начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Училище или Университет?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Училище или Университет?

Мнениеот draganov » 18 Сеп 2006, 19:09

Здравейте. Извинявам се предварително за пускането на тази тема (знам, че имате много по-важна работа), но се нуждая от 1-2 съвета.
Ученик от 12 клас на една гимназия съм. По традиция всички дванадесетокластници са 1-ва смяна за да могат да посещават кандидатстудентски уроци и курсове. Поради факта, че директорските деца вече завършиха, на нашия "мил" и "загрижен" директор му хрумва мисълта, тази година 12 клас да карат втори смени, което автоматично ни отнема възможността за кандидатстудентска подготовка (вторият срок е крайно недостатъчен, а и почти всички курсове почват в близкия месец). Въпреки възможността на учителите да подготвят графика, така че 12 клас да са 1-ва смяна, директора решава, че това не е нужно.
Въпроса ми е има ли някаква възможност по законен път да си върнем възможността да получим така необходимото ни извънучилищно обучение за кандидатстудентските изпити чрез прехвърлянето ни от 2-ра към 1-ва смяна?

Дали целта не е просто да се съберат повече ученици за частни уроци или курсове в училището (доколкото знам при курсовете в училище, самото то взема 30% от сумата)?
draganov
Нов потребител

Мнениеот Гост » 24 Сеп 2006, 03:05

Привет,Драганов
Не съм съгласен с теб,че учениците от 12 клас карат само първи смени.
Това не е вярно!
Не можеш и да обвиняваш директора абсолютно в нищо!!
Относно подготовката ти,искам да изкажа мнение,че ако искаш да влзеш
във ВУЗ,втората смяна не е проблем.Ще ти дам съвет.На уроци,за кандидатстуденските изпити,можеш да ходиш сутрин,а вечер ще се упражняваш.Съкарати ученето по ниакои предмети в училище,защото за
кандидатстване ти триабват най-много три предмета от дипломата.
Така е-трудно е!Но трудното тепърва ще усетиш понататък.
И още нещо-забрави купоните и забавленията,даже и излизанията,средоточи усилията си само върху учебниците за поне 6 месеца.Друг начин няма.Ако си амбициозен, в бъдеще ще усетиш насладата от успеха,а тези които за се забавлявали през цялото това време ще ти завиждат за успеха.Студентският живот е прекрасен!Тази мисъл трябва да те крепи по време на подготовката ти.Това е първата серозна крачка на всеки ученик,а именно образованието.
Време винаги има стига да искаш да постигнеш нещо.
Успех,приятелю...и стискай зъби!Няма друг начин.Още веднъж-УСПЕХ :wink:
Гост

Мнениеот eleonora_petrova » 24 Сеп 2006, 17:35

Напълно подкрепям мнението на advokat_nikolkov!!!
Драфанов,съжалявам,че трябва да ти го кажа,но въпросът ти е толкова глупав!Абсолютната власт е в ръцете на директора,в училищното заведение в което се намираш!Аджеба,каква вина има човека,че ти не можеш да се мобилизираш,да се подготвиш...Него го итересува какво се случва с теб в училището,но не и извън него!
...има едно общо прието неписано правило,че по-горните курсове,почти винаги са втори смени.
Успех ти желая от сърце :wink:
eleonora_petrova
Младши потребител

Назад към Общи дискусии