- Дата и час: 04 Фев 2025, 01:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вече не полицай, но в същото време истински българин
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Вече не полицай, но в същото време истински българин
Ами за българския етнос се учи по история в училище. Българите някога са били също смесица от етноси, както и всеки друг етнос в началото на етногенезиса си, но вече уж са един-единен етнос.
А ромите имат по-добри демографски характеристики, защото те поне си отглеждат децата - бедни, богати, голи и боси - раждат си ги и си ги гледат. Отдавна са минали времената, когато в българската къща е било пълно с деца.
А ромите имат по-добри демографски характеристики, защото те поне си отглеждат децата - бедни, богати, голи и боси - раждат си ги и си ги гледат. Отдавна са минали времената, когато в българската къща е било пълно с деца.
Последна промяна kalahan2008 на 07 Окт 2008, 09:01, променена общо 1 път
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Колеги в темата става въпрос за Българския флаг , а не за етноси ...факт е обаче ,че беше намесен етническия фактор и то стана манджа с грозде.
Няма значение дали този срамен акт със знамето е извършен от роми ,българи ,турци ,евреи или арменци ,факт е ,че това е един срамен акт ,а знамето е светиня и както по-горе писа бебитор всички сме учили история ,нима нищо не сме научили от нея.
Аз питам тия 6 роми,които са български граждани ,наказани ли са от закона за това ,което са направили?
Няма значение дали този срамен акт със знамето е извършен от роми ,българи ,турци ,евреи или арменци ,факт е ,че това е един срамен акт ,а знамето е светиня и както по-горе писа бебитор всички сме учили история ,нима нищо не сме научили от нея.
Аз питам тия 6 роми,които са български граждани ,наказани ли са от закона за това ,което са направили?
- donna
- Старши потребител
А аз питам друго- през 2006 го. беше извършено убийство, а преди това изнасилване на ромско детенце на 4 години в Плевен. Извършителят е българин. Задавам въпроси: истина ли е, че е отървал затвора, защото е успял да си извади "жълта книжка", има ли наказание за нищожеството извършило гнусното деяние, само въпроси...
http://www.bgben.co.uk/newsdetails.asp?nw=1904
http://www.bgben.co.uk/newsdetails.asp?nw=1904
- Lion11
- Младши потребител
Lion11 ,лиони не измествай темата , факт е че тия 6-та трябва да бъдат осъдени , постави си въпроса другаде да ти обясним ,кои лица носят наказателна отговорност и кои не !
- donna
- Старши потребител
donna, льони сега ще ти се скара нали николов?
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Дали трябва да бъдат осъдени ще реши съдът, а не подлистникът "атака", нарочно го пиша без главна буква, нито пък ти ще определяш дали трябва да бъдат осъдени. Въобще има силни съмнения, че нещата се развиват така ,както пишат в горния подлисник. Ако са виновни- съдът да определи наказанието, а не да бъдат предварително обявени за виновни от т.нар. медии, нали.
А що се отнася до случаят в Плевен, категорично не измествам темата, истина е че нищожеството от Плевен , убило дете, с помоща на експертиза ако се "докаже", че не разбира свойството и значението на извършеното, може и отърве наказанието.
Тези експертизи ги видяхме колко струват- например със случаят Чората. Първата експертиза от лекар беше на мнение, че лицето е починало от инфаркт, въпреки очевидните видими следи- има снимки, от жесток побой.(напомням- истината излезе наяве, защото близките не погребаха покойника, а показаха тялото на журналисти, които предизвикаха втора ексертиза)
Мизерникът убиец- изнасилвач, убил детето в Превен е бил наясно какво върши... Но когато убитото е дете от ромски произход, а убиецът е българин, нещата, Донке ти изглеждат различно, нали. Интересно, ако същият боклук, посегнал на дете, нападне твой близък, не ти го пожелавам, какво ще говориш. Не ми отговаряй, не ми е интересно какво ще пишеш
А що се отнася до случаят в Плевен, категорично не измествам темата, истина е че нищожеството от Плевен , убило дете, с помоща на експертиза ако се "докаже", че не разбира свойството и значението на извършеното, може и отърве наказанието.
Тези експертизи ги видяхме колко струват- например със случаят Чората. Първата експертиза от лекар беше на мнение, че лицето е починало от инфаркт, въпреки очевидните видими следи- има снимки, от жесток побой.(напомням- истината излезе наяве, защото близките не погребаха покойника, а показаха тялото на журналисти, които предизвикаха втора ексертиза)
Мизерникът убиец- изнасилвач, убил детето в Превен е бил наясно какво върши... Но когато убитото е дете от ромски произход, а убиецът е българин, нещата, Донке ти изглеждат различно, нали. Интересно, ако същият боклук, посегнал на дете, нападне твой близък, не ти го пожелавам, какво ще говориш. Не ми отговаряй, не ми е интересно какво ще пишеш
- Lion11
- Младши потребител
Е вече измести темата , по случая който питаш открий нова или прочети НК , сега и Чората ,този "СВЕТЕЦ"
- donna
- Старши потребител
Не е безгрешен, това е ясно, но кой е безгрешен, може би ти?
Фактът е, че Чората е бил с чисто съдебно минало, ако полицията е имала данни за извършено престъпление от него- дознанието е в МВР, защо не е пратен на съд, а? Факт е, че има противоречиви ескпертизи, за причината за смъртта,
Факт е, че се опитаха грозно да прикрият случаят, и ПОЧТИ успяха...
Фактът е, че Чората е бил с чисто съдебно минало, ако полицията е имала данни за извършено престъпление от него- дознанието е в МВР, защо не е пратен на съд, а? Факт е, че има противоречиви ескпертизи, за причината за смъртта,
Факт е, че се опитаха грозно да прикрият случаят, и ПОЧТИ успяха...
- Lion11
- Младши потребител
Защо ми се струва, че някак описаното от автора на темата е някак доста рехаво, за да спорим кой прав и кой крив в тази случка:
На мен някак нито случката ми става много ясна, от преразказа на малко или повече "пристрАстен" колега на полицая, нито мога да съм сигурна за конкретните действия на въпросните роми.
На мен "тези преразкази по картинка" са ми малко недостатъчни, но пък не мога да не вярвам на правилното решение на съда.
Може би и съдията е бил ром?!
Чудно как юристи дават генерални заключения за вина на циганите по този беден преразказ. В правото нямаше ли 2 страни и не трябваше ли да изслушаш и 2-те, да се запознаеш подробно с фактите, за да решиш кой прав, кой не.
Чавдаров бе обвинен от Военна прокуратура Сливен, че преди 4 месеца е превишил правата си, държейки се грубо и е малтретирал 6-ма цигани, които са скъсали българския национален флаг.
Действието се е развило в двора на училището в Бояджик около 2 ч. сутринта.
Циганите са се хванали на бас кой пръв може да скъса флага на 3-метровия пилон.
Чавдаров ги е видял, осветил ги е с фенерче и ги е изгонил от двора на училището.
След това е подал рапорт срещу циганите за нарушаване на обществения ред.
Ямболският районен съд обаче е отхвърли мотивите на досъдебното производство срещу циганите.
В същото време, подучени от адвокати, те подават жалба срещу Чавдаров.
В жалбата се твърди, че той ги е обиждал и малтретирал и им е причинил стрес.
На мен някак нито случката ми става много ясна, от преразказа на малко или повече "пристрАстен" колега на полицая, нито мога да съм сигурна за конкретните действия на въпросните роми.
На мен "тези преразкази по картинка" са ми малко недостатъчни, но пък не мога да не вярвам на правилното решение на съда.
Може би и съдията е бил ром?!
Чудно как юристи дават генерални заключения за вина на циганите по този беден преразказ. В правото нямаше ли 2 страни и не трябваше ли да изслушаш и 2-те, да се запознаеш подробно с фактите, за да решиш кой прав, кой не.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
За престъпността в България и ромите ... малко статистика!
Таблица: Сравнение на престъпленията, извършвани от българи и роми (2003)
Някои категории престъплеия (според класификацията на МВР)
1)Роми 2) Българи
Престъпления против личността
9.69% 12.12%
Престъпления против собствеността:
80.48% 50.69%
Джебчийска кражба
73.72% 38.45%
Обир
22.50% 11.68%
Кражба на селкскостопанска продукция
18.99% 7.36%
Общоопасни престъпления
10.29 29.84%
Източник: МВР
Таблица: Сравнение на престъпленията, извършвани от българи и роми (2003)
Някои категории престъплеия (според класификацията на МВР)
1)Роми 2) Българи
Престъпления против личността
9.69% 12.12%
Престъпления против собствеността:
80.48% 50.69%
Джебчийска кражба
73.72% 38.45%
Обир
22.50% 11.68%
Кражба на селкскостопанска продукция
18.99% 7.36%
Общоопасни престъпления
10.29 29.84%
Източник: МВР
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
Далеч съм от мисълта, че няма проблеми с ромите у нас. Не може, обаче да няма и решение. Би могло да се постигне с повечко разбиране и търпимост и от 2-те страни, постепенно и без излишни настроения и умишлено демонизиране на едно или друго малцинство. Не съм идеалист - утопист, но е доказанор че има успешна схема, проработила в много държави за интегрирането им - САЩ, франция и т.н.
Като не ни бива да я измислим схемата - поне да я препишем и да следваме етапите.
В противен случай нещата ще стават все по-лоши, ще се задълбочават и от това няма да спечелим нито ние, нито те.
Скоро бях във Франция - там попаднахме на едно културно събитие на което цигани от цял свят пяха, свириха, танцуваха, имаха си собствен театър, опера и т.н. библиотека, книги, речници ... какво ли не. И не бяха с някакви опърпани костюмчета, ушити на две на три, като по подобни наши мероприятия, ами и по сценографията, материалната база и всичко си личеше, че става дума за вложени много труд и средства. Цяла сграда - библиотека, отделен театър и какво ли не.
Бяха направили с хиляди усилия един малък техен си културен свят.
Тогава приятелката ми - българка с която бяхме заедно се обърна и каза:
"Брей да му се .... погледни какво става тук, а на нас - българите и циганите не са ни, както трябва!".
Много беше права - на нас, всъщност кое ли ни е в ред?!
Като не ни бива да я измислим схемата - поне да я препишем и да следваме етапите.
В противен случай нещата ще стават все по-лоши, ще се задълбочават и от това няма да спечелим нито ние, нито те.
Скоро бях във Франция - там попаднахме на едно културно събитие на което цигани от цял свят пяха, свириха, танцуваха, имаха си собствен театър, опера и т.н. библиотека, книги, речници ... какво ли не. И не бяха с някакви опърпани костюмчета, ушити на две на три, като по подобни наши мероприятия, ами и по сценографията, материалната база и всичко си личеше, че става дума за вложени много труд и средства. Цяла сграда - библиотека, отделен театър и какво ли не.
Бяха направили с хиляди усилия един малък техен си културен свят.
Тогава приятелката ми - българка с която бяхме заедно се обърна и каза:
"Брей да му се .... погледни какво става тук, а на нас - българите и циганите не са ни, както трябва!".
Много беше права - на нас, всъщност кое ли ни е в ред?!
-
Даида ,ще ти ги пратим тия братя роми -Български граждани у вас да ги цивилизоваш и да ги учиш на история!
- donna
- Старши потребител
Donna, на Диаида въобще ни й е това работата.
Нямам нищо против да ги пратиш да попят и да потанцуват.
За другото си има специалисти, организации, фондации и цели програми по които "помощници" усвояват средства за целта!
Ти, обаче малко ме провокира и съжалявам, че ще спамна леко темата с лиричното ми отклонение ...
Преди да ме приемат - точно след гимназията, работех като музикална в дом за деца без родители, но в него имаше и кръгли сирачета и такива, дето ги взимаха родителите в петък за уикенда.
Та и аз си взимах едно много сладко циганче - Стефка, да не седи само в петък, че то беше от седмичните, но пък никой не идваше да я взима. Така работих там доста време, взимах си Стефчето всеки петък докато на финала си стана част от семейството ни (по онова време нямах свое дете). Беше само на 4 годинки. Упорито я водех на баня и се надявах да поизбелее, мислейки си че просто не е изкъпана добре ! Купихме й дрешки, спря да се плаши от хладилника и пералнята (никога не беше живяла в домашни у-вия, м/у другото). Просто от бебе беше оставена, но без право на осиновяване.
В началото - макар и новите дрешки, пак си събирахме фасове и чашки от кафе по улиците , но постепенно Стефчето придоби съвсем други навици. Веднага прояви силни музикални таланти и я записахме на пиано. Постепенно спря да събира боклучки от улицата и др. усвоени подобни навици, беше си станала една малка дама. Опитахме всичко да я осиновим, дори се срещах няколко пъти с майка й и цялото домочадие от 8 деца и т.н., която категорично отказваше ... Може би сега щях да имам и една Стефка ...
Но ... ме приеха да следвам, после ходех все по-рядко да виждам Стефка в дома, но учителките продължаваха да я водят на пиано, учеше се добре. Идваше и на гости в нас.
Пианистка не стана, но сега е цигуларка в операта в Детройт. Учи 2 години нашата консерватория и после замина по програма в САЩ. Още не е омъжена.
Така че ... дори и малко помощ, явно може да помогне на някого - стига да е навреме!
-
Даида ти не си добре ,пука ми къде си работила и т.н. ,пишеш само глупости и то големи за твое сведение ,в темата става дума за българското знаме , а не ти коя си кво си правила ,пет пари не давам за теб.
Аз за енти път се питам какво правиш в тоя форум ,не си една от нас и няма да бъдеш ,запомни го и то мноог добре!
Пази боже от такива като тебе!По отношение на теб ще се присъединя към мнението на гъдю .
Аз за енти път се питам какво правиш в тоя форум ,не си една от нас и няма да бъдеш ,запомни го и то мноог добре!
Пази боже от такива като тебе!По отношение на теб ще се присъединя към мнението на гъдю .
- donna
- Старши потребител
Дааа, Донка си изпусна нервите. Коя си ти, че да определяш кой от кои е? Нещо бъркаш, но ще се оправиш, ама друг път.
И още нещо, понеже си голям "специалист" по наказателно право- за обида знаеш ли какви са последиците- аз ще ти кажа, като безплатна консултация- глоба и оцапано свидетелство за съдимост- дори и да се приложи 78а, това ще е пречка за работа в редица ведомства, а освен това в справките за съдимост(прави разлика между справка и свидетелство! за съдимост) се отразява АДМИНИСТРАТИВНОТО наказание по 78а. А текстът за обида, от интернет медия е по 148, не по 146- това като безплатна информация.
Това ти го пиша за твоя информация, без да визирам обидните ти писания към определени лица, не си анонимна, нали знаеш...
И още нещо, понеже си голям "специалист" по наказателно право- за обида знаеш ли какви са последиците- аз ще ти кажа, като безплатна консултация- глоба и оцапано свидетелство за съдимост- дори и да се приложи 78а, това ще е пречка за работа в редица ведомства, а освен това в справките за съдимост(прави разлика между справка и свидетелство! за съдимост) се отразява АДМИНИСТРАТИВНОТО наказание по 78а. А текстът за обида, от интернет медия е по 148, не по 146- това като безплатна информация.
Това ти го пиша за твоя информация, без да визирам обидните ти писания към определени лица, не си анонимна, нали знаеш...
- Lion11
- Младши потребител
Ха ха ха ....лиончо ме уби , пак не е прочел нещо като хората ,споко тук всички ме познават и мого от тях лично .
В контекст с горенаписаното ,хора ,които не уважат националните символи ,за които тия символи не означават нищо заслужават от мен само презнание !
И още нещо иди да плашиш гаргите
В контекст с горенаписаното ,хора ,които не уважат националните символи ,за които тия символи не означават нищо заслужават от мен само презнание !
- donna
- Старши потребител
Ха ха ха ....лиончо ме уби , пак не е прочел нещо като хората ,споко тук всички ме познават и мого от тях лично .
В контекст с горенаписаното ,хора ,които не уважат националните символи ,за които тия символи не означават нищо заслужават от мен само презрение !
В контекст с горенаписаното ,хора ,които не уважат националните символи ,за които тия символи не означават нищо заслужават от мен само презрение !
- donna
- Старши потребител
Първо темата се измести, още от първата страница.
Второ, ясно написах, че това е информация, и то безплатна информация, а не заплаха, а ти щом се притесни от безплатната информация- май стана "гузен негонен бяга".
Не знам защо, но като се спомена за безплатна информация се сетих за онзи от Пловдив, заради него не останха неблокирани проксита...
Второ, ясно написах, че това е информация, и то безплатна информация, а не заплаха, а ти щом се притесни от безплатната информация- май стана "гузен негонен бяга".
Не знам защо, но като се спомена за безплатна информация се сетих за онзи от Пловдив, заради него не останха неблокирани проксита...
- Lion11
- Младши потребител
Колеги сега ще чакам ЛИОНИ или по точно адв.Николов да ме съди , точно той да ми дава безплатна информация мерси абе дете невинно нямаш ли с кво да си играеш
Аз да съм се притеснила боже ,който ме познава би ти казал ,че ако те погна може и да не влезеш скоро тука
Аз да съм се притеснила боже ,който ме познава би ти казал ,че ако те погна може и да не влезеш скоро тука
- donna
- Старши потребител
Донке , ти наистина си много объркано същество. А и доста посредствено.
Видя се колко струваш и колко злобно човече си... Не смятам да се занимавам с тебе и да отговарям на писаниците ти повече. На незначителните същественца най-добрия отговор е да ги отминеш...
Между другото, нямам нищо общо с Николов- аз съм от София (това още повече ще те озлоби ,май),а и съм доста по-стар(за съжаление) от него...
Видя се колко струваш и колко злобно човече си... Не смятам да се занимавам с тебе и да отговарям на писаниците ти повече. На незначителните същественца най-добрия отговор е да ги отминеш...
Между другото, нямам нищо общо с Николов- аз съм от София (това още повече ще те озлоби ,май),а и съм доста по-стар(за съжаление) от него...
- Lion11
- Младши потребител
|
|