Здравейте,
спомняте ли си акзуса за следователи, даден на изпита през 2004г. ?
ето няколко теми да си припомните:
http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=40 ... B%F4%EE%ED
http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=46 ... B%F4%EE%ED
А, ето как висчко това приключи:
Vasilev and Others v. Bulgaria (no. 61257/00)
The four applicants, Dimitar Nikolaev Vasilev, Asen Veselinov Sharlandzhiev, Georgi Antonov Lefterov and Mihail Antonov Lefterov, are Bulgarian applicants who were born in 1974, 1972, 1972 and 1977 respectively and live in (Bulgaria).
Relying on Article 6 § 1 (right to a fair trial within a reasonable time), they complained about the excessive length of the criminal proceedings brought against them for aggravated robbery.
The Court noted that the disputed proceedings had lasted six years and nine months in the case of Dimitar Nikolaev Vasilev and seven years and four months for the three other applicants. In particular, the Court examined whether the applicants had lost their status as victims of the alleged violation on account of the fact that, following the use of a remedy provided for in Article 239a of the previous Code of Criminal Procedure, introduced in 2003 for the purpose of limiting excessive durations in criminal investigations, the proceedings against them had been abandoned. The Court accepted that the domestic courts had recognised in their decisions that the proceedings had been excessively long. However, given the major delays that had already taken place before the introduction of the remedy in question, it considered that the closing of the criminal proceedings had not constituted sufficient compensation for the applicants’ complaint. The Court therefore held that the applicants could still claim to be victims of the alleged violation and concluded, unanimously, that there had been a violation of Article 6 § 1. It awarded the applicants EUR 6,000 jointly for non-pecuniary damage and EUR 600 for costs and expenses. (The judgment is available only in French.)
- Дата и час: 24 Яну 2025, 06:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Булфон с/щu млади и умни хора, или 10г. по-късно...
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
-
Inspector_MBP - Потребител
Аз че се срамувам срамувам се, но няма да е лошо и някои други институции ИЗВЪН МВР да се позасрамят.
Най-малкото, доколкото разбрах, МВР няма касателство, към юридическия батак в който е вкаран случая.
Напротив. Фактът че извършителите са установени, говори че полицейският апарат е свършил своята част от работата...
И въпреки това, уж "правозащитната" ни система за пореден път се доказва като ялова и беззащитна. И това е СРАМ. Не само за мен, а за всички НАС.
Но има нещо, което е дори още по-лошо. От така написаното заглавие на темата, както и от прикачената анкета, аз разбирам, че всички ние, трябва едва ли не да сме във възторг, от това че "млади интелигентни хора" са прецакали "Булфон". ГЛУПАВ ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ СИНДРОМ.
Уважаеми "млади умни хора", с извършеното от вас вие сте прецакали не "държавата", не "системата" или какъвто и да е там друг безплътен субект. Вие уважаеми "млади умни хора" сте откраднали по 5, 10 и т.н. лева от хиляди съвсем обикновени и реално съществуващи хора. И затова за мен вие, по нищо не се различавате от всичко други престъпници. Ех, освен по това че сте били "млади и умни".
Затова простете ми, че аз не се възхищавам на вашия "подвиг", състоящ се в това, "интелигентно" да окрадете хиляди обикновени граждани, а вместо това се срамувам от факта, че не сте получили заслуженото наказание.
Най-малкото, доколкото разбрах, МВР няма касателство, към юридическия батак в който е вкаран случая.
Напротив. Фактът че извършителите са установени, говори че полицейският апарат е свършил своята част от работата...
И въпреки това, уж "правозащитната" ни система за пореден път се доказва като ялова и беззащитна. И това е СРАМ. Не само за мен, а за всички НАС.
Но има нещо, което е дори още по-лошо. От така написаното заглавие на темата, както и от прикачената анкета, аз разбирам, че всички ние, трябва едва ли не да сме във възторг, от това че "млади интелигентни хора" са прецакали "Булфон". ГЛУПАВ ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ СИНДРОМ.
Уважаеми "млади умни хора", с извършеното от вас вие сте прецакали не "държавата", не "системата" или какъвто и да е там друг безплътен субект. Вие уважаеми "млади умни хора" сте откраднали по 5, 10 и т.н. лева от хиляди съвсем обикновени и реално съществуващи хора. И затова за мен вие, по нищо не се различавате от всичко други престъпници. Ех, освен по това че сте били "млади и умни".
Затова простете ми, че аз не се възхищавам на вашия "подвиг", състоящ се в това, "интелигентно" да окрадете хиляди обикновени граждани, а вместо това се срамувам от факта, че не сте получили заслуженото наказание.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
Уважавам твоето мнение, но ще ти кажа само едно нещо - ти въобще и хабер представа си нямаш, какво сме направили.
Никой не е откраднал нищо! Това са пълни глупости, които се вменяват на публиката, която сляпо вярва на системата. А колкото до комунистите - помисли си на кой е Булфон, Интраком, и прочие....
Фактите са прости - бяхме обвинени, и понесохме цялата тежест на процесуланото преследване, за деяние, което очевино не беше квалифицирано като престъпление. А колкото то това, какво точно сме направили, това си го знаем само ние...
Никой не е откраднал нищо! Това са пълни глупости, които се вменяват на публиката, която сляпо вярва на системата. А колкото до комунистите - помисли си на кой е Булфон, Интраком, и прочие....
Фактите са прости - бяхме обвинени, и понесохме цялата тежест на процесуланото преследване, за деяние, което очевино не беше квалифицирано като престъпление. А колкото то това, какво точно сме направили, това си го знаем само ние...
- assens
- Нов потребител
Да си защитят картите по-добре .. ама като са смотани и не могат кой им е виновен на comp128 ли го карат ?
- antoonio
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|