начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Задължаване за предоставяне на лични данни

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот BigfatLiar » 16 Юни 2008, 14:25

Служител съм в държавна институция, но не съм "държавен служител".
Длъжността е началник на сектор "Информационно обслужване".
Пусната ми е заповед в която съм включен в комисия за управление на кризите и в която заповед се опитват да ме задължат да предоставя номера на личния си телефон, както и да уведомявам при евентуална промяна на номера. Телефонния ми номер е личен, не служебен и никъде в трудовия ми договор или длъжностна характеристика не се упоменава задължението ми да съм на постоянно разположение.

Въпроса ми е могат ли да ме задължат с такава заповед да предоставям номера на телефона си и да се намирам на разположение по всяко време в случай на някаква криза.
BigfatLiar
Нов потребител

Мнениеот bassarova » 17 Юни 2008, 14:43

Кодетс на Труда
Чл. 139а. (Нов - ДВ, бр. 48 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) (1) Поради особения характер на работата работодателят след консултации с представителите на синдикалните организации и с представителите на работниците и служителите по чл. 7, ал. 2 може да установява за някои длъжности ненормиран работен ден.
(2) Списъкът на длъжностите, за които се установява ненормиран работен ден, се определя със заповед на работодателя.
(3) Работниците и служителите с ненормиран работен ден са длъжни при необходимост да изпълняват трудовите си задължения и след изтичането на редовното работно време.

това е отговора на втората част от въпроса ви..но пък никъде не упоменато за личният Ви мобилен...
bassarova
Нов потребител

Мнениеот BigfatLiar » 18 Юни 2008, 07:59

Благодаря Ви за отговора.
Доста почетох кодекса преди да си задам въпроса тук, но явно съм прескочил необходимия член.
Не би ли трябвало след изготвянето на такъв списък с длъжностите (какъвто в случая няма, но може да направят) да има промяна в трудовия ми договор, където да се упоменава, че работния ден е ненормиран?
Или ако има заповед със списък това не е необходимо?
BigfatLiar
Нов потребител

Назад към Общи дискусии