- Дата и час: 25 Яну 2025, 02:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!
Колеги бъдете снизходителни към колежката "Елибор" тя е в сериозна криза и трябва да сме внимателни , вземе че се хвърли от някой мост ако много я ядосате. Нея я гони синдрома на старата мома , въпреки че има дете ( което явно е на N място по приоритет ). Тя така се оплака от живота си че не само не и завиждам нито за "върховната" практика която има в ЦЯЛА България нито за каквото и да е . Призна си че не е добре жената и е пред/сред нервна криза , макар че се чудя дали в съдебна зала си позволява така да вика ,както сама признава че прави и дали псува "насаме" съдията пък той ако чуел си е негов проблем....
Въобще препоръчвам на колежката поне 2 месеца санаториум и кални бани.
С уважение : д-р Нервозников
Въобще препоръчвам на колежката поне 2 месеца санаториум и кални бани.
С уважение : д-р Нервозников
- hnhn
- Младши потребител
tapizaushi написа:
....
Но тази техника се изработва за някакви си месеци, в най-лошия случай - година. Тези неща не се учат в училище и е нормално човек да ги сгреши, колкото и да са важни и колкото и да Ви изглеждат прости. Обратни разписки, адресати, до ...еди кой си...чрез...еди кой си, ама към адреса на втория, срокове и т. н. Ей такива неща, нормални и леки за вас, но огромна планина от неизвестност за един млад адвокат.
Не вземам страна в спора между elibor и mishi_83 и кой е крив и кой е прав от тях двамата лично. Но! Правя сравнение с младши съдиите и дори със съдебните помощници. На тях още на втория работен ден им се изсипват куп дела (поне по мое време беше така) и ако в "творбата му" (проект за определение или за решение или дори за съпроводително писмо) се пише "Информационен център" вместо "Гаранционен фонд" или ако дънките му са до средата на дупето - жална му майка.
Е, и да се крещи и псува е недопустимо, разбира се. Всички сме натоварени. Затова, нервното напрежение - в къщи. Но подозирам, че и моето възпитание би се поразклатило, ако на съдебния помощник му казвам да промени "Алианц" на "Армеец", а той ми говори за обективно съединени искове (прекрасно знам какво е).
-
error - Потребител
Off topic.
И аз определено съм "нервен човек", обаче се пазя "грешките, особено тъпите грешки" да ме изкарват извън кожата ми, защото всички грешим, а съм се нагледала достатъчно на "безгрешни" критикари и мрънкалници, за да не искам да бъда като тях.
Нищо лично към колежката 778899, наистина!
Госпожо, и аз самата съм нервен човек, в смисъл грешките, особено тъпите грешки, ме изкарват извън кожата ми!
И аз определено съм "нервен човек", обаче се пазя "грешките, особено тъпите грешки" да ме изкарват извън кожата ми, защото всички грешим, а съм се нагледала достатъчно на "безгрешни" критикари и мрънкалници, за да не искам да бъда като тях.
Нищо лично към колежката 778899, наистина!
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
....друго имах предвид, ама както и да е....
много далеч съм от мисълта да се категоризирам като "безгрешна"
.....не е важно!!!!!
.....не е важно!!!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Колежке elibor, всички се радваме, че сте толкова успяла в "цяла България" и толкова можеща, само че не всеки юрист иска да живее живот като вашия - учил 5 години и за какво - всички роми в цяла България да го познават, да го търсят по всяко време и да го бият когато отиде в провинцията; не всеки иска да има съсипан личен живот, да е разведен и да взема детети си по никое време от занималня и след време да се превърне в някакво изкривено същество и за какво ..за някакви си 2 500 лв, доколкото си спомням толкова пари вземате вие, и след години напрежение и нерви да се разболее, някои юристи имат себеуважение и не всеки би се гордял със себе си, ако е на ваше място!
- kelly_
- Нов потребител
kelly_ написа:mishi_83,
аз също ви поздравявам за взетото решение, постъпили сте много разумно и правилно,
според мен когато някой постъпи на работа, трябва освен да дава всичко от себе си, но и да се чувства добре в обстановката с колегите и след като не се чувства така, нищо не го задържа там,
колкото до въпросната колежка elibor, аз също бях на интервю при нея, като преди това реших тест с 10 въпроса. На самото интервю веднага ми стана ясно, че работата няма да ми допадне, защото въпросната адвокатка първо се държеше доста неадекватно, обясняваше ми как устата на адвоката не трябва да мирише, защото иначе ще бъде на едно ниво с обвиняемите цигани, разпитваше ме за костюма ми, обясняваше ми че много държи на външният вид, въпреки че нейният е потресаващ и точно на мен беше некоректно да ми обяснява за външен вид, тъй като смея да кажа че изглеждам доста добре. обясни ми също така, че ще се работи едва ли не нонстоп - след работа, събота и неделя, в такъв смисъл било добре , че нямам деца и едва ли не да се забрави за личен живот. обясни ми също така, че няма никакъв смисъл адвокат да практикува сам и че трябва да бъде подчинен на друг адвокат, защото сам няма да успее, като ми изтъкна доста странни доводи.... като цяло жената беше доста нервна и комплексирана,
затова колега единственото според мен, което трябва да направиш е да се радваш, че си се оттървал от такъв сериозен проблем, да забравиш за случилото се и да продължиш напред!! тази адвокатка не я мисли- тя вечно ще търси и вечно ще я напускат!
Благодаря ти - и аз се радвам за теб, че не си постъпил на работа там, което ти е спестило купища главоболия. Това за личния живот и за ....... и аз бях принуден да го слушам ежедневно, въпреки че незнам каква вина имам в случая. Поне имаш най-ясна представа за какво говоря!
Както и да е... Не искам да обиждам никого - човек се учи от собствените си грешки, докато е жив!
Последна промяна mishi_83 на 25 Мар 2009, 15:07, променена общо 1 път
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
elibor написа:...
не вярвах че някога ще прочета толкова дълъг пост, сефте ми е
аферим!
Последна промяна satir на 26 Мар 2009, 05:30, променена общо 1 път
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Не можех да не прочета какво ще напише Миши.
Е, няма да Ви ангажирам повече.
Само на колежката с костюма и външния вид искам да кажа, че й обърнах внимание, че имам абсолютно същия костюм като нейния - само, че друг цвят. Съжалявам, ако си е купила нещо, което не й харесва на нея. На мен ми харесва и си го нося.
За правописа - няма да се оправдавам - мисля, че написах, че няма да чета какво съм писала, защото не ми се занимава.
Прекалено много внимание отделих на Миши - не го заслужава.
П.П. Колеги, повярвайте ми и на мен не ми харесва как е оргънизиран денят ми, искам да се прибирам в 17, да ходя с детето си на кино, да си оправя личния живот и нервите. Не се хваля колко работа имам и къде пътувам. Напротив - оплаквам се. И аз искам да съм в София, да пиша 2 молби днес, да направя 5 справки и да стоя по цял ден във форума като някой от Вас. Само аз си знам как искам. Но за целта трябва да намеря някой, който да може да ми помага и да ме опознае, както са направили другите момичета и да разбере, че не съм толкова зла.
А Миши - това за Р беше прекалено. Ти си верно гадно копеле. Никога не съм й се подигравала, че не си е взела изпитите - напротив - обясних ти, че не е могла, защото като мен е бачкала други неща. И ти казах, че се налага да взема теб, защото е много натоварена и не може да насмогва да ми помага.
И аз не съм добре, но на теб мирогледа ти явно е зверски збъркан след като прочетох коментарите ти.
А повярвай ми не си прав за нещата, които твърдиш. Стана прав, след като ги коригира така както ти казах. И затова пуснах твоята молба - то просто нямаше друга. А за бащинството да ти кажа - ще есхумираме трупа - няма да стане както ти се биеш по гърдите че ще стане.
А подаръците от циганите - мога да ти ги препащам, ако искаш.
Сбогом!
Е, няма да Ви ангажирам повече.
Само на колежката с костюма и външния вид искам да кажа, че й обърнах внимание, че имам абсолютно същия костюм като нейния - само, че друг цвят. Съжалявам, ако си е купила нещо, което не й харесва на нея. На мен ми харесва и си го нося.
За правописа - няма да се оправдавам - мисля, че написах, че няма да чета какво съм писала, защото не ми се занимава.
Прекалено много внимание отделих на Миши - не го заслужава.
П.П. Колеги, повярвайте ми и на мен не ми харесва как е оргънизиран денят ми, искам да се прибирам в 17, да ходя с детето си на кино, да си оправя личния живот и нервите. Не се хваля колко работа имам и къде пътувам. Напротив - оплаквам се. И аз искам да съм в София, да пиша 2 молби днес, да направя 5 справки и да стоя по цял ден във форума като някой от Вас. Само аз си знам как искам. Но за целта трябва да намеря някой, който да може да ми помага и да ме опознае, както са направили другите момичета и да разбере, че не съм толкова зла.
А Миши - това за Р беше прекалено. Ти си верно гадно копеле. Никога не съм й се подигравала, че не си е взела изпитите - напротив - обясних ти, че не е могла, защото като мен е бачкала други неща. И ти казах, че се налага да взема теб, защото е много натоварена и не може да насмогва да ми помага.
И аз не съм добре, но на теб мирогледа ти явно е зверски збъркан след като прочетох коментарите ти.
А повярвай ми не си прав за нещата, които твърдиш. Стана прав, след като ги коригира така както ти казах. И затова пуснах твоята молба - то просто нямаше друга. А за бащинството да ти кажа - ще есхумираме трупа - няма да стане както ти се биеш по гърдите че ще стане.
А подаръците от циганите - мога да ти ги препащам, ако искаш.
Сбогом!
- elibor
- Младши потребител
Браво!
Ето затова в съда трябва да се чуят и двете страни. Радвам се как като се изказа и Елито ситуацията стана по-разбираема, че то инак звучеше, малко нещо като на кино. Не че, разказът на Елибор не звучи като психотрилър, ама нейсе. Не е чак толкова стресираща професията на адвоката, младежи и девойки /най-вече девойки, бъдещи майки/, не се отчайвайте! Има си време за всичко, стига човек да поиска. Е, ако непременно искате занималня за 300 лева на месец - трябва да се избира - или занималня от която да взимам детето в 20 ч., или обикновена занималня, взимам детето в 18ч. най-късно и след това играем "не се сърди човече" до 20 ч. Така спестявам едни 300 лева на месец, което може би си е едно дело /зависи/, но най-важното е, че детето е адски доволно. И понеже зная, че има и други работохолици, прав е да ме извинява колегата който го беше написал, че не ми се търси сега как му беше името, но един ден детето на Елибор, хич няма да е благодарно за скъпата занималня.
Та това, което исках да кажа - нашата професия е хубава, бе хора, интересна е и никак не е скучна и т.н., но само докато ни е приятно да я работим и не ни превърне в невротици. По-малко дела, по-малко пари, но да познаваме и близките си, защото някои от тях ще си отидат, докато ние ставаме богати, други пък ще порастнат без да ги опознаем, а и ние тях и за какво ни е тогава това богатство. / или пък, пази боже ние ще се чалнем и тогава, о ужас, някой друг ще ни харчи парите!/
Айде, чао, и умната! И между другото не знаех, че само цивилистите правят разлика между "обект" и "субект". Шегичка! Че и моето чувство за хумор е като на Луканов.....
Ето затова в съда трябва да се чуят и двете страни. Радвам се как като се изказа и Елито ситуацията стана по-разбираема, че то инак звучеше, малко нещо като на кино. Не че, разказът на Елибор не звучи като психотрилър, ама нейсе. Не е чак толкова стресираща професията на адвоката, младежи и девойки /най-вече девойки, бъдещи майки/, не се отчайвайте! Има си време за всичко, стига човек да поиска. Е, ако непременно искате занималня за 300 лева на месец - трябва да се избира - или занималня от която да взимам детето в 20 ч., или обикновена занималня, взимам детето в 18ч. най-късно и след това играем "не се сърди човече" до 20 ч. Така спестявам едни 300 лева на месец, което може би си е едно дело /зависи/, но най-важното е, че детето е адски доволно. И понеже зная, че има и други работохолици, прав е да ме извинява колегата който го беше написал, че не ми се търси сега как му беше името, но един ден детето на Елибор, хич няма да е благодарно за скъпата занималня.
Та това, което исках да кажа - нашата професия е хубава, бе хора, интересна е и никак не е скучна и т.н., но само докато ни е приятно да я работим и не ни превърне в невротици. По-малко дела, по-малко пари, но да познаваме и близките си, защото някои от тях ще си отидат, докато ние ставаме богати, други пък ще порастнат без да ги опознаем, а и ние тях и за какво ни е тогава това богатство. / или пък, пази боже ние ще се чалнем и тогава, о ужас, някой друг ще ни харчи парите!/
Айде, чао, и умната! И между другото не знаех, че само цивилистите правят разлика между "обект" и "субект". Шегичка! Че и моето чувство за хумор е като на Луканов.....
- vega
- Потребител
Аз затова казах "нищо лично".
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Збравих да те питам - да не би да се учудваш, че не си разполагал с цялата база данни - сега и нея щеше да си отмъкнал.
А това, което си направил, не е ли изнасяне на информация.
Аз не мога да го квалифицирам, защото съм без покритие - ще разчитам на тебе, Миши
Аз не мога да го квалифицирам, защото съм без покритие - ще разчитам на тебе, Миши
- elibor
- Младши потребител
!!! /към portokal/
Последна промяна 778899 на 25 Мар 2009, 14:55, променена общо 1 път
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
elibor написа:А Миши - това за Р беше прекалено. Ти си верно гадно копеле. Никога не съм й се подигравала, че не си е взела изпитите - напротив - обясних ти, че не е могла, защото като мен е бачкала други неща. И ти казах, че се налага да взема теб, защото е много натоварена и не може да насмогва да ми помага.
........... Може би за това съм "гадно копеле", защото не споделям циничните ти възгледи и не се вписвам в извратеното ти и болно съзнание?!?!
Не смятам да ти отговарям повече - надявам се това да е последният контакт по между ни. Определено за теб няма никаква надежда...
Последна промяна mishi_83 на 25 Мар 2009, 15:08, променена общо 1 път
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Няма да се намесвам в спора МИШИ срещу elibor,
искам да кажа само на Миши, да не се отчайва и ако сега имал проблем, то следващият път може би нещата ще тръгнат по вода..., elibor, вярвам ще реши проблема си в семейството, който явно й се отразява на работата,а мисля професионалиста не би допуснал това да пречи на семейството, искрено й желая да се справи сама със себе си...
Бих споделил, че първият ми работодател беше холерик, до степен на патологични прояви, което се отрази сериозно и моделира в мен изродена представа за управлението на персонала, което се отрази на последващите ми отношения с подчинени. Признат грях, не е грях, ам аз също съм дивял и викал и чупил съм столове, и папки през прозорец съм мятал и т н, и твърдя, че това не е дало положителен ефект, няма да цитирам ред светли умове в областта на мениджмънта на персонала,ама твърдя, че такова отношение не извлича потенциала на служителите,напротив капсулира го, което не се словосъчетава с рацио....
Миши дерзай, живота е прекрасен щото е шарен ...и не съжалявай за грешките си, те те оформят като Личност...
искам да кажа само на Миши, да не се отчайва и ако сега имал проблем, то следващият път може би нещата ще тръгнат по вода..., elibor, вярвам ще реши проблема си в семейството, който явно й се отразява на работата,а мисля професионалиста не би допуснал това да пречи на семейството, искрено й желая да се справи сама със себе си...
Бих споделил, че първият ми работодател беше холерик, до степен на патологични прояви, което се отрази сериозно и моделира в мен изродена представа за управлението на персонала, което се отрази на последващите ми отношения с подчинени. Признат грях, не е грях, ам аз също съм дивял и викал и чупил съм столове, и папки през прозорец съм мятал и т н, и твърдя, че това не е дало положителен ефект, няма да цитирам ред светли умове в областта на мениджмънта на персонала,ама твърдя, че такова отношение не извлича потенциала на служителите,напротив капсулира го, което не се словосъчетава с рацио....
Миши дерзай, живота е прекрасен щото е шарен ...и не съжалявай за грешките си, те те оформят като Личност...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
Постингът е изтрит, поради отпадане на причината за него.
от mishi_83 на 25 Мар 2009 03:15 pm
Коригирах си мненията и жалко, че не успях да се овладея!
Последна промяна error на 25 Мар 2009, 15:27, променена общо 2 пъти
-
error - Потребител
elibor написа:Збравих да те питам - да не би да се учудваш, че не си разполагал с цялата база данни - сега и нея щеше да си отмъкнал.
Е, не...просто не мога - за последен път ще ти отговоря. Тези неща са в пощата ми и то не защото съм ги "отмъкнал" или съм "изнесъл информация", а защото работих върху тях вкъщи, след работно време. Все пак ти нали твърдеше, че не съм си свършил работата, пък се оказа, че съм отмъкнал информацията ти? Ставаш смешна елибор - по-добре да спрем до тук и да запазим "благия" тон на анонимността!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Приятелю, стига толкова. Казахте си, каквото имаше, не прекалявайте, колкото и да се чувствате засегнат. Никога не говорете нещо повече от това, което е безусловно необходимо да кажете.
- system
- Активен потребител
Мдааа... Прав е Систем .Тъкмо щях да натракам нещо в този смисъл. Поозаптете се малко.
П.П. Миши, добре постъпи! Това го пиша след корекциите, които си нанесъл.
П.П. Миши, добре постъпи! Това го пиша след корекциите, които си нанесъл.
Последна промяна ykovachev на 25 Мар 2009, 16:01, променена общо 1 път
- ykovachev
- Активен потребител
Нямам намерение да споря с никого! Коригирах си мненията и жалко, че не успях да се овладея!
Съжалявам, че трябваше да ставате свидетели на подобни махленски свади. Темата имаше съвсем ясно послание, но се изроди в друга насока!
Казах достатъчно, ако модераторът реши може да я заключи/изтрие - нямам нищо против!
Хубав ден на всички!
Съжалявам, че трябваше да ставате свидетели на подобни махленски свади. Темата имаше съвсем ясно послание, но се изроди в друга насока!
Казах достатъчно, ако модераторът реши може да я заключи/изтрие - нямам нищо против!
Хубав ден на всички!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Здравейте, всички участващи в този форум! Прочетох от край до край всички мнения с огромен интерес! Самата аз имам счетоводна къща и дете на 8 години. НИКОГА до сега не съм си позволявала да излезна извън кожата си комуникирайки с когото и да е от хората които работят за мен. Също така не смятам, че едно доказване на "кой кой е" представлява авторитета на ръководителя. Всяко изтъкване на виж МЕ - говори за здрава комплексарщина която веднага се засича от напрегнатите служители и вместо уважение и респект се получава точно обратното. Вече и на учениците им е ясно, че има прогрес когато има екип! На никого не са нужни семейни жертви за да се докаже колко е велик, още повече на малките деца които толкова много ни копират и искат да са като мама или като тате. Нека не създаваме душевни инвалиди защото не можем да си надвием на ината!!!
А една брояща се за ръководител персона която не може да се овладее......просто не е за там - да не говорим за куп ЕЛЕМЕНТАРНИ правописни грешки които допуска при писането. В ЮФ с какъв изпит приемаха???? Аз съм икономист и просто си питам....... Отново подчертавам - не коментирам ничие изказване по темата - но се радвам, че има такива форуми за да си сверя часовника! На всички желая успех и да намерят този път който те си представят, че ще ги доведе до изпълване на мечтите им! Бъдете по-добри!
А една брояща се за ръководител персона която не може да се овладее......просто не е за там - да не говорим за куп ЕЛЕМЕНТАРНИ правописни грешки които допуска при писането. В ЮФ с какъв изпит приемаха???? Аз съм икономист и просто си питам....... Отново подчертавам - не коментирам ничие изказване по темата - но се радвам, че има такива форуми за да си сверя часовника! На всички желая успех и да намерят този път който те си представят, че ще ги доведе до изпълване на мечтите им! Бъдете по-добри!
- bedford
- Нов потребител
|
|