начало

Деяния по чл.172а – чл.172б от НК с ниска степен на обществена опасност Деяния по чл.172а – чл.172б от НК с ниска степен на обществена опасност

Обяви за работа в БГ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обяви за работа в БГ

Мнениеот DEKAH » 09 Сеп 2008, 21:06

Бяха ми изпратили една обява за работа, за да си дам мнението на колега и се зачетох из разни обяви за юридическа работа. Установих, че обявите са в двете крайности - или са неадекватни от към изисквания и заплащане, или са адекватни от към заплащане и неадекватни от към изисквания. Изобщо обявите са някаква гавра с цялата гилдия.

От обявите, които прочетох си направих няколко извода.

1. В България юрист във фирма се търси при следните условия:
- Перфектни познания в областта на облигационното, търговското, административноти и вещно право;
- Владеене на минимум 2 чужди езика;
- Отлична компютърна грамотност;
- Минимум 2 год. юридически стаж;
- Умение за водене на преговори;
- Умения за анализ и намиране решение на конкретни казуси;
- Комуникативност, инициативност и желание за развитие;
- Висока култура на поведение;
- Умения за работа в екип и изпълнение на поставени задачи в срок.

2. Задължения
- изготвяне на документи – пълномощни, договори, сделки с недвижими имоти; искови молби, жалби, заявления, правни становища; изготвяне на необходимите документи за регистрация на фирма, актуално състояние и др. (каквото и да значи последното)
-съставя и проверява договори с подизпълнители, доставчици, фирми, със собственици на апартаменти, с юридически и физически лица за наеми на помещения, рекламна дейност, специални мероприятия и между фирмени отношения
-съпровожда юридическата част на трудово-правните отношения с персонала
-представлява фирмата пред съдебните власти в правни спорове
-поддържа актуална база с данни за измененията в законодателството, както и за разпорежданията и изискванията на местните власти.
-следи за сроковете и валидността на категоризацията и лицензирането

3.Изисквания.
Ако предложението Ви интересува и смятате , че отговаряте на изискванията ни, можете да кандидатствате като изпратите:
-автобиография,
-мотивационно писмо
-актуална снимка
И всичко това, което изпратите ще бъде огледано и на интервю ще се канят само одобрените. Интересно как става това само по CV. Или гледат снимката :lol: (предимство имат цицорести блондинки)

4.Заплащане (ето го и сублимния момент)
от 400-600 лева. на месец (на 1-2 места видях и по 1000 лв/м, но имат невероятни изисквания към кандидатите)

Та.... интересно как ще си намерят юристи, които да вършат всичката тази работа, да знаят толкова много и на всичкото отгоре да го правят без пари.

Уважаеми работодатели.
Хора с тези възможности няма да работят при вас. Те ще отидат в частния сектор и с лекота ще печелят в пъти повече от предлаганото от вас. Или си намалете изискванията, или си увеличете заплатите. За ваша информация ще кажа, че специалността "Право" е трудоемка, с обемен материал и изобщо не е евтина. А самата работа е отговорна и изисква ежедневно четене на съдебна практика, закони и изисквания на администрацията. Ако чрез наемане на юрист целите намаляването на адвокатски хонорари (от 5000 лв. и нагоре на 600 лв заплата на юрист) няма да стане. Вярно е, че има колеги, които работят държавна работа за по-малко пари, но това не означава, че ще дойдат при вас за същото заплащане при такъв обем на работа.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот p_n_n » 09 Сеп 2008, 21:41

:D Колега,

Не го приемайте като забележка, но в точка 1 сте забравили да споменете университета, тоест Университета, който трябва да са завършили кандидатите, а така също и отличния успех...
:P
p_n_n
Потребител

Re: Обяви за работа в БГ

Мнениеот gudio » 09 Сеп 2008, 22:42

DEKAH написа: Понеже съм пуснал обява :oops: :oops: ще си позволя коментар 8) Изобщо обявите са някаква гавра с цялата гилдия.

От обявите, които прочетох си направих няколко извода.

1. В България юрист във фирма :shock: по-долу говориш за "частния сектор" - имаш предвид "свободна практика" ли, какво ? се търси при следните условия:
- Перфектни познания в областта на облигационното, търговското, административноти и вещно право;
- Владеене на минимум 2 чужди езика (поне елементарен английски трябва, за да не ме викаш всеки път :wink: ако съм ти работодател, когато излезе някакво съобщение от MS Office) ;
- Отлична компютърна грамотност (Да ! Под "отлична", предвид високото самочувствие на младите хора :wink: всъщност се имат предвид елементарни умения да се пише, а не пи6е :evil: на компютър, да се форматира текст, а не само "4атене по форумите") ;
- Минимум 2 год. юридически стаж - силно казано, но една фирма, ако си търси юрисконсулт, няма да се остави на някой, който тепърва ще се учи по метода "проба-грешка");
- Умение за водене на преговори - по-скоро елементарно умение да се общува - никой няма да ви възложи веднага някакви важни преговори... но не и всеки телефонен разговор да се прехвърля директно на шефа, защото не знаеш какво да кажеш;
- Умения за анализ и намиране решение на конкретни казуси - че лошо ли е ?;
- Комуникативност, инициативност и желание за развитие (има си хас да се търси някой, който да иска на спокойствие, без никой за нищо да не го закача, да му минава работното време;
- Висока култура на поведение (няма лошо, без отявлен диалект, жаргон и обръщение само на "ти", каквото масово се практикува :twisted: ;
- Умения за работа в екип и изпълнение на поставени задачи в срок.

2. Задължения
- изготвяне на документи – пълномощни, договори, сделки с недвижими имоти; искови молби, жалби, заявления, правни становища; изготвяне на необходимите документи за регистрация на фирма, актуално състояние и др. (каквото и да значи последното)
-съставя и проверява договори с подизпълнители, доставчици, фирми, със собственици на апартаменти, с юридически и физически лица за наеми на помещения, рекламна дейност, специални мероприятия и между фирмени отношения
-съпровожда юридическата част на трудово-правните отношения с персонала
-представлява фирмата пред съдебните власти в правни спорове
-поддържа актуална база с данни за измененията в законодателството, както и за разпорежданията и изискванията на местните власти.
-следи за сроковете и валидността на категоризацията и лицензирането

3.Изисквания.
Ако предложението Ви интересува и смятате , че отговаряте на изискванията ни, можете да кандидатствате като изпратите:
-автобиография,
-мотивационно писмо
-актуална снимка
И всичко това, което изпратите ще бъде огледано и на интервю ще се канят само одобрените. Интересно как става това само по CV. Или гледат снимката :lol: (предимство имат цицорести блондинки)

4.Заплащане (ето го и сублимния момент)
от 400-600 лева. на месец (на 1-2 места видях и по 1000 лв/м, но имат невероятни изисквания към кандидатите)
:roll: Май гледаш стари обяви... :lol: Но... при трудов договор, никой няма да се набута с голяма заплата, нито без срок за изпитване и т.н.

Та.... интересно как ще си намерят юристи, които да вършат всичката тази работа, (много ли ти се вижда ?)да знаят толкова много и на всичкото отгоре да го правят без пари.

Уважаеми работодатели.
Хора с тези възможности няма да работят при вас. Те ще отидат в частния сектор :roll: и все пак, кое е "частния сектор"и с лекота ще печелят в пъти повече от предлаганото от вас. Или си намалете изискванията, или си увеличете заплатите (а ти кое от двете предпочиташ :lol: :?: ). За ваша информация ще кажа, че специалността "Право" е трудоемка, с обемен материал и изобщо не е евтина. А самата работа е отговорна и изисква ежедневно четене на съдебна практика, закони и изисквания на администрацията. Ако чрез наемане на юрист целите намаляването на адвокатски хонорари (от 5000 лв. и нагоре на 600 лв заплата на юрист) няма да стане. Вярно е, че има колеги, които работят държавна работа за по-малко пари, но това не означава, че ще дойдат при вас за същото заплащане при такъв обем на работа.

Имаше една друга тема - там след подобно, но много по-подробно обосновано мое изказване отнесох купища псувни :lol: Впрочем, намерих си на два пъти по обяви хора (и не само от СУ :lol: ), само че :cry: някои вече завършиха, други пък спечелиха конкурси, на които впрочем аз ги насърчавах да отидат и сега пак съм "на пазара на труда" - от другата страна.
Хайде, кажете - не ви харесват обявите... заради парите - ясно, но според мен няма обяви с 400 - 600 лв., освен ако не са за непълен ден. Другото обаче - да мислите изискванията за завишени е или нахалство :evil: или някаква пълна илюзия - че някой ще ви вземе "на хранилка" и да се учите на негов гръб по метода "проба-грешка" ?
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот p_n_n » 09 Сеп 2008, 22:51

[quote="gudio"][...............................и сега пак съм "на пазара на труда" - от другата страна. ..............
Хайде, кажете - не ви харесват обявите... заради парите - ясно, но според мен няма обяви с 400 - 600 лв., освен ако не са за непълен ден. ...................

Колега....

КОЛКО ДАВАТЕ...? :lol:
p_n_n
Потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Сеп 2008, 22:52

gudio - с цялото ми уважение - не си прав.

Това, че търсиш сътрудници е съвсем друго. При теб се учи занаята.

Обяснявам, че масово се търсят юристи във фирми, които пускат обяви без да знаят какво точно искат.
В една фирма юриста се намира точно м/у общия работник и секретарката на шефа. Дори счетоводителите взимат повече от тях.

Ако си пуснал обява - ОК. Искаш да ми кажеш, че си готов да платиш 2000 лв заплата при тези изисквания. Аз мисля, че ще ги покрия и то в пъти повече и ще си заслужа парите. Ако си готов да ми ги дадеш, както да ме осигуряваш на тези пари + бонуси за добре свършена работа - ще си зарежа бизнеса и съм при теб.

и НЕ - не гледах стари обяви. Съвсем преснички от днес.

п.п. За 400 лв и на снимка няма да ме видиш.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 09 Сеп 2008, 23:17

В интерес на истината за повечето неща gudio е прав - особено за английския и компютърната грамотност - на мен лично ми писна където и да отида да работя, да ме питат за елементарни неща - на практика, без да съм някакъв специалист по каквото и да е било, все ми се налага (покрай обичайните ми задължения) да обучавам хората на компютри, английски и дори и на основни положения в правото (защото за "неосновните" естествено и аз имам нужда от обучение). Ами писна ми наред с обичайните ми задължения да съм и "обучител по всичко"
:evil:
Между другото, под "компютърна грамотност" разбирам и сравнително бързо писане на компютър - защото често нещата се произвеждат "на килограм" - както и да не се пише "МадриТ", "НОЙ" (Национален осигурителен институт), "предвиТ", "къшта" и т.н. - все неща, които всеки първолак би трябвало да знае как се пишат. Ами дразни пък...
Е, тук има "специалисти" в граматиката, които ще ме опонират - но те са си такива "по default" :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот laridi » 10 Сеп 2008, 08:42

Истина е, че могат да си видят какви ли не безумни обяви, но принципът е да се кандидатства, дори и да не си блестящия кандидат, описан в обявата, защото от работата ми в кантори вече съм видяла, че едно си пише, а пък съвсем друг въпрос е какви хора се взимат. на шефовете минаги им се иска някой с идеален английски, отлична диплома (за предпочитане от СУ), млад, но с богат опити разбира се за малко пари.
Първаото отрезвяване е като принтираме първите 20 тина СВ-та :lol:, доста от които са придружени от доста смешни снимки. Например на екскурзии с гаджето пред някакъв паметник или по потник и джапанки пред някое фонтанче :lol:
И разбира се второто - на интервютата. В бившата ми кантора, където бях секретарка набирането на младши адвокати се получи абсолютен цирк. И в крайна сметка, взетите хора нямаха много общо с изискванията в обявата.
1. Разбира се Св-та, такива написани в Джобс на български с латински букви :shock:
2. Придружени със смешни снимки, за които вече стана дума. Макар изискване за снимка в обявата изобщо да нямаше.
3. А пък на интервюто, първо решаваха тест по търговско и вещно право. Най-куриозното беше, само преди седмица имаше интервюта за стажант и имаше кандидат стажанти, които решиха теста по-добре от някои от дипломираните юристи :lol:
4. на интервютата имаше господа с маратонки и панталони, госпожици с плажни рокли.
5. Имаше и превод за тях, който беше просото два члена от договор и то от тези дето ги пишехме и превеждахме в дузини на ден - типов, но уви се установи, че едно е да напише в сВ-то си добро владеене на английски, друго е да го имаш. За много от кандидатстващите добро владеене означава, учих в училище (не езикова гимназия, разбира се) и ходих на бригада, където работих в кръчма и сервирах на американци :lol:
6. Разбира се имаше и префектни кандидати, но те не искаха да работят за тези пари (600 лв +% за процента винаги ги лъжеха, защото системата беше такава, че нямаше как да знаят колко точно са изкарали, съдружниците им дадат 300 лв отгоре, а процентът на изработеното от тях е примерно поне 1000 лв. :evil:. Знам го, защото финансовите справки ги правех, аз :roll: )
7. Накрая просто взеха на работа, едни двама пънове, които си нямаха и идея за какво точно са дошли :lol:, но за сметка на това имаха завидно самочуствие и поведение от типа: Ей, там секретарката/стажантката направи ми кафе и ми купи баничка, докато се опитват цял предиобед да напишат едно пълномощно :lol:, и съответен отговор от моя страна: Кафе правя само за съдружник :wink: Направи си сам!
Излишно е да ви казвам, че отново имат обява :lol:
laridi
Младши потребител

Мнениеот gudio » 10 Сеп 2008, 08:52

DEKAH написа: Ако си пуснал обява - ОК. Искаш да ми кажеш, че си готов да платиш 2000 лв заплата при тези изисквания. Аз мисля, че ще ги покрия и то в пъти повече и ще си заслужа парите. Ако си готов да ми ги дадеш, както да ме осигуряваш на тези пари + бонуси за добре свършена работа - ще си зарежа бизнеса и съм при теб.

и НЕ - не гледах стари обяви. Съвсем преснички от днес.

п.п. За 400 лв и на снимка няма да ме видиш.

8) Разходи за работодател (б.м. - не знам доколко е достоверен този източник http://www.kik-info.com/calculators/pay ... ployer.php имам счетоводител, който се занимава с тези неща, ама сега няма как да го питам), но само за пример:

Категория труд: трета категория
Години стаж: 0
Роден: след 1960г.

1 Основна заплата 2482.22 лева
2 Чиста сума за получаване 2000.00 лева
3 Доплащане за стаж 0.00 лева
4 Брутна сума 2482.22 лева
5 Осигурителен доход 2000.00 лева

Вноски върху осигурителния доход (р.5):
6 за фонд "Пенсии" 10.20 % 204.00 лева
7 за фонд "Общо заболяване и майчинство" 2.10 % 42.00 лева
8 за фонд "Безработица" 0.60 % 12.00 лева
9 за фонд "Допълнително задължитено пенсионно осигуряване" в УПФ 3.00 % 60.00 лева
10 за фонд "Допълнително задължитено пенсионно осигуряване" в ППФ 0.00 % 0.00 лева
11 за фонд "Гарантиране на възнагражденията на работниците и служителите" 0.50 % 10.00 лева
12 за фонд "Трудова злополука и професионална болест" 0.40 % 8.00 лева
13 за фонд "Здравно осигуряване" 3.60 % 72.00 лева
14 Общо осигурителни вноски 20.40 % 408.00 лева

Общо разходи за работодателя (р.4 + р.14) 2890.22 лева

:? Сега, да не прозвучи нещо обидно, в никакъв случай не целя това - но - какъв бизнес ще зарежеш за 2000 лв. чисто на месец :roll: Аз как да наема човек който ще ми струва около 3000 лв. / мес. веднага, дори след всичките събеседвания, CV-та, :idea: :lol: - даже и с диплома от СУ ( :lol: последното е майтап :!: ), който напр. явно не е изкарвал със собствен бизнес чисти 2000 лв. на месец :?: (не че е лесно...)
Бихме започнали с доста дълъг срок за изпитване или пък с по-ниска стартова заплата...
P.S. Наистина съм пуснал обява, всички знаят тук кой съм :lol: - вижте я, обадете се или пишете тук на "ЛС".
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 10 Сеп 2008, 09:06

Ето, впрочем, линк към онази тема, ако имате търпение, разгледайте я, точно отпреди година е http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t ... 2&start=45
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот vili_spasova » 10 Сеп 2008, 09:11

Колеги, само искам да кажа, че юрисконсулта /по - горе става въпрос явно за тази длъжност/, ако е в съзнание и има желание да работи - дори и без голям стаж може да спести на работодателя си много пари от глоби /понеже тогава не са си имали юрист/, от актове на КАТ и ДАИ - когато фирмата има шофьори и т.н.т. ...., както и от спестени консултации при колеги - адвокати на парче...
Преди няколко дни ми се обажда шефа и пита - абе тука има едно вземане от АДВ за 2000 лв. ти знаеш ли за какво е - аз му казвам да - имахме глоба от 5000 лв., обжалвах я и съдът я намали на 2000 лв., питах ви да го обжалвам ли - вие ми казахте - не. /до тук излиза - 3000 лв. спестени/
Да не говорим за купчината фирми, които пререгистрирах, обявявах ГФО, трудово правни спорове, жалби по ЗАНН, тъжби до прокуратура, изпълнителни производства, договори, преговори с АДВ, ЧСИ и ДСИ, кредитори, документи за банки и какво ли още не....

Та е доста забавно и поучително, стига човек да е готов да се продаде и то за не много пари.

Това е скромното мнение на едва прохождащ юрисконсулт.
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот milletti » 10 Сеп 2008, 09:50

А за тази обява какво ще кажете? Майтап ли си прави някой или просто високо ценят труда на юриста? :?:

http://jobs.bg/f62984
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот MariaMagdalena » 10 Сеп 2008, 15:34

По повод визираната обява: ето там ни е проблемът на нас българите... Защо трябва да го смятаме за ВИСОКО, а не за РЕАЛНО? :) Нима назначеният няма да си заслужи парите, че и повече?
Fortuna fortes adiuvat.

Perfice te!
MariaMagdalena
Потребител

Мнениеот milletti » 10 Сеп 2008, 16:57

Така е. Само дето на фона на реалността и на фона на идентични обяви, тази изглежда ... странно. Ако мога да имам кадъра за 1000-1500 лв., защо ще го търся за 3500лв.?
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот gudio » 10 Сеп 2008, 19:40

milletti написа:Така е. Само дето на фона на реалността и на фона на идентични обяви, тази изглежда ... странно. Ако мога да имам кадъра за 1000-1500 лв., защо ще го търся за 3500лв.?

Защото "кадърът" е наистина труден за намиране, ако е толкова печен - не търси работа, работи сам или е лапнат от някой... :? :roll: щях да кажа "някоя банка", ама не е вярно - там все още доминира шуробаджанащината ... По-скоро истински "яките" кантори, към които по принцип съм подхождал с подозрение - знаете какво всъщност работят и как го правят, ама понеже не е или не се очертава със сигурност да бъде вечно така, то те... както емирите в Кувейт, Дубай и пр. - отглеждат перли, строят АЕЦ, за да имат алтернативен източник на доход, когато свърши петролът :lol: :lol: :lol:
Последна промяна gudio на 10 Сеп 2008, 21:14, променена общо 1 път
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 10 Сеп 2008, 19:50

:lol: Айде още нещо от Бай Гъдю - преди доста години голяма пивоварна, наскоро продадена на чужденци от "приватизационен фонд" (помните ли "масовата"приватизация, боновите книжки и т.н.?), предложила на един колега да й поеме правното обслужване за... 2500 евро на месец ( :roll: е, имало го е вече еврото...). Той ми разказваше - "Егати тъпите и нагли пинтии, тия к`во си мислят, бе... :evil: Отказах им категорично, и понеже се въздържах все пак, от приличие, да им се изплюя в лицето, то те, тъпаците нагли продължават да настояват, и ми викат - "дайте, препоръчайте някой Ваш колега..." И :shock: аз се сетих, Гъдю за тебе, ама реших, че ще те обидя с това предложение..." :? :? :shock: Представяте си реакцията ми :lol: :lol: - беше време на жестока "адвокатска стагнация", а тй ми вика - "Абе, мани ги тия, бе... глупости на търкалета..."
...
:roll: Може пък да се е оказал прав - по-късно си смених професията и... сещате се :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 11 Сеп 2008, 00:49

Ъъъъ...аз таковата...виждам подходяща тема...може ли публично да се самопредложа за HR на някоя адвокатска кантора ( имам и опит - е, едва 2 месеца :wink:, но все пак компанията, в която работех, се е самообявила за "световен лидер в хранителната индустрия" :wink: ), имам и нужното образование (право+психология :wink: ), минавал съм разни e-learnings и общо взето, съм чувал за Хърцбърг, МакКлилънд, Маслоу, Врум и другите чешити с техните теории в областта на трудовата и организационната психология.
За заплата 2000 лв. може и да се цаня :wink: А и имам и доста колежки, работещи сега във видни български компании, така че дори и тестове мога да ви набавя... :wink:
Те юристите все се оплакват от заплатите си...а не знаят колко взема един психолог :cry:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

spite li?

Мнениеот lexer » 11 Сеп 2008, 11:13

Темата за проформа конкурсите е много изтъркана, но за съжаление все още актуална в България! За един такъв "камофлажен" конкурс искам да Ви обърна внимание. Наскоро съвсем случайно чрез приятели научих, че е насрочен втори тур за длъжността "Съдебен администратор" в Административен съд - Варна. Длъжността е ръководна, изисква се юридическо образование, няма нормативно изискване за стаж, заплащането е 80% от съдийското възнаграждение за съответния съд. Толкова тихомълком е организиран конкурса, че за цяла Варна са се явили само 2 кондидати, единия от които е назначен до провеждането на конкурса и в момента заема тази позиция. Как може за други много по-малки от Варна градове да са се явили 5-6 и повече кандидати, а за морската столица само реално един кандидат?! Съдийте ще ходят на изпити и на конкурси, а останалите служители в съдебната система ще се назначават по лесния начин! До кога ще търпим такъв вид подигравка? Докога ще се шири шуро-бажинащината в съдебната администрация? Мисля, че от всички нас зависи!
lexer
Нов потребител

Мнениеот satir » 11 Сеп 2008, 12:01

много хора определено имат спешна нужда от a:\> format c:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 11 Сеп 2008, 13:11

бе, на чисто требе, като евреите :!:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот deniva » 11 Сеп 2008, 13:54

търся работа : студент 2-ри курс право задочно обучение във всу"Черноризец Храбър" си търси работа във областа отговорен млад човек с много желание за работа във сверата

Не бих искала да последва старата полемика "Кой кой е" сред университетите. Не бих искала също така само от горепосоченото да си правим необосновани предположения за нивото (качеството) на образованието ни. Ще ми се обаче работодателите наистина да поставят своите "завишени" изисквания (като например за грамотност), та поне те да се явяват естествен коректив, защото явно университетите ни в надпреварата да се сдобият със "спонсорство" ('де ще да е климатик, 'де пък за компютър) не желаят да бъдат такъв.
deniva
Нов потребител

Назад към Общи дискусии