начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

Ранглиста на юристите

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ранглиста на юристите

Мнениеот Гост » 12 Юли 2008, 19:24

Ей,така ми дойде на акъла да изготвя ранглиста на юристите.

Те са:

Юристи "Десет звезди"(**********)

-> :P Върховни(висши) съдии,т.нар.Лордове на закона :P

Юристи "Девет звезди"(*********)

-> Върховни(висши) прокурори

Юристи "Осем звезди"(********)

-> 8) Адвокати 8)

Юристи "Седем звезди"(*******)

-> Съдии

Юристи "Шест звезди"(******)

-> Прокурори

Юристи "Пет звезди"(*****)

-> Професори и доктори по право

Юристи "Четири звезди"

-> Нотариуси(юристите в сянка)

Юристи "Три звезди"

-> Органи на досъдебното производство

Юристи "Две звезди"

-> Юрисконсулти

Юристи "Една звезда"

-> Студенти по право
Гост

Мнениеот system » 12 Юли 2008, 19:33

Боже каква скромност. Сложил е себе си в дъното. Направо да не повярмаш, че това го пуска господин Николов.
За върховните съдии не сте прав. За висшите прокурори също. Но карай ...
system
Активен потребител

Re: Ранглиста на юристите

Мнениеот d_d » 12 Юли 2008, 20:48

advokat_nikolov написа:Ей,така ми дойде на акъла да изготвя ранглиста на юристите.

Те са: ............

Абе ти пишкa нямаш ли си , да си играеш с нея, че си тръгнал да си играеш във форума !?
d_d
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 12 Юли 2008, 21:15

E хайде сега - предаване от типа на "Бате Енчо" ли ще правим.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот dinev » 12 Юли 2008, 23:21

d_d написа:
advokat_nikolov написа:Ей,така ми дойде на акъла да изготвя ранглиста на юристите.

Абе ти пишкa нямаш ли си , да си играеш с нея, че си тръгнал да си играеш във форума !?

:lol: :lol: :lol: Ами сигурно си има, но не знае какво да прави с нея.
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

Мнениеот Sarra » 13 Юли 2008, 11:05

d_d каза: "Абе ти пишкa нямаш ли си , да си играеш с нея, че си тръгнал да си играеш във форума !?"
:lol: :lol: :lol:
Sarra
Потребител

Мнениеот Гост » 13 Юли 2008, 16:42

d_d написа:

Хахахахахахахахахахахахахаха присмял се хърбел на щърбел :P

Ами ти дела нямаш ли,ами се занимаваш със студенти.Май нямаш.

Еми стой си в канторта и пиши на студентите. :)

Аз съм свободен вече-остана ми един изпит и цяло лято ще щракам с пръсти,а ти? Ще ти пращам емемеси(mms) от плажа на Златни пясъци как под чадърчето пия биричка и чета Герджиков или Долапчиев :D
Гост

Мнениеот dinev » 13 Юли 2008, 21:12

8) А вместо да си почиваш, вземи да постажуваш при някой истински адвокат. Ще ти бъде от голяма полза. Четейки предишния ти пост, и гледайки реакцията ти, ми се иска до попитам на колко сте години, г-н Николов, и успяхте ли вече да премахнете пъпките от пубертета, или все още се борите с тях? :wink:
dinev
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 13 Юли 2008, 21:27

dinev написа:8) А вместо да си почиваш, вземи да постажуваш при някой истински адвокат. Ще ти бъде от голяма полза. Четейки предишния ти пост, и гледайки реакцията ти, ми се иска до попитам на колко сте години, г-н Николов, и успяхте ли вече да премахнете пъпките от пубертета, или все още се борите с тях? :wink:

E как да стажува,като най-много да го накарат ДА ПЛАЩА !Сега в канторите е така - за да те пуснат трябва да си платиш /Аз поне имах тоя късмет,та не плащах..../.

Ако случайно влезе-да ще има много работа за него.Предимно ОБСЛУЖВАЩИ ФУНКЦИИ !Стажанта е по -зле третиран и от секретарка.

Ако мама и тате ,или чичо и вуйна обаче са адвокати нещата ще са по-друг начин. :wink: Стажанта ще гледа "като полезно изкопаемо" ,а те ще му се възхищават КОЛКО МНОГО ЗНАЕ И КОЛКО МНОГО Е НАУЧИЛ В ЮЗУ-ТО. :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот system » 14 Юли 2008, 09:12

advokat_nikolov написа:Аз съм свободен вече-остана ми един изпит и цяло лято ще щракам с пръсти,а ти? Ще ти пращам емемеси(mms) от плажа на Златни пясъци как под чадърчето пия биричка и чета Герджиков или Долапчиев :D

Вие сериозно ли смятате да четете Герджиков или Долапчиев по време на почивката си ? Ако е така, имате спешна нужда от психолог. И докато тя не е прерастнала в нужда от психиатър, вземете спешни мерки.
Говоря напълно сериозно, без грам ирония и без намерение да Ви засегна. Ако съм го направил, извинете ме.
system
Активен потребител

Мнениеот brymm » 14 Юли 2008, 09:37

Защо, и аз веднъж ходих на почивка с учебника на Кожухаров.
Това, че не стигнах по-нататък от втората страница, е друг въпрос. Имах намерение. :wink:
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот system » 14 Юли 2008, 11:37

Мъдър човек беше Ст. Стойчев, Бог да го прости. Но нека бъдем оптимисти за господин Николов, да се надяваме, че няма да стигне чак дотам, че да си позволи нещо подобно на колегата на cruel_la.
system
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 14 Юли 2008, 11:49

system написа:Мъдър човек беше Ст. Стойчев, Бог да го прости. Но нека бъдем оптимисти за господин Николов, да се надяваме, че няма да стигне чак дотам, че да си позволи нещо подобно на колегата на cruel_la.

system, допълнихте постинга си, но след тази реплика
"И последно-трябва да обичате парите така,както обичате родителите си,за да бъдете вече завършен и истински адвокат" - извадена е от темата "Да се вписвам ли като адвокат", се чудя дали не трябваше да оставите постинга си в предния му вид, при цялото му двусмислие. Не се заяждам, надявам се само колегата Николов да види тази тема и съзнателно да изчисти посочената от мен реплика. Обещавам публично, че ако това се случи, същото ще направя и аз с това си писание.
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот Гост » 14 Юли 2008, 12:06

system написа:
advokat_nikolov написа:Аз съм свободен вече-остана ми един изпит и цяло лято ще щракам с пръсти,а ти? Ще ти пращам емемеси(mms) от плажа на Златни пясъци как под чадърчето пия биричка и чета Герджиков или Долапчиев :D

Вие сериозно ли смятате да четете Герджиков или Долапчиев по време на почивката си ? Ако е така, имате спешна нужда от психолог. И докато тя не е прерастнала в нужда от психиатър, вземете спешни мерки.
Говоря напълно сериозно, без грам ирония и без намерение да Ви засегна. Ако съм го направил, извинете ме.

Към Динев

Колега,аз съм на 22 години

Към Систем

Че какво лиошо има да четеш Долапчиев на плажа.Че като ми е интересно,ще го чета.

И каква разлика намираш в това дали ще чета някоя скапана книга на някой си американски .............,или да чета Долапчиев.Все книга,все четене.Разликата е че,като чета правна литература ми толкова интересно,колкото на някои им е интересно да четат худежествена литература или списания./аз затова чета само правна литература/

Като чета правна литература се забавлявам,не се затормозявам.Аз не уча,а се забавлявам.Тук е разликата! :)

Все едно да сте заклет културист и да учите културизъм :D

Плаж,бира,цаца и Долапчиев :D
Гост

Мнениеот system » 14 Юли 2008, 14:28

advokat_nikolov написа:Че какво лиошо има да четеш Долапчиев на плажа.Че като ми е интересно,ще го чета.
И каква разлика намираш в това дали ще чета някоя скапана книга на някой си американски .............,или да чета Долапчиев.Все книга,все четене.Разликата е че,като чета правна литература ми толкова интересно,колкото на някои им е интересно да четат худежествена литература или списания./аз затова чета само правна литература/

Като чета правна литература се забавлявам,не се затормозявам.Аз не уча,а се забавлявам.Тук е разликата! :)

Все едно да сте заклет културист и да учите културизъм :D

Плаж,бира,цаца и Долапчиев :D

Боже, Боже !
А не можете ли просто да се търкаляте на плажа, да плувате в морето, да ... някое гадже, а Долапчиев да оставите за семестъра. Аз бих правил така. За съжаление, по мое време трябваше да работим през лятото, защото нямаше лев ...
Между другото, едно скромно мнение: не си губете времето с Долапчиев. Все пак това е учебник от преди повече от 70 години, а съвременното материално накзателно право - и като нормативна материя, и като доктрина и правоприлагане, е доста изменено.
И извинете за любопитството, но бихте ли посочили няколко прочетени от Вас произведения от американски писатели ? Защото мнението Ви за американската литература е ... хм ... интересно.
system
Активен потребител

Мнениеот balachev » 14 Юли 2008, 15:21

Те са:

Юристи "Десет звезди"(**********)

-> :P Върховни(висши) съдии,т.нар.Лордове на закона :P

Юристи "Девет звезди"(*********)

-> Върховни(висши) прокурори

Юристи "Осем звезди"(********)

-> 8) Адвокати 8)

Юристи "Седем звезди"(*******)

-> Съдии

Юристи "Шест звезди"(******)

-> Прокурори

Юристи "Пет звезди"(*****)

-> Професори и доктори по право

Юристи "Четири звезди"

-> Нотариуси(юристите в сянка)

Юристи "Три звезди"

-> Органи на досъдебното производство

Юристи "Две звезди"

-> Юрисконсулти

Юристи "Една звезда"

-> Студенти по право

Абе Николов от къде я съчини тая ранглиста? И по ми е интересно на база каква информация я подреди?
balachev
Младши потребител

Мнениеот dinev » 14 Юли 2008, 15:37

Може би по "Властелинът на пръстените" на Толкин.

Три пръстена за елфите - крале под този небосвод,
и седем за джуджетата в дворците им от камък.
Да вземат девет хората със краткия живот.
Един - за мрачния владетел с трон от черен пламък.

Единствен пръстен ги владее,
единствен той ще ги открие,
единствен вси ще ги сбере,
и в тъмнина ще ги обвие.
В Мордор, където тегне мрак.

Става въпрос за пръстена на ЛОРДА !
Бухахахахаха! :lol: :lol:
Последна промяна dinev на 16 Юли 2008, 15:25, променена общо 2 пъти
dinev
Потребител

Мнениеот satir » 14 Юли 2008, 16:29

не така де :!: човек се смее.... смеее... па се разсополяви..... работя с хора все пак... :idea:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 14 Юли 2008, 17:00

спор нема, стискам потискам..... отвсякъде излиза.....
/обичайните заподозрени места/ ще ме чуе някой и шсе изложа....
:lol:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот MariaMagdalena » 14 Юли 2008, 20:39

Николов, тъй като си падате по класиките, а и от форума научавам, че АП и АПП са сред любимите Ви дисциплини, имам предложение да Ви продам ето тази класика (вижте линка http://profibooks.com/product_info.php?cPath=15_40&products_id=1191&osCsid=cc413eeb6472439c69ec7ffe0da5a105), която закупих преди 2г. в недообмислен пристъп на желание да се образовам допълнително. Книгата е здрава, с твърди корици. Мисля,че ще оцелее няколко плажни турнета, стига да няма пряк досег с водата.
Fortuna fortes adiuvat.

Perfice te!
MariaMagdalena
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии