начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

Граждани,бдете-АДВОКАТИ ЛИЦЕМЕРИ И ИЗМАМНИЦИ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждани,бдете-АДВОКАТИ ЛИЦЕМЕРИ И ИЗМАМНИЦИ

Мнениеот Nekonventsialen » 21 Юли 2008, 11:28

Хора,когато имате нужда от адвокат бъдете много внимателни.Голяма част от адвокатите имат предварителната нагласа да ви вземат парите и ако е възможно да вземат още и имат множество схеми за това си упражнение. Най-често ви прецакват като се договарят с другата страна,не се явяват в съда,използват слабата ви правна кълтура и ви манипулират,просто ви предават,не правят нищо по казуса ви и т. н.
Бъдете рационални и преди да им платите се подготвяйте и обвържете плащането с важни изисквания по казуса,които преди това сте разбрали от друг юрист ,на консултация например.
Изобщо ,бъдете бдителни и... жалби ако ви прецакат.
Благодаря!
Nekonventsialen
Младши потребител

Мнениеот chadel » 21 Юли 2008, 20:54

O, свещена простота...

Искам да ви кажа, че въобще не сте прав, господине, дори логиката Ви е супер погрешна. Имам предвид това с консултацията с друг юрист, за проверка на втория.

И все пак не е излишно човек да си има едно наум и да не се доверява на всеки, но от значение е и каква личност е самият клиент - дали е от тия, дето са на триците скъпи, пък на брашното евтини или не..

Като искаш да не те прекарат, избери си една кантора от Legal 500 например и това е..
http://www.legal500.com/index.php?optio ... Itemid=657

На другия полюс са адвокати влизащи с "Фактура няма да ви пиша, че не ми се плащат данъци." (Репликата не е измислена.)
chadel
Потребител

Мнениеот chadel » 21 Юли 2008, 21:44

"Моля,излизайте с аргументи,че не съм прав-на друго място съм събрал близо 80 случая в потвърждение на тезата ми.Нима си мислите,че гражданите не се досещат,че вашего брата перманентно по няколко пъти на ден извършва непровомерни деяния към гражданите,бюджета и изобщо към прововия ред?"

Ако ще и 800 случая да съберете все тая, нищо не ми доказвате.. само ще ви кажа, че да плащате на един адвокат, пък да се консултирате тайно с друг, за да проверявате първия, показва изключителна наглост, нахалство и недоверие от байганьовски тип, в смисъл ".. сакън да не откраднат мускалите..". Да оставим настрана колко неколегиално е друг да ти се меси в работата..
chadel
Потребител

допълнение

Мнениеот Nekonventsialen » 21 Юли 2008, 21:45

Провокиран съм да допълня:Голямата част от адвокатите перманентно по няколко пъти на ден (винаги когато имат нов посетител или потенциален подзащитен) извършват НЕПРАВОМЕРНИ ДЕЯНИЯ СЪГЛАСНО РАЗПОРЕДБИТЕ НА РЕДИЦА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ-най малкото укриват доходи с което нанасят огромни морални и материални ЩЕТИ на Държавата и Гражданите
Благодаря!
Nekonventsialen
Младши потребител

Мнениеот chadel » 21 Юли 2008, 21:55

Като сте недоволни и имате "случаи" и доказателства, пуснете жалба, иск или каквото още си пожелаете.

--> http://sak.lex.bg/

--> http://www.scc.bg/

С плюене на цяло професионално съсловие по форумите няма да трогнете никой, само ще си спечелите оплювки и "храна" :lol:
chadel
Потребител

Мнениеот d_d » 21 Юли 2008, 22:16

В такива случаи е по-добре да пуснете жалби на следните места :

http://armenskipop.com/forum/
http://www.armenskipop.net/
Последна промяна d_d на 21 Юли 2008, 22:21, променена общо 1 път
d_d
Потребител

Мнениеот chadel » 21 Юли 2008, 22:18

Хаха, е що бе, ако има доказателства човека, да ги съди техната верица :lol: ама тъй голо на голямо недей че ... :wink:
chadel
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 21 Юли 2008, 22:21

Възможно е....лично аз съм имал клиенти,"ухапани" от колеги.И то не един път и два пъти.

Ами вижте Господин "неконвенциален".Всеки сам си избира адвоката,на когото да си възложи проблема и с когото да си сподели това,което го тревожи.Поне сега има голям избор .

Това,че си влязъл в една кантора и си запитал не те задължава по принцип да избереш същата кантора и с нея да продължиш - било за дело,било за сделка или каквото и да е друго.Като не си доволен и не ти допада - било адвоката,било исканата цена за извършването на услугата,било самия съвет,даден ти от адвоката няма пречка да си излезеш и да отидеш при друг.
И така е по -добре и разумно.Ако смяташ,че този адвокат не може да ти свърши работа ,или просто по друга причина не искаш да работиш с него - отиваш при друг и това е.

На следващо място - по Гражданските и Административните съдопроизводства адвокатското представителство по пълномощие не е задължително.В ГПК са посочени случаите,когато съда следва да конституира служебно назначен адвокат за особен представител.
В наказателното производство е изрично посочено кога е необходимо задължително участие на защитник-адвокат,който също може да бъде служебно назначен .
Щом нямате доверие на адвокат не търсете услугите му.Оправяйте се сам както намерите за добре.
На следващо място - З Адвокатурата и Етичния кодекс на българския адвокат достатъчно добре са регламентирали правата и задълженията на клиента и на адвоката.Няма да е зле да се запознаете с тях и тогава да коментирате "по същество".

И за завършек - имайте в предвид,че и адвоката има правната възможност да откаже представителството и защитата в регламентираните в нормативите случаи.Обикновенно проблемите се появяват от неизплатени хонорари.Закона в този случай допуска оттеглянето на адвоката след надлежно уведомление на клиента.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот ytrewq » 21 Юли 2008, 22:32

Какъвто клиента, такъв и хонорара, такъв и адвоката !
Никой да не се сърди на другия :D
ytrewq
Потребител

Назад към Общи дискусии