S Спрете да ме цитирате във вашите "писания" нее етично!!!!
beverlywest
Младши потребител

Мнениеот mi_lena » 06 Авг 2006, 17:32

beverlywest написа: държавата ви какъв ориенталски манталитет има,

Може и да не съм съгласна с Цветана за доста неща, но ние си обсъждаме нашата държава. Може и да постигнем съгласие. Данъкоплатци сме и тук живеем. А ако считате, че тази държава за Вас е чужда - с какво право се намесвате?
Аватар
mi_lena
Потребител

Мнениеот cvetana » 06 Авг 2006, 19:11

Значи, първо, Monsieur, вие пак нищо не казвате. Губите си от ценното време (защото на запад то наистина е ценно), за да ми изпишете 7-8 напълно безсмислени реда. Но, вероятно си нямате работа.
Второ, вземете се поправете като ви правят забележка. Когато се употребява глагол на български език заедно с отрицателната частица "не", те се пишат отделно. Отделно се пишат на френски и на немски - 2 от официалните езици в Белгия, а вероятно и на фламандски - третия. Но вие и български не знаете, та...
Трето, казах ви да не цапате говорейки тук, тъй като вие ръсите обиди и ругатни в един български юридически форум, който по принцип не е предназначен за необразовани и наистина некомпетентни по отношение на живота и законите в нашата страна хора.
Трето, аз съм български адвокат (и работя като такъв), с второ висше икономическо образование, а вие?
И последно, ако взема да обръщам внимание на епитетите, които използвате и започна да ги използвам и аз, тука ще заприлича на цигански пазар. А това не е в стила ми, още повече пред колеги от форума.
Хайде със здраве, и ако имате да говорите още тук, се дръжте като европеец. Но от по - белите.
cvetana
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии