начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Заснемане на номерата на автомобилите на паркинг

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заснемане на номерата на автомобилите на паркинг

Мнениеот denis4o » 10 Май 2012, 12:42

Здравейте,

Искам да попитам дали е позволено от закона фирма G4S да фотографира номерата на автомобилите, които влизат в паркинг с контролиран достъп, обслужван от споменатата фирма?

При влизане в паркинга на бариерата автоматично се издава билетче с часа на влизане и номера на автомобила, който се заснема с камера и се разпечатва върху билета. При излизане билетчето се вкарва в друга машина на бариерата и тя се вдига.

До 2 часа паркинга е безплатен, след втория час престой - платен, но неохраняем. Става въпрос за Бизнес Парк София - Младост 4.

Ако изгубя този билет, човекът който го намери ще има информация къде, кога и колко време е бил на съответното място автомобилът ми, което ме притеснява. Също така самата фирма може (със сигурност) да пази тази информация без мое съгласие. Това не е ли нарушение на правата ми?

Ще се радвам да споделите вашите мнения.

Поздрави.
denis4o
Нов потребител

Re: Заснемане на номерата на автомобилите на паркинг

Мнениеот TheOldMan » 10 Май 2012, 16:03

Ами... не паркирайте там. Или изобщо не ходете с колата.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Заснемане на номерата на автомобилите на паркинг

Мнениеот denis4o » 16 Май 2012, 12:12

Просто питам според закона дали е правилно, тъй като за шофьорите има знаци оповестяващи, че зоната е под наблюдение. Нямам притеснения за нищо, паркирам си там, но ми направи впечатление, че номера се изписва на билета. Като влизам в метрото не ми принтират снимка с лицето и не ми я дават на входа, нали? Нито в банките.
denis4o
Нов потребител

Назад към Общи дискусии