начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

писмени показания

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

писмени показания

Мнениеот illussion » 16 Яну 2008, 13:40

Здравейте на всички!

моля за малко помощ:служител трябва да даде писмени показания към министъра на транспорта относно загубване на документи.Интерсуват ме реквизитите на писмото:"Писмени показания","заявление" ли трябва да се казва писмото иначе другото ми е ясно.
Благодаря предварително

П.С. Ако можете да ми дадете препратки към други форуми където е обяснено или нещо такова също приемам.
illussion
Младши потребител

Мнениеот babyfoot » 16 Яну 2008, 16:46

На мен като ми се случи, озаглавявам документа "Справка" :twisted:
babyfoot
Потребител

Мнениеот illussion » 16 Яну 2008, 16:53

babyfoot написа:На мен като ми се случи, озаглавявам документа "Справка" :twisted:

В случая е до министъра на транспорта,не че ще го чете,просто като формалност го изпращам,но все пак да не ми се смеят в администрацията :wink: Само да отбележа,че не съм правист и с някои е такива елементарни документи не съм се сблъсквал,а е желателно да се знае.
illussion
Младши потребител

Re: писмени показания

Мнениеот sarbijanac » 17 Яну 2008, 00:54

illussion написа:Здравейте на всички!

моля за малко помощ:служител трябва да даде писмени показания към министъра на транспорта относно загубване на документи.Интерсуват ме реквизитите на писмото:"Писмени показания","заявление" ли трябва да се казва писмото иначе другото ми е ясно.
Благодаря предварително

П.С. Ако можете да ми дадете препратки към други форуми където е обяснено или нещо такова също приемам.

От обяснение до обяснение има голяма разлика.Важно е,дали обяснението не е свързано с открито дисциплинарно производство за налагане на наказание по Кодекса на труда или по Закона за държавния служител.
Следва да се изложи в обстоятелствената част фактите и причините,които са довели до загубването на въпросните документи.А също и това,дали е по вина или на допусната небрежност.
Дано въпросните документи са в повече от един екземпляр,та да е лесно възстановяването им.А също и да не попадат под някакъв специален режим на съхранение или достъпност.
sarbijanac
Активен потребител

Re: писмени показания

Мнениеот illussion » 17 Яну 2008, 16:04

sarbijanac написа:
illussion написа:Здравейте на всички!

Благодаря предварително

От обяснение до обяснение има голяма разлика.Важно е,дали обяснението не е свързано с открито дисциплинарно производство за налагане на наказание по Кодекса на труда или по Закона за държавния служител.
Следва да се изложи в обстоятелствената част фактите и причините,които са довели до загубването на въпросните документи.А също и това,дали е по вина или на допусната небрежност.
Дано въпросните документи са в повече от един екземпляр,та да е лесно възстановяването им.А също и да не попадат под някакъв специален режим на съхранение или достъпност.

Не,в случая става дума за прекратяването на един документ и преиздаването му,тъй като въпросният е бил загубен,а шофьора не носи наказателна отговорност,просто се искат писмени показания,които ще са основания за преиздаването му.
illussion
Младши потребител

Мнениеот tati_go » 18 Яну 2008, 10:31

В системата съм.
Дават се писмени "обяснения" от ....... относно....
Уважаеми ......
и т.н.
Аватар
tati_go
Потребител

Мнениеот illussion » 18 Яну 2008, 10:43

tati_go написа:В системата съм.
Дават се писмени "обяснения" от ....... относно....
Уважаеми ......
и т.н.

а това ми трябваше,екстра,мерси
illussion
Младши потребител

Назад към Общи дискусии