начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

"Жена" юрист или "юрист" жена?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Добри юристи ли са жените?

Ако е жена, не става за юрист
9
17%
Може, стига да е юрист до 18ч, а после-жена
11
20%
Полът няма никакво значение
34
63%

Общо гласове : 54

Мнениеот vili_spasova » 10 Сеп 2008, 15:23

За горното - не знам колко жени са правили открития, но всичките мъже - откриватели са били РОДЕНИ от жени :wink:

Мисля, че това е достатъчно - а за анкетата - според мен полът няма никакво значение
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот pokerman » 10 Сеп 2008, 15:34

Ами не свършва спорът. Доколкото си спомням от часовете по биология за да се направи зигота освен яйцеклетка трябва и сперматозоид, а той от къде ли е дошъл ?! Я кажете че не се сещам :lol:
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот vili_spasova » 10 Сеп 2008, 15:37

Колега, да не привеждам примери от биологията за индивиди от женски пол, които се появяват на бял свят с вече оплодени яйцеклетки :wink:

Иначе да си поспорим - елате на срещата :wink: освен спор може да си спретнем състезание - който победи - той печели и спора :wink:
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот Гост. » 10 Сеп 2008, 15:42

pokerman написа:Ами не свършва спорът. Доколкото си спомням от часовете по биология за да се направи зигота освен яйцеклетка трябва и сперматозоид, а той от къде ли е дошъл ?! Я кажете че не се сещам :lol:

:lol: :lol: :lol: Тук, следваше да разгънеш и локума- тя е създадена от НЕГОВОТО РЕБРО, и .... :lol:

п.п. Вили е дала/ според мен/ най- конструктивното предложение.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 10 Сеп 2008, 15:46

ААААААААААА тука станало интересно , някои мъже направиха от мухата слон , може би щото им бе засегнат АЗ-ът :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот pokerman » 10 Сеп 2008, 15:50

Ако се обърнем към Библията там май имаше нещо подобно: " Хората вървяха, а жените ги следваха" :lol:
pokerman
Потребител

Мнениеот donna » 10 Сеп 2008, 15:57

pokerman написа:Ако се обърнем към Библията там май имаше нещо подобно: " Хората вървяха, а жените ги следваха" :lol:

Било то едно време .... :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Сеп 2008, 16:00

Някъде, ми се чини, еволюцията е "запецнала"....
Гост.
Старши потребител

Мнениеот pokerman » 10 Сеп 2008, 16:04

Много ме забавлява тази тема.
ОК. Едно време жените са били подтиснати, ами сега? Поосочете ми едно откритие направено от жена от 1960г. насам.
pokerman
Потребител

Мнениеот donna » 10 Сеп 2008, 16:05

Откритие ли ,боже жените са го открили в древни времена ,а то е ,че една умна жена винаги може да управлява един мъж ,че и да го направи на маймуна ,ако иска :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Сеп 2008, 16:19

donna написа:Откритие ли ,боже жените са го открили в древни времена ,а то е ,че една умна жена винаги може да управлява един мъж ,че и да го направи на маймуна ,ако иска :twisted:

:roll: :shock: :lol: :lol: :lol: това е .... "безспорен аргумент" :lol: :lol:

п.п. Милети, извинявай, че ти оспамих темата. :oops:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tino76 » 10 Сеп 2008, 16:22

"Каква била разликата м/у жената адвокат и питбул-а - еми питбула не носи червило" :) :) :) :)
Не стават жените за тази работа. Аз лично съм ползвал жени адвокати и ми е писнало от невротизирани, кльошави, злобни женички. Особено от по младите. Разсеяни са и не мислят по същество освен това са доста пристрастни по отношение на определена правна материя - основно в наказателното право.
При това ми прави впречатление, че мотивацията на младите студентки по право е на базата на лични преживявания и комплекси, насадени от родители и общество. Невротички и комплексарки още от ранна възраст.
Тежка професия за мъже. било е векове така. Това състояние в момента е ненормално.
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот pokerman » 10 Сеп 2008, 16:42

"освен това са доста пристрастни по отношение на определена правна материя - основно в наказателното право. "

Мислех, че това е само мое наблюдение, но щом има и второ значи , има и трето и четвърто и май наистина има нещо вярно :roll:
pokerman
Потребител

Мнениеот portokal » 10 Сеп 2008, 17:05

Бреййй, голяма тема, голямо нещо! :roll:
Относно "тежките професии за мъже" открай време се чудя нещо, а може и да съм го споменавала тук.
До 1997 г. можеше да се чуе, че нотариус било много хубава професия за жена. Разбирай - спокойна, еднообразна и няма нужда да е чак пък толкова добре платена.
Откакто се промени статутът на нотариусите и заедно с това - доходите им, но не и видът на работата(!), май никой вече не казва, че това е професия за жена.

Колкото до тежестта на адвокатската професия - едно време е била "тежка професия за мъж" учителската (а тя сега по-лесна ли е?), после - лекарската (виж, медсестра може, щот тя само помага и не и требе много акъл и квалификация, пък е и емоционално-милосърдно-грижлива, както се полага на жена). Също шивач, обущар, кондуктор, грънчар, инженер, архитект, счетоводител... все са били, предполагам, професии извънредно тежки и непосилни за слабите (а и неумеещи много добре да мислят) жени.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот pokerman » 10 Сеп 2008, 18:18

"pokerman, от това съществе преди Вас го очаквах, ама от Вас... "

И аз не съм го очаквал от юристи, ама делото беше факт и май не само едно :) Както и да е.
Колкото до гейовете, ами има си ги и вече не се крият, даже и награди печелят, при това са ни и колеги даже :lol:
pokerman
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 10 Сеп 2008, 20:57

Колеги, ние сме професионалисти, нека просто да си ги премериме..... :lol:
Сори, ама се сетих за оня виц за психиатрите....
Gabi1
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 11 Сеп 2008, 00:04

MariaMagdalena написа: А колкото до твърдението на Lion11 за географските и пр. открития - може би ако жените не бяха тотално потискани от строго патриархални общества в продължение на векове, щяха да постигнат много повече.

Я "да върнем малко часовника назад" :wink:
Човекът е възникнал преди има-няма 1-2 милиона години, в различните му там разновидности - австралопитек, хомо хабилис, кроманьонци, неандерталци и т.н. През почти всичките тези 1-2 милиона години човекът е живеел в социална организация, наречена..."МАТРИАРХАТ" (ха, оборете ме :wink: )
Кога се е появил патриархатът? Ами след последния ледников период - преди има-няма 10-на хиляди години.
Нека да сравним двете епохи. Какво имаме при матриархата? Каменна епоха, първобитно общество и супермизерия. Един ден обаче на мъжете им писнало и взели нещата в свои ръце. Създали ЦИВИЛИЗАЦИЯТА - градове, държави, огъня, колелото, обработката на металите, законите и т.н., та чак до компютрите и совалките.
ИЗВОД: ако го нямаше така мразеният от жените ПАТРИАРХАТ, сега все още щяхме да сме си в каменната ера и да ходим на лов за бизони :lol:

Горното го казах на шега - да не вземете сега да ме изкормите :lol:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 11 Сеп 2008, 00:23

Ами да - жената е виновна за изгонването от рая и за това трябва да бъде наказвана, докато свят светува. :lol: :lol: :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот riyva_evro » 11 Сеп 2008, 08:47

Призванието на жените е да са добри медицински сестри и учителки в детските градини. Също така и секретарки и деловодители в съдилища и прокуратури, в паспортни служби по МВР-тата, продавач-консултант в магазини за дрехи и бельо и така нататък. Кой каквото се сеща да допълва. Без да се обижда женското съсловие, но ми е направило впечатление, че съдиите от женски пол по бракоразводни дела обикновенно тайничко вземат страна. Няма да казвам коя. И едно леко допълнение - било ми е глупаво и нелепо да ме разиграва жена съдия или прокурор, на която умствения багаж не е колкото трябва, ама нали е облечена във власт - та се налага да се търпи. А сега приятен ден и умната. Работа ни чака. Успех на всички на трудовия фронт.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 11 Сеп 2008, 13:45

Май тона взе да се изостря. А започна толкова добре темата.... Май е по-добре да запазим шеговития тон на разговор, защото ако тук се разгори война между половете, май е ясно кой ще е победител. :lol: Най-малкото просто защото сме повече, пък и качествени. :wink: :lol:
Gabi1
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии