начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Банановата революция ЛИДЛ!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Банановата революция ЛИДЛ!

Мнениеот markoman » 25 Ное 2010, 18:50

Народът ни тотално полудя...тотален срам: :shock: :shock: :shock:

http://zonabg.info/Tema.40_41/10093.article/
markoman
Младши потребител

Re: Банановата революция ЛИДЛ!

Мнениеот Гост. » 25 Ное 2010, 19:17

Изобщо не е полудял- когато обстоятелствата те притискат, когато броиш стотинките за насъщния всяка отстъпка е не само примамлива, но и желана.
С`я да ми кажете, че когато ходите на екскурзии извън страната, или дори тук- в ежедневието, отказвате предложената "скидка" и а-ха да повярвам.

Срам? Да, следва управляващи- минали и сегашни да се срамуват за това, че докараха този кротък народ то това състояние. Бъдещите пък да си извлекат поука. Ама дали?
Надали!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 25 Ное 2010, 19:41

poli_g написа:Изобщо не е полудял- когато обстоятелствата те притискат, когато броиш стотинките за насъщния ....

Само че, проблемът е, че тук става въпрос не за насъщния, а за банани, краставици... течен шоколад... резил от всякъде и липса на капка достойнство.
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот Гост. » 25 Ное 2010, 19:48

Колега Петров, да не би да ми казвате, че мелето не е заради олиото? Или, че промоционалните цени са били само за захаросани изделия? :)
Ако не четете буквално текста на журналистите, вярвам, ще установите, че намалението е относимо не само за посочените( тенденциозно в синхрон с темата) продукти. Заглавията и зрелищността наистина продават, но често са необективни.

Когато нямането наистина те притиска- моралните ценности отстъпват. Не сте живяли във времена на купони ( за хляб), дълги опашки за мляко( при това имаше и физическо насилие)... ала питайте родителите си.
Последна промяна poli_g на 25 Ное 2010, 19:50, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот fbr65 » 25 Ное 2010, 19:50

Навсякъде по света тенденцията е такава. Нима не сте виждали по телевизията същите мелета пред вратите на американските магазини, при подобни мероприятия. Просто бизнеса се нуждае от оскотяването на потребителите. Незвисимо кротък или нервен е народа.
fbr65
Потребител

Мнениеот Гост. » 25 Ное 2010, 19:53

С една малка, но съществена разлика. Навън се бият за парцали, тук - за хранителни продукти.
Но, права сте- принципът е един.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 25 Ное 2010, 20:14

poli_g написа:...
Когато нямането наистина те притиска- моралните ценности отстъпват. Не сте живяли във времена на купони ( за хляб), дълги опашки за мляко( при това имаше и физическо насилие)... ала питайте родителите си.

Помня, Поли, помня :wink: и съм живял :lol: (дето се вика '89-та бяхме вече комсомолци). А колкото до отстъпването на моралните ценности... така е, няма да преоткриваме отново пирамидата на Маслоу. Извинявай, че в този случай ти играя контра, но тези тълпи пред витрините, изгубени деца чух току-що... нямат оправдание.
П.С. извини ме за обръщението (ако го считаш за неуважително), не това е идеята ми :wink:
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот jasta13 » 25 Ное 2010, 20:16

Рънъта прави борбъта- в пряк смисъл и в действие. Тъжно.
alea jasta est
jasta13
Младши потребител

Мнениеот apfel » 25 Ное 2010, 20:45

В случая според мен става дума за така нареченото зарибяване или привличане на клиенти ,а не за някаква сезонна или временна разпродажба.А в това ,че голяма част от хората буквално са принудени да оцеляват ,не виждам нищо срамно да се случват подобни неща !
Срам, е за политиците и хората докарали цял един народ до мизерия и нищета.
apfel
Активен потребител

Мнениеот fbr65 » 25 Ное 2010, 21:57

Гледайки репортажите, блъскащите се, съвсем не приличаха на оцеляващи.
fbr65
Потребител

Мнениеот markoman » 26 Ное 2010, 01:54

абе стига бе,някаква жена от борба си е счупила ръката...и да нямам пари няма да го правя това
markoman
Младши потребител

Мнениеот lucius_seneca » 26 Ное 2010, 09:38

Сига с това моралносъдие.Не видяхте ли, че повечето бяха хора от третата възраст-нямат пари, броят си стотинките.Това е.Народа ни наистина е кротък за радост на повечето ни жалки политици.

Не знам някой когато е отивал към ЛИДЛ, да се е запътил с желание, очакване или дори и най-малка представа че може да му счупят крак, ръка и т.н.Едва ли някой сам "от борба" за банани ще си счупи ръката. При тази широка, интензивна и агресивна кампания ЛИДЛ трябваше да предвидят,, че може да се случи така и да вземат предварително мерки това да не се случва.Нищо не се е променило и никой не е си е направил правилни изводи и предприел правилни мерки от инцидента в дискотека "ИНДИГО".
lucius_seneca
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 26 Ное 2010, 10:53

Ааа, даже им е малко моралносъдието :twisted:
Гледам сутринта по телевизията питат една другарка дърта от опашката: що си тука? И тя дума: ми видях опашката, па да се наредя, да взема и аз нещо. Това не е липса на морал, това е клиничен случай на СПУН (синдром на придобитата умствена недостатъчност).
Имаше такъв виц навремето, че и аз съм комунистическо чадо, даже отгледано в семейство на редови комунисти, които после осъзнаха колко са ги баламуркали:
"- Добър ден, за какво е опашката?
- За жмуди, другарю.
- Ми да се наредя и аз. По колко дават?
- По два килограма.
Дошъл му редът на нашия мазохист и той казва на продавачката:
- Два килограма жмуди, ако обичате.
- Ми те свършиха, другарю. Останаха само гмуди.
- Е, дайте ми тогава два килограма гмуди."
:mrgreen:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот voltron » 26 Ное 2010, 11:17

Верно се напълнило с хилярдери. Аз си броя всяко левче и смятам да мина да проверя алкохола дали е на сметка там.
voltron
Потребител

Мнениеот ykovachev » 26 Ное 2010, 11:29

Колега, съвет от хилярдер, ако ни възприемате така тези, които се стряскаме от подобни щуротии и извращения:
И аз храната за котката си я вземам на далавера от една голяма верига, че пестя на консерва между 30-50 стотинки, пък пазарувам по повечко. И хубав зехтин си вземам оттам с два-три кинта по-малко например. Обаче ако имаше опашки и бой за това, изобщо нямаше да се пробвам дори.
Второ: обикновено във всяка от веригите нещо е изгодно, но друго е по-скъпо дори от кварталния магазин. Тоест човек трябва да си прави сметката откъде кое да вземе, а не да се бута като едър рогат добитък или като другарката, дето я даваха по телевизията (сигурно е горда с това :mrgreen: ). И да мъкне десетки кила боклуци по (гр)адския транспорт.
Съзнавам, че сигурно ще загина от глад, ако се случи някакъв голям катаклизъм, при който хората, които стрелят, бият се, избутват се най-качествено и т.н. ще са най-пробивни. Ама по тази логика я да бегаме назад към пещерите и който върти калъчката най-добре, ще стане племенен вожд с гвардийка. За останалите - ду хаст, както казва един радиоводещ :D
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Ное 2010, 12:01

Ситите не вярват на гладните!
И аз никога , при никакви обстоятелства не бих се ръгнал във водовъртежа от тела , пот , нерви , за да спестя 20 лв. като си купя олио , банани и каквото и да е.
Само че знам ли , казват че битието определя съзнанието , а аз макар и не богат,винаги съм имал досега възможност да си посрещам чисто човешките нужди за един съвременен човек.Дали щях да мисля така обаче , ако имах 200-300 лв. на месец да се издържам , да имам един телевизор , да нямам пари да прочета един вестник , да се чудя що за дивотия е това интернета , да износвам дрехите и обувките я на децата си , я моите преди 30 години.Да си намалявам сам дозата на лекарствата , щото да ми стигнат за по-дълго.Да се завивам с юргани в къщи през деня , за да пестя ток или парно.Да нагъвам дебърцини от соя , кисело мляко от 50 стинки , в което има всичко друго , но не мляко.
Ако живеех така дали и аз нямаше да съм на онази опашка.

Това което виждам всекидневно около мен ме натъжава , това което видях пред този магазин ме потресе.Видях едно стадо хора , загубили всякакво самоуважение , скотове блъскащи, мачкащи човека до себе си , само и само да се доберат до заветната бутилка олио , бучка сирене, само и само да успеят да изкарат месеца с по-малко пари.

Наскоро започнах да чета една историческа поредица "Прокълнатите крале" на Морис Дрюон.Нещо в прочетеното ме потресе.Авторът ни пренася в средновековна Франция , разкъсвана от корупция , дворцови интриги , компромати , съзаклятия , разтърсваща алчност за власт , пари и същевременно един потънал в мизерия и нищета народ , гладен и оскотял , готов да се бие до смърт със себеподобните си , за шепата монети подхвърлени от някой граф , който да забавлява гостите си с възникналото меле.
Няколко века по-късно същите тези бедняци , водени от просвещението , атакуваха Бастилията и промениха света.............

Срам ме е , че в 21 век някои сцени от средновековна Франция , сякаш дублират тези от демократична България.
До къде се докарахме!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот portokal » 26 Ное 2010, 12:18

Не си прав, Ковачев. Другарката се е надявала, че каквото и да "вземе", ще и бъде от полза, все пак ни проглушиха ушите с този Лидл, та всички знаят какви стоки ще се предлагат. От нищо не следва, че другарката ще вземе непременно боклуци, които не и трябват и са на същата цена в кварталния магазин. Същото важи за жмудите и гмудите - ако половината що-годе необхдими неща са дефицитни, не просто по-евтини, вероятността точно гмудите да са между необходимите не е малка. Защо иначе ще се нареди такава опашка... ;)
Че има и такива, които се блъскат само щото е пО на аванта, е ясно. Няма да се учудя, ако към тях спада и вчерашната мама със заведеното и изгубено в блъсканицата дете. :oops: Но точно за възрастните другари в повечето случаи е грозно да се говори така. Революцията е обяснил защо.
Естествено, нищо не пречи пенсионерът да е едновременно пенсионер в нужда и пенсионер със СПУН, но не е задължително.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 26 Ное 2010, 12:35

Портокал, всички сме прави.
Тая попара с десетилетията си я надробиха преди всичко тия дедовци и бабиери, които в огромната си част са по-здрави от мен лично. Този начин на разсъждение, който те имат, върви напряко към извода, че ако бяха в концлагер, нямаше да им трябва газова камера - щяха сами да си се изтрепят. Има хора, които оскотяват и хора, които остават цивилизовани. Поне така излиза от "Архипелаг Гулаг" на Солженицин. Тука ква е разликата? Че гулага е с много лек "демократичен" режим и с размерите на република ли? Сега си спомням и за една стара песен на Тодор Колев, в която се пееше покрай другото: "Той може пепел да яде, но няма да се моли". Революшън е прав, че това е тъжно, но какво - да им ръкопляскам ли?
Та да затвърдя - всички сме прави, просто интерпретираме фактите по различен начин.
ykovachev
Активен потребител

Назад към Общи дискусии