начало

Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение

Искрено и лично с Адвокат Николов

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот vili_spasova » 15 Юли 2008, 10:57

http://www.chitanka.info:82/lib/author/ ... 0%BD%D0%B3

За всички фенове на Кинг и изобщо на четенето и на друга литература :wink:
За съжаление точно Колорадеца още не е качена :)
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 15 Юли 2008, 11:19

"И като се обърна по гърба си, той почна да нанася такива немилостиви удари с нозете си по повърхността на разпенената вода, щото бризги летяха чак до тавана. Той завъртя бързо ръце, за да изрази колелото на парахода: "Тупа-лупа, тупа-лупа, фйюууу - и бай Ганьо изсвири с уста. Немците окаменяха на местата си. Те, по всяка вероятност, приеха моя другар за някой новодошъл, не постъпил още в лудницата възточен човек и аз забележих по лицата им не толкова негодувание, колкото съжаление. А бай Ганьо, вижда се, прочете по лицата им безкрайно удивление на неговото изкуство и затова възлезе бързешката по стълбата, изправи се малко разкрачен, изгледа високомерно немците, почна да се удря геройски по влакнатите гърди и извика победоносно:

- Булгар! Булга-ар! - и още по-силно се удари в гърдите. Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: "Ето го, видите ли го българина! Този е той, такъв е той! Вий сте го чували само, сливнишкия герой, балканския гений! Ето го сега пред вас, цял-целиничък, от глава до пети, в натура! Видите ли какви чудеса е той в състояние да направи! И само това ли! Ехе, на какви работи още е той способен! Прости били българите, а! Гиди, чифути с чифути!""...без коментар...
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 15 Юли 2008, 12:27

Аз съм чел само две книги на С. Кинг - "Дългата разходка" и "Зеленият път". Особено съм впечатлен от "Дългата разходка" - тя разби нагласите ми за Стивън като за драскач на ужасии и таласъмища.
Това е една много тъжна книга и я препоръчвам на всеки, който има малко по-философска нагласа към живота.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 15 Юли 2008, 12:43

Радвам се, че най- сетне има нова книга на Стивън Кинг. Аз също го обожавам. Велик е. Имам почти пълна колекция.
Ужасите му са супер, но за тези, които не знаят, той е автор и на новелата „Рита Хейуърт и изкуплението Шоушенк“, "Багащият човек" ("Бягащият мъж" с Арнолд Шварценигер) по-известни като филми.
"Очите на дракона"- чудесна детска приказка.
"Долорес"- с много малък елемент на свръхеестествено.
"Колорадеца" още сега отивам да я търся. Благодаря, Революшън, за информацията.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Гост » 15 Юли 2008, 17:00

:lol: Стивън Кинг не ми е любимец, макар да има доста добри неща, и да съм изчела, и да имам абсолютно всичко негово, преведено у нас.Има книги от рода на "Кери", сборника разкази,който излезе под заглавието"Нощна стража" и още някои, които някак не успях да възприема.Другото се ядва.
Обаче, вие тук станахте максималисти.Не стига, че след поставените от Николов високи изисквания към професията, всички се втурнахме да даваме огромни суми за юридическа литература, ами сега и за художествена... :lol:
Гост

Мнениеот satir » 15 Юли 2008, 17:07

advokat_nikolov написа:
fixxxer написа:Луизиана е - и не ми се хвали по този ......... начин, че си почнал да четеш първите 10 страници от коментара на търговския закон.
И нещо друго, пламенчо - ще сме ти много благодарни ако спреш да ни осведомяваш как ти протичат изпитчетата, защото никой не го интересува това - спри да ни губиш времето и да пълниш със спам форумите. Учи си, чети, попивай мъдрост и спри да ръсиш простотиите си.
И не забравяй, че дипломата ти, ще е от най-мизерния рабфак по право в страната, откъдето АБСОЛЮТНО ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ С ДИПЛОМА ПО ПРАВО ДОРИ И БЕЗ ДА Е ОТИШЪЛ НИТО ЕДИН ПЪТ НА ЛЕКЦИИ СТИГА ДА СИ ПЛАТИ 4000 ЛВ.
Помни това, защото е истина!!!

Оооооо,овчар,как си :D

Научи ли правото?

Абе не знам за какво говориш,какви 4000 лв.

Метълче,ти не разбара ли,че дори и в Харвард да учиш никога,ама никога няма да ми стигнеш нито етикита,нито знанията,нито визията и т.н.

И,второ,с много хора преди изпита ми си говорехме за Процес,бе ЗАП-аджия,и мисля,че е редно да им споделя преживяването си.Тук има хора,които ми мислят доброто,а не такива като тебе-завиждачи.

Към Викид

Абе,чшшш,ще си правя каквото си искам бе/щом е в рамките на позволеното/.Кой/коя сте Вие,че да ми казвате какво ще правя аз и кога ще го правя.

Фиксер,чуй какво ще ти кажа:

8) ЮЗУ"Неофит Рилски" 8) Правно-исторически факултет 8)

За втори път се случва :D

Някои от пичовете модератори сменя заглавието на темата :D

Няма лошо :wink:
Oooooooooo...wenchooooooooo.... fixxxer е съвършенно прав :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Гост » 16 Юли 2008, 15:18

kalahan2008 написа:Аз съм чел само две книги на С. Кинг - "Дългата разходка" и "Зеленият път". Особено съм впечатлен от "Дългата разходка" - тя разби нагласите ми за Стивън като за драскач на ужасии и таласъмища.
Това е една много тъжна книга и я препоръчвам на всеки, който има малко по-философска нагласа към живота.

Ооооо това е страхотна книга Дългата разходка.

Спомням си едно приятелче ми я даде.Бях ученик.Прочетох я за една вечер.И не знам дали ще ми повярвате,ама като стана 7 сутринта и трябваше да ходя на училище имах мускулна треска в краката.Не можах да повярвам как така една книга може да подейства така силно на мозъка.

А какво ще кажете за книгата на Кинг с разкази "Всичко е съдбовно"

Там имаше един разказ за едно корабокрушение.Един човек оцелява и морето го изхвърля на самотен безлюден остров.Храна обаче няма.Разказът се води по бележник на оцелелия.Когато започва да огладнява и разбира,че няма нищо за ядене се сеща,че когато е пътувал в кораба е пренясъл хероин някъде из дрехите си.Започва да се друса,за да не усеща глад.Хероинът свършва.Преценява,че трябва да си отреже едната ръка и да я изяде.Друса се за да не усеща болка.Изяжда я.А през това време продължава да пише с другата.След това следват и двата крака.Накрая вижда една чайка.Описът на Кинг как се мъче да я стигне е невероятен.След това решава и другата ръка и разказът завършва ето така .....................

Към Трапед-нито съм луд,нито извратен,а маниак по право :D

Фиксер,вземи основи една метъл банда и дрънкайте по дупките и по сварталищата по китарите.
И не обиждай университета,в който уча.Ето,ти избиваш селските си компекси.Не ме предизвикавай и престани да обиждаш ЮЗУ.Внимавай какво говориш,че много от студентите се засягат,а тези студенти не са случайни хора.
Гост

Мнениеот Гост » 16 Юли 2008, 16:09

Към Бебитор и Поли.

Дами,сесията ми свърши.Иска да Ви благодаря отново.Днес ми беше последният изпит-по Сравнително административно право.

Падна ми се:

1.Административно право на Франция

Вторият въпрос не беше сравнителен

2.Административен договор.

Имам една прекрасна статия за Административен договор в сп.Общество и право/кн.6,2007/ на Петър Ванев,преподавател по Търговско право в УННС и асистент по административно право в СУ.

Справих се,според мен,отлично.

Благодаря ви мили дами за всичко! Ако ви видя някой ден-ще ви заведа задължително на вечеря,а след това на Ретро парти с хитовете на London Boys,Eruption,ABBA,Modern Talking,Bon Jovi and more.... :D

Успех!
Гост

Предишна

Назад към Общи дискусии