начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Искат да ме вземат за 3 месеца в Казармата

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искат да ме вземат за 3 месеца в Казармата

Мнениеот pekiti » 03 Дек 2006, 20:54

Здравейте имам следния проблем, сега завършам и започнаха да ме викат минах Флурограф, сега след 10 дни съм на Манту, чудя се дали да отида или да се поскатая. В закона пишело, че можело да отложиш явяването за дадена комисия с 3 месеца ?!?! Предполагам, че ще искат да ме вземат от Септември и то за ТРИ МЕСЕЦА, а аз съм си почнал сериозно бачкане и неща...
Тука колеги ме съветват да запиша някакви свободни университети или да запиша Дипломантски семестър през Септември

Мерси предварително за съветите!!
pekiti
Нов потребител

Мнениеот 1968 » 04 Дек 2006, 10:10

Нищо няма да ти стане.Аз съм бил 2 години и 3 месеца в казармата, но..., на - взех, че пак станах човек. :D
1968
Потребител

Мнениеот Ledenata » 04 Дек 2006, 15:54

Дано всички мъже не се скатават от отговорността пред Родината като теб, pekiti!
Ledenata
Младши потребител

;-)

Мнениеот pekiti » 04 Дек 2006, 20:55

Много сте съвестни и ледени, а какво ще кажете ако съм започнал сериозно бачкане и 3 или 6 месеца ще ме върнат напрактика 1 година назад в развитието ми и заради какво да опитам да тсана МЪЖ?????

или други подобни лафове?!?!

За чий, защо не ми отговорите на тези въпроси?
pekiti
Нов потребител

Мнениеот Gabi1 » 04 Дек 2006, 22:12

Защото там ще те научат да не се скатаваш :twisted:
Gabi1
Потребител

Мнениеот Ledenata » 04 Дек 2006, 23:16

Аз ще се въздържа от поне двадесетте хапливи реплики, които ми идват наум и кратко ще попитам - с какво мислиш, че можеш да си полезен на страната си, защото дотук разбрах колко искаш да си полезен на себе си???????Искам да ти кажа, че в Израел и жените служат. Искам да ти кажа, че моят съпруг е служил 2 години. Питай баща си колко време е дал на страната си в казармата. И всички МЪЖЕ. Не че така се става мъж. Но ти предлагам да не мрънкаш, че никой не иска да те посъветва как да се скатаеш. Не че като лекар не мога да го направя. Но... :evil: И мен ме чакат 9 месеца бременност, от която няма как да се скатая, така че - ДЕРЗАЙ!
Ledenata
Младши потребител

Мнениеот marinov » 04 Дек 2006, 23:59

pekiti e прав.Мисля, че ще е доста по полезен за родината си ако работи и плаща данъци, отколкото част от данъците които плащам аз да отиват за неговата издръжка в едно отживяло времето си и скъпоструващо начинание.Като оставим настрана "оформянето като мъж" какви са остналите обществено политически и икономически ползи от казармата?
marinov
Потребител

Мнениеот baligo » 05 Дек 2006, 10:59

Gabi1 написа:Защото там ще те научат да не се скатаваш :twisted:
Хм, не! Трябва да влезеш в казармата, защото там ще те научат да се скатаваш! Освен това ще те научат как да прехвърляш отговорност на друг, да мълчиш пред по-важните от теб и разни други такива полезни в живота неща. А това ще ти е много полезно в бъдещата ти работа, развитие и кариеризъм.
baligo
Младши потребител

Мнениеот Ledenata » 05 Дек 2006, 14:00

1. Къде са гаранциите, че когато човек работи плаща данъци (може и да плаща, ако има ТПО, но ако няма?)
2.Живеем в размирни времена, нищо не се знае... На практика около нас се водят войни. И ако младите мъже не се научат какво се прави по време на война и как се държи оръжие, на професионалната ни войска, която се побира на един стадион( нали ще е 50000човека) ли да разчитаме???????????
Ledenata
Младши потребител

Мнениеот bokacho » 05 Дек 2006, 14:34

Ledenata написа:1. Къде са гаранциите, че когато човек работи плаща данъци (може и да плаща, ако има ТПО, но ако няма?)
2.Живеем в размирни времена, нищо не се знае... На практика около нас се водят войни. И ако младите мъже не се научат какво се прави по време на война и как се държи оръжие, на професионалната ни войска, която се побира на един стадион( нали ще е 50000човека) ли да разчитаме???????????

:lol: Че днес кой води война с войници??? Това са отживелици.
За скатаване най- добре да се запише някоя магистраура- има такива които почват от зимния семестър, може да помослиш. Успех!
bokacho
Младши потребител

Мнениеот bokacho » 05 Дек 2006, 14:34

Ledenata написа:1. Къде са гаранциите, че когато човек работи плаща данъци (може и да плаща, ако има ТПО, но ако няма?)

:lol: Че днес кой води война с войници??? Това са отживелици.
За скатаване най- добре да се запише някоя магистраура- има такива които почват от зимния семестър, може да помислиш. Успех!
bokacho
Младши потребител

Мнениеот marinov » 05 Дек 2006, 17:16

Гаранции, че ще се плащат данъци няма рабира се.Няма гарнции, обаче и че ще се изградят личностните качества за които говорите.Аз лично познавам доста хора които не са ходили в казарма и са доста по дисциплинирани и отговорни от остналите.От военно-политически план при наличието на толкова силни защитни механизми като ООН, НАТО и ЕС не смятам, че сигурността на страната може да бъде поставяна под въпрос.Освен това днес силата на армията не се определя от нейното количество, а от мобилността, качестовото на обрудването и добрата материално-техническа база.
marinov
Потребител

Мнениеот Ledenata » 05 Дек 2006, 20:58

Аз не говоря за изграждане на личностови качества. Най -малкото казармата е мястото, където човек се изгражда като личност. Нито пък там се става мъж. Надявах се, че онези, които четат с ума си, ще разберат какво имам предивид. Но очевидно се налага да се поясня....
Въпросът с казармата е принципен!
Може да е най - тъпото и безмислено място на света, може военните да са ненадминати в измислянето на гаври и пр, може да си е чиста загуба на време да служиш в казармата.
Обаче мога да кажа и друго - начетох се, наслушах се и се нагледах на хора, които се СКАТАВАТ. И после се оплакват, че живеем в скапана страна.
Ledenata
Младши потребител

Мнениеот baligo » 06 Дек 2006, 15:17

Ledenata написа:Обаче мога да кажа и друго - начетох се, наслушах се и се нагледах на хора, които се СКАТАВАТ.
Къде това? В казармата, нали?
baligo
Младши потребител

Мнениеот hadon » 06 Дек 2006, 15:57

доста мнения са изразени но дали са по темата?
човекът е задал конкретен въпрос! ако можете да му бъдете от помощ - бъдете, ако не просто си чешете езиците другаде :wink:
hadon
Нов потребител

;-)

Мнениеот pekiti » 07 Дек 2006, 19:18

Явно някои хора се кефят, че човек ще се прецака и ще влезе в казармата и ще се върне назад в развитието си с 1 година назад. И ЗАЩО?!?!?!?!?
Зада изпълни сълга си към родината ли ???

Така ли се изпълва дълга, и не мога да разбера това ли е начинът, да отидеш някъде и да не правиш нищо. и да затъпяваш само, и то за нещо което се ЗАКРИВА ?!?!? :!:
:idea: :!:

И все пак дали някой в този портал, може да ми даде някакъв отговор или да ме насочи с някакви линкове.

Мерси предварително
pekiti
Нов потребител

Мнениеот baligo » 08 Дек 2006, 09:50

Виж сега, провери от какви университети бележките са валидни и ако имаш, време най-чиста ми се струва работата, да се запишеш за студент.

Аз не го знам сега какъв е закона, но мисля че вземат да 27 годишна възраст, така че ако си близо до тази възраст можеш да пропуснеш някои от комисиите, докато я навършиш.

Иначе тези хвърчащи бележки и картички, които ти пращат по пощата не означават нищо. Може всеки ден да ви разбиват пощенската кутия и да не ги получаваш. Докато не ти пратят нещо с обратна разписка, че си го получил, няма кой да докаже, че ти си уведомен. А дори и да дойде куриер, който иска обратна разписка, майка ти спокойно може да каже "тази сутрин се скарахме и той се изнесе, не го знам къде е и кога ще се прибере" и да откаже да приема и разписва каквито и да е документи. Но това всичкото само ако си близо до критичната възраст, де.

Явно тук няма добре познаващи закона хора, които биха искали да ти помогнат.
baligo
Младши потребител

Re

Мнениеот pekiti » 09 Дек 2006, 16:47

Явно никой не знае в този форум, само знаят да ти дават акъл, от който никой няма нужда, още съм далеч от 27 и яво ще запиша магистратура.
pekiti
Нов потребител

Мнениеот julian78 » 18 Дек 2006, 11:33

Който иска да се скатава да посети форума на donabornik.start.bg
Тама няма да се приказват глупсоти от рода да ставаш "Мъж" и др. подобни, още повече от жени, които хабер си нямат какво се става в казармата и какъв е смисала от нея. Разбира се един човек ако има способноисти законно да излъже военните ще е по полезен за себе си си собствения си бизнес. Ако си леке и нищо немоежш да направи и 5 казарми да изкарташ ще си останеш леке.
julian78
Младши потребител

Мнениеот drrahnev » 30 Дек 2006, 13:43

baligo написа:...Иначе тези хвърчащи бележки и картички, които ти пращат по пощата не означават нищо. Може всеки ден да ви разбиват пощенската кутия и да не ги получаваш. Докато не ти пратят нещо с обратна разписка, че си го получил, няма кой да докаже, че ти си уведомен. А дори и да дойде куриер, който иска обратна разписка, майка ти спокойно може да каже "тази сутрин се скарахме и той се изнесе, не го знам къде е и кога ще се прибере" и да откаже да приема и разписва каквито и да е документи. Но това всичкото само ако си близо до критичната възраст, де...

Винаги ми е било любопитно дали по тази логика и по закона за задължителната военна служба не могат да обявят наборник за ОДИ?
drrahnev
Младши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии