начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Относно скритата камера

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Относно скритата камера

Мнениеот kalahan2008 » 05 Мар 2009, 19:56

Ето съвсем накратко за бихевиоризма:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 1%8A%D0%BC
http://en.wikipedia.org/wiki/Behaviorism
http://plato.stanford.edu/entries/behaviorism/
и т.н.
Мисля, че точно за поведението като елемент на престъплението беше писал надълго и нашироко Фриц (не Йорг :mrgreen: ) Хайдер, т.нар. "атрибутивна теория". Има още стотици теории, но те съветвам да не задълбаваш, че съвсем ще се оплетеш като пиле в калчища :mrgreen:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Мар 2009, 19:58

Чети Ленин, той е бивш адвокат, първа инстанция в гр. Казан.
Има интересни разсъждения, относно мостчетата между отделните групи хора, клонирането, някакви такива футуризми.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 05 Мар 2009, 20:27

Сатир, и какво като Маркс е немец. Тоя е чист болшевик, някаква грешка е тоя. Нали знаеш на какво увода е написал този. Той Долапчиев сигурно се е попарвал като е чуел за Маркс. Великият български професор е виден представител на демократичната немска школа.
Само Древен Рим, Франция и Германия.
Към ivan- имате чувство за хумор :)

Калахане, дай заглавия дето са преведени на български.
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 05 Мар 2009, 20:36

Калахане, дай заглавия дето са преведени на български.

А вълшебната думичка? :mrgreen:
п.п. на български има само христоматии с отделни текстове, пращал съм ти ги, сори
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 05 Мар 2009, 20:52

Ее това не е нормално, ми нема ли българин дето пише за тия неща, ама да не е защитник да съветските сатрапи.
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 05 Мар 2009, 21:03

Ее това не е нормално, ми нема ли българин дето пише за тия неща, ама да не е защитник да съветските сатрапи.

Психология в България се изучва от 1970г. Първите преподаватели (много от които все още живи) са били педагози. Научни трудове в България на психологическа тематика не се пишат, само се правят от време на време изследвания. Има някои странни птици-професори, които си развиват някакви си техни теории, но по принцип няма нищо интересно, което да е Made in Bulgaria :wink: . Всичко е превод, поместено в някакви христоматии и учебници(превод предимно от Людмила Андреева). Има един учебник по юридическа психология на Маджаров и няколко по полицейска психология на Калин Гайдаров и Бойко Ганчевски. Иначе на английски и руски литература има, най-вече в библиотеките на СУ и НБУ.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот hasplu » 05 Мар 2009, 22:31

advokat__nikolov написа:Кефя се на правото :D То е моето хоби.

Ай Ай Ай.....дано не стане професия....

advokat__nikolov написа:Сатир, и какво като Маркс е немец. Тоя е чист болшевик, някаква грешка е тоя.

мдаааа....и хрупка свежа тревица....
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 06 Мар 2009, 03:00

Калахане, ами как студентите психолози се обучават без доктрина, с христоматии ли??? В тия христоматии има ли за деянието. И защо не са превели цели научни трудове на разни известни учени?

Хасплу, аз не чета хора довели десетки държави до национални катастрофи с теориите си или хора, които подкрепят тия теории, които не зачитат свободата на мисълта и които не зачитат личността.
Всички идеи и теории на такива изверги трябва да се заличат. Ама нормално да ги защитавате, вие, сигурно, сте получили образованието си от тия теории. Разкажете ми тогава за възгледите си, много ще ми е интересно.

Поздрави.
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 06 Мар 2009, 03:43

Не, Николов, не само с христоматии, но и с много четене на чуждоезична литература :D
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 06 Мар 2009, 05:02

Калахане, според теб, свободата на волята трябва да гради върху фатализма, индетерминизъма или детерминизма.

Интересно ми е мнението ти по тоя въпрос.
Тук сме вече в дълбините на субективната страна на престъплението, чиито дълбини са чиста психология.
advokat__nikolov

Мнениеот satir » 06 Мар 2009, 06:40

ооооххххххх.... не виждам никакъв смисъл да ти обяснявам......
не съм зашитник на Маркс, но до сега не съм чул някой, който да е забелязал че е четен наопаки от сичките соц и моц идеолози. например по виждането му в колко и кои държави ще настъпи комунизЪма. Той казва -в много и развити, а историческия опит се прави в една и изостанала..... както и да е.....
и... хм... поне веднъж кажи нещо умно... празен пост например пусни, ето така :
адвокат_николов написа:празен пост

хасплю, възползва ли се от жокерите дет ти пуснах? втория е наистина ценен :idea: само дето моята карта е прекалено нов модел.... :cry: ш'чакам 9.04 с надежда... :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Мар 2009, 08:25

Маркс е определено футурист, има много невъзможни неща.
Ленин например е стоял по-близко да модерното - например електрификацията и т.н.
Но никой не си е представял такава бъркотия, особено гигантоманията на заводи като "Кремиковци" и други.
А експериментът в Русия, може и да е провален, може и да е успял - няма все още достатъчно данни.
Целта на всички насилствени революции е да предизвикат изолирано това, което настъпва по еволюционен ред.
Например - ограничаването на войните - при социализмите войната е излишна, тъй като концерните не образуват печалба (няма как генералния директор на "Тексим" например да подкупи военния министър, с цел марш към Охридското езеро), докато при пазарните общества милитаризмът е иманентно присъщ - например във Втората световна война основни движещи сили са именно концерни от типа на "БМВ", "Тиссен и Круп", "Опел", "Майбах", например.
Разбира се възпитанието на индивидите в определени полезни качества - да не краде, да не лъже, взаимопомощ.
Следва и културното развитие - при всеобща достъпност (макар и на по-примитивно ниво) до всевъзможни културни изяви, отделният индивид съхранява освен личните си таланти, развива и други - например художествени.
Постепенно, след поколения се преминава неусетно към друг тип общество, без насилие и принуда - например, без кражби, без битови престъпления.
Това е целта на социализмите и др.такива, разбира се без манифестациите, без принудителните бригади и т.н.
Но, пък леката промишленост се оказва препъни-камък, при всички положения.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 06 Мар 2009, 14:05

Адвокат Николов написа:....аз не чета хора довели десетки държави до национални катастрофи с теориите си или хора, които подкрепят тия теории, които не зачитат свободата на мисълта и които не зачитат личността.

Каква е вината на автора, че грешно интерпретират съжденията му?
И къде точно в написаното от Маркс, прочете нещо напреки "свободата на мисълта и защитата на личността" ...може да си чел нещо друго...Шопенх@уер , Ницше...вещо за нули и единици...но къде в маркс, къде прочете за свободата на мисълта...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 06 Мар 2009, 21:00

това е за видния демократ,Николов....

Изображение
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 07 Мар 2009, 23:08

Юпиии, след дълго и неуморно търсене се сдобих с Петър Джидров, напълно топли преиздадени в 4 тома.

Класиката в жанра !

Е, Герджиков и Кацарски ще помагат за новите неща.

Вчера отворих два учебника по Криминология, която, този семестър, ще изучавам, и ми стана весело. Половината неща Долапчиев отдавна ми ги преподаде. Даже криминолъгът от ВСУ Боян Станков цитира Долапчиев.

Важно! Разликата между Айдаров и Станков е, че първия представя теорията на СССР, а втория на Западна Европа. Избирам, естествено, втория.

Само Класическата и етиологично-юридическата школи.

Нещем марксистката школа, предсавена от трима хахо.
advokat__nikolov

Мнениеот advukat_nikolov » 07 Мар 2009, 23:11

никой да не мърда, тук се стреля!
Незнанието-не опрaвдава

Аз не съм адвокат.Аз съм ®Адвокат Николов®
Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници"

Nikolov Lawyer

Изображение
advukat_nikolov
Младши потребител

Мнениеот AcTivE » 08 Мар 2009, 12:29

Псевдоавокат Николов, бива ли да сте такъв шут и дърдорко? Нямате елементарни познания по психология, социология и философия, а сте тръгнали да боравите с право. Но няма лошо - ако не успеете да се реализирате според идеалите си, винаги можете да започнете собствено ТВ-ШОУ :lol:
AcTivE
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Мар 2009, 22:13

Адвокат Николов ще стане адвокат - стига да не забравя, дори да забавя.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 09 Мар 2009, 13:01

AcTivE, имам изключителни знания относно субективната страна на престъплението. Малко повечко съм по прочел от Вас в тая област.

Понеже Вие, сигурно, много разбирате, направете ми съпоставка между фатализма, индетерминизъма и детерминизма.

Ей такива, като Вас, които, уж, много разбират изкривяват науката в някаква друга посока.

Четете си там Марксистката школа и това е ! :lol:

Поздрави на Иван-Адвоката :D

И както казва Иван Адвоката- "Адвокат Николов ще стане адвокат" :)

И ей такива разбирачи, като AcTivE, ще ги подминавам като бърз влак малка гара.
advokat__nikolov

Мнениеот laridii » 09 Мар 2009, 13:54

Ех, Николов, Николов, това ти е основния проблем, много четеш, четеш, ама пак си оставаш ограничен. Не можеш да отричаш нещо, само защото не го познаваш или не го разбираш. Юристът трябва да е широко скроена личност с разностранни интереси, още повече, ако като тебе има големи претенции да разбира философия, психология, история ... Прочети "Капиталът" на Маркс и пак ще си говорим. Спокойно, ако го прочетеш няма да станеш комунист, нито ще се увредиш интелектуално, даже напротив ще научиш доста неща за живота и света. Правилно са ти казали колегите, той Маркс идеите си ги е имал за развитите държави, а това, че някои по нашите източни ширини си е помисли, че са за него и си ги е тълкувал, както му е удобно е една съвсем друга тема.
laridii
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии