начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Вече не полицай, но в същото време истински българин

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Вече не полицай, но в същото време истински българин

Мнениеот portokal » 08 Окт 2008, 16:05

Он човеко за градскио транспорт ти говори, не за парното.
Парното и тока не ги е коментирал. :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gudio » 08 Окт 2008, 16:08

За градскио траспорт да пита kalahan по въпросите за плащането / неплащането и какво се случва дори когати си платил / дупчил билет и пр. Контрольорите не смеят дори да попитат ром дали има билет. :P :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 08 Окт 2008, 16:32

Lion11 преля чашата , гъдю не е расист няма нищо растко в думите му , ако те дразни това ,че е реалист твой проблем , но не го обиждай тук.

Расизъм е дискриминация спрямо личности, обществени групи, части от населението или групи хора, политика на преследване, унижаване, опозоряване, насилие, подстрекаване към вражда и омраза, разпространяване на опорочаващи сведения и нанасяне на вреди според цветът на кожата, етническата, религиозната или националната принадлежност.

Къде видя расизъм спряма лицата опетнили държавни символи ,това че да речем се водят малцинство ,това дава ли им право да правят това .

Думи нямам . За гъдю ,не се занимавай с тоя той няма да разбере .
donna
Старши потребител

Мнениеот gudio » 08 Окт 2008, 18:16

Малко се позанимах - делнах му мненията :wink:, не защото нападна мен, а Мандаринката... За градския транспорт може и да е прав 8) - избягвам да ползвам такъв :lol: :lol: :lol: Той обаче явно е осведомен по въпроса - редовен потребител на гр. транспорт е. Сигурно такъв ще си и остане дълго-дълго 8)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 08 Окт 2008, 18:21

Бооже ама ти си делнал такива смехотворки /опс да не обидя лион простотии ,които е написал /щяха да останат за поколенията ,ами сега :D
donna
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 08 Окт 2008, 19:55

gudio написа:За градскио траспорт да пита kalahan по въпросите за плащането / неплащането и какво се случва дори когати си платил / дупчил билет и пр. Контрольорите не смеят дори да попитат ром дали има билет. :P :lol:

Преди 4 години работех в едно предприятие в Люлин и тъй като тогава живеех на ХМС в Младост, ми се налагаше да ползвам автобус 111 (то имаше и маршрутка, но с тази заплата...) всеки ден...Стигнеше ли Хавтобуса до Факултето и Люлин, всеки път се накачулваха една тумба роми - служители на "ДИТЦ", "Чистота", "Василка" и т.н., с метлите...вервайте ми, никога, ама никога не съм ги виждал да дупчат билет :wink: :evil:
Сега чат-пат ползвам градския транспорт, когато ходя по описи и няма взискател или вещо лице да ме повози, че имам едно малко конфликтче с ДАИ :wink: (абе мисля дали и там една наредбичка да не обжалвам...но като гледам своя "успех" с наредбата за градскиот транспорт :cry: -тц, не смятам да повтаря упражнението), та когато ходя до Малашевци, Подуяне и т.н. - вервайте ми, никога не съм виждал ром да дупче билет. Сигурно всички са с карти :lol:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот diaida » 08 Окт 2008, 22:11

gudio на 08 Окт 2008, 16:08
... Контрольорите не смеят дори да попитат ром дали има билет. :P

Това сведение от коя година е? За последната - близо година съм свидетел поне на 20 случаи на глоби в градския транспорт на цигани. Последния път дори бяха цяла група. По-интересното, е че си платиха!
За незаконните строежи - докато други строят незаконно хотелски комплекси и бизнес сгради, ромите строят бараки или паянтови къщи с цел подслон при липса на друго имущество.
Някъде напред в темата имаше една хубава приказка, че не са проблем циганите, а циганския манталитет на българите. Както и оня клип, дето някой беше пуснал в темата - българин, дето куфее на най-долно качество циганска чалга ...
Интеграцията им няма да стане бързо, но някога все ще стане при добро желание, средства и правилни действия. Но няма да стане при никакви действия!
За сега повечето хора слагат на този етнос просто една дамга, без никакви решения как да се преодолее проблема. Онези дотирани фондации и организации имитират дейности, правят разни никому неизвестни семинари и други безсмислени акции, хвърлят прах в очите и на самите малцинства и ... толкова! А проблема наистина е сериозен и се движи с лавинообразна скорост.
Сега Франция плаща огромни средства за социални помощи на подобни етноси, те се множат и размножават, а средствата на държавата потъват и то в огромни размери.
За да не стигнем до преодоляване, трябва сериозна стратегия. Има хора на които им се плащат държавни и европейски средства за това. Да седнат и да си свършат работата!
Ние ако ще да се изпотрепем тук, няма да оправим нищо!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 08 Окт 2008, 22:31

gudio, я обясни на diaida как се събира вземане по кредит, отпуснат на Бай ром :mrgreen:
Плащат ли, плащат...точно като глобените в нейния пример роми в градския транспорт... :mrgreen:
kalahan2008
Активен потребител

Re: Публични вземания - ЧСИ

Мнениеот Гост. » 09 Окт 2008, 00:07

Към Балуев и Калахан,
След три месеца / АДВ, НАП.../ ЧСИ ще могат да събират И публичните вземания? Обслужвам две ДП, та 167 т.7 :) и за мен е по интересно друго- събирането ще става по реда на ДОПК, т.е. липса на такси, разноски
Нещо повече да ми кажете?

п.п. Въпросът ми е иницииран от една среща днес с член на СК на ЧСИ.
И, Балуев, бях сериозно изкушена :oops:, но се въздържах. А и нямах време, инак :lol:
Последна промяна poli_g на 09 Окт 2008, 10:27, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 09 Окт 2008, 02:29

Ами че то и сега е възможно - чл. 2, ал. 2 и 3 ЗЧСИ :wink:
След дълги и разгорещени дебати се реши, че публ. вземания се събирали по реда на ДОПК, а не ГПК (с което не съм съгласен, но карай :wink: - кой ли пък ме пита мен)
И тъй като скромно мога да заявя, че поназнайвам изп. процес по ДОПК малко повече от ЧСИ :oops: затова и си влязох в старата роля на мизерно ПИ (само че вече не към АДВ, а към ЧСИ).
Засега няма ни една жалба, но още с първата ще настане шок и ужас - защото тогава действията на ЧСИ ще се окаже, че се обжалват не пред окр. съд, а пред...изп. директор на АДВ (а скоро - ТД (май :roll: ) на НАП)
А не ми се мисли и как ще разгласяваме съобщенията по чл. 32 ДОПК...абе мани :wink: - не ми се мисли.
Я аз да пусна аз едно виртуално делце във виртуалното деловодство. :wink:
А за липса на такси, разноски...мечтай си :lol:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivankavrakov » 09 Окт 2008, 08:33

Преди два три дена се зачетох ва темата и се въздържах от коментар. Но като гледам нейното развитие нещо от вътре ме кара и аз да изкажа "меродавно " мнение.
ПИСНАЛО МИ Е ОТ ЦИГАНСКИ РАБОТИ!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Едно нещо или ще го правим като хората, или въобще да не се захващаме с него! Или ще имаме правова държава или ако нещем да оставим киминалният контингент да ни управлява, както той си знае!
Писна ми всеки пиян г.. да вряка, че са му нарушени човешките (пиянските) права!
За тези, които се гаврят с националните символи, трите години по НК са малко - най-малко 10 с тежък физически труд в каменоломните!
Същото бих казал, ако извършителите бяха не-цигани.
И понеже сме си д...давци, питам "уважаваните" ромски лидери, как щяха да реагират, ако беше съдрано знамето на ЕС?! :twisted: :twisted: :twisted:
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот dideto » 09 Окт 2008, 08:36

... и какво - три години и при приложение на чл.78А от НК, се налага глобичка.....
dideto
Младши потребител

Мнениеот dideto » 09 Окт 2008, 08:39

... а пък за непълнолетните се полага още по-голямо поощрение - "обществено порицание" и те се кефят, че са ги "казвали" по радиото...
dideto
Младши потребител

Мнениеот gudio » 09 Окт 2008, 09:12

poli_g написа:п.п. Въпросът ми е иницииран от една среща днес с член на СК на ЧСИ.
И, Балуев, бях сериозно изкушена , но се въздържах. А и нямах време, инак

:roll: :?: От какво си била сериозно изкушена - да се оплачеш на члена от мен ли ? :D :lol: :lol: :lol:
Иначе по въпроса - няма особени разногласия, че в рядката хипотеза на възлагане за събиране на публични вземания от съотв. орган на ЧСИ, трябва да се действа по ДОПК, а в случая, когато публ. вземания се събират като присъединени по чл. 191 ДОПК / 358 ГПК, се върви по ГПК.
Аватар
gudio
Активен потребител

Re: Публични вземания - ЧСИ

Мнениеот Гост. » 09 Окт 2008, 10:24

ОК, Гъдю- това ми е известно/ за конкуренцията/ пък и попрочетох нормата..
Обаче- нищо не каза за такси и разноски, а с оглед написаното от Калахан- това ми е важно. То и това са ми притесненията, пък човека чака отговор/ какво да правиш, не мога да му отрека, че е предприемчив, а и ние имаме доста за събиране, ежегодно и като прибавим и стари не събрани от АДВ- бройката става внушителна!/.
До настоящия момент п-вото за нас си бе безплатно... а сега?
Ако искаш, може да отделиш тези четири поста в отделна тема или да продължим на ЛС/ но по-късно, че всички имаме работа/.

п.п. онова си е закачка, но ти като се хвана за думата, нейсе.... никакви оплаквания, нищо подобно... :oops:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 09 Окт 2008, 20:47

Чл. 84 ГПК се отнася за производството по ГПК, а не по ДОПК. И дори и там държавата е освободена само от ДТ, но не и от разноски.
В ДОПК, ЗЧСИ, ТТР ЗЧСИ и ЗСДВ няма изрична норма, която да освобождава държавата от внасяне на такси по изпълнението, осъществявано не от АДВ, а от ЧСИ. Това може да се обоснове евентуално само по тълкувателен път.
kalahan2008
Активен потребител

Re: : Публични вземания - ЧСИ

Мнениеот Гост. » 09 Окт 2008, 22:55

:roll: Калахан- впечатлена съм от познанията ти/ не за първи път го признавам/. Разбрах те, и благодаря!

п.п. Колеги, моля да ме извините, че нахълтах в тази тема със страничен въпрос. :oops:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Logan » 10 Окт 2008, 00:24

diaida ясно като бял ден си личи пристрастността ти по стеклата се дискусия за въпросния етнос.Достатъчно е да се прочете поста ти за малката Стефка за да стане ясна тъй емоционалната ти гледна точка по въпроса.Прекалено емоционално подхождаш по въпроса със сигурност заради все още таените спомени по горепосоченото ромче.Евала за постъпката ти , евала на момиченцето ,че е излязло с твоя помощ от тази помия в която е била благодарение на родителите си (които също са роми) и се е спасило от още по-голямата помия която вероятно я е очаквала ,но не съди за този етнос само по спомените ти за нея.И аз познавам свестни роми , много симпатични и добрички ,но са малък , много малък процент.Надявам се да си останат все същите.Но замисли се колко много други хора страдат заради своеволията на нашите роми.По селата е ужасно , възрастните българи живеят в непрекъснат страх , а това е нещо ужасно за възрастен човек с нестабилно едвам кретащо здраве.Случай на кражби , побоища , изнасилвания има много.Имаше случай до близко мое село в който една баба (вдовица) бе редовно тормозена от група млади роми крадящи и от кокошките.Веднъж бабата излязла със стара пушка да ги сплаши , това ги озлобило още повече и те и нанесаха такива тежки телесни повреди ,че горката самотна женица не можа да се справи.Дори не помня дали нямаше и следи от изнасилване.Чужди граждани притежаващи имоти у нас се оплакват от непрекъснати кражби докато ги няма ,а помня и случай на напълно изнесена цяла къща тухла по тухла.Аз съм бил ограбван и заплашван от цигани , брат ми също , най-добрия ми приятел също.Приятел на баща ми , пазач , бе уволнен защото прострелял след отказ да спре в крака ром опитващ се да краде във военен завод.Разбирам напълно donna ,въпреки че го показва по по-агресивен начин.Нищо против ромите нямаме ,но ни е страх от такива хора ,и с основание.Lion , моля те , не се излагай.Защо пишели и подчертавали в статиите когато ром извърши престъпление ли ?Защото трябва да се знае , това е като да отиде циганина Марин в Англия да краде , но нали има българско име и го пишат български крадец.Въпросния Марин носи някак си слава на България нали ?И щом толкова много те интересува поразрови се в интернет и ще намериш много статии за българи педофили , и да , хванати и осъдени.А какво ще кажеш за случая с Даниела от Нови пазар ?Или това е нищо ?
Logan
Потребител

Мнениеот Гост. » 10 Окт 2008, 01:10

:roll: Уау, не по малко емоционално, да ме прощавате. Колега?
Та, на въпроса директно- на мен, предполагам и на повечето тук, това ми е работата - за какво се повдигат обвинения? основно пр.п/в собствеността/ да не кажа кокошкарски, но стигнали до с.з./, телесни повреди, тук таме някое изнасилване или блудство/ това е рядкост, не за друго- те си имат "железни" закони в това отношение- неписани . Има и други престъпни деяния... за които ще замълча.
Мда, и преобладаващо УБДХ-ата, знаете боя и емоционалните истории са им в кръвта- какво да ги правиш, нрави. Целият им живот, е като един латино- сериал.
И какво? Да им се откаже защита? И защо?
Та, това е просто... работа!Или да ги оставим да изгният? Несериозно е.

"Във всяко стадо има мърша"- народа го е казал, но не можеш да кажеш че цялото стадо е от мърши.

Пък темата отколе се измести, според мен не и в правилната посока. Щото видиш ли, българинът бил не/виновен, но отнесъл 78а, те били виновни- ама що така нещо липсва ОА?
За мен този дребничък факт е достатъчен- няма ОА! Разследващия, под зоркия надзор на прокуратурата/ кого ли заблуждавам за надзора?!/ не е привлякъл бай м-ангал/ цитирам Калахан/, после обвинението не е сътворило ОА/за какви, къде по-дребни неща пише!/ , няма образувано и НОХД- нищо такова не прочетох.
Просто ни бе пейстнат един линк- препратка към вестник. Не знам кой е автора на темата, но бе доста спекулативна тази заигравка.
А, на вестници, да ме прощавате, дори за времето не вярвам.

п.п. Хей, тук да няма сега и някой журналист, че съвсем я закъсах. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот diaida » 10 Окт 2008, 01:35

от Logan на 10 Окт 2008, 00:24
diaida ясно като бял ден си личи пристрастността ти по стеклата се дискусия за въпросния етнос. ....

Да, Логан. Права си за всичко, което казваш. А, за Стефка не съм само аз причината да успее. Далеч съм от мисълта да си припиша някакви геройски постъпки, още повече че самата аз съм била на 19 год. тогава и съм действала напълно импулсивно. Написах го, защото Донна ми препоръча да си ги прибера (циганите) в къщи ... и исках да й кажа, че съм прибирала всъщност...
След мен още много хора са помогнали на Стефка, за да стигне до някъде, по-далече от коптора на махалата или до околовръстното, където стигат обикновено тези деца от тези домове.
За останалото - кражбите, убийствата, изнасилванията и т.н. съм съгласна, не си затварям очите, знам го! Не случайно публикувах и таблица със статистика и от нея е видно процентно как стоят нещата.
Не трябва да забравяме, обаче че в залисията на тежката криза (90-96г.) а и след това никой ни най-малко не се сещаше, че има сериозен проблем с този етнос у нас, а и не само с него. В тези години имаше далеч по-страшни неща, престъпления и престъпници. Да не говорим, че глада прави и от най-почтения човек чудовище, когато се касае за прехраната и за покрива над главата му. Именно в тези години, така да се каже "изпуснахме каруцата" и от тогава ... "пътища много".
Когато през 2004-2005 вече се виждаше светлинка в тунела за членството ни и започнаха да пристигат пари по разни фондове за тези етнически групи се намериха и усвоители, явно не много успешни - дали поради неможене или нежелание - кой знае!? Но вина носим и ние. Като имаме самочувствието на по-образовани и възпитани, а и като добри домакини в страната си, наше задължение е било още преди години да спредприемем някакви мерки. Какви точно не мога да знам - има си хора завършили социални науки. Ако нямаме специалисти, все някой ще ни разработва проектите и системата, но нещо трябваше да се направи. Средствата да не отиват у бай Киро, бай ром или други подобни "защитници".
О-вния проблем и при тези хора - циганите (а и при нас) е заниженото с пъти образование и духовно ниво.Това си е проблем и сред самите нас. Гледаме всички как от година на година с една дума народа ни опростява. Изпростяват и циганите ни - и те тук живеят. Докато не се намери начин да се вкарат в училища, да се образоват, да се научат да се интегрират в някаква нормална среда, нищо няма да се оправи. А сами няма да успеят.
А ние, ако искаме да се отлепим от 19 век и най-сетне да влезем в с лъвски скок 21 ще трябва да сме по-систематични във всичко, което се прави. Нещата може да станат бавно, но по-добре да правим нещо, отколкото да чакаме да се оправят циганите самоиндикално.
Писах и по-горе, че за това си има министерство, агенции, дирекции и какво ли не още с хора на които им се плаща. Да седнат и да си свършат работата.
Аз не мога да мразя някого, както и не мога да го харесвам само заради етноса.
Като се случи някоя простотия в чужбина от българи или цигани, еднакво ме е става срам. В първия случай, че българи са го направили, във втория - че нищо не сме направили достатъчно, за да не се случва.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии