начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

Съвет относно обучението и подготовката

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот inspectora » 20 Май 2008, 16:56

Донякъде ще се съглася ... има и такива хора ... но не всеки, който прекарва по 5-6 часа дневно (най-грубия вариант) по форуми и т.н. няма "личен" и "социален" живот извън интернет ... така че не можете да правите такива "генерални" изводи за юристите, които често пишат тук ...
Освен безсмислени спорове като този се обсъждат и теми, от които всеки може да "почерпи" знания ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот green » 20 Май 2008, 19:01

green
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 20 Май 2008, 21:16

Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост » 21 Май 2008, 16:06

Амо то да Ви кажа хорат са го измислили не за да се фукат,а как ще бъде най-вкусно.Е,вярно е,че всеки има различен вкус,но да съчетаваш твърде противопоказни неща-не върви.Не сме прасета,а хора!

А на Инспектора ще му кажа да не превъзнася много.Ето ви пример защо българина е мързелив.Ами ето-стои си той по цял ден пред компа,във форума, по 7 часа,и въобще не го е еня! Стоят и нищо не правят,а във форума раздават съвети кой е снобар и кой е парвеню и плюят по хората.И това,защото ги яд на другите.Завиждат-как така един второкурсник ще разбира от Наказателно право-и как така той ще знае неща,които аз не знам.Тоя пък второкурник на какъв се прави.Той е снобар.Той е глупак.Той се надува.

А какво да правя,Инспекторе-да се свия,като мишка и да Ви попитам:

"Господин Голяма работа,аз съм един нищо и накакъв второкурник.Един глупак,който името не може да си напише,защото е във втори курс,искам да Ви попитам вярно ли е,че е.....или така ли е.

Абе вие за какви се мислите-за Бог ли? Или какво-като имате 5 юридически стаж трябва да ви се дупя ли?Я чакайте-та вие сте хора-не сте безсмъртници на каквито се правят тука някои и се заканват:"Ооо,Николов,ти ще видиш като завършиш какво те очакава-ще страдаш,ще те мачкат-ще пропаднеш.Абе аз да не съм като вас-да ме мачкат и да намирам утеха във форума,щото навън съм никой.Аз ще мачкам!Вместо да те подкрепят,да ти дадат стимул да продължаваш-те те отказват,като се заричат и чакат само да завършиш и да пропаднеш и после да се смеят по форумите:Хахаха,този или онзи пропадна.Ама чакайте само да видите какво ще стане,ако не пропадна.

И какво ви интересува какъв съм-пишете си във форума и не се занимавайте с мен-да ме обиждате или заканвате.Такъв съм аз по природа-не се правя на важен!Койте ме харесва-харесва,който не ме харесва......(както е казал Любо Пенев)
Гост

Мнениеот inspectora » 21 Май 2008, 17:56

advokat_nikolov написа:Е,вярно е,че всеки има различен вкус,но да съчетаваш твърде противопоказни неща-не върви.Не сме прасета,а хора!

То по принцип уж е противопоказно да се "съчетаваш" и с човек от същия пол ... ама като не има харесва сега на хората да се "съчетават" с хора от другия пол ... Любопитно ми е тези хора как ще ги наречете ... на някакво животно ... или може би растение ...? (иначе ясно за манджите - който му харесват неща, различни от тези, които Вие харесвате е прасе за Вас ...)

А на Инспектора ще му кажа да не превъзнася много.Ето ви пример защо българина е мързелив.Ами ето-стои си той по цял ден пред компа,във форума, по 7 часа,и въобще не го е еня! Стоят и нищо не правят,а във форума раздават съвети кой е снобар и кой е парвеню и плюят по хората.И това,защото ги яд на другите.Завиждат-как така един второкурсник ще разбира от Наказателно право-и как така той ще знае неща,които аз не знам.Тоя пък второкурник на какъв се прави.Той е снобар.Той е глупак.Той се надува.

Ако знаете как Ви завиждам ... ще се пръсна от завист ... ха де - как така второкурсник ще знае повече от мен по наказателно право ...? Много ме е яд сега как става така някой, който е току-що е изчел литература за 1500 лв. по наказателно право, да знае повече от мен, който още не е изчел НПК (сега действащия), а НК ... не помни даже кога за последно го е виждал някъде по рафтовете да се мотае в редакцията му от преди 5-6 години ... ?

"Господин Голяма работа,аз съм един нищо и накакъв второкурник.Един глупак,който името не може да си напише,защото е във втори курс,искам да Ви попитам вярно ли е,че е.....или така ли е.

Абе вие за какви се мислите-за Бог ли? Или какво-като имате 5 юридически стаж трябва да ви се дупя ли?Я чакайте-та вие сте хора-не сте безсмъртници на каквито се правят тука някои и се заканват:"Ооо,Николов,ти ще видиш като завършиш какво те очакава-ще страдаш,ще те мачкат-ще пропаднеш.Абе аз да не съм като вас-да ме мачкат и да намирам утеха във форума,щото навън съм никой.Аз ще мачкам!Вместо да те подкрепят,да ти дадат стимул да продължаваш-те те отказват,като се заричат и чакат само да завършиш и да пропаднеш и после да се смеят по форумите:Хахаха,този или онзи пропадна.Ама чакайте само да видите какво ще стане,ако не пропадна.

Това няма какво да го коментирам - вече съм писал по-горе на тази тема - никой не казва, че някой някого ще мачка като завърши ... опитваме се да Ви обясним, че това, което се научава от "скамейката" и дебелите книги (а и от странични занятия покрай ученето - т.нар. практика по време на обучението) е едва 1/10 от правото ... опитваме се да Ви обясним, че сега не можете да го осъзнаете това ... да не се заблуждавате, че знаете 100%, защото това ще Ви изиграе лоша шега един ден ...

Ти се опитваш да му помогнеш - то си мисли, че му завиждаш и че се опитваш го мачкаш ... какво да говорим повече ...

И какво ви интересува какъв съм-пишете си във форума и не се занимавайте с мен-да ме обиждате или заканвате.Такъв съм аз по природа-не се правя на важен!Койте ме харесва-харесва,който не ме харесва......(както е казал Любо Пенев)
inspectora
Активен потребител

до "адвоката" николов

Мнениеот julieta_9 » 21 Май 2008, 23:47

Само на скъпи костюми,визия и самочувствие всеки може да го докара,а после какво правим....носим си ценоразписа за литературата от 1500 лв.и го показваме на клиентите и на съда и те като го видят припадат от възхищение... :shock:
julieta_9
Потребител

Мнениеот Гост » 22 Май 2008, 19:17

inspectora написа:
advokat_nikolov написа:Е,вярно е,че всеки има различен вкус,но да съчетаваш твърде противопоказни неща-не върви.Не сме прасета,а хора!

То по принцип уж е противопоказно да се "съчетаваш" и с човек от същия пол ... ама като не има харесва сега на хората да се "съчетават" с хора от другия пол ... Любопитно ми е тези хора как ще ги наречете ... на някакво животно ... или може би растение ...? (иначе ясно за манджите - който му харесват неща, различни от тези, които Вие харесвате е прасе за Вас ...)

Ако знаете как Ви завиждам ... ще се пръсна от завист ... ха де - как така второкурсник ще знае повече от мен по наказателно право ...? Много ме е яд сега как става така някой, който е току-що е изчел литература за 1500 лв. по наказателно право, да знае повече от мен, който още не е изчел НПК (сега действащия), а НК ... не помни даже кога за последно го е виждал някъде по рафтовете да се мотае в редакцията му от преди 5-6 години ... ?

Това няма какво да го коментирам - вече съм писал по-горе на тази тема - никой не казва, че някой някого ще мачка като завърши ... опитваме се да Ви обясним, че това, което се научава от "скамейката" и дебелите книги (а и от странични занятия покрай ученето - т.нар. практика по време на обучението) е едва 1/10 от правото ... опитваме се да Ви обясним, че сега не можете да го осъзнаете това ... да не се заблуждавате, че знаете 100%, защото това ще Ви изиграе лоша шега един ден ...

Ти се опитваш да му помогнеш - то си мисли, че му завиждаш и че се опитваш го мачкаш ... какво да говорим повече ...

Прав сте,Инспекторе! Тук съм съгласен с Вас.Няма спор.Но искам да разберете едно-не иска да ме разбирате,че като кажа,че имам литература на някаква цена-се надувам и се правя на "дръж ми шапката".Може така да изглежда,но не е така.Аз просто споделям с Вас,че имам литература,не го правя с цел да го показвам и изтъквам.А относно етиката-така съм възпитан-аз какво да направя.Такова възпитание съм получил както от родителите си,така и от приятели.Това е вродено в мен.Права е Круела,че малко са хората,които спазват някакви морални и етични правила.Но защо да бъдем като тях?Защо? Нека се постараем да бъдем хора,които имат морал.Не искам да пропада тая хубава държава.

Лека вечер!
Гост

Мнениеот DEKAH » 22 Май 2008, 22:11

г-н Адвокат Николов, моля Ви, обърнете се към съда с молба за поставянето Ви под пълно запрещение и спрете да ни занимавате с литературата си за 20 хил. лева.

п.п. Не е важно какво си научил, важното е да умееш го приложиш и да свършиш работа на хората.

Това ще го разбереш като пораснеш.

Лека вечер и да не забравите да си изпиете млякото.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот gudio » 22 Май 2008, 22:25

DEKAH написа:г-н Адвокат Николов, ...

"Parmalat" :roll: , не... не е на мода вече ! Добрият вкус налага "Candia" :!: Само простаците, които носят бели чорапи и ядат пържени картофи, поливайки ги с вино, пият селски български марки млека... :evil:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Pink_Floyd » 23 Май 2008, 09:17

gudio написа:
DEKAH написа:г-н Адвокат Николов, ...

Само простаците, които носят бели чорапи ... :evil:

http://www.capital.bg/show.php?storyid=347538

http://mediapool.etaligent.net/show/?storyid=129184
Pink_Floyd
Потребител

Мнениеот inspectora » 23 Май 2008, 09:34

Аз друго не мога да разбера - след като белите чорапи се водят "неприемливо" облекло, защо аджеба се произвеждат и продават по магазините :roll:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Pink_Floyd » 23 Май 2008, 09:36

inspectora написа:Аз друго не мога да разбера - след като белите чорапи се водят "неприемливо" облекло, защо аджеба се произвеждат и продават по магазините :roll:

То и чалгата се води за "неприемлива" музика, но аджеба се продава по магазините и по каналите! :wink: С една дума има купувачи. То комай белите чорапи и "чалгата" са изложени на един и същ "щанд"! :wink: :P
Pink_Floyd
Потребител

Мнениеот inspectora » 23 Май 2008, 10:23

mi_lena написа:
inspectora написа:
Ааa - за наденицата ли ставало въпрос :D

В крайна сметка, винаги става дума за това :) Това е целта на "обучението и подготовката" :)))))

Дам ... ама сега ще се появи Николов и ще започне да обяснява колко "селско" и "просташко" ядене е тва нещо "наденицата" :lol: :lol: (примерно в сравнение с хайвер ... или ягоди със сметана ... или "жакузита" с мляко и карамфили вътре .... :lol: :lol: :lol: и някоя сгодна женица - 40кг./20г./180см. ) :D :D :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот portokal » 23 Май 2008, 12:43

Не каза какво ще има към салатата, сигурно за да не се изложиш пред Николов. :)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 23 Май 2008, 13:20

Не ви е срам... юристи....

УууУУууУуу

Хич да нямате и грам стил. Никаква класа - а уж сте от елита.

Я бегом марш в първия магазин, за да си купите костюм на Zegna, с черни чорапи и бегом в първия 5-звезден ресторант.

п.п. Това го пиша, докато си чакам шопската салата и си пия бирата. Усещам и миризмата на шкембе-чорба и мисля да прасна една, с много чесън и 3 мастики.
Много се кефя на плетените си обувки и страхотните си бели, хавлиени, 3/4 чорапи. Късите, брезентени панталони и ризата от пясъчна коприна са последна мода и за това съм си сложил едни.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

До DEKAH

Мнениеот ru_salka » 23 Май 2008, 13:58

Май прешъсс, винаги съм знаела, че си ЕнтелЕгентен и Ирудиран юрист, и за кой ли път го потвърждаваш :wink:

PS. Не щади чесъна !

Нищо не се каза за кървавицата и бахура ... :(
Гледам менюто и се страхувам да си поръчам ...
ru_salka
Младши потребител

Re: До DEKAH

Мнениеот DEKAH » 23 Май 2008, 14:02

ru_salka написа:Май прешъсс, винаги съм знаела, че си ЕнтелЕгентен и Ирудиран юрист, и за кой ли път го потвърждаваш :wink:

PS. Не щади чесъна !

Нищо не се каза за кървавицата и бахура ... :(
Гледам менюто и се страхувам да си поръчам ...

Оооооооооооооооооо май лъф :)

Купил съм ти 5 чифта найлонови чорапки от битака на Илиенци.

Искам да ми сготвиш леща с мнооооуу чесън.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот portokal » 23 Май 2008, 14:05

Ей! Не сравнявайте лещата с чесън с хавлиените чорапи от битака!
Да ги сложиш едно до друго, е все едно да ядеш вино с пържени картофи.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ru_salka » 23 Май 2008, 15:18

И аз тънах дълго време непросветена, приемайки двата термина за синоними ... впоследствие проклинах огромните пропуски на юридическото си образование, като не ми даде поне основни познания как да отличавам тези два екзистенциално различни в битието си продукта :(

Но !!! Закупих необходимата литература, и се специализирах ...

Така вече мога да обясня от нивото си на advanced причините, налагащи различното наименование:
Основна съставка на кървавицата (на немски - Blutwurst; на английски - Black pudding) е прясно изцедената кръв (за предпочитане свинска), а тайната на неповторимия вкус на бахура ( :lol: ) се крие в правилната подборка на свински субпродукти - свински черва, бял дроб, сърце, флейки, свински бузи :lol:

... та така - литературата и четенето му е майката ... щото иначе за начина на приготовление и най-вече по въпроса за вкуса на кървавицата и бахура ... по-добре не ме питайте :oops: над тази част има нужда да се поработи още ...
ru_salka
Младши потребител

Мнениеот satir » 23 Май 2008, 15:40

advokat_nikolov написа:...Вкъщи имам литература по Наказателно право за 1500 лв...
aз пък имам г*з, това не ме прави гъзар или пък педерас......
Последна промяна satir на 23 Май 2008, 15:48, променена общо 3 пъти
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии