начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Относно форума на Лекс БГ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно форума на Лекс БГ

Мнениеот DEKAH » 30 Юли 2004, 23:48

Зная, че мястото на тази тема не е точно в този раздел, но след като не открих по-подходящ раздел я слагам тук. Желая да обърна внимание на някои дребни неща, които правят впечатление (не само на мен предполагам). Форумът е доста разпръснат - не говоря за организация, а за начин на поставане на темите - по този начин достъпа до информацията е затруднен. Има теми, които би трябвало модераторите да изтрият, заради тяхната неактуалност. И не на последно място искам да обърна внимание на езика, който се употребява - на места забелязвам как някои от участниците използват груб и нецензурен език (неподходящ според мен за юридически форум). Дават се мнения, които не са свързани пряко с темата или нямат нищо общо с форума. За тези, които дават такива мнения - има куп други форуми, в които можете свободно да правите каквото си поискате. Моля Ви, да употребявате латиница, когато поставяте нови теми или когато отговаряте на тях (все пак сме в българия).

Благодаря за вниманието!

//подтопик модераторите могат да се чувстват свободни да изтрият или преместят темата.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Относно форума на Лекс БГ

Мнениеот ipon » 31 Юли 2004, 07:17

Споделям становището на Декана.Форума е за юристи.Не трябва да се допусне,що
то,той да се профанизира като всички други форуми/Сега,нюз и прочие/.Аз също апелилирам колегите да ползват кирилица.Латиницата опошлява нашия прекрасен език,използаването й указва на неуважение към приноса ни в светов
ната култура.
ipon
Потребител

Мнениеот gega » 31 Юли 2004, 10:10

Чудесно е да се пише на кирилица, но все пак трябва и граматически правилно да се изразяваш на български език, нали ИПОН! :))))))) Къде ги „мяташ“ тия запетайки?! Където свариш!:)))))))))))) Пък и пълният член някак ти убягва! Все пак това „указва на неуважение към приноса ни в световната култура.“ :))))))))
За да пише човек на кирилица, трябва първо добре да овладее поне някой южно- или източнославянски език.:))))))))) Инак става голЕма излагация, нали! Не се обиждай, майтапче!:)))))))
gega

Мнениеот shveda » 31 Юли 2004, 13:49

Изцяло подкрепям колегата. И на мен ми става неприятно след като прочета някой публикации.
shveda
Потребител

Мнениеот gambit » 31 Юли 2004, 16:34

нямат място във форума и изтъканите от злоба хора.такива хора са вредни ,осо
бено ,ако упражняват професията на юристи.Най-злобни са хората с физически
недостатъци,неудачниците в семейството,любовта,природно завистливите,ревни
вите и прочие психофизически кусури.
Хубаво е,че Декана постави тазиптема,радвам се,че шведа и ипон го подкрепят.
gambit
Младши потребител

Мнениеот ne-da » 05 Авг 2004, 07:03

Това е правилното решение - да няма грубияни и недодялани изказвания , а също и всичко ,което се поставя като тема за обсъждане и коментарите по нея да се изписва на български език. Подкрепям изцяло идеята да не се поддържат недостойни за професията хора,които не притежават необходимия стил или качества за нормално човешко общуване.
ne-da

Мнениеот ZOOM » 06 Авг 2004, 03:26

Много добре ,колеги! И модераторът ще коли и беси и той ще преценява кое е "грубиянско" и кое е "неюридическо" и даже може да налага наказания, всъщност предложението ми е да назначим един модератор, който да установява нарушенията и модератор, който да налага наказания, даже по-добре е наказанията да се налагат от тричленка модератори .
Предлагам също да им измодерирате един Закон за модерното модератерство и да им дадете модерни модераторски правомощия, които, за да не нарушават, можете да им измодерите един модернистичен контролен орган ...Абе въобще модерна работа- ентелегентна и ефропейска.
Също така, което не вярвам да е проблем, нека хората, които са за идеята, да съберат малко пари за един модернистичен бюджет, от който да се плаща на МОДЕРАТ-МАГИСТРАТИТЕ!
Благодаря, че ме разбирате!
ZOOM

Мнениеот shveda » 06 Авг 2004, 07:24

В тоя ред на мисли трябва да сътворим и процесуален закон, по който да можем да обжалваме.
shveda
Потребител

Мнениеот Гост. » 26 Окт 2008, 11:09

Деки, направо се изумявам /тук някой реанимира тази тема!/ ... та този проблем е бил наличен още преди 4 години? Е, успокоих се- този грях не е мой.
Общо взето/ и при тези налични факти!/ оставам с убеждението, че онзи гръцки философ не е бил съвсем прав, като е споделил с човечеството идеята си за непрекъснатите изменения във Вселената...
Panta rei, panta kineitai kai ouden menei- всичко тече, всичко се променя ... ама в последното предложение му е грешката :!: - всичко си остава, поне в лекс. :idea:
Е, Аристотел е написал- нищо не остава. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 26 Окт 2008, 23:04

Май вече трябва да си сменя ника....

Започнаха да ме компрометират със стари теми.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 26 Окт 2008, 23:37

Нищо и яма на темата- показателна е :!:
Явно спиралата има 4годишен живот...ако съм разбрала правилно Сатир. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот satir » 27 Окт 2008, 07:00

:D
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 27 Окт 2008, 14:07

Братчед, по-добре разгледай това :wink:
prnedev
Активен потребител

Мнениеот donna » 02 Дек 2008, 18:00

Е стига с тая дискриминация , кой премести темата "чл.30ал.1 във вр.чл.28 ал.1 ЗН ",малко или много аз я следя , нямам намерение да влизам в онзи дискриминационен форум за юристи с парола !
donna
Старши потребител

Мнениеот andrea » 02 Дек 2008, 18:13

За съжаление, колкото и да си говорим какво и как трябва да се направи все едно е "пееш ли Пенке, кой ли те слуша..."
ДЕКАН не искам да те обидя, съпричастна съм към казаното от теб, но до момента уви промяна никаква :? Май всичко е на самотек, или поне изглежда така :?
И какво ни остава на нас ?! Какво можем да направим, освен да изразим негодуванието си чрез даден пост...
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
Аватар
andrea
Активен потребител

Мнениеот Melly » 02 Дек 2008, 18:21

И да си припомним това:
viewtopic.php?f=5&t=4182#p31464

Но кой ли е бил този Модератор?
Май трябва да е бил някой друг,
излязъл в "творческа почивка" :roll: :roll: :roll: :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Дек 2008, 18:24

....или да пуснем линк за песен?
Понякога и това е отговор...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Дек 2008, 18:29

Направи го Поли, моля те :D
Това действие поне още не е анатемосано :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Дек 2008, 18:47

Че аз от месеци само това правя Мели, - за мен и това е отговор, но се сипят разни квалификации за.... как беше- меркантилно поведение на активисти, незнаещи нищо, подронили авторитета на компетентните колеги във форума.

Възможно е да са прави в изводите си... хайде, нека всички да са прави .....
Това е парафраза... не съм точна.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Дек 2008, 19:20

Дааааа,
Това, бих казала е особен начин на общуване - по-висша форма :wink:

Подмини различията, не си струва :idea:
Аватар
Melly