- Дата и час: 03 Фев 2025, 12:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За жените,които не могат да се намерят мъж-тема за размисъл
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
52 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
За жените,които не могат да се намерят мъж-тема за размисъл
„В САЩ, особено сред по-заетите професионално хора, обявите за запознанства са много популярни, понеже едно, че американците си имат традиция в срещите с (почти) непознати и второ, че при 16-часов работен ден малко трудно ще намериш време за социални контакти. Та историята твърди, че една 25 годишна девойка пуснала във форума на елитен сайт за запознанства следната питанка:
Къде бъркам?
Уморена съм да се мъча напразно. Аз съм красиво (всъщност изключително красиво) 25 годишно момиче. Интелигентна и изискана. Не съм от Ню Йорк. Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк, така, че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.
Има ли в този форум мъже, които печелят по 500 хиляди и отгоре? А има ли жени, омъжени за такива мъже? Ще ми дадете ли някакви съвети? Преди ходех с един бизнесмен, който печелеше около 200-250 хиляди на година. Но с него ударих на камък - 250 000 изобщо не стигат за да живея в Central Park West (бел. Longanlon - това е престижен квартал в Ню Йорк). Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека (друг скъп квартал), а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво?
Ето какво питам по-точно:
- Къде излизат богатите неженени мъже? Барове, ресторанти, спортни салони?
- Какво търсят те в партньорката си? Бъдете честни мъже, няма да ме обидите.
- Има ли някаква възрастова граница, в която да се целя? (на 25 съм).
- Защо някои жени, които живеят разточително в най-богатите квартали са толкова тъпи? Виждала съм истински тъпи, скучни патки, които са женени за невероятно богати мъже. И съм виждала убийствено красиви момичета да седят самотни в барове за запознанства. Защо става така?
- За мъже с какви професии да се оглеждам? Всички знаят за адвокати, банкери, лекари, но колко всъщност получават тия хора? Къде излизат вечер?
- Как решавате дали да се ожените за една жена или просто да я държите като любовница? Защото аз се интересувам САМО ОТ БРАК, не от срещи и гаджета.
Моля, задръжте си обидите - аз честно и почтено питам. Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях - като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.
До тук като че ли нищо стряскащо - поредната тъпа патка, решила, че да притежава ......... е необходимо и достатъчно условие да получи целия лукс на света. Такива си ги имаме много и у нас, макар чак такива обяви да не пишат.
Интересното е отговорът, оставил във форума брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Ето тук ти е грешката:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии - печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка. Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш е проста размяна - ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо - твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми - не. Всъщност, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.
Така, че икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само, че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.
Така, че ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго (което ти всъщност предлагаш), а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното - ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така, че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е - както ти поставяш условията, има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.
Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб, “интелигентна, стилна и изключително красива”, не е успяла да си намери чичко-паричко до сега. Трудно ми е да повярвам, че ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва.
Надявам се, че съм ти помогнал, а ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг, обади се."
Къде бъркам?
Уморена съм да се мъча напразно. Аз съм красиво (всъщност изключително красиво) 25 годишно момиче. Интелигентна и изискана. Не съм от Ню Йорк. Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк, така, че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.
Има ли в този форум мъже, които печелят по 500 хиляди и отгоре? А има ли жени, омъжени за такива мъже? Ще ми дадете ли някакви съвети? Преди ходех с един бизнесмен, който печелеше около 200-250 хиляди на година. Но с него ударих на камък - 250 000 изобщо не стигат за да живея в Central Park West (бел. Longanlon - това е престижен квартал в Ню Йорк). Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека (друг скъп квартал), а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво?
Ето какво питам по-точно:
- Къде излизат богатите неженени мъже? Барове, ресторанти, спортни салони?
- Какво търсят те в партньорката си? Бъдете честни мъже, няма да ме обидите.
- Има ли някаква възрастова граница, в която да се целя? (на 25 съм).
- Защо някои жени, които живеят разточително в най-богатите квартали са толкова тъпи? Виждала съм истински тъпи, скучни патки, които са женени за невероятно богати мъже. И съм виждала убийствено красиви момичета да седят самотни в барове за запознанства. Защо става така?
- За мъже с какви професии да се оглеждам? Всички знаят за адвокати, банкери, лекари, но колко всъщност получават тия хора? Къде излизат вечер?
- Как решавате дали да се ожените за една жена или просто да я държите като любовница? Защото аз се интересувам САМО ОТ БРАК, не от срещи и гаджета.
Моля, задръжте си обидите - аз честно и почтено питам. Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях - като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.
До тук като че ли нищо стряскащо - поредната тъпа патка, решила, че да притежава ......... е необходимо и достатъчно условие да получи целия лукс на света. Такива си ги имаме много и у нас, макар чак такива обяви да не пишат.
Интересното е отговорът, оставил във форума брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Ето тук ти е грешката:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии - печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка. Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш е проста размяна - ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо - твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми - не. Всъщност, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.
Така, че икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само, че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.
Така, че ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго (което ти всъщност предлагаш), а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното - ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така, че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е - както ти поставяш условията, има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.
Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб, “интелигентна, стилна и изключително красива”, не е успяла да си намери чичко-паричко до сега. Трудно ми е да повярвам, че ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва.
Надявам се, че съм ти помогнал, а ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг, обади се."
- Hlebarka_s_boks
- Младши потребител
По мое мнение брака има смисъл само ако всеки спомага на другия да се развива като личност,и сам се развива, и този процес да продължава и се обновява.
А за да тръгне този процес - комуникацията е задължителна, и наличието на различия.
Грубо казано - там където единия е слаб,другия да е силен.И всеки да иска да отстрани слабостите си, и да добие силата на другия.
Така зъбните колела движват машината.
Всъщност - тези интереси удържат връзката в моменти на кризи. Те помагат да устоиш на "мразовитата зима" и да дочакаш ИЗГРЕВА НА СЛЪНЦЕТО.
А за да тръгне този процес - комуникацията е задължителна, и наличието на различия.
Грубо казано - там където единия е слаб,другия да е силен.И всеки да иска да отстрани слабостите си, и да добие силата на другия.
Така зъбните колела движват машината.
Всъщност - тези интереси удържат връзката в моменти на кризи. Те помагат да устоиш на "мразовитата зима" и да дочакаш ИЗГРЕВА НА СЛЪНЦЕТО.
- stroitel
- Потребител
Якоооо, в офиса си умряхме от смях, особено последното за лизинга...
Какъв ли й предлага, оперативен или финансов
Какъв ли й предлага, оперативен или финансов
- lazarina_boneva
- Младши потребител
Обаче има още едно съществено нещо - твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми - не.
Е ми значи получава цялата красота веднага, а я изплаща разсрочено. Какво чудно има?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
[/quote] Е ми значи получава цялата красота веднага, а я изплаща разсрочено. Какво чудно има? [/quote]
то е като с автомобила - въпросът е кога да го смениш с нов, тоест кога амортизацията е достигнала степен на икономическа неизгодност за поддръжка
то е като с автомобила - въпросът е кога да го смениш с нов, тоест кога амортизацията е достигнала степен на икономическа неизгодност за поддръжка
-
hasplu - Потребител
След като е толкова интелигентна,я да вземе да се стегне и сама да си изкара 500 000 на година,че иначе може и стара мома да си остане!
- vrajelieva
- Младши потребител
Да отиде да пие в бара като другите хубави несполучили мацки.Пък знаеш ли може да си намери някоя обратна която да изкарва по 500 000. Едва ли дребният проблем с пола би я спрял
- Logan
- Потребител
interesting topic
За "Хлебарка.."- твърде глупавото е да мислиш, че мъжете избират жената до тях по красотата и интелекта й. Според мене за сериозна връзка селектират по съвсем други критерии, защото ,както знаем-красотата е до време. От друга страна, прекалено интелигентната и успешна жена им е като трън в очите- мъжът обича да е "отгоре".
Принципно всяка жена, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, търси заможен , стабилен мъж, който да й дава сигурност и когото да уважава.Ако някоя твърди , че за нея материалното положение на мъжа е без значение, тя лъже !
Неуспешен мъж, комплексар, човек, който не може да си позволи поне веднъж седмично красив жест и непрекъснато стиска стотинките - ТОВА Е АНТИСЕКСИ, АНТИ-МЪЖ. Горко на жените, които поради това , че не са намерили нещо по-добро, са с такива мъже, съжалявам ги!
Принципно всяка жена, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, търси заможен , стабилен мъж, който да й дава сигурност и когото да уважава.Ако някоя твърди , че за нея материалното положение на мъжа е без значение, тя лъже !
Неуспешен мъж, комплексар, човек, който не може да си позволи поне веднъж седмично красив жест и непрекъснато стиска стотинките - ТОВА Е АНТИСЕКСИ, АНТИ-МЪЖ. Горко на жените, които поради това , че не са намерили нещо по-добро, са с такива мъже, съжалявам ги!
- JoyBringer
- Потребител
Re: interesting topic
JoyBringer написа:За "Хлебарка.."- твърде глупавото е да мислиш, че мъжете избират жената до тях по красотата и интелекта й.
JoyBringer, Hlebarka_s_boks използва цитат! Вярно, че не уточни дали го пусна само за да се посмеем или за да осъди подобен тип жени, но и от предишните й постове съм забелязал, че тя пуска някоя муха и изчезва от хоризонта.
А иначе аз си избирам жените точно по красота и интелект...които обаче са доста субективни понятия
- kalahan
- Потребител
Според мен, успешната връзка (брак) не бива да се ичислява по такива критерии. Вярно, че след "амортизационния" период отношенията се превръщат донякъде в сделка, но това се отнася и до красотата и до поарите.Обикновено един богат мъж е и доста по-възрастен от жена си. Няма как на 25 години да си богат със собствен труд и интелект.
Затова на първо място партньорите трябва да са равностойни във всяко отношение- външен вид, интелект, одухотвореност, ценностна система, възгледи за живота, материално положение.
Иначе всичко останало се нарича или щастлива случайност или пазарлък.
Затова на първо място партньорите трябва да са равностойни във всяко отношение- външен вид, интелект, одухотвореност, ценностна система, възгледи за живота, материално положение.
Иначе всичко останало се нарича или щастлива случайност или пазарлък.
- zzzzz
- Потребител
zzzzz написа:Няма как на 25 години да си богат със собствен труд и интелект.
А, де, и що не? Зависи от труда
- kalahan
- Потребител
"иначе аз си избирам жените точно по красота и интелект...които обаче са доста субективни понятия "
Вие по красотата, това е ясно,особено тук, в чалгаджийската държавица:)
А ние по интелекта , добрия нрав и паричките...докато се появи някой с повече парички
"I`M A MATERIAL GIRL, CAUSE WE LIVE IN MATERIAL WORLD"
Вие по красотата, това е ясно,особено тук, в чалгаджийската държавица:)
А ние по интелекта , добрия нрав и паричките...докато се появи някой с повече парички
"I`M A MATERIAL GIRL, CAUSE WE LIVE IN MATERIAL WORLD"
- JoyBringer
- Потребител
Re: interesting topic
JoyBringer написа:За "Хлебарка.."- твърде глупавото е да мислиш, че мъжете избират жената до тях по красотата и интелекта й. Според мене за сериозна връзка селектират по съвсем други критерии, защото ,както знаем-красотата е до време. От друга страна, прекалено интелигентната и успешна жена им е като трън в очите- мъжът обича да е "отгоре".
Моите уважения, но брокера поне в едно не е прав. С годините и неговите възможности (като мъж) неизменно ще се влошат, т.е амортизацията е на лице. Докато в съвременното общество медицината и хирургията достотъчно са напреднали за да позволят на една красива жена да запази красотата си доста дълго, то виаграта не е достатъчно добра алтернатива. Освен това жената иска брак, т.е дете/деца, а това е най-голямата възвращаемост, която може да получи брокера за "вложенията" си
JoyBringer е прав. В повечето случаи, да не кажа във всички една жена търси стабилност. Парите са стабилност. Парите в съвременното общество са силата на мъжа. Неговата възможност да осигури стабилност и спокойствие. Това е както в природата - женската търси най-силния мъжкар за да създаде силно, оцеляващо поколение, така и в живота - жената търси осигурен маж за да е сигурна, че децата и няма да са лишени. Нещата са прости.
Друг е въпроса, че в нашето общество това не е приложимо. Но умната жената в повечето случаи преценява мъжа по следния начин:
- харесва ли й;
- как изглежда;
- какво работи ;
- умен ли е;
- какви переспективи има;
- възпитание;
- държание в различни обстановки;
и т.н.
Но най-важно ми се струва и най- правилно, мъжът и жената когато се оженят заедно да забоганяват, т.е. семейството да става богато. Защото много често богатия (и не дотам възпитан ) мъж смята, че щом има парите може да си купи освен жената, с която е и някоя друга успоредно
Извинете ме за пространните съчинения, но темата е стара и поражда и е пораждала винаги много диспути.
С пожелание за лек ден
Последна промяна Magnollia на 03 Дек 2007, 11:17, променена общо 1 път
-
Magnollia - Потребител
Написаното от Джой Брингър и Магнолия не ме учудва, но не е ли подобен начин на мислене у жените, една от причините в България прогресивно да нараства броя на неомъжените жени на повече от 30 год /да употребим евфеизъм, вместо понятието "стари моми" /.
Всички чакат принца на бял кон и викат "като го видя, ще ми трепне отвътре и ще го позная", времето лети ли, лети и накрая на 35-36 трябва "на пожар" да търсим някой "донор", че поне детенце да си родим
Родителите ни на по 24-25 са били женени и вече с по 1-2 деца, а сега на 30 са още като тийнейджъри и гонят само лековати връзки
Променили са се отношенията мъж-жена, ама не към по-добро...
Дали не трябва да сменим "чипа", както казваше един форумец тука )
Всички чакат принца на бял кон и викат "като го видя, ще ми трепне отвътре и ще го позная", времето лети ли, лети и накрая на 35-36 трябва "на пожар" да търсим някой "донор", че поне детенце да си родим
Родителите ни на по 24-25 са били женени и вече с по 1-2 деца, а сега на 30 са още като тийнейджъри и гонят само лековати връзки
- Hlebarka_s_boks
- Младши потребител
Hlebarka_s_boks написа:Родителите ни на по 24-25 са били женени и вече с по 1-2 деца,
А бабите и дядовците ни още на 18-19 Хем акселерация, ала-бала, пък то...
- kalahan
- Потребител
Hlebarka_s_boks написа:Написаното от Джой Брингър и Магнолия не ме учудва, но не е ли подобен начин на мислене у жените, една от причините в България прогресивно да нараства броя на неомъжените жени на повече от 30 год /да употребим евфеизъм, вместо понятието "стари моми" /.
В нещо сте прав, колега, но не във всичко
За съжаление повечето дами, които са около 30 и още не са омъжени са на мнение, че по-добре сам, отколкото с някой......., което е друга спорна тема. Не говоря от собствен опит, защото още не съм стигнала 30г. и съм скоро, скоро омъжена, влюбена и много доволна напук на всички предположения, че нещата след сватбата се "окифкват".
Дано продължава така.
За съжаление си прав за това, че ценностите много са се променили и то не на добро. Но успоредно с неомъжените дами расте броя и на неоженените мъже - логично е. Проблема е,че света много се е променил и ако преди 30 г., когато са се женели родителите ни "развод" е било мръсна дума, сега не е. Тогава несполучливо женените са стояли и са търпяли партньор, който ги прави нещастни, а сега предпочитат да не се омъжват/женят за да не попаднат на такъв партньор. (много по-лесно е когато не си женен да си дигнеш багажа и .... "при мама".)
Но истината е, че ХОРАТА са станали много по-придирчиви (което всъщност не е лошо) и търсят, търсят, а накрая често остават сами...
И един въпрос към вас уважаеми господа
Ако имате дъщеря не бихте ли искали да я видите до сериозен човек, който да я обича, да й угажда, да цени мнението й и да я кара да се чувства сигурна, закриляна и глезена. Защото, сигурна съм, ако й се падне някой "хаймана", който я прави нещастна ще сте готови да го изритате един шут по (най-малкото)
.
-
Magnollia - Потребител
52 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|