Здравейте, надявам се да обсъдим тази тема. Аз съм възмутена от това, че детето ми вече цял месец не ходи на училище. В същото време съм съгласна с исканията на учителите, но и правителството щом отговаря, че няма пари да ни се вдигнат заплатите на всички тогава какво? Няма смисъл да си тъпчем учителите и да им даваме мизерни заплати. Няма смисъл и да си оставяме децата без училище. Няма смисъл и да си сменяме само правителствата, като правителствата ни работят при едни и същи услония и както виждаме - правят едно и също. Мисля, че е крайно време да се замислим, че на тази БЕДНА държава депутатите й са прекалено много. Т.е. трябва да има съкращения в Правителството и Народното събрание. Знам че звучи налудничаво и ни връща в известен смисъл в тоталитаризма, но с нашия манталитет и с нашите прекалено малко кадърни политици очевидно това е необходимо. Обикновен човек съм и не знам как това може да се постигне, но съм сигурна, че в този сайт има будни хора, които знаят как се постига това. Не е ли прекалено всеотдайно от страна на бедният ни народ и не е ли прекален лукс за тази БЕДНА държава да возим месета от политиците си в толкова лъскави коли? Сигурно не съм единственият човек, който е оценил, че разликите в жизнените стандарти вече са прекалено големи и средната класа всъщност мизерства. Ще се радвам ако ме поправите ако допускам грешка в мисленето си. Защото искам да остана и да се трудя и живея тук в страната ни, но много се дразня като вида разликата в заплатата, която мога да получавам извън България. Не мисля че сме по-лоши от другите само заради това, че живеем в България.
Приятен ден!
Павлина
- Дата и час: 24 Яну 2025, 03:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли нужда от съкръщения в щатовете на управляващите?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте, благодаря на всички, които са си изразили мнението! Надявам се още хора да се включат. Извинете ме за правописните грешки, подобно мнение трябваше да баде изписано без грешка, но пусто все бързаме и недооценяваме правилно кое е важно и кое не. Има ли някой, който все пак знае как могат да бъдат постигнати подобни съкращения. Има ли някой, който изобщо ще чуе мнението ни? Едно допитване към народа (може би референдум) ще е като че ли най-добрият начин. Въобще друг начин има ли?
Моля Ви, намерете време да коментираме.
Приятна работа:
Павлина
Приятна работа:
Павлина
- pavlina
- Младши потребител
pavlina написа:Здравейте, благодаря на всички, които са си изразили мнението! Надявам се още хора да се включат. Извинете ме за правописните грешки, подобно мнение трябваше да баде изписано без грешка, но пусто все бързаме и недооценяваме правилно кое е важно и кое не. Има ли някой, който все пак знае как могат да бъдат постигнати подобни съкращения. Има ли някой, който изобщо ще чуе мнението ни? Едно допитване към народа (може би референдум) ще е като че ли най-добрият начин. Въобще друг начин има ли?
Приятна работа:
Павлина
За съжаление най-абсурдното в управлението ни е това, че никога не се поставят истински важните въпроси на референдум. Повечето хора дори не знаят какво е това, защото никога не им се е случвало. За тях това е поредната чуждица празна от значение, каквото е и действителното положение. Нима някой ни пита за съществените промени в обществената, политическата, икономическа сфера - не. Едва ли с анкета във форума ще променим нещо, но поне можем тук да дадем гласа си за разумните неща.
Поздравления за темата.
Гунчева
Suum cuique.
- gun4eva
- Потребител
П.П.
Всъщност лошото при съкращенията, поне в разбирането за тях в нашата мила държавица, е това, че винаги си отиват по-добрите и кадърните, а остава куцо, кьораво и сакато... Дали това е най-добрият ход? Ограничаване на броя на депутатите и министрите е добре, защото при тях влизането и излизането от властта става на друг принцип, но какво да се прави с държавните и общински администратори, ето това ще бъде съкращение с продължение...
Всъщност лошото при съкращенията, поне в разбирането за тях в нашата мила държавица, е това, че винаги си отиват по-добрите и кадърните, а остава куцо, кьораво и сакато... Дали това е най-добрият ход? Ограничаване на броя на депутатите и министрите е добре, защото при тях влизането и излизането от властта става на друг принцип, но какво да се прави с държавните и общински администратори, ето това ще бъде съкращение с продължение...
Suum cuique.
- gun4eva
- Потребител
oooooooooo стига с тея съкращения, стачки и тем подобни. не само, че по цял ден слушам викове на учителите на живо ами вече и форумът се напълни с теми за тях и свързани с тях и техните искания. Кой крив , кой прав не му е мястото тука, защото нито Станишев, нито Вълчев ,нито който и да е от смешното правителство чете форума и му пука за това дали някой иска съкращения в правителството или не. Това все още е правен сайт и нека се съсредоточим върху някой казус, а политиката има кой да я мъти.
- barri
- Потребител
Проблемът, мисля че е и юридически
Здравейте, разбираема е неприязанта (особено тази на Бари) към политиката, аз също не обичам да я бистря и предпочитам да я оставя на майсторите да си вършат работата, но щом детето ми не е на училище и щом и учителите са прави в това, което казват и политиците също и проблемът не се решава значи трябва да се търси помощ и от не толкова големите специалисти. Или ако някои от политиците или синдикатите си затварят очите пред очевидни неща, значи някой трябва да помогне за решаването на проблема.
В СЛУЧАЯ МИСЛЯ, ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ Е ТОЧНО ЮРИДИЧЕСКИ, защото не са много хората, които като видят, че са безполезни си тръгват сами. Та въпросът ми тогава към юристите в този сайт е има ли начин, който наистина да може да се реализира и да доведе до намаляване на числеността на управляващите и държавните чиновници?
Ако е толкова лесна задача, а нуждата от такива мерки според мен е очевидна защо тогава никой не се заема с решаването й?
Процента на ненужните учители със сигурност е по-малък от процента на ненужните държавни чиновници?
Надявям се да ми отговорите? Благодаря Ви за отделеното време и приятна работа.
Павлина
В СЛУЧАЯ МИСЛЯ, ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ Е ТОЧНО ЮРИДИЧЕСКИ, защото не са много хората, които като видят, че са безполезни си тръгват сами. Та въпросът ми тогава към юристите в този сайт е има ли начин, който наистина да може да се реализира и да доведе до намаляване на числеността на управляващите и държавните чиновници?
Ако е толкова лесна задача, а нуждата от такива мерки според мен е очевидна защо тогава никой не се заема с решаването й?
Процента на ненужните учители със сигурност е по-малък от процента на ненужните държавни чиновници?
Надявям се да ми отговорите? Благодаря Ви за отделеното време и приятна работа.
Павлина
- pavlina
- Младши потребител
Лошото е, че като чиновници се водят и всички, които по закон са "държавни служители". По едно време учителите настояваха да имат същия статут и когато стане въпрос за съкращение на ЧИНОВНИЦИТЕ и те щяха да попаднат под ударите на акцията. В момента служителите на РИОКОЗ вече са "държавни служители" но реално не са чиновници. И дори не са достатъчни като бройка. Но по общата инерция и при тях ще има съкращение 12-14%. А погледнато реално, може би цели структури на държавната администрация са излишни, за разлика от някои, в които хората недостигат. Това са сложни проблеми, които ние не можем да оценим правилно освен по принцип, а още по-малко би било преценено правилно от референдум. При това гласуване - 20-тина%, от които половината неграмотни, ще поставим много важни въпроси на риска да се оценяват от тях. Безотговорно! Ще изманипулират публиката и ще прехвърлят отговорността на електората...
Нормалните народи си избират елит да ги управлява, за да бъдат по-добре, а ние обикновено правим все лош избор и след това ни капе мед на сърцето да им бъдем опозиция. Гадна работа...
Нормалните народи си избират елит да ги управлява, за да бъдат по-добре, а ние обикновено правим все лош избор и след това ни капе мед на сърцето да им бъдем опозиция. Гадна работа...
- Ivailo5rov
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|