- Дата и час: 26 Яну 2025, 09:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно скритата камера
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Относно скритата камера
Може би имате право. Но само като се сетя за миналото на държавите от Източния блок ми се плаче.
Искам да ви цитирам част от предговора написан от Серафим Алексиев в книгата Наказателно право на проф. Долапчиев през 1994 г. :
"Запознат основно с правните проблеми на тогавашния СССР, разгледани в няколко негови публикации, проф. Долапчиев беше напълно наясно, че леден сибирски болшевишки ураган започва да опустошава България и да я превръща от цветуща държава в ПУСТИНЯ НА СТРАХА, БЕЗПРАВИЕТО И НРАВСТВЕНАТА ГИБЕЛ.
И предугаждаше незавидните перспективи за настъпващата тирания, когато България щеше да бъде ОТДАЛЕЧЕНА И ТВЪРДЕ БЪРЗО ОТКЪСНАТА ОТ ВЕКОВНАТА КУЛТУРА И НАУКА".
Така че преди да ме убеждавете в обратното, вземете Вие прочетете тия публикации на проф. Долапчиев за СССР от 1923 и 1926 г. и тогава ще разберете истината. Ще видим тогава какво ще ми кажете. Но Вие не четете, а само ми доказвате колко правилна е теорията на Ленин и поддръжниците му.
Искам да ви цитирам част от предговора написан от Серафим Алексиев в книгата Наказателно право на проф. Долапчиев през 1994 г. :
"Запознат основно с правните проблеми на тогавашния СССР, разгледани в няколко негови публикации, проф. Долапчиев беше напълно наясно, че леден сибирски болшевишки ураган започва да опустошава България и да я превръща от цветуща държава в ПУСТИНЯ НА СТРАХА, БЕЗПРАВИЕТО И НРАВСТВЕНАТА ГИБЕЛ.
И предугаждаше незавидните перспективи за настъпващата тирания, когато България щеше да бъде ОТДАЛЕЧЕНА И ТВЪРДЕ БЪРЗО ОТКЪСНАТА ОТ ВЕКОВНАТА КУЛТУРА И НАУКА".
Така че преди да ме убеждавете в обратното, вземете Вие прочетете тия публикации на проф. Долапчиев за СССР от 1923 и 1926 г. и тогава ще разберете истината. Ще видим тогава какво ще ми кажете. Но Вие не четете, а само ми доказвате колко правилна е теорията на Ленин и поддръжниците му.
- advokat__nikolov
Ех, Николов, интересно и в университета ли си такъв серсем какъвто се изявяваш по форумите. Жалко, че вече няма казарма да ти прогонят бръмбарите от главата.
- donchev
- Потребител
Аз Ви изнасям фактите. Цитирам видни личности, кавито са проф. Долапчиев и Серафим Алексиев. Жалко, че не е сред нас д-р Петър Джидров, виден социалдемократ.
- advokat__nikolov
е ко общо има виден ли е не е ли виде социал демократ...като не може да обели две думи на кръст ... примерно, пък като отричаш видни личности, особено без да си запознал с написаното от тях и приложението му, а кажи ся, кой постъпва глупаво(уф, че мека дума използвах)
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
Определението "социалдемократ" е оксиморон само на себе си.
И не изнасяш факти. Цитираш чужди мнения без да влагаш грам мисъл обективни ли са или не. Адски много ме дразни това позоваване на доценти и професори, особено когато им вадиш думите от контекста.
И не изнасяш факти. Цитираш чужди мнения без да влагаш грам мисъл обективни ли са или не. Адски много ме дразни това позоваване на доценти и професори, особено когато им вадиш думите от контекста.
Завърти си очите и си погледни между ушите!
-
impressed - Младши потребител
Бря, тарикат момче - четири страници дискусия.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
С две думи не подкрепям марксизма и ленинизма. Това е мое мнение !
Подкрепям капитализма и частната собственост. Да живее правовата държава, демократично управление и гражданското общество. И най-вече Европейският съюз.
Ленин е история. А ние, младите, сме бъдещето и не бива да се превръщаме в малки Ленинчета и малки Сталинчета.
Ех, че не е жив проф. Долапчиев. Този човек прави с мен чудеса, дори и днес на упражнение по Наказателно право.
Настоящото младо поколение ще носи в себе си и ще разпространява творчеството на този не просто професор, а една свята личност- Никола Георгиев Долапчиев.
Слагам край на тази тематика.
На какво, според вас, да наблегна по Търговско право.
Поздрави на Иван суперАдвоката- супер пичага е ! Както и на Палимсест.
Подкрепям капитализма и частната собственост. Да живее правовата държава, демократично управление и гражданското общество. И най-вече Европейският съюз.
Ленин е история. А ние, младите, сме бъдещето и не бива да се превръщаме в малки Ленинчета и малки Сталинчета.
Ех, че не е жив проф. Долапчиев. Този човек прави с мен чудеса, дори и днес на упражнение по Наказателно право.
Настоящото младо поколение ще носи в себе си и ще разпространява творчеството на този не просто професор, а една свята личност- Никола Георгиев Долапчиев.
Слагам край на тази тематика.
На какво, според вас, да наблегна по Търговско право.
Поздрави на Иван суперАдвоката- супер пичага е ! Както и на Палимсест.
- advokat__nikolov
advokat__nikolov написа:Кефя се на правото То е моето хоби.
Имаше тема тук, май точно в "Общи дискусии" и се казваше "Да поговорим за хобито на юриста", или нещо подобно... В пристъп на алкохолно откровение аз един ден си признах, че ... нямам хоби - слаб самоук скиор съм, наследих една колекция пощенски марки, ама не знам къде сега са класьорите, никакви игри (карти, шах, табла, билярд, зя футбол - сакън ) като хората не се научих да играя, ходя на риба заради манияте на сина ми , на младини (ама слабо казано, по-скоро..."преди "два-трийсет години" ) тренирах там едни 2 бр. "военно-приложни" спортове, като "при соца" отнесох тежка казарма по този случай , но всъщност единственото интересно нещо в живота ми е било правото Последваха две "ЛС" от различни хора ("ама ти сериозно ли, ама ти, верно, луд ли си ?!" ) + ледено мълчание (и явно неразбиране ) в самата тема и... аз се засрамих и си изтрих поста...
Понеже явно Николов обира повече негативи от мен, та аз плахо покрай него пак да си пробутам несподелената мъка... представете си, на мен (също като на Николов ) наистина ми е интересно правото
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
advokat__nikolov написа:
Пунишер, нямаше ме, щото ми сложиха, защото бях в положение на мнима неизбежна отбрана, за която съм сигурен, че модераторът, който ме наказа, без право на обжалване, никога не е чувал.
Защитаваш се, а някой си те наказва. Действията на модератора, който ме банна, ми напомнят за сакралния стадий, които не се доближават дори и до талиона и композициите.
То, лошо няма, gudio .
Като така и така ви е еднакво хобито, може ли да ми обясниш за "сакралния стадий"?
"Мнимата неизбежна отбрана" я преживях някак, "талиона и композициите" са ясни, обаче пусти "сакрален стадий" в действията ти, нещо ми убягва...
Ще се налага и аз да сменям хобито май, на стари години...
- Гост
Eдно хоби, но различни интереси - едни събират само български марки, други само стари пощенски марки, трети събират и съвременни... така сме и ние... с Адвоката
-
Колега Балуев,
като така и така сте с х`Адвуката в идейна общност...що не послуша дамата, да ни светнеш "сакралния стадий", ко ша рече?
като така и така сте с х`Адвуката в идейна общност...що не послуша дамата, да ни светнеш "сакралния стадий", ко ша рече?
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
Опс. Моя грешка. Може не gudio да е баннал уважаемия адв.Николов, даже, вероятно не е той. В тоз ред на мисли, и той не може да направи друго, освен да предполага.
- Гост
"Сакралното е свързано с животинския свят, доколкото той е светът, в който не съществуват забрани. Дълбокият смисъл на жертвоприношението следователно е връщането към сакралното, към света без забрани. В него се осъществява постигането на един "същностен елемент", разбулван благодарение на смъртта на жертвата. Този същностен елемент е непрекъснатостта, континуалността на битието. Според Батай човекът, разбира се, е прекъснато същество, същество, подчинено на дисконтинуалността, или, казано най-просто, смъртно същество. Но именно в/чрез смъртта той получава възможност за преодоляване на своята прекъснатост, на своята ограниченост и за трансцендирането й по посока на нещо, което надвишава неговата собствена прекъснатост - а именно, непрекъснатостта на битието. Тоест да се разтвори в една сакрална цялост. (Тук виждаме импликациите на един своеобразен оргиастично-органистичен мит за общността, или по-скоро мит за една парадоксална оргиастична общност, в който бихме открили логична изява, регресивната насока на теорията на Батай. Между впрочем Клосовски направо я определя като "сакрална общност"19 (общността, която всъщност трябва да бъде възсъздадена от Колежа по сакрална социология.) Създаването на сакралната общност означава преодоляването на изначалната прекъснатост на смъртните същества20. В този смисъл трансгресията е регрес - връщане към едно първично състояние, към сакрално-животинското. В същото време не бива да забряваме, че именно виждането на Батай за общността се оказва ключово за Жан-Люк Нанси и неговата радикална теза за "разтворината" общност. Нанси експлцитно заявява, че "несъмнено Батай е достигнал най-далеч в ключовия опит за съвременната съдба на общността"21). "Сакралното е именно непрекъснатостта на битието, разбулена за онези, които в някакъв тържествен обред приковават вниманието си върху едно прекъснато същество."
НЕЕЕЕЕЕЕЕ, ЕТО ТУК СЕ СТРЕЛЯ!
НЕЕЕЕЕЕЕЕ, ЕТО ТУК СЕ СТРЕЛЯ!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
-
, нали?!?
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Гъдьо, добре, че те има. Наистина, всъщност задълженията за нас......са наше хоби! Така както плувецът плува в морето, защото му е кеф и защото му доставя удоволствие, така и ние плуваме в Юридическо море, и то не защото ТРЯБВА да го преплуваме, а защото изпитаваме УДОВОЛСТВИЕ да плуваме в това море.
По данни на Хипел сакралния стадий е първият етап от историята на Наказателното право, който се характеризира с неразделеността на религията от правото, т.е. обществените норми. Посегателството срещу рода се смятало и за посегателство срещу Бога, а виновникът се пренасял в жертва на обиденото божество.
По данни на Хипел сакралния стадий е първият етап от историята на Наказателното право, който се характеризира с неразделеността на религията от правото, т.е. обществените норми. Посегателството срещу рода се смятало и за посегателство срещу Бога, а виновникът се пренасял в жертва на обиденото божество.
- advokat__nikolov
Ето - мисля, че всички разбраха какво е "сакрален стадий"
-
Абе "адвокате" Николов, хич бива ли да си такъв борсук?! чета ти писанията из форума и се чудя да се смея ли, да те съжалявам ли, или просто да не ти обръщам внимание поради възможността да си провокатор нарочно пишещ такива глупости (ама пък такава постоянност в каузата в продължение на години...)
Ако не лъжеш колко неща си изчел, явно си доста тъп, защото ако схващаше 10 % от написаното нямаше да пишеш такива простотии.. бива бива излагация, че и си вярва дори.. бре бре
Ако не лъжеш колко неща си изчел, явно си доста тъп, защото ако схващаше 10 % от написаното нямаше да пишеш такива простотии.. бива бива излагация, че и си вярва дори.. бре бре
- bastard
- Потребител
gudio написа::!: Ето - мисля, че всички разбраха какво е "сакрален стадий"
Не идеше реч за понятието, естествено, а за връзката му с 'дествията на модератора', тя нещо ми убягваше, и докато успея да проумея дълбините на замисъла...
Има и още доста неща, за които ми се щеше да питам, но нека да е друг път.
Да се уверя дали наистина искам да знам
- Гост
Бастард, уверявам те, че въобще не ме познаваш. Това, което четеш, е развлечение, а не знания. "Да ли схващам" ли ? Хаха, господинчо, аз схващам неща, които никога не си чел. Със знания мога да те удавя, без значение за какво говорим, стига да съм стигнал до него в университета.
Чел съм и съм схванал най-големите светила- Долапчиев, Михайлов, Ненов, Таджер, Андреев, Стойчев, Кучев, Павлова, Стайнов, Венедиков, а сега и Джидров и Кацаров, като последния го имам в оригинал. Не само съм ги чел, а съм ги научил, т.е. отделих си страшно много време и усилия за това, а ти ми се изс.а на труда. Имам си принцип-знанията- само за мен, не образовам хора, които не са си мръднали пръста и такива дето четат само от лекции, стига да не са ми приятели, защото самичък си търся отговор на въпросите, които не разбирам- с много труд и четене, ама четене, много четене, не съм спирал, защото, както казва Гъдьо- интересно ни е. А на такива като тебе, Бастард, и сакралния стадий е много да научиш от мен.
Няма да ти говоря за съвременни автори, защото трябва да изброявам до утре. Имам три рафта по 2 м с право, за цени нема да говоря, че имало криза Добре де, единият рафт с фототипни издания, както и оригинали с антикварна стойност-1000. Само коментара на НЗ от Ников/оригинал/ е 120. Кацаров- Систематичен курс по бълг. търговско право-80.
Е, че съм ги изгладувал-спор нема. Бая глад и студ си беше
Така че Бастард, дай да не си мерим кавалите за доктрина
Поздрави и ако съм бил груб значи съм се ядосал, т.е. съзнанието ми толкова е обхваното от едно движещо мотивче, че не можа да открие заседналия некъде контрамотив, т.е. въобще немаше борба на мотиви, движещия мотив разчисти пътя на яростта, която премина толкова лесно и бързо все едно беше Порше на аутобан, а съзнанието не намери помощта на контрамотива, т.е. на МВР , за да спре поршето.
Сега сериозно, вж. повече за мотива у Михайлов.
Забележка!
Влагам чувство за хумор, да не се тълкува като нещо друго.
Чел съм и съм схванал най-големите светила- Долапчиев, Михайлов, Ненов, Таджер, Андреев, Стойчев, Кучев, Павлова, Стайнов, Венедиков, а сега и Джидров и Кацаров, като последния го имам в оригинал. Не само съм ги чел, а съм ги научил, т.е. отделих си страшно много време и усилия за това, а ти ми се изс.а на труда. Имам си принцип-знанията- само за мен, не образовам хора, които не са си мръднали пръста и такива дето четат само от лекции, стига да не са ми приятели, защото самичък си търся отговор на въпросите, които не разбирам- с много труд и четене, ама четене, много четене, не съм спирал, защото, както казва Гъдьо- интересно ни е. А на такива като тебе, Бастард, и сакралния стадий е много да научиш от мен.
Няма да ти говоря за съвременни автори, защото трябва да изброявам до утре. Имам три рафта по 2 м с право, за цени нема да говоря, че имало криза Добре де, единият рафт с фототипни издания, както и оригинали с антикварна стойност-1000. Само коментара на НЗ от Ников/оригинал/ е 120. Кацаров- Систематичен курс по бълг. търговско право-80.
Е, че съм ги изгладувал-спор нема. Бая глад и студ си беше
Така че Бастард, дай да не си мерим кавалите за доктрина
Поздрави и ако съм бил груб значи съм се ядосал, т.е. съзнанието ми толкова е обхваното от едно движещо мотивче, че не можа да открие заседналия некъде контрамотив, т.е. въобще немаше борба на мотиви, движещия мотив разчисти пътя на яростта, която премина толкова лесно и бързо все едно беше Порше на аутобан, а съзнанието не намери помощта на контрамотива, т.е. на МВР , за да спре поршето.
Сега сериозно, вж. повече за мотива у Михайлов.
Забележка!
Влагам чувство за хумор, да не се тълкува като нещо друго.
- advokat__nikolov
|
|