- Дата и час: 03 Фев 2025, 09:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да разпознаваме добрите адвокати?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
56 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
какво имате предвид под егн-то? нали не смятате, че трябва да съм на 50, за да съм добър адвокат!? нещата никога не са само черни или само бели
- adiko
- Потребител
Re: Как да разпознаваме добрите адвокати?
Добрият адвокат е този с повече практика.
Аз например питам в деловодството на нужната инстанция,къде могат да ми препоръчат добър адвокат по въпроса който ме интересува.
Много често обаче са ни опоненти фамилии обвързани в заинтересуваното ни нещо,а от там зависи кой иска да се бави делото,то и без адвокат можеш за всяко нещо да си даваш жалби..
Тъй че не са виновни юристите,че делото се проточва с години и неможе той самия да ти бъде полезен с професионализма си.
Аз например питам в деловодството на нужната инстанция,къде могат да ми препоръчат добър адвокат по въпроса който ме интересува.
Много често обаче са ни опоненти фамилии обвързани в заинтересуваното ни нещо,а от там зависи кой иска да се бави делото,то и без адвокат можеш за всяко нещо да си даваш жалби..
Тъй че не са виновни юристите,че делото се проточва с години и неможе той самия да ти бъде полезен с професионализма си.
- izymena
- Потребител
Добрият адвокат е висок, с красиво чело, орлов поглед и малки стиснати устнички. С костюм. И лъснати обувки.
- genius75
- Потребител
ykovachev написа:Е това е Аз съм нисък, трътлест, с ниско чело, кривоглед и голяма уста; нося абички и потури, а чепиците ми са винаги мръсни и скъсани Ерго - съм най-лошият адвокат на света
Наистина невероятни глупости се изписаха по тая тема
Ха ха ха
Да продължа темата с продължението за случката с отвода,има развитие.......съда постановява в следващо СЗ да се доведе детето за да каже при кого иска от двамата родители да живее.
Детето е при ответника-БАЩА.Колегата обвинява адвоката на ответника и съдията ,че са се наговорили да разпитват детето. След като му е направена забележка да престане с неоснователните си твърдения ,заявява ,че е най-коректния колега адвокат
кви обувки ,къв костюм
- donna
- Старши потребител
Темата е много интресна и полезна. Всъщност според мен добър адвокат е този, който ще ти свърши работа по най-добрия за теб начин в конкретния казус. От един адвокат имаш нужда ако си сгазил човек и си виновен, от друг тип адвокат имаш нужда ако ще водиш дело срещу комшията, от трети тип, ако искаш да спечелиш обществена поръчка. Много е трудно да се намери общовалидна рецепта. Според мен е почти невъзможно да се ориентираш в обстановката, ако сам не си юрист. Аз завърших право в СУ, но не живея в България. Често ползвам услугите на адвокати и изборът е много-много труден. Едно нещо мога да кажа със сигурност-препоръка от приятел (неюрист) често не е подходящ критерий. Много трудно неюрист може да разпознае добрия юрист. Така стои въпросът и с лекарите. Вторият важен момент при избора е да се открие адвокат, който, освен че е добър юрист, да има време и желание да се занимава с вашия казус. Тук е разковничето. Не мога да се съглася, че добрите адвокати са облечени в скъпи костюми, че те са в "добрите кантори", карат скъпи коли и т.н. Точно обратното. България е, ако използвам метафората на Джани Родари, Страната на лъжците. Всичко е обърнато на опаки, титлите, образът, който медиите създават, външният вид не означават много. Често професор по медицина знае по-малко от медицинска сестра,често съдията е толкова неграмотен, че чак ти се плаче. Често добрият юрист е дегизиран със стари, евтини, но добре поддържани дрехи и се е свил в мрачна канторка, отрупана с книги. Познавам някои от най-успешните адвокати в България. Част от тях са добри лобисти, имат достъп до "банката на услугите", успешно преговарят, но отдавна вече не са добри юристи, част от тях никога не са били.
- orenda
- Младши потребител
В практиката ки към срещала всякакви адвокати. Нека не звучи обидно, но ги деля за себе си на 3 категории: такива, които уважавам; безлични; смешни.
Но един случай не мога да се сдържа да не споделя: Задържани са две лица за кражба, вещи и т.н., вързано от всякъде. Х е "печен", а Y е новобранец. Х ми дава телефон, да се обадя на адвоката му. Той казва, че ще се яви при гледане на мярката, но такава не се гледа и са освободени. Y дава обяснения, дори и пред съдия., Х изобщо отрича деянието /противоречиви интереси, от където и да го погледнеш/. При предявяване на материалите Х идва сам. Y идва с адвокат. Но на пълномощното пише телефон - същият, на който се обажда Х преди време. После разбрах, че идеята /по-скоро силен натиск/ била Y да поеме цялата вина, защото е с чисто съдебно минало, докато на Х би му се наложило да полежи ефективно доста. Та и това сигурно е добър адвокат - за Х, когото реално защитава. Но дали е добър и за упълномощилия го по документи?
Но един случай не мога да се сдържа да не споделя: Задържани са две лица за кражба, вещи и т.н., вързано от всякъде. Х е "печен", а Y е новобранец. Х ми дава телефон, да се обадя на адвоката му. Той казва, че ще се яви при гледане на мярката, но такава не се гледа и са освободени. Y дава обяснения, дори и пред съдия., Х изобщо отрича деянието /противоречиви интереси, от където и да го погледнеш/. При предявяване на материалите Х идва сам. Y идва с адвокат. Но на пълномощното пише телефон - същият, на който се обажда Х преди време. После разбрах, че идеята /по-скоро силен натиск/ била Y да поеме цялата вина, защото е с чисто съдебно минало, докато на Х би му се наложило да полежи ефективно доста. Та и това сигурно е добър адвокат - за Х, когото реално защитава. Но дали е добър и за упълномощилия го по документи?
- Gabi1
- Потребител
Ех Николов, Николов....
Имаше един лаф - "Мълчи умно, да те помислят за глупав", щото само ще си мислят, няма да са сигурни. Докато заприказваш ли, съвсем ще разсееш всякакви съмнения
Имаше един лаф - "Мълчи умно, да те помислят за глупав", щото само ще си мислят, няма да са сигурни. Докато заприказваш ли, съвсем ще разсееш всякакви съмнения
- chadel
- Потребител
Както и субект, който 1 час говори "празни" приказки, ирелевантни за казуса, за да създава впечатление у клиента, че много разбира от проблематиката, с която се занимава (лошото е, че все още сред голяма част от хората битува разбирането, че добрият адвокат е човек, който просто може да изказва мнение едва ли не по всички житейски проблеми), а същевременно казва за легални понятия, че са "измислица на хора, за да се правят на интересни". Случаят е реален. Въпросният субект вероятно не беше отварял през живота си единия от нормативните актове, които му трябваха за решаването на казуса, което е обяснимо донякъде, имайки предвид, че законът не е съществувал и такава дисциплина не се е изучавала, когато е бил студент, но за другия закон случаят бе още по-интересен.Karakochev написа:Чрез пълно и задълбочено проучване.
Субект , който не обмисля казуса и иска веднага 30 лева за някакво безумно писмо очевидно не е най-добрия избор:))
Последна промяна senex на 19 Фев 2008, 23:01, променена общо 4 пъти
- senex
- Потребител
Презумпция е, но оборима относно някои адвокати. Случаят, който описах, касаеше адвокат с по-големи цифрички в началото на ЕГН-то.Sarkis_999 написа:по ЕГН -то ще познаете добрите адвокати ,само че те няма да ви вземат 30 лв
- senex
- Потребител
advokat_nikolov написа:Добрият адвокат е богатият адвокат! Или както се викаше в оная песен:Пачка,Пачка
Ако видите окъсан адвокат-бягайте далече.
И логиката:
Богат адвокат,респ.печеливш адвокат,щото ако не печели-нема кинти.
И обратно.........
Аз съм най-обикновен адвокат от провинцията.Не държа на скъпи облекла.Черната тога ми спести задълженията за скъпи костюми и вратовръзки.
Офисът ми също е скромен и не претендирам за лукс.
Но се радвам,че и на първа,и на втора инстанция вече "Пердаша" т.нар "Добри" адвокати-идващи със скъпи костюми и парадиращи за материално състояние.
Радвам се например,че днес след едно съдебно заседание колегата от Реномирана Адвокатска кантора излезе от залата побеснял и почервенял като рак.Нищо,че е еди кой си,а пък аз не съм точно като него.Нищо,че той е потомствен адвокат,а пък аз - само на година и нещо практика.....
Не знам ти от кои ще си,ако станеш след 10 години адвокат,ама ми се струва,че тогава ще е съвсем дива и безмилостна конкуренцията помежду ни.И май само на костюми и лукс няма да можеш да разчиташ.....
- sarbijanac
- Активен потребител
И аз съм скромен, макар че кантората ми е прилична, колата ми е приемлива и гледам да се обличам спретнато, за да не ме упрекват хората. Но не бих имал нищо против малко "по-добро задоволяване на потребностите" - моите и на семейството ми. На "патриотична основа" вече и агентите не работят. И интересното е, че като постигнеш нещо в това направление, те хвалят повече, отколкото когато натриеш носа на някой прехвален.
Пожелавам на колегата, а и на себе си, да позабогатеем и тогава наистина хората /всички хора/ ще казват за нас, че сме добри адвокати. Засега за мен го казват само клиентите ми, които в повечето случаи са удовлетворени. Щях да забравя - бедни клиенти, бедни адвокати... Пожелавам ви богати клиенти, колеги! Малко, ама богати. Колегата Николов в голяма степен е прав.
Пожелавам на колегата, а и на себе си, да позабогатеем и тогава наистина хората /всички хора/ ще казват за нас, че сме добри адвокати. Засега за мен го казват само клиентите ми, които в повечето случаи са удовлетворени. Щях да забравя - бедни клиенти, бедни адвокати... Пожелавам ви богати клиенти, колеги! Малко, ама богати. Колегата Николов в голяма степен е прав.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
прав сте колега за богатите клиенти, само дето те са много капризни... звънят в 22ч., защото им е хрумнало нещо и искат от теб чудеса... обядват с теб и те товарят с всичките си проблеми, включително и в личен план... някои дори понякога възлагат "големия иск" на някой друг, нищо, че ти си ги посъветвал какъв им е полезния ход.
понякога дори ти се нарушава съня, щото поемаш отговорности, а едно магаре, всички знаем го товарят докато поема
иначе, всички чакаме да ни ударят големите пачки по главата и да се излежаваме на малдивите
понякога дори ти се нарушава съня, щото поемаш отговорности, а едно магаре, всички знаем го товарят докато поема
иначе, всички чакаме да ни ударят големите пачки по главата и да се излежаваме на малдивите
- adiko
- Потребител
56 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|