- Дата и час: 24 Яну 2025, 00:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
право!къде?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
право!къде?
Искам мнения моля ви!
Кой от правните факултети е по-добър-този във Велико Търново или този в Благоевград.....пред дилема съм......помогнете ми
Кой от правните факултети е по-добър-този във Велико Търново или този в Благоевград.....пред дилема съм......помогнете ми
- marielka223
- Нов потребител
И двата не струват. Единственият правен факултет, който става за нещо в България е в СУ "Св. Климент Охридски". Ако се съмнявате, погледнете обявите за работа - в 90% от тях изискването е да си завършил СУ.
- elenakotzeva
- Потребител
elenakotzeva написа:И двата не струват. Единственият правен факултет, който става за нещо в България е в СУ "Св. Климент Охридски". Ако се съмнявате, погледнете обявите за работа - в 90% от тях изискването е да си завършил СУ.
Това, че според Вас в обявите има такова изискване, основание ли е да се игнорират другите висши учебни заведения? Ако сте юрист, подбна квалификация от ваша страна мисля, че е неправилна. Всеки се доказва с придобитите знания и умения, а не с това къде е завършил.
Marielka223,
Пожелавам Ви успех при кандидатстването независимо в кой университет !
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Елена Коцева била ли сте в Търново? Прочетохте ли обявите във вестник Борба? Главния прокурор къде преподава? Всъщност вие рекламирате своя университет ли? От друга страна добре ви разбирам Аз като работодател наемам само завършили СА "Д.А.Ценов" останалите не струват ))
- prnedev
- Активен потребител
Много съм далече от мисълта да споря кой университет "струва" и кой не. Въпросът беше кой от университетите- Благоевградски или Търновски да бъде предпочетен. Аз самата съм възпитаничка на ЮЗУ. Смятам, че този университет ми даде добра теоритическа подготовка и бих Ви препоръчала да се запишете да учите там. Естествено, че се носят всякакви мнения за това как се купували изпити там, а къде не се купуват? Преподавателският екип за мен е изключително добре подготвен и може да Ви даде много. Аз самата не страдам от липса на работа от момента, в който съм завършила. Освен това според мен, висшето образование е до голяма степен самообучение ако Ви се учи то съм сигурна, че ще станете добър специалист, независимо кой университет ще предпочетете. От все сърце Ви желая Успех.
- irina_van
- Потребител
irina_van написа:Много съм далече от мисълта да споря кой университет "струва" и кой не. Въпросът беше кой от университетите- Благоевградски или Търновски да бъде предпочетен. Аз самата съм възпитаничка на ЮЗУ. Смятам, че този университет ми даде добра теоритическа подготовка и бих Ви препоръчала да се запишете да учите там. Естествено, че се носят всякакви мнения за това как се купували изпити там, а къде не се купуват? Преподавателският екип за мен е изключително добре подготвен и може да Ви даде много. Аз самата не страдам от липса на работа от момента, в който съм завършила. Освен това според мен, висшето образование е до голяма степен самообучение ако Ви се учи то съм сигурна, че ще станете добър специалист, независимо кой университет ще предпочетете. От все сърце Ви желая Успех.
Колега в кой град практикувате?
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
irina_van написа:Здравейте monteskio,
Бях две години в София, сега поради лични причини вече в Пловдив.
Имате ли възможност за координати за контакт - icq, mail? В случай, че не искате да ги публикувате тук - можете да ми пишете на моя електронен адрес.
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
skype- irina vankova
e_mail- irravankova@yahoo.com
e_mail- irravankova@yahoo.com
- irina_van
- Потребител
Според мен - във Велико Търново, макар че единственото истинско място за преподаване на право е СУ. Просто нямам добро мнение за завършилите в Благоевградския, а и от декана на правния му факултет.
- oho_boho
- Потребител
Има ли някой завършил СУ от вас - влязъл с изпит, държавна поръчка, не платено.
Това къде преподава главния прокурор за мен не е никаква препоръка
Това къде преподава главния прокурор за мен не е никаква препоръка
- elenakotzeva
- Потребител
Аз в момента съм студентка в Благоевград,право.Но имам възможност да се преместя във Велико Търново, а съм чула,че там обучението е по-добро.Да вие сте прави, че и всичко си зависи от твоя потенциал на знания,но все пак е важно как са ти поднесени тези знания.
- marielka223
- Нов потребител
Аз съм учила право в Бургаски свободен университет, а понастоящем в Пловдивски университет "Паисиий Хилендарски". И в двата университета съм била достатъчно амбициозна и упорита и успехът ми не се е променил, а даже се повиши. Няма значение къде учиш и къде си завършил-важното е да имаш желанието да го правиш и естествено малко или много точно тази професия изисква и малко талант, сиреч да имаш призвание. Така, че учи без значение къде Желая ти много успех!
- d_mavrodieva
- Потребител
Уважаема elenakotzeva,
Поздравявам Ви за успехите във Вашето предпрофесионално развитие, уважавам Вашето постижение да учите държавна поръчка и то в СУ" Климент Охридски", най- вероятно, вече сте завършила с отличие и практикувате успешно в някоя голяма адвокатска кантора в София. С най- добро чувство ще си позволя да Ви посъветвам да не давате толкова строги и непоклатими квалификации, дори ако те са продиктувани от големия Ви житейски опит, винаги е възможно да видите или да научите нещо ново или да срещнете специалист в дадена юридическа област, завършил Благоевградски, Варненски, Търновски и т.н. и т. н. университет и то не държавна поръчка.
А и по мое скромно мнение, даден специалист би се котирал не само ако има блезтящ ум и образование, а и малко диалогичност в отношението си.
Желая Ви успех
Поздравявам Ви за успехите във Вашето предпрофесионално развитие, уважавам Вашето постижение да учите държавна поръчка и то в СУ" Климент Охридски", най- вероятно, вече сте завършила с отличие и практикувате успешно в някоя голяма адвокатска кантора в София. С най- добро чувство ще си позволя да Ви посъветвам да не давате толкова строги и непоклатими квалификации, дори ако те са продиктувани от големия Ви житейски опит, винаги е възможно да видите или да научите нещо ново или да срещнете специалист в дадена юридическа област, завършил Благоевградски, Варненски, Търновски и т.н. и т. н. университет и то не държавна поръчка.
А и по мое скромно мнение, даден специалист би се котирал не само ако има блезтящ ум и образование, а и малко диалогичност в отношението си.
Желая Ви успех
- irina_van
- Потребител
Има ли някой завършил СУ от вас - влязъл с изпит, държавна поръчка, не платено.
Никой не се обажда засега.
Явно останалите тук сме само с образование, което нищо не струва. Ще рече - без образование. Нямаме право да се смятаме за юристи. Или поне за равни на завършилите СУ. Не можем и да си помисляме, че сме кадърни колкото тях.
Към питащата - от двата аз бих избрала Търново, но не защото там обучението по право е по-добро (не знам какво е), а защото университетът като цяло е с по-голям авторитет и с по-дълга традиция.
-
portokal - Старши потребител
elenakotzeva написа:Има ли някой завършил СУ от вас - влязъл с изпит, държавна поръчка, не платено.
Аз съм завършила СУ, влязла съм с изпит, държавна поръчка и понастоящем съм адвокат, това обаче няма никакво значение за бъдещото професионално ръзвитие. Няма да правя квалификации, но по-голямата част от състудентите ми не ставаха за нищо и сега не стават за нищо. В момента работя с колеги, които са завършили други Университети и съм много доволна.
Това къде си учил се оказва, че не е определящо нито за бъдещия професионален път нито за професионалните ти качества.
Некъдърници има на всякъде и на всякъде има качествени хора.
- skalata_tsak
- Младши потребител
Г-це Коцева, ако единственото постижение в живота ви е юридическото образование, което сте получили в СУ и единственото нещо, с което може да се похвалите, е изключително жалко за вас.
Ще ви препоръчам да не поставяте под общ знаменател всички юристи, които не са успели да завършат престижната образователна програма на ЮФ на СУ, след завършването на която, изключителните кадри не могат да се справят с елементарни задачи в практиката.
Понякога в живота се налага да бъдете спасявани от онези, които считате за второкачествени специалисти, така че бъдете по-толерантна.
Друг е въпроса, че непонасям такива като вас, точно поради факта, че съм учила достатъчно време с категория хора, чувстващи се за богоизбрани и велики. По-страшното, че същите тези "богове" в един злощастен момент срещаш в живота си и в работата си, пък те са същите наакани задници, каквито винаги са били, че и по-миризливи.
Логиката, че ние сме умни, защото сме завършили СУ, а всички другите са тъпи е същото като да кажем, че някой е много интелигентен защото е бял, а друг глупак, защото е негър.
Желая ви дълъг и разнообразен живот, за да се убедите в думите ми.
И още нещо искам да ви кажа. Ако вие сте завършили СУ, не означава, че вашите деца ще имат изключителния ви интелект, за да учат там.
Бъдете толерантна, което със съгурност ще стане след десет или двадесет години. Никога не знаем какво ни е подготвил живота.
Ще ви препоръчам да не поставяте под общ знаменател всички юристи, които не са успели да завършат престижната образователна програма на ЮФ на СУ, след завършването на която, изключителните кадри не могат да се справят с елементарни задачи в практиката.
Понякога в живота се налага да бъдете спасявани от онези, които считате за второкачествени специалисти, така че бъдете по-толерантна.
Друг е въпроса, че непонасям такива като вас, точно поради факта, че съм учила достатъчно време с категория хора, чувстващи се за богоизбрани и велики. По-страшното, че същите тези "богове" в един злощастен момент срещаш в живота си и в работата си, пък те са същите наакани задници, каквито винаги са били, че и по-миризливи.
Логиката, че ние сме умни, защото сме завършили СУ, а всички другите са тъпи е същото като да кажем, че някой е много интелигентен защото е бял, а друг глупак, защото е негър.
И още нещо искам да ви кажа. Ако вие сте завършили СУ, не означава, че вашите деца ще имат изключителния ви интелект, за да учат там.
Бъдете толерантна, което със съгурност ще стане след десет или двадесет години. Никога не знаем какво ни е подготвил живота.
- skalata_tsak
- Младши потребител
skalata_tsak написа:Г-це Коцева, ако единственото постижение в живота ви е юридическото образование, което сте получили в СУ и единственото нещо, с което може да се похвалите, е изключително жалко за вас.
Скалата, езикът, който използвате подхожда повече на слугиня, а не на адвокат, и потвърждава ВАШЕТО, а не моето твърдение, че завъшилите СУ са не-само с по-добра подготовка, но са и по-възпитани.
Надявам се, че някой ден ще се осмелите да ни кажете името си, а не само нежния прякор СКАЛАТА. Апропо, как върви кеча?
- elenakotzeva
- Потребител
един млад човек се е обърнал с въпрос важен за него към хора, които смята че са професионалисти, културни и възпитани, а вместо отговор попада на една неособено приятна дискусия, която освен това е и безсмислена защото да се твърди че някой е страхотен професионалист само защото е завършил в определен университет е много .............. не слагам думата оставям всеки сам да си я измисли за да не обидя някого.
- milenbojinov
- Младши потребител
|
|