начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Защо чуждестранните студенти плащат по-високи такси?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Защо чуждестранните студенти плащат по-високи такси?

Мнениеот radostna » 25 Сеп 2006, 00:07

Здравейте,

Някой има ли обяснение защо чуждестранните студенти плащат по-високи такси за обучение в българските университети? Таксите дори на студентите - българи, записани в платена форма на обучение се различават десеткратно от тези на чужденците :-О. Например български студент, изучаващ специалност "Философия" в магистърска програма, плаща такса в размер на 500 лв. /за семестър/, а негов колега американец плаща 1800 евро /за семестър/. Това шега ли е? Има ли закон, които регламентира таксите за обучение в българските университети - техния минимален и максимален размер?
Много ще съм Ви благодарна ако ме насочите къде мога да открия този закон?
Ще се радвам да чуя и Вашето мнение.

:?
radostna
Младши потребител

Мнениеот Гост » 25 Сеп 2006, 00:47

Привет
Аз мисля,че,поради вискокия си стандарт,следователно,и таксите трябва
да бъдат по високички.Не може един американец да работи за 6000$
и да плаща за магисатарска програма 300$.Просто целта е да се изравнвят разликите от икономическа гледна точка. :wink:
Гост

Мнениеот mirena_th » 25 Сеп 2006, 00:48

Zdraveite,
tova e normalno ,taka che ne se pritesniavaite ne mislia che ima neshto neredno.Kudeto i da otidete dali v Evropa ili durjava na drug kontinent sistemata e sushtata.Vuv frenskite amerikanskite universiteti sushto taksata e po visoka za chujdenci ot tezi na mesten grajdanin:)
mirena_th
Нов потребител

Мнениеот radostna » 25 Сеп 2006, 13:35

Привет,

Добре съгласна съм с аргументите, не само в България таксите за чуждестранни студенти са по-високи.
Вярно :)

Благодария!
radostna
Младши потребител

Назад към Общи дискусии