- Дата и час: 25 Яну 2025, 02:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДА ПОГОВОРИМ и за ХОБИТО НА ЮРИСТА !...
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Аз поставих сказуемото ПОБЕДИЛИ в кавички - "..."! Това означава преносен смисъл, метафора, тропа или някакво друго изразно средство. А защо ти поставяш в кавички думата метафора - "метафора"! Шегичка!
- mitko6
- Потребител
МОНОЛОГ НА СЪЛЗАТА
Не искам да съм огледало.
Не искам да съм книга.
Аз нека да съм камък,
аз нека стана твърд.
Не искам да съм болка;
не искам да съм радост -
да бъда сяра искам,
разяждаща до смърт.
Аз искам да разчувствам;
аз искам да разкайвам,
а всъщност - да съм бисер -
студен, красим и мъртъв.
Пускам горното мое, защото някак си съответства на професията ни, в която не се отрежда място за емоции. И заедно с това, всеки един - чета, между редовете, по-горе - сякщаш търси емоцията, оттам и чувството... Лелей, как се отплеснах...
Думи, ненаписани на книга - живи въглени горят...
Не искам да съм огледало.
Не искам да съм книга.
Аз нека да съм камък,
аз нека стана твърд.
Не искам да съм болка;
не искам да съм радост -
да бъда сяра искам,
разяждаща до смърт.
Аз искам да разчувствам;
аз искам да разкайвам,
а всъщност - да съм бисер -
студен, красим и мъртъв.
Пускам горното мое, защото някак си съответства на професията ни, в която не се отрежда място за емоции. И заедно с това, всеки един - чета, между редовете, по-горе - сякщаш търси емоцията, оттам и чувството... Лелей, как се отплеснах...
Думи, ненаписани на книга - живи въглени горят...
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
Петър І
- uvella
- Потребител
В свободното си време си режа нактите на краката, чистя си ушната кал........
А да, обичам киното.
и секса...............
А да, обичам киното.
и секса...............
- genius75
- Потребител
Хобито ми винаги е бил компютъра и цветята/и музиката да не пропусна/.
Не случайно изкарвам още не лоши пари от уменията си на компютъра.
Не случайно изкарвам още не лоши пари от уменията си на компютъра.
- arabela
- Потребител
Re: ИСТИНАТА.....
"Има ли почитатели на тексаския покер,и това обичам да правя-да играя комар."
За последно играх на покер /реално на пари/ през една отпуска по време на казармата. Приятелят ми се напи и заспа и аз трябваше да възвърна неговите загуби и играх до сутринта. Не можеш да се откажеш, когато печелиш и затова веднага след изравняването се отказах, отключиха вратата и си тръгнахме. Тогава ми просветна, че тази "игра" не е съвсем игра и повече не съм играл на пари.
За последно играх на покер /реално на пари/ през една отпуска по време на казармата. Приятелят ми се напи и заспа и аз трябваше да възвърна неговите загуби и играх до сутринта. Не можеш да се откажеш, когато печелиш и затова веднага след изравняването се отказах, отключиха вратата и си тръгнахме. Тогава ми просветна, че тази "игра" не е съвсем игра и повече не съм играл на пари.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Моето хоби, колеги, е фотографията - снимам почти навсякъде и почти всичко Иначе ме влече киното, операта и оперетата, макар че с удоволствие бих отишла на ретро парти в някой клуб...и ЧЕТЕНЕТО
- ex_oriente_lux
- Нов потребител
Видях че има и други почитатели на шаха. ами да си спретнем един адвокатски шах турнир.
Книги да,съвременни или многостари автори.
Гришам,Хейли, Кланси, Дан Браун. Христо Калчев. Много стари , Сун Дзъ, Гуею Гу дзъ, Миамото Мусаши, Макиавели. Възхищавал съм се на древната тактическа и стратегическа мисъл.
Музика. За съжаление не намирам"СЪМИШЛЕНИЦИ" за мислене ме предразполага класика Моцарт, Вивалди, Хендел , но за релакс и за купон всичко започващо с Ч Чалга, Черно и пак Чалга. Има една песен която когато искам да изпростея и да се хиля си я пускам, тя се нарича Търтак на орк.Биад. Много е як рефренът в началото. "КИРЧО КВО СТАА С ТЕБЕ БЕ. Уфф ФЕРА како да прая искам да запаля тъз трабант ,нещу ни тръгва ба . Ами дръпни ключа и дай малко назад, Какакакак ,Ами търттакк так и т.н.
Телевизия. Дискавъри,Нистори, Експлорър, Фен ТВ ,разбира се.
Спорт. освен шах с приятели или на компютъра, обичам и стрелба с бойно оръжие. Много е яко. Да пипнеш истински ГЛОГ 19, Смит и УЕСЪН или ЧЗ, и да пуцаш по мишените в движение с истински патрони 9 парабелум. Макар и веднъш седмично , голям релакс и е истинска тръпка, да участваш в истински екшън. аз съм много зле като време все още, на фона на другите стрелци, но важен е купона и стрелбата. В спортния клуб повечето са полицаи, само аз съм адвокат има и един бизнесмен. Но е готино, след пуцането пием бира и т.н.
Планината е хубаво ,но ходя рядко и само с манияци, на тема"търсачи на нишани и нещо по ценно ......". 2-3 пъти годишно е нормално да си "изчешим крастата". Е за сега нищо но е важна тръпката от търсенето. Да се почувстваш като Индиана Джоунс.
Да когато видиш нишаните(знаците) ,адреналина нахлува в кръвта. е след "охлаждане" , пие се по една бира и се тръгва. защото вярвам че във всяка легенда има и парченце истина. и тя трябва де се установи по безспорен и несъмнен начин.
Книги да,съвременни или многостари автори.
Гришам,Хейли, Кланси, Дан Браун. Христо Калчев. Много стари , Сун Дзъ, Гуею Гу дзъ, Миамото Мусаши, Макиавели. Възхищавал съм се на древната тактическа и стратегическа мисъл.
Музика. За съжаление не намирам"СЪМИШЛЕНИЦИ" за мислене ме предразполага класика Моцарт, Вивалди, Хендел , но за релакс и за купон всичко започващо с Ч Чалга, Черно и пак Чалга. Има една песен която когато искам да изпростея и да се хиля си я пускам, тя се нарича Търтак на орк.Биад. Много е як рефренът в началото. "КИРЧО КВО СТАА С ТЕБЕ БЕ. Уфф ФЕРА како да прая искам да запаля тъз трабант ,нещу ни тръгва ба . Ами дръпни ключа и дай малко назад, Какакакак ,Ами търттакк так и т.н.
Телевизия. Дискавъри,Нистори, Експлорър, Фен ТВ ,разбира се.
Спорт. освен шах с приятели или на компютъра, обичам и стрелба с бойно оръжие. Много е яко. Да пипнеш истински ГЛОГ 19, Смит и УЕСЪН или ЧЗ, и да пуцаш по мишените в движение с истински патрони 9 парабелум. Макар и веднъш седмично , голям релакс и е истинска тръпка, да участваш в истински екшън. аз съм много зле като време все още, на фона на другите стрелци, но важен е купона и стрелбата. В спортния клуб повечето са полицаи, само аз съм адвокат има и един бизнесмен. Но е готино, след пуцането пием бира и т.н.
Планината е хубаво ,но ходя рядко и само с манияци, на тема"търсачи на нишани и нещо по ценно ......". 2-3 пъти годишно е нормално да си "изчешим крастата". Е за сега нищо но е важна тръпката от търсенето. Да се почувстваш като Индиана Джоунс.
Да когато видиш нишаните(знаците) ,адреналина нахлува в кръвта. е след "охлаждане" , пие се по една бира и се тръгва. защото вярвам че във всяка легенда има и парченце истина. и тя трябва де се установи по безспорен и несъмнен начин.
- nezret
- Потребител
Фотография-много готино хоби.Малко скъпичко, но удоволствието е огромно. http://www.photo-forum.net/
http://www.photosight.ru/
http://www.photosight.ru/
- vokil
- Младши потребител
Любимото ми хоби е бездействието и мързела
Упражнявам ги най-прилежно, всеки ден, от много години насам
Упражнявам ги най-прилежно, всеки ден, от много години насам
- fixxxer
- Потребител
Да не се лъжем,хобитата или по-точно любимите занимания на юриста са хубаво прекарано време с приятели,добър алкохол и красиви жени(в моя случай мъже )...че и то,какво повече му трябва на човека !?
Последна промяна eleonora_petrova на 26 Апр 2007, 15:38, променена общо 1 път
- eleonora_petrova
- Младши потребител
Е това което колежке изложихте си е НЕОБОРИМА ПРЕЗУМПЦИЯ.
То даже не се и коментира, нещо в плюс ако има.
То както каза един майстор, който много обичаше чашката и жените, :
Аллах ни е дал една душа, ако от време на време не и угаждаме ще реши да ни я вземе.
Това е цитат , макар че някои биха ме обвинили в богохулство, защото това са пороци които религията забранява.
А иначе си права че ,на човек това му остава което сложи в устата и на .
То даже не се и коментира, нещо в плюс ако има.
То както каза един майстор, който много обичаше чашката и жените, :
Аллах ни е дал една душа, ако от време на време не и угаждаме ще реши да ни я вземе.
Това е цитат , макар че някои биха ме обвинили в богохулство, защото това са пороци които религията забранява.
А иначе си права че ,на човек това му остава което сложи в устата и на .
- nezret
- Потребител
Ами моето хоби :
1.От дете обичам да слушам Сръбска музика - да го кажа по модерно Югофолк;Като хоби също говоря свободно и сръбския език;
2.Сърфиране из интернет мрежата също ми е хоби,да не кажа "болестно състояние";
3.Туризъм - планинарство.Жалко,че не остава никакво време за него;
1.От дете обичам да слушам Сръбска музика - да го кажа по модерно Югофолк;Като хоби също говоря свободно и сръбския език;
2.Сърфиране из интернет мрежата също ми е хоби,да не кажа "болестно състояние";
3.Туризъм - планинарство.Жалко,че не остава никакво време за него;
- sarbijanac
- Активен потребител
Като се зачетох за отмора в тази тема, щото наистина ме отмори, чак ми стана мъчно за безвъзвратно отминалото ми свободно време. Сега дори хобитата ми са свързани с тези на децата- монополи, сантасе, табланет, табла, топки, разходки и всякакви такива подобни. Пък моите лични хобита... кучета ги яли направо. Толкова обичам да ходим на планина, пъй от две години не сме ходили, тъй като едното дете е бебе. За това хоби ми е най- мъчно. Едно от хобитата ми за щастие съвпада с това на голямото добиче- плуването, ама заради бебето и това все още не мога често да си позволявам.
- Julyan
- Потребител
За всички шахматисти, пробвайте в шахматен клуб на Нижний Новгород
http://bereg.ru/games/club/hall.shtml
или http://www.bereg.ru а да Ви видим Топаловите ми!!!!Последното е от STORNOICH
http://bereg.ru/games/club/hall.shtml
или http://www.bereg.ru а да Ви видим Топаловите ми!!!!Последното е от STORNOICH
alea jasta est
- jasta13
- Младши потребител
Купих си една книга и се запознах с автора. Честно казано, впечатлен съм, въпреки, че не мога съвсем да разбера дали скандалният му стил е стратегия, или е естествен:
До Страс(Т)бург и назад
Автор: Христо Стоянов
Издател: ИК "Илинда-Ефтимов"
" Няма държавна власт в света, която да не иска да си купи интелигенция. Фактът, че в България не се отделят средства за култура показва само, че вече няма какво да се купи..."
из книгата
"Българският Салман Ружди", както бе наречен след скандалната помашка сага "Скритият живот на една помакиня", в новата си книга "До Страс(Т)бург и назад" е предприел едно пътуване - по пътищата на страната и в спомените...
С характерния си авангарден стил, който от критиците му бе наречен "безсрамен", Христо Стоянов показва скрития живот и истинското лице на интелигенцията ни - интригите, използвачеството, бездарието, подлизурството и кариеризма, завистта - неща, които до сега са били само слухове.
И са се знаели само от малцина...
"До Страс(Т)бург и назад" се родее с "По пътя" на Керуак, "Възгледите на един клоун" на Хайнрих Бьол...
Няма случайна прилика. Всички лица и събития са истински! "
До Страс(Т)бург и назад
Автор: Христо Стоянов
Издател: ИК "Илинда-Ефтимов"
" Няма държавна власт в света, която да не иска да си купи интелигенция. Фактът, че в България не се отделят средства за култура показва само, че вече няма какво да се купи..."
из книгата
"Българският Салман Ружди", както бе наречен след скандалната помашка сага "Скритият живот на една помакиня", в новата си книга "До Страс(Т)бург и назад" е предприел едно пътуване - по пътищата на страната и в спомените...
С характерния си авангарден стил, който от критиците му бе наречен "безсрамен", Христо Стоянов показва скрития живот и истинското лице на интелигенцията ни - интригите, използвачеството, бездарието, подлизурството и кариеризма, завистта - неща, които до сега са били само слухове.
И са се знаели само от малцина...
"До Страс(Т)бург и назад" се родее с "По пътя" на Керуак, "Възгледите на един клоун" на Хайнрих Бьол...
Няма случайна прилика. Всички лица и събития са истински! "
- Ivailo5rov
- Активен потребител
На първо място езотерика най-общо казано, макар, думата да не ми допада особено. Различни практики, медитации и т.н, свързани с горното.
Психология, психоанализа, философия.
Природата, далеч от тълпата и шумотевицата.
Рисувам, чета когато остане ред.
Приятната компания си е ясна, както и разврата. ))))))
Психология, психоанализа, философия.
Природата, далеч от тълпата и шумотевицата.
Рисувам, чета когато остане ред.
Приятната компания си е ясна, както и разврата. ))))))
- fenix_f
- Потребител
|
|