начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Плащане на юридическия стаж

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане на юридическия стаж

Мнениеот rexlegis » 24 Окт 2009, 14:59

Един колега ми каза, че юридическия стаж преди придобиване на правоспособност може да се заплати от стажант-юриста. Прегледах наредба №2 от 23 септември 2002 г., според която стажа е 3 месеца, след това прегледах най-новите изменения в ЗСВ от 5 юни 2009 г., който определя периода на стажа да бъде 6 месеца, като последния отменя наредба №2. В нито един от двата нормативни акта не открих да има възможност стажа да може да се заплати изцяло или частично от стажант-юриста.

Някой има ли точна информация дали такава възможност съществува?
Аватар
rexlegis
Потребител

Re: Плащане на юридическия стаж

Мнениеот palimsest » 24 Окт 2009, 16:45

според мен нито Вие, нито приятелят Ви осъзнавате за къв стаж иде реч!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 25 Окт 2009, 21:47

palimsest написа:според мен нито Вие, нито приятелят Ви осъзнавате за къв стаж иде реч!

А така-кажи им го. Точно в десетката ги целиш, Palimsest :P
advokat__nikolov

Мнениеот laridii » 26 Окт 2009, 13:59

Няма как да го заплати или ще го изкарате като хората, иначе казано висейки в деловодства и четейки стари дела по цял ден и слушайки съдебни заседания 2-3 пъти седмично или просто ще обикаляте, за да събирате подписи в стажантската книжка.
Любопитно ми и да имаше начин какъв според Вас е смисъла да си плащате, за да Ви даде някой документ за стаж, стажът така или иначе си е 6 месеца, защото Законът бие наредбата!, Вие какво документ със стара дата ли искате да Ви издадат?
laridii
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 28 Окт 2009, 14:34

rexlegis написа:Един колега ми каза, че юридическия стаж преди придобиване на правоспособност може да се заплати от стажант-юриста.

Питай твоя "колега", какво "заплащане" е имал предвид и на кого?!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Общи дискусии