Здравейте, искам да попитам къде мога да видя кога ще има конкурс за младши прокурори в София ?
На сайта на Прокуратурата както почти всеки сайт на българска институцуя няма никаква информация или поне аз не я откривам, сайта не е направен добре това е ясно за всеки...
Тъй като съм наскоро завършил юрист и нямам опит е много трудно да си намеря нещо, където да започна да работя, всички фирми искат опит, а аз нямам, завърших и преди 6-7 месеца всех правоспособно и от тогава нищо... Така че ако някой има свежи идеи да сподели ако иска
В Бг в днешно време се подиграват с младите хора, имаш образование предлагат ти 400-500 лв заплата, а цените растат ли, растат...
Тъжната действителност...
- Дата и час: 24 Яну 2025, 11:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за МЛАДШИ ПРОКУРОРИ София КОГА ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Изпит за мл. магистрати - наесен. Обаче не се вкарвай в този филм. Не защото "само връзкари се уреждат", ами защото тая работа не е за всеки. И точно прокурорите яко си деформират психиката след някоя друга година работа в системата.
Ако го чувстваш като призвание, хубаво- ходи да бориш престъпността. Ама ако е за престижа, сигурната заплата и моравата дрешка на Дядо Коледа дето я носят в залата - забрави, горко ще съжаляваш.
Ако го чувстваш като призвание, хубаво- ходи да бориш престъпността. Ама ако е за престижа, сигурната заплата и моравата дрешка на Дядо Коледа дето я носят в залата - забрави, горко ще съжаляваш.
- dgeorgiev
- Потребител
Това за психиката ми хареса.
Предполагам, че не е за всеки. Няма работа, която да е за всеки. Обаче това с деформирането на психиката прозвуча много страшно. То трябва да е пълно с психически деформирани субекти наоколо.
Иначе, младеж, следи сайта http://justice.bg/bg/start.htm на Висшия съдебен съвет за конкурси (а и този форум, понеже и тук се пренася инфото) и междувременно недей да си мислиш, че не си струва да започнеш работа дори за 400-500 лева. Не един и двама работят или са работили и за по-малко.
Предполагам, че не е за всеки. Няма работа, която да е за всеки. Обаче това с деформирането на психиката прозвуча много страшно. То трябва да е пълно с психически деформирани субекти наоколо.
Иначе, младеж, следи сайта http://justice.bg/bg/start.htm на Висшия съдебен съвет за конкурси (а и този форум, понеже и тук се пренася инфото) и междувременно недей да си мислиш, че не си струва да започнеш работа дори за 400-500 лева. Не един и двама работят или са работили и за по-малко.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Портокал, не го приемай лично това за психиката. Просто прокурорите, които аз познавам са малко Това моето трябваше да е предупреждение за хората, които са тръгнали да стават магистрати, защото междувременно не могат да си намерят друга работа.
При теб как върви, мина ли обучението в НАП?
При теб как върви, мина ли обучението в НАП?
- dgeorgiev
- Потребител
Деформиране на психиката има навсякъде, само е в различни посоки Или го приемаш за нормално, или отиваш да продаваш картофи на женския пазар.....
- Gabi1
- Потребител
Ще поясня с примери какво имах предвид под деформиране на психиката при прокурорите.
Имам познат прокурор, който като излезе на кафе някъде, ако на масата има непознати лица не сяда, или ако е седнал, става и си тръгва. Щото не ги знаел какви са и дали не са криминално проявени, да не вземат после да го изкарат обвързан с неудобни хора.
Една прокурорка пък скоро заплаши мен и моя клиент с производство за измама, защото апартамента дето искаше да го купува прокурорката се оказа по-скъп от обявата във вестника, която тя видяла
Или един друг прокурор който не пуска сина си тренира бокс, защото после ставали убийци на улицата.
Познавам бегло още един-двама, които смятат че реформата в Наказателното производство трябва да започне с премахване на фигурата на защитника.
Имам познат прокурор, който като излезе на кафе някъде, ако на масата има непознати лица не сяда, или ако е седнал, става и си тръгва. Щото не ги знаел какви са и дали не са криминално проявени, да не вземат после да го изкарат обвързан с неудобни хора.
Една прокурорка пък скоро заплаши мен и моя клиент с производство за измама, защото апартамента дето искаше да го купува прокурорката се оказа по-скъп от обявата във вестника, която тя видяла
Или един друг прокурор който не пуска сина си тренира бокс, защото после ставали убийци на улицата.
Познавам бегло още един-двама, които смятат че реформата в Наказателното производство трябва да започне с премахване на фигурата на защитника.
- dgeorgiev
- Потребител
Имам познат прокурор, който като излезе на кафе някъде, ако на масата има непознати лица не сяда, или ако е седнал, става и си тръгва.
Прав е човеко. Иначе кой знае дали някой ден в местния вестник няма да види снимки тип "Милен Велчев играе карти на яхта".
Dgeorgiev, имаш бележка. Не съм се обидила.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
dgeorgiev написа:...Познавам бегло още един-двама, които смятат че реформата в Наказателното производство трябва да започне с премахване на фигурата на защитника.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
Inspector_MBP написа:dgeorgiev написа:...Познавам бегло още един-двама, които смятат че реформата в Наказателното производство трябва да започне с премахване на фигурата на защитника.
Все от някъде трябва да се почне.
Това е добро начало
- kpavlova
- Активен потребител
Личното ми мнение е, че магистрат трябва да се става след поне 5 години трудов стаж като юрист!
Писна ми по съдилищата да виждам магистрати на моя възраст да колят и бесят...
За мен не е нормално човек без особено голям житейски опит да решава човешки съдби
А относно колегата, търсещ работа: Който търси, намира! Ако разровиш съм убеден, че ще си намериш подходяща работа за по-прилични пари (400-500 лв не е чак толкова зле за стартова заплата)
Писна ми по съдилищата да виждам магистрати на моя възраст да колят и бесят...
За мен не е нормално човек без особено голям житейски опит да решава човешки съдби
А относно колегата, търсещ работа: Който търси, намира! Ако разровиш съм убеден, че ще си намериш подходяща работа за по-прилични пари (400-500 лв не е чак толкова зле за стартова заплата)
- Sahiba
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|