начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Колеги не се прецаквайте

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Колеги не се прецаквайте

Мнениеот ivo78 » 04 Мар 2007, 10:25

:cry: Уважаеми колеги юристи,докато бях студент мечтата ми беше да се занимавам с наказателно право и процес.Стажа в следствието ме запали още толкова и аз реших че ще стана дознател.И така минах през най-УЖАСНИТЕ и ГЛУПАВИ процедури,защото явно тези който не "стават" за дознатели спокойно могат да стана космонавти прото изискванията за тях са по-малки. И така детската ми мечта се збъдна, но както знаете човек много трябва да внимава за какво мечтае,защото се збъднаха и всичките ми кошмари.Още първия ден колегите ме посрещнаха с думите:"ДОБРЕ ДОШЪЛ В АДА"и много скоро разбрах,че са "АДСКИ "прави.Първо трябва от скромната си заплата да си купиш компютър,принтер,листа и всички други консумативи,личният ви телефон автоматически става служебен,тъй като от него ще се обаждате на всички свидетели,експерти,прокурори и тн.-естествено за ваша сметка.Всекидневно бивате затрупвани с хиляди преписки и стари върнати дознания работени от колеги които отдавна са напуснали системата.Но по-лошото е,че глуповатият ви полицейски шеф се опитва да ви дава насоки в работата въпреки че не е юрист и въобще си няма напредстава за какво става дума.За вас ще бъде много добре и да притежавате собсвен автомобил защото иначе може да ви се наложи да водите задържан по градския транспорт.А квалифицираната информация за която ще имате и изпит се пренася по-най сигурният начин- в найлонова торбичка и в градския транспорт,всъщност така се носят и веществените доказателства,естествено от самите вас. И ТАКА СКЪПИ КОЛЕГИ БЕЗКРАЙНО СЪМ ЩАСТЛИВ ЧЕ ВЕЧЕ НАПУСНАХ ТАЗИ ЗАВЗЕТА ОТ ИДИОТИ СИСТЕМА И СЪМ СВОБОДЕН ЧОВЕК...Но не си мислете че е лесно да я напуснеш,но повярвайте ми усилията си заслужават. И АКО ВСЕ ПАК СТЕ РЕШИЛИ ДА СТАНЕТЕ ДОЗНАТЕЛИ И АЗ НЕ СЪМ УСПЯЛ ДА ВИ РАЗУБЕДЯ, ОПИТАЙТЕ ЗАЩОТО ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ, а това ще бъде една от най-големите грешки в живота ви.
ivo78
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 04 Мар 2007, 13:13

А сега къде си ?Адвокатствуваш ли ?Или успя да станеш младши магистрат ?
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот kursant_amvr » 04 Мар 2007, 13:19

Иво без да се обиждаш, ама като гледам как си Збъднал някои неща, и как умело боравиш с КВАЛИФИЦИРАНА информация, си мисля, че МВР не е загубило много като си му казал... хмм... "збогом".

Иначе безспорна истина е, че условията, при които работи разследващият апарат към МВР са просто ужасяващи.
Последна промяна kursant_amvr на 05 Мар 2007, 15:20, променена общо 1 път
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот romolita » 04 Мар 2007, 13:55

Иво, присъединявам се към колегата. Вашето малко ми напомня на приказката за киселото грозде. Факт е, че материалната база, натовареността, липсата на мотивация и разочарованията в човешки и професионален аспект са страшно много за хората, работещи в МВР и особено за дознателите. Моето лично разбиране е, че за да работи като дознател в МВР човек трябва да го чувства. Без да омаловажавам нито едно правно поприще, мисля че като дознател може да се натрупа много ценен професионален и житейски опит.
И в крайна сметка човек все пак е свободен да избира къде да работи и в този смисъл уважавам Вашето решение,.Не ми харесва,обаче , начина по който коментирате мястото, където сте си изкарвали хляба и което, сигурна съм, Вие е научило на доста неща.
Успех в бъдеще!
romolita
Нов потребител

Мнениеот choveche » 04 Мар 2007, 13:56

На последния критичен колега ще кажа, че и министъра на културата - проф. Данаилов беше написал на едно погребение в една книга пред обективите на камерите "Збогом за винаги!", което нито му попречи да бъде министър на културата, нито да носи титлата "професор". Така че да се заяждате за две правописни грешки е глупост!
choveche
Нов потребител

Мнениеот sladur34 » 04 Мар 2007, 17:35

колега, kursant_amvr мисля че вие сте следващия Бойко Борисов.Такава любов към МВР личи от думите ви.Но не е лошо първо да станете пожарникар и дано студената вода от пожарната да помогне да ви се избистри мозъчето,което явно доста са промили в АКАДЕМИЯТА...Но и какво ли друго може да излезе от едно ВИПОНТче
sladur34
Нов потребител

Мнениеот lidi07 » 04 Мар 2007, 18:29

пише се ВИПОНД :D
Законът защитава зрящите, а не спящите.
lidi07
Младши потребител

Мнениеот lanna » 04 Мар 2007, 20:44

Колеги, трябва да се съгласим че работата на дознател не е от лесните, но за амбициозните хора лесни неща в живота няма. Истината е че за да се постигне нещо било в професионалното израстване или в личен план трябва да се вложат много усилия. И не ми говорете че успяват само връзкарите като се "нагнездят" на така желаните магистратски места. Никой не може да ме убеди че може да се въздейства върху комисия от пет човека, че колко пари трябва да им наринеш. Но това е друга тема. Крайно време е да се направи синдикат на дознателите и да се защитават интересите им. Не е нормално да нямаш материална база и нормални условия за труд. Това е сериозен проблем , а колкото до огромния обем на работа това ще се нормализира когато назначат достатъчно дознатели.
lanna
Младши потребител

Мнениеот sladur34 » 04 Мар 2007, 22:35

Ianna,saglasen sam s teb no kato gledam kolko broiki sa objveni na poslednij konkurs i kato znam kolko dalga i slozna e procedurata po zapocvane na rabota v MVR,njma nacin v blisko badeste da se opravjt nestata.A mozebi njkoi ima polza da stojt tolkova zle nestata v MVR.
sladur34
Нов потребител

Мнениеот kursant_amvr » 05 Мар 2007, 15:10

Колега... Сладур в три изречения на два пъти говорите за мен в умалително име...
Ако това е начина ви да защитавате позиция и да водите спор... е да, може би това е напълно нормално за някой селски сладуран, герой на местаната кръчма, но ми се струва, че е малко под нивото на този форум.
Но то си е ваша работа. Мен по този начин не можете да ме обидите, а ако искате да излагате себе си, то си е ваше право.
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот kursant_amvr » 05 Мар 2007, 15:17

choveche написа:На последния критичен колега ще кажа, че и министъра на културата - проф. Данаилов беше написал на едно погребение в една книга пред обективите на камерите "Збогом за винаги!", което нито му попречи да бъде министър на културата, нито да носи титлата "професор". Така че да се заяждате за две правописни грешки е глупост!
Колега (колежке), много добре ми е известен този гаф на министъра на културата, и съвсем целенасочено направих препратка именно към него. Впрочем, Вие смятате за нормално професор и министър на културата да пише неграмотно, правилно ли ви разбрах ?

choveche написа:Така че да се заяждате за две правописни грешки е глупост!

Абсолютно съм съгласен. Никога не бих и тръгнал да се заяждам за две правописни грешки.
Ако обаче, прочетете внимателно поста на автора на темата, ще видите, че двете "правописни" грешки са само върха на айсберга нелицеприятни неща, който ме провокира да отговоря.

Не смятам да пиша повече по темата, защото не искам да се превърне в махленска препирня.
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 05 Мар 2007, 15:51

Направо в тези форуми ме подлудихте.
Видях дознателската работа.Да,трудна е.Да,натоварена е.Но всекиму според възможностите.На който му се работи като дознател да пробва.Преките впечатления са най-добри.А ако случайно не ви допадне работата,просто си намирате друга.Просто и ясно.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 16 Май 2007, 01:16

Думите на Иво са 100 % истина . Имах си работа с ченгетата и това с личният телефон и домашния компютър е ИСТИНА . Така че и за останалите работи за които разбрах съм сигурен ,че и те са истина. НЕ ставайте дознатели .
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 16 Май 2007, 01:33

Не мисля, че съм се прецакала :lol:
Gabi1
Потребител

Назад към Общи дискусии