начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

ДДД дейност

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДДД дейност

Мнениеот bodymaker » 20 Яну 2011, 18:31

Здравейте, интересува ме има ли закон или наредба които да уреждат честотата на третиране (ДДД дейност) с препарати за вредители в различните обекти и има ли разлика в честотата в зависимост от това дали е заведение (бар, ресторант, бистро) или друг вид обществена сграда (училище, хотел, детска градина, сграда на община и т.н.). Ако ли да - ще съм Ви благодарен да ми посочите

Ps: Четох Наредба 3 от 2005г. но там няма нищо за това колко често се третират обектите и за всички вредители ли .
bodymaker
Младши потребител

Re: ДДД дейност

Мнениеот Гост. » 20 Яну 2011, 22:34

Имам някакви косвени и откъслечни познания, съвсем недостатъчни за отговор, но насочващи:
закон за храните
наредба № 5 за хигиената на храните
НАССР, разни правила за ефективна защита или подобно( извинете за неточностите).
Всъщност режима за ДДД дейности е лицензионен- важия човек прижаващ съответен лиценз или удостоверение няма ли приблизителен отговор? Така щото е безпредметно да се извършва дезинсекция, примерно на кърлежи, мравки или на комари, през зимния период... :roll:

Попадали са ми по ред причини различни договори- за обезпаразитяване на обект за обществено хранене - 3 пъти месечно, като страните договорят при евентуална нужна и след заявка- допълнително обезпаразитяване.
По отношение кърлежите- моя позната имаше сключен договор с местната община- веднъж месечно за определени площи.

:roll: Изобщо не ви помагам, но ако от малкото извлечете нещо полезно- успех.
Гост.
Старши потребител

Назад към Общи дискусии