начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Абсурдите в здравеопазването- Психиатрия

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Абсурдите в здравеопазването- Психиатрия

Мнениеот metrilbg » 30 Яну 2009, 16:08

Последните дни ми се наложи да си извадя някои удостоверения в връзка с назначаванието ми на работа. Оказа се че в психиатричните клиники цените далеч не бяха нормалните. Цената на издаване на психиатрично освидетелстване беше 50 лева, а то представлява просто подпис от лекар психолог с неговият печат върху бланка, до колкото съм учил публични финанси едно от правилата за изграждане на таксите е : таксите да покриват размера на разходите. тук се чудя този психолог колко ли заплата взема :?: след това за един психологичен тест 30 лв. който попълвах връху пожълтяла от времето хартия с цифрички и тук нещо не ми се връзват нещата, кое точно струваше 30 лв? или понеже няма от каде другаде да си извадя тези работи даи да ме оскубят до последно, медицинското към психиатрията беше пък 10 лв, при положение че сам си купя бланка и я донеса да я попълнят ? Чудя се дали това са цени определени от монополното положение на държавната институция и липсата на контрол? би следвало да се обложи и данък общ доход на тези средства но честно казано силно се съмнявам да бъде наложен такъв? Та питам се някой др. запитвал ли се е точно защо цените на тези простички услуги явяващи се в отговаряне на няколко прости въпроса и евентуално проверка в обща база данни дали струва реално толкова? Още нещо ме потресе... таксата за живеещи в същия град в който ти издават тези работи е по-ниска от тези живеещи в друг град ? това пак няма как да си го обясня... все пак ако не искаш да плащаш по-високата такса остава възможност да се прибереш до мястото ти на адресна регистрация ...

П.С. Май трябва да се засили контролът специално върху тази институция ? такси от рода на 50 лева за 5 реда с подпис и печат след като са ми задали 5 въпроса мисля че не си заслужава ? такива са поне цените в Варна можеби в София са още по-високи знам ли???
metrilbg
Младши потребител

Re: Абсурдите в здравеопазването- Психиатрия

Мнениеот kalahan2008 » 30 Яну 2009, 20:56

По същия начин разсъждават и хората, които ходят при адвокат- "Каже ми две приказки и хайде - 50 лева" :D
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Яну 2009, 21:15

Имат право и хората и човеците. Това е положението, или приемаш положението или си бориш за положението.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот popo45 » 03 Фев 2009, 03:08

Възползват се от монополното си положение. Аз също ходих за бележка от психо диспансер за започване на работа. Казаха, че струва 30 лв. - започнах работа без този документ, излъгах че после ще го донеса и не го занесох.

Имах един колега в университета дето имаше печати за всичко което можете да се досетите - сам си ги беше правил.

Не съм чул случаи някои да е осъден че си е издал сам бележка от психодиспансер или бележка че е студент или бележка за медицински преглед и т.н. това дори се беше превърнало в бизнес и на времето фирмите за осигуряване на разрешителни за работа в чужбина имаха печати на банки, общини, кметства, университети и каквото се сетиш. Друг колега през цялото следване получаваше стипендия за пълен сирак. Родителите му разбира се си бяха живи и здрави...........но на смъртните актове пишело друго......много ми става весело като се сетя за това.
popo45
Потребител

Мнениеот diaida » 03 Фев 2009, 05:40

Въпросът е как изобщо се издават тези билижки?!
от metrilbg на 30 Яну 2009, 15:08
Последните дни ми се наложи да си извадя някои удостоверения в връзка с назначаванието ми на работа. Оказа се че в психиатричните клиники цените далеч не бяха нормалните.

Цените са най-малкия проблем ... Има ли електронен регистър? Кой и на база "кое" дава заключението? Преди имало ли е отклонения и сега от къде да черпим данни за това?
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот tsveti_d » 03 Фев 2009, 10:21

За какви цени говорите?! В Шумен, удостоверие от психодиспансер, че не се водиш в регистрите им, не струва нищо, даже ти го издават на тяхна бланка, за която не запалащаш!
tsveti_d
Младши потребител

Мнениеот metrilbg » 03 Фев 2009, 12:03

Явно в шумен работите са различни ... да ходим от там да си вадим :) и все пак е така никой никаде не проверява като ти поставя печата си, няма регистри, няма никаква информация и въпреки това си заплащаш таксичката ...и то в размери които нито са логични нито са по нашите стандарти за такава услуга.
metrilbg
Младши потребител

Мнениеот punisher » 03 Фев 2009, 12:44

излъгах че после ще го донеса и не го занесох.

Е,това много ли е правилно?
punisher
Потребител

Назад към Общи дискусии