начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

ДА ПОГОВОРИМ и за ХОБИТО НА ЮРИСТА !...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Sarra » 28 Мар 2007, 17:18

Не е върха, но все пак става ("Подсъзнанието може всичко" Дж.Кехоу, Нанси Фишер)
Слушам класическа музика, предпочитам Моцарт, Бетовен, Бах, Вивалди, Чайковски, Григ, Шопен, Брамс, Лист, Бизе, Минкус, Верди, Росини, Мусоргски ...
Почитател съм на джаза, етномузиката и изобщо на хубавата музика, било рок, рап, хаус, денс, фънк ... Рей Чарлз (с него открих джаза), Арета Франклин, Луис Армстронг, Дизи Гилеспи, Елла Фицджералд, Нат Кинг Кол, Сара Вон, Чарли Паркър, Дюк Елингтън, Анатолий Вапиров, Йълдъз Ибрахимова, Ибряма, The Doors, , Pink Floyd, Red Hot Chili Peppers, Van Halen, The Rolling Stounes, Queen, Jimi Hendrix, Щурците, Георги Минчев, Eminem, Akon, Ъпсурт, Те, Уикеда и много, много други.
Sarra
Потребител

Мнениеот enigma » 28 Мар 2007, 17:28

1 част на първи пиано концерт на Брамс. Това са 17 от най-великите минути в музиката. Аз лично ги имам в няколко изпълнения: вкл. и запис на Ван Клайбърн.
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот Sarra » 28 Мар 2007, 17:41

Меломан си, enigma :)
Аз си слушам Унгарските танци.
Последна промяна Sarra на 28 Мар 2007, 17:55, променена общо 1 път
Sarra
Потребител

Мнениеот enigma » 28 Мар 2007, 17:47

Само 5ят ми е любим :oops:
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот enigma » 28 Мар 2007, 17:53

http://www.vbox7.com/play:960973b1

Даже и тук го има
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот Sarra » 28 Мар 2007, 18:06

Ето и още нещо, което ми харесва
http://www.vbox7.com/play:2554ebf2
Sarra
Потребител

Re: ДА ПОГОВОРИМ и за ХОБИТО НА ЮРИСТА !...

Мнениеот krasko666 » 28 Мар 2007, 18:47

zdr
fen sym na adrenalina kakto i da go polu4avam
do skoro ne mi ostava6e gram vreme i bqh zarqzal hobitata no sega ve4e pak im se otdavam - poleti s paraplaner, karam kolelo, prebivam se s roleri no tova ne mi pre4i da ne se otkazvam, skoro 6te napravq /nadqvam se/ alternativen skok na byndji :lol:
krasko666
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 29 Мар 2007, 09:37

8) Здравейте,
Малко късно се включвам по тази тема, но... :lol:
Като хобита мога да посоча: изобразително изкуство, литература, поезия, древна история, философия, туризъм(включително планински и катерене) и бойни изкуства.
За съжаление мога да кажа, че успявам да си открадна време само за четене на книги(вечерно време преди лягане или на компа), рядко успявам да поспортувам(най-вече през почивните дни да покарам колело).
Тоя уседнал живот ще ми изяде здравето... :lol: :lol: :lol: , добре че е нета, та се разхождам ....виртуално.. :lol: :lol: :lol:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот yank » 29 Мар 2007, 10:20

Хоби? Книгите, разбира се. Ако са на историческа тематика - добре. Ако са за древна история - още по-добре. Обичам да редя пъзели, но за тях се изисква много свободно време. Също всякакви главоблъсканици и игри на мисълта, с които да я тренирам, за да не остава горката закрепостена само в сферата на правото. Друго хоби ми е архитектурата - ако по-често ходим с вдигнати глави, може да забележим невероятни сгради или архитектурни елементи по тях, за чието съществуване не сме подозирали в иначе скучните ни градове.
yank
Младши потребител

Мнениеот astronoma » 29 Мар 2007, 10:46

Здравейте!
Аз реших да се включа във форума именно когато вие се опознавате. От известно време следя със завиден инетерес словесните ви дуели и реших, че е крайно време да се включа.
Джаз - "Ах, този джаз" е възкликнал Боб Фос, а аз все по-често си мисля, че ако отделяме повече време, потънали в мекотата на хубавата музика на някоя слуънчева пейка сред цъфнали дървета, ще приемаме несгодите и проблемиет по-леко. При мен определено действа:)
astronoma
Нов потребител

Мнениеот cue_bid » 29 Мар 2007, 10:48

:D
Само ЧЕТЕНЕ, БРИДЖ и ТЕНИС....

Поздрави на всички и най вече на автора.... ;) :D :D :D
cue_bid
Младши потребител

Мнениеот deniz » 29 Мар 2007, 11:00

Харесвам Ричард Чийз, Кроникълс оф а Дива и Рахманинов.
Плувам. В свои и мътни води.
Напоследък чета Маркес и Джойс.
Друго няма. :D
deniz
Нов потребител

Мнениеот deniz » 29 Мар 2007, 13:56

Ivailo5rov написа:Един следобед моят компютърен специалист видя, че нямам много работа и предложи да идем до София. Изненадата беше, че присъствувахме на банкет на един форум на маняци по компютрите. Обичам такива срещи.

Не си сбъркал в преценката :D . Моите приятели са изключително от такава среда. Много съм взела от тях като познания за комуникации и операционни системи. Че и са забавни...
deniz
Нов потребител

Мнениеот Sarra » 29 Мар 2007, 15:39

Ето изключителните The Doors

http://www.vbox7.com/play:da737d07

http://www.vbox7.com/play:947a3a54
Sarra
Потребител

Мнениеот enigma » 29 Мар 2007, 16:21

А това ми е възможно най-любимият композитор, макар и не в най-доброто дирижиране.

http://www.vbox7.com/play:aff1137e
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 29 Мар 2007, 17:48

Това последното ме развълнува. И музиката, а и картинката. Изпълни ме с носталгия. Много столове с музиканти на тях и отпред - диригент. В прогимназията свирех в оркестър в профсъюзния дом на културата в Бургас. Вярно, че оркестърът беше тамбурашки и свирех на бисерница, а не на цигулка, но съвсем не свирехме народни песни. Диригент беше Вълчо Лачев, заместник във филхармонията на Иван Вулпе. Това бяха едни от най-приятните мигове в юношеството ми.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот divain » 29 Мар 2007, 21:32

Май доста сме почитателите на класическата музика :lol: !
Ето и от мен един поздрав - http://www.vbox7.com/play:b8de5823 . Обичам го във всичките му варианти , но това " докосва душата ми "
divain
Потребител

Мнениеот Sarra » 29 Мар 2007, 22:07

Sarra
Потребител

Мнениеот enigma » 30 Мар 2007, 10:04

Я виж ти, имало надежда за правото в БГ - щом юристите слушат класическа музика.

Както написал Ататюрк след първата си седмица престой в София като дипломат: "вече разбрах защо тази малка нация ни победи във войните - те имат опера!". В Истанбул и досега няма :wink:
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот mitko6 » 30 Мар 2007, 10:22

От 1945 г. се 1989 г. се изградиха десетина опери и десетки оперетни театъра, значи сме "победили" мнозина! Но културата на една нация не се мери с "културните" институции, а с културните хора. Но тъй и тъй и аз се включих, някак си, по темата, трябва да посоча, с какво се отморявам - за художествени книги почти нямам време, но на всички препоръчвам произведението на Боян Биолчев - "моят ректор", т. е. ректорът на Университета, в който завърших преди 8 лета, назована "Амазонката на Варое". Велика творба, която през покъртителен смях те размисля за нашата психология, за нашето светоусещане и мироглед, заченати още в древността! Най-искрено ви я препоръчвам! Книгата е в ограничен тираж, което е нормалното обяснение що за културни сме! Просто не четем художествени книги, а още по-малко на български творци.
А инак в свободното си време слушам музика, предимно радио с ретро музика, рок, джаз и класически парчета (да не вземе някой да ме сметне за простак, та затова включих и класическата музика, макар и накрая :D )! Обичам да поиграя някоя и друга партия шах с непознат в Интернет пространството. Едно време играех футбол, катерехме планините, но време няма напоследък! А все още сме млади или по-точно е да се каже - младеем! Все се каня отново да започна с активен спорт, че кръстът взе да ме понаболява! А това за един мъж не е никак добър симптом! :wink:
Последна промяна mitko6 на 30 Мар 2007, 10:29, променена общо 1 път
mitko6
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии