начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Изключително важно за студентите по право от ЮЗУ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изключително важно за студентите по право от ЮЗУ

Мнениеот Гост » 09 Май 2007, 21:43

Здравейте,колеги.

Тази седмица нашият университет разпрати стотици писма до родителите на студентите юристи,които са отсъствали над 3 пъти по упражнения.В писмото е казано,че самите студенти няма да получат заверка на летен семестър и следователно ще презапишат съответната година,ако не представят уважителни причини.

Има два проблема.

Много колеги,когато бяха болни от онзи тежкия грип, и им беше отказан преглед от лекар от пликлиниката в Благоевград(и на мен също) тъй като нямат личен лекар в самия град.Бяха изпратени да се преглеждат в спешното отделение.Там ни бяха издадени само рецепти,без извенителни медицински.Как да си извиним отсъствията ?

Второ,на много от колегите упражнениеята съвпадаха с поправителната сесия,като беше невъзможно да присъстват хем на изпит,хем на упражнения.

Трябва да се вземат мерки :?
Гост

Re: Изключително важно за студентите по право от ЮЗУ

Мнениеот donna » 09 Май 2007, 21:51

advokat_nikolov написа:Здравейте,колеги.

Тази седмица нашият университет разпрати стотици писма до родителите на студентите юристи,които са отсъствали над 3 пъти по упражнения.В писмото е казано,че самите студенти няма да получат заверка на летен семестър и следователно ще презапишат съответната година,ако не представят уважителни причини.

Има два проблема.

Много колеги,когато бяха болни от онзи тежкия грип, и им беше отказан преглед от лекар от пликлиниката в Благоевград(и на мен също) тъй като нямат личен лекар в самия град.Бяха изпратени да се преглеждат в спешното отделение.Там ни бяха издадени само рецепти,без извенителни медицински.Как да си извиним отсъствията ?

Второ,на много от колегите упражнениеята съвпадаха с поправителната сесия,като беше невъзможно да присъстват хем на изпит,хем на упражнения.

Трябва да се вземат мерки :?

Колега вижте първо ЗВО и после правилника на ВУЗ-а и вижте доколко са задължителни тия упражнения и кво общо имат родителите ,тъй като децата им са вече пълнолетни.
Също вижте колко пъти имате право да запишете семестъра т.н. "служебно" без заверки :lol:

Е тука се намесва мъжа ми да каже ....заради такива като мене дето дават такива "акъли" студентите не ходят по лекции и упражнения и нищо не знаели............аз обаче не съм в системата на ВО така ,че споко ще се оправите :D
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост » 09 Май 2007, 21:53

А така :P Ще ги сцепа аз :P
Гост

Мнениеот Clavdivs. » 10 Май 2007, 10:38

Ето тука само да вметна /не с цел да стане луда дискусия като в една друга тема :wink: /, че в някои толкова низвергнати от колегата Николов университети, няма такива простотии като заверки и респективно писма до родителите. :D /то и там имаше ама отпаднаха :wink: /

Все си мисля, че толкова новаторски и с толкова високо ниво на обучение по право /според някои най-високото у нас :wink: / университет, трябва да си измисли друга система за стимулиране на студентската активност по време на семестъра.
Така де какви са тия посещения на филми в "Синемакса", пиене на бири в "Клуба на емигранта" и други подобни... Аааааа!
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот chadel » 10 Май 2007, 13:07

Oooooo advokat nikolov, ti oshte ne si zavyr6il maii a ?? :P
chadel
Потребител

Мнениеот Гост » 11 Май 2007, 14:46

chadel написа:Oooooo advokat nikolov, ti oshte ne si zavyr6il maii a ?? :P

Prmonihte li si ve4e mnenieto za men ?
Гост

Мнениеот atanaspetrovmeister » 12 Май 2007, 12:24

Clavdivs. написа:Ето тука само да вметна /не с цел да стане луда дискусия като в една друга тема :wink: /, че в някои толкова низвергнати от колегата Николов университети, няма такива простотии като заверки и респективно писма до родителите. :D /то и там имаше ама отпаднаха :wink: /

Все си мисля, че толкова новаторски и с толкова високо ниво на обучение по право /според някои най-високото у нас :wink: / университет, трябва да си измисли друга система за стимулиране на студентската активност по време на семестъра.
Така де какви са тия посещения на филми в "Синемакса", пиене на бири в "Клуба на емигранта" и други подобни... Аааааа!

Здравейте,нека и аз да вметна-при нас в ПУ няма такива щуротии.Заверката става в момента на плащане на семестриалната такса.Не знам дали сме новаторски университет,но всяка година имаме прехвърлени от други ВУЗ-ове,които обаче си плащат за удоволствието със суми от порядъка м/у 2000-4000лв + семестриална такса в пъти по-голяма от нашата(то не че това нашето е някаква такса,но...)!
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 12 Май 2007, 12:24

:lol:
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Назад към Общи дискусии