начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Протестно шествие!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Протестно шествие!!!

Мнениеот system » 15 Яну 2009, 14:31

Колеги, що не направим отделна тема в "Общи дискусии" - "Минало незабравимо" или нещо от тоя род. Дано идеята не ви звучи прекалено пенсионерски.
system
Активен потребител

Мнениеот vega » 15 Яну 2009, 18:04

Много ти благодаря, портокалче! На останалите също. Губи ми се нещо наливната боза. Въпреки, че съм и майка на първокурсник в СУ, т.е на "пенсионерска" възраст спомням си бозата само в бутилки.
Колкото до протестите, въпреки, че гледам новините със страх да не видя по телевизията детето си - твърдо съм "за". И не мисля, че полицията не може да се справи с няколко развилнели се екстремисти. Между другото трябва да свикваме с това. Навсякъде в Европа протестите се използват от хора, на които им се участва в "кеча". Ако бях от София и аз щях да съм пред Народното събрание, защото може и да не си спомням наливната боза, но си спомням плажовете на "Златни пясъци" и на "Св.Константин"/"Дружба"/. Хотелите бяха сред паркове и горички.
И не съм за комунистите, нито пък за седесарите/то има ли вече такива, но както и да е/.
vega
Потребител

Мнениеот satir » 16 Яну 2009, 06:35

1968 написа:от satir на 14 Яну 2009 06:34 pm

1968 написа:
...
ако приема определението в това нелепо постче за истина, шапка свалям на тая сган.
п.с. аман, от неуверени комплексари, приписващи нищетата на собствения си дух на по-истинските от тях хора.
http://feelfriendly.com/
...

ако смехът е здраве, то по-добре си го пазете.
точно срещу това се протестира :idea:, че много несериозни хора имат сериозна работа!
ти няма как да го разбереш обаче.
едит: няма несериозна работа. продаването на хот-дог също е сериозна работа. питай кастанеда, ако не вярваш!
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 16 Яну 2009, 10:55

Изображение

Студент-отличник на мирен протест!

Изображение
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот diaida » 16 Яну 2009, 13:59

Освен задължения българинът има и права и едно от тях в демократична държава, за каквато се смята нашата и правото на протест на гражданите й.
За останалите ексцесии около протестите може да се разсъждава много и има разни мнения и коментари. За лумпените, за платените, безплатните и други провокации ... но, ето това по-долу с нищо не мога да си обясня ?! Ето това "опасно" за обществения ред девойче ...
Изображение

питам се, независимо обстоятелствата, има ли все пак някакъв предел, някакви етични понятия, някаква граница?
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот 1968 » 16 Яну 2009, 14:33

Ами може и да е било, или да не е било нарушител на обществения ред, ама на снимката няма изложена фактическа обстановка преди, по време и след ареста. :D
1968
Потребител

Мнениеот 778899 » 16 Яну 2009, 14:39

С риск да сметнете, че и аз съм много крайна...

Онзи ден, трябваше да излезе цялата ни загубена държава по улиците, да занесат 240 бесилки пред парламента и да му мислят умниците вътре...и да ги зациментират там, та и следващите да ги гледат! Щото, тая полиция отпред, не беше случайна...голям страх ги гони да не се повторят събитията от 97 година! с тая разлика, че тогава полицията беше зад народа, а не срещу него! Понеже сме преклонени глави, а тях сабите не ги сечат! За това сме и на тоя хал...и точно за това "всеки народ си заслужава съдбата"! Много сме зле, много.... Боза от 6 стотинки не искам, но определено искам, ако не за мен, то поне за детето ми да има нормален живот тук! Което, разбира се....няма да стане!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Яну 2009, 14:52

Живеем в общество на богати, не мога да разбера този патос.
На който му харесва да е екологичен богомил и хипар, но пък и да му се и плаща от другите за това - няма как да стане.
Няма безплатен обяд, казват американците, а китайците извиват гръбчета по цял ден от работа.
Нали знаете как са устроени фабриките в Китай - едната страна на цеха е спално помещение, в другата се работи - изключителна икономия на средства и висока производителност на самите работници. Естествено това е свързано с някои културни различия между нас и китайците, но нашият ориенталски мързел е нечуван.
Дори майката на този мързел - Турската светска република, надви ориенталщината си и нищо чудно и да ни изпревари някой ден.
Не мога да разбера как намирате време за протести, а когато се гласува или се изисква дисциплина на мястото, където работите (дори реститутите работят, да не мислите, че е лесно да управляваш заедно със сто души - рентиери).
Разрухата не е беззъба бабичка, която дебне зад ъгъла, казва авторът на най-добрия роман за столетието (20-ти век), тя е във всеки от нас, идва когато всеки престане да си върши работата и започне да протестира.
Тъй като дори и некадърните политици не могат да сътворят толкова хаос, нека помислим ние какво даваме от себе си? Придаваме ли европейски вид на столицата или напротив?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот portokal » 16 Яну 2009, 14:59

Онзи ден, трябваше да излезе цялата ни загубена държава по улиците, да занесат 240 бесилки пред парламента и да му мислят умниците вътре...

Разбира се - така се прави навсякъде, където не живеят преклонени глави. :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 16 Яну 2009, 15:03

:D Портокалче, да сменям държавата ли, какво ли?!? ...вече се замислям!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост » 16 Яну 2009, 15:35

:lol: С нашето образование, това е трудна работа. Да сменим държавата. :lol: Portokal, недей така радикално :lol: И без това алтернативи няма.Дали ще са тия или ония, в крайна сметка са пак от тия. :lol:
Гост

Мнениеот portokal » 16 Яну 2009, 15:43

Круела, все пак не стигам до по-строги мерки като избесване на магистратите, на полицаите, а защо не и на адвокатите. :D
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост » 16 Яну 2009, 15:58

:lol: Аз отдавна съм казала това-да почнат вече директно да ни бесят по покривите.Европа може да го привества. :lol:
Колкото до т.нар.политически сили- борбата ще е перманентна.И да избесиш тия, идват "други", дето произхождат от тия, по техни твърдения, обаче, са от "ония", накрая са пак като тия...
Гост

Мнениеот diaida » 16 Яну 2009, 16:28

...........
Няма безплатен обяд, казват американците, а китайците извиват гръбчета по цял ден от работа.
..............................

И от къде Иван Адвокат си вадите тези велики заключения? Не мога да говоря за др. професии, но мога да ви кажа средно по колко страници напр. минават през ръцете на един преводач, за да изкара една средна заплата (поне), да не говорим за куриерите и легализациите на документи, дето в студ и пек ходят пеша, защото няма определено място за колелета, а по друг начин не се преминава в центъра, в който за съжаление са повечето гишета на държавни институции. Да не говорим опашките на които се редят и 50-тте документа, дето ще им искат само за 1 проста административна заверка.
Китайците живеят "в" или "до" завода, да! То и аз така живея, като трябва да преведа 40 страници за 3 дена. Спя в офиса ... Средно 1 такава стр. се превежда за 40-60 мин. Та грубо в часове това са 40 часа, ако се пише нон-стоп, тоест по 13 часа на ден писане, без ставане, без време да се нахраниш ... знаете колко часа има денонощието и си направете сметката, че се налага да се работи и през нощта. Съботи и недели отдавна нямаме ... И ... да! Придаваме и европейски вид на столицата дори! Защото въпреки препускането имаме време да се приведем и в приличен вид.
Така че, явно ви е стара информацията за ритъма на живот (на един работещ съвременен човек). А, за стари вицове ... нали знаете 5 кинта! :D
Какво получава-е друг въпрос?! Я, палка по главата, я завишена сметка за консумативи, дето на дължимото към теб няма лихва, но на това дето ти дължиш, не дай си Боже ..., получава също презрение от останала част търтеи (виж го този балама - работи!, а аз си продавам каквото ми е кеф и еди кой си ми е роднина или пък си плащам и не ме закачат).
..."Нали знаете как са устроени фабриките в Китай - едната страна на цеха е спално помещение, в другата се работи - изключителна икономия на средства и висока производителност на самите работници."
А, пък във Франция, драги Иване още преди 2 години излезе закон, че в офисите са длъжни да оборудват спално помещение, защото всеки има право на следобеден сън ... :wink:
А, ние сме в Европа, не сме в Азия, все пак!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 16 Яну 2009, 16:55

Човек върви по улицата и хвърля позиви. "Защо на тях не пише нищо?" - питат го. "Понеже всичко е ясно !"
Стар виц от татово време ... :D
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 16 Яну 2009, 17:33

:D :D :D :D хубав анекдот!!!!! :wink:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот diaida » 16 Яну 2009, 20:51

хихи, и още един от "онова време" ...
Въпрос на дете в час по история: "Другарко, едно време като сме били под турско робство в петък руска телевизия ли сме гледали?!" :roll:

* за по-младото поколение - по Живково време всеки петък вечерната програма на Канал-1 (1-ва Програма) беше съветска.
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Яну 2009, 22:29

Вицовете са едната страна на хумора, но все пак, не можем нито да се сравняваме с Китай, нито с Франция.
Но не можем и да се конфортираме с държавата си - това е последната ни опора.
Ето има кампания за изваждане сивата икономика на светло, защо не стачкувате синдикат по синдикат, а чакате на Робин Худ?
Навремето организирахме доста от икономическите фирми по отдели - бяла, черна техника, вносители, по отрасли, обаче те се саморазпаднаха.
Вие нямате ли синдикат на професията си?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот diaida » 16 Яну 2009, 22:41

:lol: :lol: :lol:
Код за потвърждение: Избери целия код
Навремето организирахме доста от икономическите фирми по отдели - бяла, черна техника, вносители, по отрасли, обаче те се саморазпаднаха.

Полупроводници, цели проводници ... :lol: :lol: :lol:

Нямаме синдикат.
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 16 Яну 2009, 22:55

:D :D :D Днес стъпихме на луната, скоро ще стъпим и на слънцето...
Аватар
lexy21
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии