- Дата и час: 24 Яну 2025, 11:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нищото нищува
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Нищото нищува
Какво разбирате под нищото нищува?Дадоха ми го като тема по философия и трябва да напиша есе,ако някой се сети нещо което мога да напиша нека ми помогне
- usmihnata_me_zapomni
- Нов потребител
Това е само за философи с творчески наклонности.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
Много забавна тема.
Фолософът, който разглежда "нищото", като такова, само по себе си, се казва Жан-Пол Сартр. Той е представител и един от създателите на течението, известно като "екзистенциализъм". Запознайте се с философското му произведение "Битие и нищо". В това произведение, според Сартр, човекът поражда нищото. Човекът "довежда" нищото в битието и "разрежда" плътността на битието със своите проекти, намерения, очаквания,в които нищото неизменно присъства."Човекът е нищото на битието". Със своята поява човек "нищува" плътното битие, прорязва го с траекториите на своите проекти....
и.т.н....
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Re: Нищото нищува
Нищото нищува... Е какво по-подходящо да напишеш освен... НИЩО.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
usmihnata_me_zapomni написа:Какво разбирате под нищото нищува?Дадоха ми го като тема по философия и трябва да напиша есе,ако някой се сети нещо което мога да напиша нека ми помогне
Тоя въпрос сте го пуснала поне в 20 форума
- Гост
.........
Последна промяна kalahan2008 на 11 Юни 2008, 19:58, променена общо 1 път
- kalahan2008
- Активен потребител
Точно така. Съществуват само съществата, затова нищото нищува.
А нещо за нищожността по повод нищуването на нищото?
А нещо за нищожността по повод нищуването на нищото?
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
- brymm
- Потребител
нищо не може да има ако няма нещо.......
както бог и дявол
ден и нощ....
те нещата се нуждаят едно от друго
дефинират се по този начин.....
декан, много яко
както бог и дявол
ден и нощ....
те нещата се нуждаят едно от друго
дефинират се по този начин.....
декан, много яко
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
kalahan2008 написа:usmihnata_me_zapomni написа:Какво разбирате под нищото нищува?
7 причини да не преживеем 2012 година
2012 год е най-наситената с глобални предсказания година в близко бъдеще. Седем причини изтъкват учени и гадатели за настъпването на края на човечеството през тази година:
1. 21 декември 2012 ще се проведе парада на планетите - в една линия ще се наредят не само планетите от Слънчевата система, но и в други звездни системи от самия център на галактиката
2. През 2011-2012 година е поредният пик на слънчевата активност
3. През 2012 Земята ще се сблъска с астероида 2005 YU55
4. През 2012 година ще започне епохата на глобалното затопляне
5. 2012 пик на световната икономическа и политическа криза спроред Нострадамус
6. През 2012 година, според изчисленията на Александър Филатов близко до Земята ще мине планетата Нибиру, която ще стане причина за потоп, смяна на полюсите и промяна на климата
7. През 2012 година приключва епохата на «Петото Слънце» по календарите на маите. При встъпването си в нов цикъл съществуващата цивилизация ще бъде унищожена
Вярвай ми толкова се смях,че щях да умра .Номер едно си
Ходя по улиците и хората ме мислят за друсан.
Това е класика
- Гост
advokat_nikolov написа:kalahan2008 написа:usmihnata_me_zapomni написа:Какво разбирате под нищото нищува?
7 причини да не преживеем 2012 година
2012 год е най-наситената с глобални предсказания година в близко бъдеще. Седем причини изтъкват учени и гадатели за настъпването на края на човечеството през тази година:
1. 21 декември 2012 ще се проведе парада на планетите - в една линия ще се наредят не само планетите от Слънчевата система, но и в други звездни системи от самия център на галактиката
2. През 2011-2012 година е поредният пик на слънчевата активност
3. През 2012 Земята ще се сблъска с астероида 2005 YU55
4. През 2012 година ще започне епохата на глобалното затопляне
5. 2012 пик на световната икономическа и политическа криза спроред Нострадамус
6. През 2012 година, според изчисленията на Александър Филатов близко до Земята ще мине планетата Нибиру, която ще стане причина за потоп, смяна на полюсите и промяна на климата
7. През 2012 година приключва епохата на «Петото Слънце» по календарите на маите. При встъпването си в нов цикъл съществуващата цивилизация ще бъде унищожена
Вярвай ми толкова се смях,че щях да умра .Номер едно си
Ходя по улиците и хората ме мислят за друсан.
Това е класика
Ще видим кой ще се смее през 2012 поживей си още някоя година
- patriotx
- Нов потребител
"Нищото нищува", за да я запомнят усмихната, и му диша праха на DEKAN- а! Както и аз де, докато се осеферя нещо към екзистенциализма и около.... Такива хора като него/ и други/ винаги ме кефят-компетентност, бърза мисъл, дълготрайна и услужлива памет,опит,богата обща култура и още много....Ще ми правят те паметници приживе на някакви индийски спонсори на отбори! "Ай, сиктир", както се казваше в един велик български филм!
- eklekti4kata
- Потребител
Лелеее, то голяма кампания се е заформила за "помощ" по темата
http://www.google.bg/search?q=%D0%BD%D0 ... =firefox-a
Предполагам, че ти е познато ... но ето една стара притча:
Срещнали се едно Нещо и едно Нищо.
- Здрасти Нищо - казало Нещото.
- Привет Нещо - отвърнало му Нищото.
- Хайде да правим нещо, предложило Нещото!
- Не ми се прави нищо , смънкало Нищото.
Каквото и да прави Нещото все излиза нещо, а каквото и да се опитва да направи Нищото, нали е нищо, все нищо не излиза.Така е откакто свят светува. Които прилича на Нещото става Някой , всички го познават ,оценяват труда му, става пример за подражание, полезен е на обществото защото все е постигнал,все е сътворил нещо. Който прилича на нищото си остава никой, никой не му обръща внимание, за никого не е полезен, като паразит живее сред обществото с каквото и да се захване все нищо не се получава.Нищо не оставя след себе си.
Така Нещото твори а Нищото-нищува!
http://www.google.bg/search?q=%D0%BD%D0 ... =firefox-a
Предполагам, че ти е познато ... но ето една стара притча:
Каквото и да прави Нещото все излиза нещо, а каквото и да се опитва да направи Нищото, нали е нищо, все нищо не излиза.Така е откакто свят светува. Които прилича на Нещото става Някой , всички го познават ,оценяват труда му, става пример за подражание, полезен е на обществото защото все е постигнал,все е сътворил нещо. Който прилича на нищото си остава никой, никой не му обръща внимание, за никого не е полезен, като паразит живее сред обществото с каквото и да се захване все нищо не се получава.Нищо не оставя след себе си.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
diaida написа:
... но ето една стара притча:
Поздравления, Diaida !
КРАТКО,
ТОЧНО и
ЯСНО.
Лека вечер !
-
Melly - Старши потребител
Темата, която са ви дали "за домашно" по-скоро звучи, не като въпрос за размисъл, а като констатация. Да! Нищото нищува - факт неоспорим!
Е, лека нощ!
Бих посъветвала да се попрочете Сартр (философските размисли) или други екзистенциалисти от средата на XX век. Макар, че "нищото" може да е екзестенциално толкова, колкото и гносеологично и романтично дори!
Ето и още нещичко ...
Аз никоя съм А ти кой си ?
Ти също ли си никой ?
Тогава двама сме.Но не издавай-
че те ще ни навикат
Колко е мрачно да си никой
и като жаба мокра-
да казваш цял ден свойто име-
пред възхитена локва?!
Ем Дикинсън
Е, лека нощ!
Бих посъветвала да се попрочете Сартр (философските размисли) или други екзистенциалисти от средата на XX век. Макар, че "нищото" може да е екзестенциално толкова, колкото и гносеологично и романтично дори!
Ето и още нещичко ...
Аз никоя съм А ти кой си ?
Ти също ли си никой ?
Тогава двама сме.Но не издавай-
че те ще ни навикат
Колко е мрачно да си никой
и като жаба мокра-
да казваш цял ден свойто име-
пред възхитена локва?!
Ем Дикинсън
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
ТИ, хм..... какво от гооглето искаш???? немаш ли си "твоя" база данни!?!?!?!?!
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|