начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Има ли смисъл да ставаш адвокат?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли смисъл да ставаш адвокат?

Мнениеот Борислава » 22 Фев 2005, 19:46

Колеги наскоро се взех и теоритоко-практичния изпит.От многото завършили съм и се чудя с какво да се захвана.Пропуснах последните конкурси ,както и изпита за адвокати.
Не съм от така наречените "връзкари",не се оплаквам и аз ако можеш също щях да се възползвам,но факт е че не съм.
Изчислявайки разходите на един адвокат
1.80лв-осигуровки
2.20 лв-членски внос
3.100лв-наем за офис
4.консумативи за офиса-поне 100лв(тук броя ток,телефон,подръжка за общите части,книги,и др офис пренадлежности)
Това са 300лв и за да ти останат 600лв ,каквато е най-ниската заплата в София за висшист,трябва да докараш 900лв.Вижда ми се много трудно не само за неначинаещ.Още повече гледам как ходят колегите ми станали адвокати и дори такива с 10 години стаж-мизерията май е пълна.
Кажете ваши мнения ако желаете.
Борислава

Re: Ина ки смисъл да ставаш адвокат?

Мнениеот Ч » 22 Фев 2005, 19:52

Въпроса на какъв език е?
Ч

няма смисъл

Мнениеот Ant » 23 Фев 2005, 02:19

Няма!
Ant

Мнениеот Pitanka » 23 Фев 2005, 11:42

За съжаление 600 лв. не е съвсем не е най-ниската заплата в София за висшист, особено за току-що завършил. Това е факт;(
Ако считаш, че трудът ти не струва по-малко, си напълно права. В такъв случай обаче не ти препоръчвам да се пренасочиш от адвокатурата към държавната администрация например.
Pitanka

Мнениеот Inka2 » 23 Фев 2005, 11:54

Борислава, явно не си наясно много със заплатите на начинаещите юристи в София. Имам колеги, завършили преди 1 година, които започнаха в адвокатски кантори за по 100-200 лв месечно. Така че се приготви да бачкаш като луда за стотинки, не казвам, че ще ти е хубаво, но друг избор нямаш. Насочи се към частния сектор - там поне ще работиш много, но има някакво развитие в заплащането :))Pitanka написа:
Inka2

Мнениеот m » 23 Фев 2005, 12:17

Borislava, za pod 1000 evro na mesec ne si zasluzhava da stava6 advokat.
m

Мнениеот m » 23 Фев 2005, 12:19

To, ako e takova ..., nema kvo
m

Мнениеот Inka2 » 23 Фев 2005, 12:22

Ти да познаваш някой под 26 години, който да прави 1000 евро като адвокат ?:)) И като сме още на темата - малко са и тези под 30...
Inka2

Мнениеот m » 23 Фев 2005, 12:27

Poznavam mnogo, ama ne sa v BG :)))
m

Мнениеот b » 23 Фев 2005, 12:30

Така е, това е реалността!!! Така че по-скромно, парите идват с времето.
b

Мнениеот b » 23 Фев 2005, 12:34

Абе, колега, ти къде ги сънува тези пари - слез малко на земята, не живееш в USA!!!m написа:

> Borislava, za pod 1000 evro na mesec ne si zasluzhava da
> stava6 advokat.
b

Re: Има ли смисъл да ставаш адвокат?

Мнениеот Inka2 » 23 Фев 2005, 12:34

хе хе, ми сигурно, но си говорим за софийските реалности все пак. И сега се сещам - девойката говори за някакъв наем на кантора 100 лв - в момента за толкова не можеш да наемеш и тоалетна в Люлин. Но за кантора не знам
Inka2

Мнениеот 131313 » 23 Фев 2005, 12:46

Ами така ще бъде, след като се нароиха едни юридически факултети, които бълват като обезумели учили - недоучили "юристи" /СУ не прави изключение/. Просто станахме държавата с най - много юристи на глава от населението, затова и стагнацията е толкова голяма. Ако се обяви за година, две или три нулев прием, нещата постепенно ще се нормализират. Ако се затворят факултетите в Горно нанадолнище и къде ли още не - също.
131313

Мнениеот Inka2 » 23 Фев 2005, 12:51

По принцип няма нищо лошо в конкуренцията, стига да имаше такава. Аз нямам проблем, че някой е завършил Русенски технически с 3, защото въобще не ме притеснява да се явя на конкурс заедно с него - изходът ще е ясен, ако оценката е обективна. Проблемът е обаче, че ако нямаш връзки или рода, пълна с юристи, трябва да положиш три пъти повече усилия
Inka2

Мнениеот Dobre,de » 23 Фев 2005, 14:01

Аз съм под 30, вземам над 1000 евра на месец, завършила съм СУ с отличен, родата ми е пълна с юристи и всеки един ден ми е интересен, хайде лешояди, изяжте ме!:)))
Dobre,de

Мнениеот hiha » 23 Фев 2005, 14:06

Ako niama6 kontakti, na koito da raz4ita6, ili kolega advokat, pri kojto da zapo4ne6 - ne vijdam nikakav smisal da se vpisva6 v advokatska kolegia.
hiha

Мнениеот m » 23 Фев 2005, 14:29

Nad 1000 evro ne e e lo6o! No, i ne e tolkova mnogo, 4e da te qdem :))) A i trypkata e po-golqma, kogato rodata ne e pylna s iuristi. Taka, 4e ... prodylzhavaj da se zabavlqva6 ... i derzaj!
m

Мнениеот Ч » 23 Фев 2005, 14:37

Щом вземаш евра може!!!
Ч

Мнениеот Inka2 » 23 Фев 2005, 15:11

ми не ща да те ям, но обмислям промяна на пола, за да мога да се оженя за теб :)))))))))))))), защото и аз съм доста под 30, завършила съм СУ с отличен, но не взимам 1000 Евро и нямам деди прокурори:))
Inka2

Следваща

Назад към Общи дискусии